Acer V5-571 : כוחו בניידותו

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Acer V5-571 : כוחו בניידותו

הטוב
  • פתיחת המסך עד לזווית 160 מעלות
  • דק וקל משקל ביחס לגדלו
  • זמן סוללה טוב מאוד
הרע
  • ביצועים פושרים
  • מתחמם יתר על המידה
  • מקשי מקלדת עצלים
  • עכבר קופצני
  • איכות חומרים בינונית
  • סט חיבורים בינוני
בשורה התחתונה

Acer מציגה כאן מחשב נייד תקציבי בעל מסך גדול, משקל קליל וחיי סוללה טובים למדי. אלמלא הנדסת אנוש פושרת, שגורמת לליקויים המפריעים לעבודה השוטפת, היה ל- V5-571 סיכוי לא רע להיות מחשב זול גדול ומוצלח.

משתמשים הזקוקים למחשב נייד בעל מסך גדול הניתן לנשיאה לטווחים ארוכים ובעל זמן סוללה נאה, ימצאו במחשב זה אופציה סבירה.

הקדמה

V-571 הוא מחשב נייד חדש של Acer מקטגוריית Thin and Light. הוא מוצע בתמחור הוגן ומיועד לפלח השוק הביתי, וייחודו בעוביו הדקיק ומשקלו הנוח ביחס למחשב בעל מסך בגודל 15.6 אינטש.

מפרט המחשב כולל מעבד Intel Core i3-2367M, זיכרון DDR3 בנפח 4GB במהירות 1333MHz, כונן קשיח בנפח 500GB במהירות 5400 סל"ד, כונן אופטי, מאיץ גרפי מובנה Intel HD Graphics 3000, קישוריות Wi-Fi ו- Bluetooth 4.0, מצלמת רשת וקורא כרטיסים

Acer V5-571 מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium 64bit SP1.

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים (35%)

7

חומרת המחשב בסיסית ביחס למקובל בשוק כיום; המעבד, שהושק ברבעון האחרון של 2011, מכיל 2 ליבות הפועלות במהירות 1.4GHz כל אחת, 4 נימים, זיכרון מטמון בנפח 3MB; הוא מיוצר בליטוגרפית 32 ננומטר ומכיל גם את המאיץ הגרפי, שיכול לנצל עד 1350MHz ממהירות המעבד, תומך ב- DircectX 10.1 ונטול זיכרון פנימי. מאיץ גרפי זה יתקשה להתמודד עם משימות גרפיות מורכבות, והרצת משחקים שפותחו בשנתיים האחרונות לרוב מתאפשרת ברמת פירוט נמוכה אם בכלל.

החומרה הבסיסית נותנת את אותותיה כבר בעבודה היום-יומית; תוכנות אופיס השונות, כמו גם דפדפן האינטרנט ונגן המוזיקה, נפתחו בתוך פרק זמן סביר, אך במהלך עבודתם קפא לעיתים המחשב למספר שניות. גם הצפייה בקבצי וידיאו שונים אינה מביאה עמה בשורות מיוחדות וסרטים באיכות HD וברזולוציית 720p ו- 1080p הצליחו להתנגן כיאות באמצעות התוכנה VLC (שמשתמשת במשאבי המעבד בעיקר), אך כאשר ניסינו לנגן את אותם הקבצים באמצעות תוכנת MPCHC המשתמשת בכוח העיבוד של המאיץ הגרפי, חלו שיבושים בצפיית הסרט. השימוש בתוכנות גרפיות כבדות דוגמת פוטושופ ופלאש התאפשר, אבל דרש מאתנו להפגין אורך רוח בשל אטיות הביצועים.

את מבחן ריבוי המשימות מצליח המחשב לצלוח בקושי מסוים; הצלחנו להריץ באמצעותו דפדפן אינטרנט עם 10 לשוניות פתוחות שמקצתם ניגנו סרטוני פלאש מהאתר YouTube, שמענו מוזיקה במקביל ועבדנו על שלושה מסמכי אופיס, ופרט לתקיעות שחשנו לעיתים, המעבר בין התוכנות השונות היה מעט ארוך מהמקובל.

את מבחן הביצועים של תוכנת הבנצ'מארק PCMark05 מצליח המחשב לעבור עם ציון פושר של 4658 נקודות בלבד. גם במדד החוויות של מערכת ההפעלה מתקשה המחשב להרשים והוא צולח אותו עם ציון של 4.7 נקודות, כאשר כרטיס המסך מסומן כחוליה החלשה.

