Toshiba L830-131 : גודל ומחיר נוחים

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Toshiba L830-131 : גודל ומחיר נוחים

הטוב
  • איכות סאונד טובה
  • ביצועי מערכת
  • גישה נוחה לחיבורים השונים
הרע
  • מקלדת קטנה
  • גימור פלסטיק זול
  • מסך מבריק
  • זווית פתיחה בעייתית
בשורה התחתונה

Toshiba Satellite L830 הוא מחשב סביר למי שזקוק למחשב נייד לא יקר ובעל ביצועים סבירים. הוא מתאים מאוד לסטודנטים שאינם זקוקים למכונה חזקה ויכולים להתפשר על לפטופ בגודל מצוין ומחיר נמוך.

מאידך, מי שנחפש מחשב שנועד למטרות מעט יותר רציניות וכאלו שדורשות משאבי מערכת והנדסת אנוש נוחה בהתאם – מומלץ לו לחפש מחשב אחר. הסיבות לכך הן בעיקר מקלדת קטנה ומאוד לא נוחה ומסך באיכות בינונית – שאלו בעינינו שני האלמנטים הבסיסיים שמבדילים בין מחשב נוח לעבודה ממושכת לכזה המתאים לשימוש מפעם לפעם ומשמש בעיקר לבידור. אז אם אתם זקוקים למחשב נייד זול, שישמש בעיקר לבידור ושעשוע ומינימום עבודה – ה-
L830 יכול להיות אופציה די טובה עבורכם.

הקדמה

סדרת Satellite של Toshiba מוכרת ונפוצה במיוחד בקרב ציבור הסטודנטים בארץ, ככל הנראה בגלל יחס טוב של עלות מול תועלת. הפעם הגיע לידינו אחד מדגמי ה-Entry level של טושיבה, ה-Satellite L830-131 ויצאנו לבדוק את הביצועים של המכונה.

המפרט הטכני אינו גבוה במיוחד וקהל היעד של המחשב המדובר הוא כזה שזקוק למחשב נייד לפעולות בסיסיות – בעיקר גלישה באינטרנט, קצת בידור ועבודה על תוכנות אופיס. ה-
L830 מצויד במסך LED בגודל 13.3 אינטש, מעבד Intel Core i3 3217U בעל מהירות שעון 1.8GHz, זיכרון RAM בנפח 4GB מסוג DDR3 ובמהירות 1600MHz, כונן קשיח בנפח 640GB, כרטיס גרפי משולב של  Intelמסוג HD Graphics 4000, כונן אופטי מובנה ומערכת ההפעלה Windows 8 64 bit.

טושיבה ממתגת את המחשב כמחשב נייד למולטימדיה, ואכן על פניו, בבדיקה שערכנו לו הוא מצדיק את כוונת המשורר ומיד נכנס לפרטים המעניינים.

כונן אופטי
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.

ביצועים (35%)

7

מרגע ההפעלה ועד לעליית מערכת ההפעלה לקח ל-L830 כ-50 שניות, זמן יחסית ארוך אך איכשהו סביר למחשבים ניידים בעלי מפרט טכני כזה. ביצענו את פעולת ה-Restart למחשב כמה וכמה פעמים ברצף על מנת לנסות ולהגיע לממוצע מהימן עד כמה שניתן, ועדיין, לא הצלחנו לרדת מסביבות ה-50 שניות עד לטעינה מלאה של מערכת ההפעלה.

לאחר מכן התפנינו למבחן ריבוי המשימות החביב עלינו. פתחנו 3 דפי אינטרנט עם 7-10 לשוניות בכל דף, ובנוסף הרצנו סרט HD בתוכנת VLC תוך כדי שאנו מאזינים למוזיקה דרך נגן המדיה המובנה. בשלב הזה המחשב התחיל להראות סימני גמגום ומאמץ והסרט הפסיק לרוץ בצורה חלקה. כאשר הורדנו מעט מן העומס, המחשב עבד בצורה סבירה. סרטי HD באיכות 1080p רצו חלק רוב הזמן אם כי נתקלו בהשהיות קטנות פה ושם, הגלישה באינטרנט הייתה חלקה ומהירה ועבודה על מסמכים התבצעה בצורה חלקה ומהירה גם כן. הניווט במערכת ההפעלה Windows 8 התבצע במהירות וללא השהיות או תקלות כלשהן.

מדד חוויית Windows של המחשב עומד על 4.8, ציון די הוגן למפרט הטכני של המחשב, כאשר מה שמוריד את הציון הוא ביצועי הגרפיקה, שככל הנראה גרמו לקרטועים בסרטי ה-HD שניסינו. נראה שקהל היעד של המחשב, שאינו מחפש מחשב חזק אלא לפטופ בסיסי יחסית לעבודה קלה, לא יתאכזב והמחשב יתאים לצרכיו.

