סקירת wisebuy - Lenovo G585-2181 : בייסיק
- תג מחיר נמוך
- תצוגת מסך נאה
- מקלדת שקטה ונוחה
- חומרה בסיסית וביצועים נמוכים
- מתחמם בחלקו השמאלי
- משטח עכבר קופצני ולא נוח
- סט חיבורים מצומצם
- איכות בנייה נמוכה
באמצעות סדרת G מנסה לנובו להכניס את המחשבים הניידים לכל בית, עם תג מחיר נמוך, מפרט בסיסי ומידות המתאימות למשתמש הביתי. חרף זאת, מצאנו כאן מחשב שמשטח העכבר שלו מתסכל, ביצועיו רחוקים מלהרשים וסט החיבורים יבייש אפילו נטבוקים בסיסיים.
אלו המחפשים מחשב נייד גדול יחסית בתקציב מוגבל, או מחשב ראשון לילד לצורכי לימודים, יוכלו למצוא ב- G585 אלטרנטיבה סבירה (כל עוד יצטיידו לפחות בעכבר חיצוני).
סדרת G מבית לנובו מתאפיינת במחשבים עממיים וזולים; הם בדרך כלל נעדרי חומרה עוצמתית או עיצוב יוצא דופן, ונועדו להתאים לאנשים בעלי צרכים פשוטים ויומיומיים. לסדרה זו מצטרף G585-2181 שמחירו נמוך משמעותית מאחיו לסדרה, וזאת באמצעות החומרה הבסיסית (אפילו לעומתם) השוכנת בו.
המחשב שבדקנו הגיע עם המעבד AMD E1 1200, זיכרון DDR3 בנפח GB4 ובמהירות 1600MHz, ערכת השבבים AMD ID780E, כרטיס גרפי מובנה על גבי המעבד ATI Radeon HD 7310M, מסך LED בגודל 15.6 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB במהירות 5400 סל"ד, קישוריות Wi-Fi בתקן n וקורא כרטיסים.
בארץ מחשב זה נמכר בדרך כלל ללא מערכת הפעלה, אך המחשב שבדקנו כלל את מערכת ההפעלה Windows 8 בגרסת 64 ביט.
עקב רצונה של לנובו לחסוך בעלויות ככל שניתן, בחרה החברה לשדך למחשב זה מעבד מבית AMD שמיועד בדרך כלל למחשבי נטבוק. מעבד זה מיוצר בליטוגרפיית 32 ננומטר והוא בעל שתי ליבות הפועלות במהירות 1.2GHz כל אחת וזיכרון פנימי צנום בנפח 1MB. המעבד הזה מציע למעשה ביצועים דומים ל- Intel D525 והוא נחות משמעותית ממעבדי Celeron השונים. המאיץ הגרפי השוכן בבסיס המעבד בעל יכולת ניצול של עד 500MHz מכוחו של המעבד ותומך ב- DirectX 11. המאיץ הגרפי כה נחות, שאפילו את המשחק Fifa 2012 הקליל יחסית לא ניתן להריץ על גבי מחשב זה ברמת הפירוט הנמוכה בשל קצב הפריימים המוצגים (17FPS).
כצפוי מחומרת נטבוק שהינה בסיסית ביותר, המחשב מצליח להפעיל יישומים בסיסיים כגון דפדפני אינטרנט, נגני מוזיקה ומסמכי אופיס, אבל טעינתם ממושכת יותר מהסטנדרט המקובל. טעינת לשוניות נוספות בדפדפן האינטרנט, תוכנות גרפיות ותוכנות משרדיות זוללות משאבים דורשות מהמשתמש אורך רוח בשל טעינתם האטית יחסית, אך לבסוף הם נטענו ופעלו כנדרש (אם כי מעת לעת היה ניתן לחוש בכבדות המערכת).
הופתענו מאוד לגלות שסרטי HD, ברזולוציית 720p ו- 1080p התנגנו על גבי המחשב ללא תקיעות מיותרות, גם בסצנות עמוסות אפקטים ויזואליים שדורשים כוח עיבוד רב מן המאיץ הגרפי. יחד עם זאת, ניסיונותינו להריץ מספר תוכנות במקביל הביאו למפח נפש בעת שבחרנו לעבור בין תוכנה אחת לשנייה.
במדד החוויות של מערכת ההפעלה מקבלת חומרתו של המחשב את הציון הנמוך 3.5 בשל חולשתו הרבה של המעבד. תוכנת הבנצ'מארק PCMark05 לא הצליחה להעניק ציון למחשב.