פתח האוורור שמצוי בצדו השמאלי של המחשב ארוך וצר. למרות שאת פעולת המאווררים ניתן לשמוע תדיר, אף בעבודה שוטפת שאיננה מאמצת את החומרה, חלקו התחתון של המחשב כמו גם תחתית המקלדת נוטים להתחמם יתר על המידה. עם זאת, פרט לחוסר הנוחות אין בכך פגיעה ממשית בפעולת המחשב.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

7

Acer V5-571 מגיע עם מסך בגודל 15.6 אינטש בעל תאורת LED אחורית וברזולוציה של 1366X768. התמונה אותה מציג המסך חדה למדי, אבל הצבעים נוטים לכחול ולכן איכות התמונה נפגעת במקצת. בהירות המסך בינונית בלבד מה שמאפשר לסוללה להאריך חיים אך מאידך מקשה את העבודה בסביבות מוארות, גם בשל הציפוי המסך המבריק שגורם מהשתקפויות רבות.

זוויות הצפייה במסך אינן מרשימות. כל צפייה בלתי ישירה במסך מחמירה את בעיית ההשתקפויות והמשתמש חש מיד פגיעה בצבעים. צירי המסך מאפשרים את פתיחתו עד לזווית מרשימה של 160 מעלות ולכן מגוון תנוחות הישיבה שמתאפשר למשתמש הן רבות.

התצוגה חדה למדי, אבל הצבעים נוטים לכחול ולכן איכות התמונה נפגעת במקצת. בהירות המסך בינונית והגימור המבריק גורם להשתקפויות

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

6.5

V5-571 של אייסר אינו מציג יומרות גדולות בתחום העיצוב. הוא מגיע בעיצוב מינימליסטי, כאשר המסגרת הפנימית והחיצונית מגיעות בצבע שחרחר (זמין גם בצבע תכלת) שמסגיר כמעט מיד את השימוש בפלסטיקה זולה. עוביו של המחשב עומד על 2.3 ס"מ, עובי דק להפליא עבור מחשב בגודל שלו; גם משקלו סביר, 2.3 ק"ג. ממדים אלה הופכים אותו למחשב קל ונייד ונשיאתו מתאפשרת לטווחים בינוניים וארוכים.

המחשב מגיע בעיצוב מינימליסטי, כאשר המסגרת הפנימית והחיצונית מגיעות בגימור דמוי מתכת בכסף או שחור. עוביו דק להפליא ביחס לגודל – 2.3 ס"מ

המחשב צויד במקלדת בתצורת מקשים נפרדים (Chiclet), ולמרות שלצידה שוכן פד ספרות, הצליחו מהנדסי החברה להשאיר מרווח נאה בין המקשים השונים. המקשים עצמם שטוחים ובעלי מרקם מחוספס במקצת להגברת אחיזת האצבע בהם. לחצני המקלדת מתנהגים בעצלות ויש לנקוש עליהם בחוזקה כדי להבטיח שפעולתכם תיקלט. המקשים הנפוצים זכו להגדלה נאה, אך גודלם של מקשי החצים הצטמצם מאוד והם שוכנו זה לצד זה כך שלעיתים קרובות לחיצה על אחד מהם הוביל ללחיצה על אחר. החלטה תמוהה נוספת של החברה היא ההחלטה למקם את מקש האנטר ומקש ה- "\" ללא מרווח כלל בניהם, מה שגורם לבלבול רב בעת הקלדה מהירה.

אייסר V5-571 מגיע נטול מקשי מולטימדיה ייעודים, אך הוא צויד במספר מקשי פונקציה במקלדת לנוחות המשתמש, לשימוש עם מקש ה-Fn. בין הכפתורים אותם ניתן למצוא הם שליטה על עוצמת השמע ובהירות המסך, נטרול פד העכבר ושליטה על נגני המוזיקה השונים.

תחת המקלדת שוכן משטח עכבר גדול, גדול אפילו ביחס למחשבי 15.6 אינטש רגילים. המשטח נטמע בסביבתו בהצלחה אך יחד עם זאת הוא מופרד ממנה בדיוק כפי שאנו אוהבים. אם לא די בגודלו העצום ממילא, בחרו בחברה לוותר על מקשים פיזיים ואזורי גלילה ייעודים וזאת במטרה להגדיל את שטחו עד כמה שניתן. לצערנו, שילוב מקשי העכבר במשטח המגע פוגע קשות בתפעולו השוטף; לא אחת בעת שהכנו את אצבעותינו להקשה על הכפתור המוטמע במשטח, זיהה משטח העכבר את רצוננו בטרם עת וביצע את הפעולה על דעת עצמו. בשל כך, פתיחת תוכנות בלתי רצויות, חלונות קופצים ומחיקת טקסט הם עניין יום-יומי.

מקשי המקלדת מופרדים היטב זה מזה אך מחייבים לחיצה חזקה כדי שיגיבו. משטח המגע אמנם עצום בגדלו, אבל הלחצנים שהוטמעו בו רק מפריעים לעבודה השוטפת

מסגרת המחשב חדה יחסית ולכן איננה נעימה במיוחד למשתמש. הנחת הידיים על גבי המעטפת הובילה לתחושת כאב באמה. הדבר לא הוביל אמנם לפציעות אך בהחלט העיקה על העבודה השוטפת שלנו.