איכות התצוגה (15%)

6.5

ה- Toshiba Satellite L830 הגיע עם מסך LED מבריק בגודל 13.3 אינטש ברזולוציה של 1366x768 פיקסלים. צפינו במספר סרטי HD על המחשב ובסך הכל המחשב עשה את העבודה ואיכות התצוגה היתה סבירה. האלמנטים שהיו חסרים לנו במיוחד היו החדות ועומק הצבעים, שהמסך אינו מצטיין במיוחד בהצגתם. במקום זאת, התצוגה הכללית מעט חיוורת ונוטה קצת ללובן, וכל ניסיונות הכוונון של התצוגה לא שיפרו במיוחד את המצב.

המסך הגיע עם גימור מבריק, שזהו מתכון וודאי לקשיים בצפייה בחללים מוארים, וכמו כל המסכים המבריקים, גם בזה של ה-Satellite L830 ישנן השתקפויות לרוב ואי אפשר לעבוד בנוחות באור שמש או בחלל מואר מדי.

זווית הפתיחה של המסך צרה מאוד ועומדת על כ-140 מעלות בלבד, מה שאומר שאי אפשר לפתוח את המסך למצב שטוח או כמעט שטוח ובמידה ומישהו רגיל לעבוד על המחשב בזווית פתיחה רחבה במיוחד – הוא ייתקל בקושי רב. לאחר מספר ניסיונות מצאנו שזווית הפתיחה הממוצעת של מרבית האנשים כמעט ומגיעה לזווית הפתיחה המקסימלית של המחשב המדובר, ככה שבעינינו היא כמעט גבולית. צירי המסך  נותנים תחושה של קשיחות ועמידות וניראה כי הקונסטרוקציה שלהם סולידית למדי.

איכות התצוגה סבירה. האלמנטים שהיו חסרים לנו במיוחד היו החדות ועומק הצבעים, שהמסך אינו מצטיין במיוחד בהצגתם

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

6.5

גודלו של המחשב עומד על 32.9 ס"מ רוחב, 22.2 ס"מ אורך ועובי של כ-3 ס"מ. משקלו 1.86 ק"ג. מימדים אלו הופכים את המחשב לנוח למדי לניידות מבחינת משקל וגודל. גוף המחשב עשוי פלסטיק מה שמקנה לו תחושה של מוצר זול ושברירי. עיצוב המחשב מינימליסטי והוא מגיע בצבע לבן.



גודלו של המחשב עומד על 32.9 ס"מ רוחב, 22.2 ס"מ אורך ועובי של כ-3 ס"מ. משקלו 1.86 ק"ג. מימדים אלו הופכים את המחשב לנוח למדי לניידות מבחינת משקל וגודל



משטח המגע אינו ממוקם בחלק המרכזי מתחת למקלדת אלא סוטה מעט שמאלה, כמו בהרבה מחשבים ניידים. כוונת המשורר המקורית הייתה אולי חיובית, אך בפועל, סטייה של המשטח הזה אינה נוחה לטעמנו וטוב היה אם היו ממקמים אותה במרכז הפאנל. מאידך, משטח המגע עצמו גדול ונוח לעבודה, והוא מחוספס ונעים למגע גם בעבודה לאורך זמן. לחצני משטח המגע גדולים ונוחים ללחיצה גם כן. מסביב למשטח התקינה טושיבה מסגרת מתכת שאמורה להקנות תחושה יוקרה או סוג של גבול ברור. משטח המגע תומך במולטי מגע בצורה טובה.

המקלדת היא מסוג Chiclet והיא אחת הגרועות שנתקלנו בהן לאחרונה: המקלדת אינה בגודל מלא אלא באזור ה-90-95% מגודל מלא של מקלדת, שזה אומר מקשים קטנים, והדבר משפיע ישירות על נוחות העבודה. בעלי אצבעות מעט גדולות מהרגיל יכולים לשכוח מהקלדה מהירה ואלו שמקלידים בצורה עיוורת ייתקלו בחוסר נוחות מובהק. בנוסף, המקלדת עושה רעשי תקתוק מעצבנים כאשר מקלידים עליה, דבר שיכול להרגיז את הסובבים כאשר עובדים על המחשב בחלל פתוח או בכיתה או חדר הרצאות גדוש. חוץ מרעשי התקתוק, המקלדת שוקעת כאשר מקלידים עליה, שזהו סממן ידוע של מחשבים מסדרות נמוכות. בסך הכל, הקלדה ממושכת הייתה מאוד לא נוחה.