למרות החומרה הבסיסית, מאוורריו של המחשב מתקשים בביצוע פעולתם כראוי והחום אותו מייצרת המערכת מורגש בחלקה השמאלי של המקלדת וחלקו התחתון של המחשב. אם לא די בכך, פעולת המאווררים נשמעה היטב לאורך כל השימוש במחשב, ללא תלות בעומס המופעל עליו.
Lenovo G585-2181 מצויד במסך בגודל 15.6 אינטש, בעל תאורת LED אחורית וברזולוציה של 1366X768. המסך מציג צבעים עמוקים ומדויקים והוא מגיע בגימור מבריק. בהירותו הגבוהה מאפשרת במידת מה לעבוד בתנאי תאורה ישירים, זאת חרף בעיית ההשתקפויות ממנה סובלים המסכים המבריקים.
זוויות הצפייה במסך סטנדרטיות ומתבונן מהצד יכול לראות היטב את המתרחש על-גבי המסך, אם כי בסביבות מוארות היטב הוא יחוש בפגיעה מסוימת בצבעים ויצפה גם בהשתקפויות הסביבה. צירי המסך מאפשרים את פתיחתו לזווית נאה של כ- 160 מעלות ובשל כך מתאפשר מגוון רחב של תנוחות ישיבה.
Lenovo G585 הוא מחשב נייד בגודל 15.6 שקשה לשייכו לקטגוריה ספציפית. למעשה, מדובר בהכלאה בין מחשב מיינסטרים במידותיו (2.6 ק"ג, 3.4 ס"מ עובי) לבין מחשב נטבוק בביצועיו. בשל כך, תוכלו אמנם לשאת אותו מבין כותלי הבית, אבל סביר להניח שהוא יתיש אתכם במהרה. עיצובו ספרטני ומעלה זיכרונות מימי ה- ThinkPad העליזים; הן המעטפת החיצונית והן המעטפת הפנימית מגיעות בגימור חום כהה (שמזכיר יותר את הצבע השחור) והן חלקות למשעי.
Lenovo G585-2181 מגיע עם מקלדת בגודל מלא בתצורת מקשים נפרדים, ולצדה ישנו פד ספרות. מקשי המקלדת מרווחים היטב, בעלי מרקם מחוספס מעט וצורתם קעורה כדי להעניק לאצבעות אחיזה מיטבית בהם. סימוני השפות הופרדו בצבעים שונים, כפי שאנו אוהבים. במבחן ההקלדה, מצאנו כאן מקשים שמאפשרים הקלדה שקטה ומהירה ללא קושי, למעט מקש הרווח שרטן בכל לחיצה עליו. לצערנו, המקשים הנפוצים הוגדלו באופן מינימלי בלבד.
למחשב מספר רב של מקשי פונקציה המצויים לרוב בחלקה העליון של המקלדת. ניתן באמצעותם לכבות ולהדליק את המסך, להעביר את המחשב למצב טיסה, לשלוט על נגני המוזיקה, עוצמת השמע, בהירות המסך ועוד כהנה וכהנה. שמחנו למצוא שמקשים אלו סומנו בצבע שונה ממקשי המקלדת הרגילים, עובדה שסייעה לנו לאתר את מבוקשינו ביתר קלות.
המחשב אינו כולל מקשי מולטימדיה ייעודיים. מעל המקלדת ניתן למצוא את כפתור ההדלקה והכיבוי (שלצערנו נטול כל תאורה אחורה בניגוד למקובל בשוק) ומקש קטנטן ועגול שתפקידו להפעיל את תוכנת שחזור מערכת ההפעלה.
משטח העכבר גדול, אך חסר כל הפרדה מסביבתו והוא גם אינו נבדל ממנה למראית עין. מרקמו חלקלק ובהיעדר גבולות ברורים מהסביבה מדובר בחיסרון גדול, שכן אצבעותינו יצאו פעם אחר פעם מגבולותיו מבלי שהתכוונו לכך. על אף שמשטח העכבר תומך במולטי-מגע באופן מלא, מצאנו את הפונקציה הזו כלא נוחה לתפעול בשל תגובותיה האטיות וביצוע פעולות בניגוד לרצוננו. כמו כן, המשטח רגיש יתר על המידה, וכך קרה שכמעט בכל עת בה נעמדנו עם סמן העכבר על כפתור כלשהו, התבצעה מיד לחיצה מבלי שדרשנו לכך. מקשי העכבר שתחת המשטח ארוכים וצרים והם מגיבים היטב ובשקט יחסי. אלו המעוניינים בכך, ישמחו לשמוע שחברת לנובו צרפה מקש פונקציה שתפקידו לנטרל את פעולת העכבר.