צמד הרמקולים נמצאים בתחתית המחשב. הם מתקשים להפיק צליל איכותי ונעים לאוזן ולרוב הוא חד מדי, נטול באסים ושטחי, וזאת למרות שהם תומכים בטכנולוגיית Dolby Advance Audio. גם עוצמת השמע התקשתה להרשים אותנו והיא הייתה בינונית בלבד. מיקום הרמקולים לא עושה עימם חסד שכן בעת הנחת המחשב על משטחי רכים כגון ברכי המשתמש או ספת הסלון נוטה הצליל להיחסם.

מצלמת הרשת מגיעה עם התוכנה Acer Crystal Eye Webcam שמאפשרת צילומי וידיאו וסטילס ושיתופם בפייסבוק וב- YouTube, ללא יכולת לערוך את התוצרים ולהוסיף להם אפקטים. המצלמה מאפשרת צילום עד לרזולוציה של 1024X767 והתמונות יצאו באיכות נאה וכמעט נטולי רעשים דיגיטליים (אם כי אלו הופיעו בעת צילום בסביבות מוארות במיוחד).

בשל דקיקותו של המחשב, מציע V5-571 סט חיבורים בינוני. בצדו הימני תוכלו למצוא כונן DVD ולידו חריר קנסינגטון. בשמאלו מוקמו שקע לאוזניות, צמד כניסות USB 2.0 וכניסת USB 3.0, יציאת HDMI, חיבור ליציאת VGA ולכרטיס רשת חיצוניים (מסופק בערכת המחשב) ושקע ההטענה. בקדמת המחשב תוכלו למצוא קורא כרטיסים התומך בפורמטי SD. השימוש בחיבור מיוחד לכרטיס הרשת החיצוני וליציאת VGA הטריד אותנו במקצת, מאחר ואובדן המתאם יאלץ את המשתמש לרכוש חיבור דומה מהחברה בשנית.

המחשב מצויד בסט תוכנות וחומר שיווקי נרחב שלא אחת הכביד על פעולתו הרציפה של המחשב; תוכלו למצוא שם שלל של קישורים לאתרים מסחריים דוגמת Eurosport, תוכנת אנטי-וירוס וגיבוי בגרסת ניסיון ל- 60 יום, משחקים ועוד כהנה וכהנה ולכן המלצתנו היא שעם התקנתו הראשונית, הסירו את כלל התוכנות שנראה לכם שלא תבצעו בהם שימוש וזאת כדי להגביר את מהירות העבודה.

למרות דקיקותו של המחשב, מציע V5-571 סט חיבורים נאה. בשמאלו מוקמו שקע לאוזניות, צמד כניסות USB 2.0 וכניסת USB 3.0, יציאת HDMI, חיבור ליציאת VGA ולכרטיס רשת חיצוניים

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

משך פעולת סוללה (15%)

9.5

Acer V5-571 מגיע עם סוללה פנימית בת 4 תאים בקיבולת של 2500mAh בלבד שעל פי הצהרת החברה עתידה להספיק לעד 5 שעות שימוש.

בשימוש רגוע שכלל חיבור לרשת האינטרנט ובהירות מסך בינונית, סיפקה הסוללה זמן שימוש נאה במיוחד ביחס לקיבולתה – ארבע שעות וחצי. יחד עם זאת, חשוב לזכור שבהירות המסך נמוכה במיוחד ובעת שימוש במחשב מחוץ לכותלי הבית המוצלים נאלצנו להגביר את בהירות המסך לעוצמה המרבית ולחבר מודם סלולרי למחשב, ובשל כך צנח זמן השימוש בין טעינה לטעינה לשלוש שעות (שזה עדיין יפה מאוד).

עמידות ואבטחה (10%)

8

מבט ראשוני במחשב חושף שהפלסטיקה ממנו הוא בנוי אינה איכותית במיוחד וספק אם תצליח להגן עליו לאורך זמן, במיוחד בשל עוביו. ואכן, לחיצה קלילה על גבי המעטפת החיצונית הציגה סימני פגיעות על גבי המסך במספר מוקדים. גם המעטפת הפנימית אינה קשיחה דיה ולחיצה עיקשת עליה גורמת לכיפופה המיידי. בנוסף, סופחת המעטפת החיצונית טביעות אצבעות ללא הרף ובשל כך יש לנקותה תדיר. לעומת זאת, צירי המסך הצליחו להחזיק בגאון את המסך במקומו ולספוג את זעזועי הסביבה. גם החיבורים השונים התגלו כעמידים ולאורך כל השימוש לא התרחשו התנתקויות בלתי צפויות.

הסדרי האבטחה מינימליסטיים כצפוי וכוללים חריר קנסינגטון ואפשרות להגן על הכונן הקשיח באמצעות סיסמה בלבד.