המקלדת מאכזבת: המקשים רועשים, קטנים יחסית והקלדה ממושכת היתה מאוד לא נוחה. משטח העכבר גדול ובסך הכל נוח לשימוש



הלפטופ הגיע מצויד במצלמת רשת מובנית ואף תוכנת Skype מובנית, דבר נוח למי שמרבה לעשות שימוש ב-VoIP. איכות המצלמה סבירה למדי ואיכות המיקרופון המובנה ממוצעת.

המחשב מגיע עם כל החיבורים הנפוצים בימינו ואלו כוללים 3 יציאות USB, כאשר 2 מהן הן USB 3.0 מהירות והשלישית היא USB 2.0 מסוג sleep and charge שמאפשרת הטענה של מכשיר חיצוני (למשל הסלולרי) גם כאשר המחשב ישן. בנוסף יש חיבור VGA שמאפשר לחבר את המחשב למקרן או מסך חיצוני נוסף, חיבור LAN, חיבור HDMI, קורא כרטיסים שיכול לקרוא כרטיסים מסוג SD, SDXC, MMC, MS, MS  ושקע אוזניות ומיקרופון. כל החיבורים ממוקמים בצורה נוחה בפאנלים הצדיים של המחשב ומאפשרים גישה נוחה אליהם. בנוסף, ישנו כונן אופטי הממוקם בפאנל השמאלי – לטובת אלו שעדין משתמשים בדיסקים או DVD ושאר מדיה אופטית. קהל היעד של מחשב יהיה מכוסה למדי מבחינת אפשרויות חיבור והתממשקות למרבית המכשירים הנפוצים כיום בשוק. שקע הטעינה מתחבר למחשב בפאנל השמאלי המרוחק, מיקום נוח, ומלבדו אין בחלק האחורי של המחשב שום חיבור או יציאה. זהו דבר מבורך בעינינו שכן הגישה לחלק האחורי אינה נוחה במילא.

מעל המקלדת אנו מוצאים את הרמקול של ה-Satellite L830. מיקום קלאסי זה מאפשר איכות שמע טובה וחדה.
 



המחשב מגיע עם מרבית החיבורים הנפוצים בימינו. כל החיבורים ממוקמים בצורה נוחה בפאנלים הצדיים של המחשב ומאפשרים גישה נוחה אליהם



המחשב הגיע עם Windows 8 גרסת 64-bit שעמוסה לעייפה במגוון תוכנות ואפליקציות שספק אם מישהו יטרח להשתמש בהן, כגון אפליקציית eBay, אפליקציית משחקים, אפליקציה פיננסית כלשהי ועוד מגוון של יישומים דומים לצד יישומים שהם מעט יותר שימושיים כגון האנטי וירוס של McAfee, גרסה ניסיונית של Microsoft Office ואף Skype.

כונן אופטי
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

L830 של טושיבה הגיע עם סוללת 6 תאים נשלפת שאמורה להספיק ל-6 שעות עבודה לפי טענת היצרן. בפועל, הטענה מלאה של הסוללה הספיקה לנו לכ-4 וחצי שעות של שימוש משולב: שעתיים וחצי צפייה סטטית בסרט, גלישה באינטרנט של שעה וחצי ועבודה על האופיס של חצי שעה. בשימוש בזבזני יותר שכלל ריבוי משימות קל ובהירות מסך גבוהה יותר, הסוללה החזיקה כ-3 וחצי שעות. נראה שבסך הכל מדובר על תפוקה כלל לא רעה של הסוללה, אך אם תזדקקו לזמן סוללה ארוך יותר – מומלץ להצטייד גם בכבל חשמל ליתר ביטחון.

עמידות ואבטחה (10%)

7

Toshiba Satellite L830 עשוי כולו מפלסטיק, דבר המשווה לו תחושה שברירית למדי. מעטפת הפלסטיק אינה מוקשחת אלא די גמישה, דבר שמעמיד בספק את עמידות המחשב, ובמיוחד של המסך, שכן, יש בגמישות הזאת של הפלסטיק סיכון לפגיעה במסך. מאידך, טושיבה מתגאה במערכת בלימת הזעזועים שהיא פיתחה והטמיעה בדיסקים הקשיחים של המחשבים הניידים שלה, שתפקידה לזהות זעזועים שהמחשב עובר ולהגן על הדיסק הקשיח מפניהם. קשה לומר שזה מה שיציל את המחשב במקרה של נפילה, אך זהו עוד פיצ'ר שאמור להוריד חצי דאגה וזה נחמד שהוא כבר מובנה.

מבחינת אבטחה, המחשב אינו מצויד בשום אמצעי מיגון מלבד האפשרות לנעול אותו דרך כבל ייעודי. מצד שני,
Windows 8 מאפשרת התקנה של סיסמת מערכת, מה שיכול לספק הגנה מינימלית למחשב.