הרמקולים (בעוצמה כוללת של 3W), מוקמו בחלקו התחתון של המחשב ומעניקים חוויית סאונד סבירה. עוצמת השמע גבוהה מאוד והרמקולים אינם משתנקים בעת ניגון קטעים עמוסים צלילים נמוכים וגבוהים כאחד. יחד עם זאת, חרף הווליום הרם, בחרנו פעמים רבות להאזין למוזיקה וסרטים בעוצמת שמע בינונית שכן בעוצמה המקסימלית הצליל מתעוות והופך לצורמני. בנוסף, בשל מיקום הרמקולים, בעת הנחת המחשב על גבי משטחים גמישים (כמו ברכי המשתמש למשל) נוטה הצליל היוצא מהם להיחסם.
סט החיבורים במחשב סביר בלבד. בצדו הימני ניתן למצוא כניסה לאוזניות, כונן אופטי חיבור USB 2.0 ואת שקע ההטענה. קדמת המחשב מכילה קורא כרטיסי SD ומשמאל ניתן למצוא צמד כניסות USB 3.0, שקע RJ-45 לרשת חוטית, חיבור VGA וחריר קנסינגטון. ממחשב בעל מידות כה נדיבות היינו מצפים למצוא לפחות עוד חיבור USB (ואולי גם e-SATA); חיבור ה- HDMI בלט במיוחד בהיעדרו וזאת בשל אי תמיכתו של המאיץ הגרפי המובנה.
מצלמת הרשת, שמופעלת באמצעות התוכנה YouCam 4, מאפשרת צילום תמונות סטילס ווידיאו ברזולוציה של 1280X720. בשל הרזולוציה הנמוכה ואיכותה הבינונית של מצלמת הרשת, התמונות השונות סובלות מגרעיניות ורעש דיגיטלי רב לצד עיוות בצבעים. תוכנת המצלמה מאפשרת למשתמש להוסיף שלל אפקטים ולשתף את התוצרים בפייסבוק וביוטיוב. החרדים לפרטיותם, יוכלו באמצעותה להקליט את אשר מתרחש על גבי שולחן העבודה ולבצע הקלטה של סביבת המחשב כאשר המצלמה מזהה תזוזה כלשהי.
למרות שהמחשב איננו מגיע עם מערכת הפעלה, לאחר ההתקנה ניתן להוריד פרט לדרייברים גם את תוכנת Lenovo Solution Center המאפשרת לשלוט ברכיבי המחשב השונים, וגם מתריעה על תקלות צפויות ומאפשרת ביצוע גיבוי למערכת ההפעלה.
Lenovo G585 מסופק עם סוללה בת 6 תאים ובעלת קיבולת 4400mAh שלפי הצהרת היצרן עתידה לספק כ- 4.5 שעות עבודה.
את הצהרות היצרן לא הצלחנו לאושש בבהירות מסך בינונית, כאשר שימושנו במחשב כלל עבודה על מסמכי אופיס שונים, שמיעת מוזיקה וגלישה באינטרנט מעת לעת. למעשה הסוללה סיפקה זמן מאכזב לטעמנו (בשל החומרה הבסיסית המצויה במחשב) של 3.5 שעות עבודה. אם תגבירו את בהירות המסך למקסימום האפשרי, זמן הסוללה יתקצר משמעותית.
G585-2181 מתקשה להותיר רושם של בניה איכותית, על אף שחברת Lenovo שמה במרוצת השנים דגש על כך. לחיצה ולו הקלה ביותר על המעטפת החיצונית גוררת עמה פגיעה מיידית על-גבי המסך, וגם המעטפת הפנימית איננה קשיחה במיוחד ונוטה להתכופף בעת לחיצות (אם כי מסיביות יותר). צירי המסך מתקשים להפריד את זעזועי הסביבה השונים מהמסך, שנראה לא אחת מרקד בזמן בעת הקלדה מהירה ואינטנסיבית. גם המקלדת התקשתה לעמוד בהקלדה אגרסיבית והמשטח תחתיה נטה להתכופף מעט.
כמו איכות הבנייה, כך גם סידורי האבטחה בסיסיים ביותר והמחשב מגיע נטול כל אמצעי הגנה פרט לחריר קנסינגטון ולאלו הקיימים על-גבי מערכת ההפעלה.