Kenwood K-Mix: חבר טוב במטבח

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - Kenwood K-Mix: חבר טוב במטבח

הטוב
  • עיצוב אסטטי ומוקפד, השומר על ניקיון המכשיר
  • אפשרות לכוון בקלות את גובה האביזרים ולהתאימם
  • קערה רחבה ונוחה מאוד
הרע
  • המנוע חלש ומתקשה להתמודד עם הכנת חלק מהמוצרים
  • מעבר איטי בין מהירויות
  • כפתור הפעלה בעייתי
  • רועש
בשורה התחתונה

מדובר מכשיר בעיצוב נאה וצבעוני, נוח לשימוש ומרווח, אך בעל חסרונות משמעותיים שנובעים מהספק המנוע ומהבקרה האלקטרונית של חיישן המהירות. המכשיר החל לעבוד כל הפעלה שנייה, מה שהיווה מטרד בעת השימוש. בעוד שבהקצפות ובעוגות בחושות הוא נתן תוצאות מצוינות, אפילו ביחס למיקסר אחר, בבצקי שמרים, שדורשים כוח מנוע בלישה, הוא התקשה מאוד ולמרבה הצער לא הצליח לספק תוצאה משביעה רצון. המיקסר התמודד באופן מספק עם בצקי לחם עם כמות נוזלים גדולה כך שאם אתם מכינים הרבה בצקי שמרים יתאים לכם מכשיר חזק יותר.

הקדמה

זהו מיקסר מרווח עם קערה בקיבולת 5 ליטרים, אשר אליה מתווספים בלון הקצפה, וו לישה, מערבל k ומכסה למניעת התזה. כמו כן, עם המכשיר מגיע מפתח ברגים לכיוון גובה הבלון, המערבל והוו ומרית. למכשיר יציאה לחיבור אביזרים שונים, שניתן לרכוש בנפרד כמו מכונת פסטה, מייצר אטריות ומטחנת בשר.

נוחות השימוש (40%)

6

המכשיר בעל עיצוב מוקפד כשניתן לקנות אותו במגוון צבעים,  והוא ללא הרבה כפתורים ובליטות - עיצוב בעל חשיבות כאשר מדובר במכשיר למטבח שכן, כך לא יתפסו שאריות מזון בחריצים ויקשו על ניקיונו. לעומת זאת, מיקום כפתור הרמת ראש המיקסר מאחורי ראש המכשיר לא נוח ודורש הסתגלות. וו הלישה ומערבל ה-k מצופים בציפוי נון סטיק שנראה יציב במיוחד וניכר שלא צפוי להתקלף. בלון ההקצפה רחב ובעל חוטי ברזל רבים, דבר נחוץ ומועיל לפעילויות הקצפה.


המכשיר מגיע עם מפתח ברגים שמאפשר לכוון את גובה בלון ההקצפה, וו הלישה והמערבל ולהתאימם לכמויות שונות. להפתעתי, מצאתי כי הוא דווקא די שימושי. המרית שהגיעה עם המכשיר, מעט צרה אך עשויה כולה חומר אחד יצוק כך שניתן להשתמש בה בלי שתתפרק בטעות במסה ובלי שיישארו בה שיירי מזון.


הקערה עצמה בעלת תחתית רחבה יותר מקערות מיקסר של מכשירים דומים ולכן נוחה מאוד לשימוש. בנוסף, בניגוד לקערות מיקסר ללא ידית או עם שתי ידיות על שפתי הקערה, הידית האנכית בקערה זו מאפשרת אחיזה נוחה ויציבה כך שניתן לחלץ בקלות את המסה מהקערה. רוחב הקערה יוצר אשליה של קיבולת גדולה יותר אך מאחר ועיצוב המכשיר תולה את האביזרים נמוך, הקיבולת זהה למכשירים סטנדרטיים אחרים.

איכות הרכיבים (40%)

8

בעיה שחזרה על עצמה שוב ושוב, בבואי להפעיל את המכשיר, היא שהוא לא תמיד התחיל לעבוד ונאלצתי להפעילו כמעט תמיד פעמיים. המכשיר החל לפעול כל הפעלה שנייה, דבר שנובע, ככל הנראה, מתכנות המיקסר, המצויד בבקרה אלקטרונית שנועדה למנוע עומס. בפועל ישנה השהייה בין נעילת ראש הערבול לניתוק כפתור ההפעלה. במקור כנראה נועד למנוע הפעלה בזמן שהראש אינו בתוך הקערה, אך אישית מצאתי שזה מהווה מטרד, בעיקר כאשר מנסים להכין משהו שדורש הפסקת פעולת המכשיר לעיתים קרובות, כמו עוגה בחושה וכדומה. בנוסף, כנראה בגלל תכונות ״הפעלה רכה״, כפי שמגדירו היצרן, התקשיתי ממש להבחין במעבר בין המהירויות ולעיתים לקח למיקסר כמה שניות להגיע למהירות הנבחרת. זהו תכנות מכוון של המכשיר אבל בהחלט דורש הסתגלות. 




לשם בחינת המכשיר ניסיתי להכין מספר מוצרים שונים. לדוגמא, הכנתי כמות גדולה של מרנג, הדורש הקצפה ארוכה של ביצים וסוכר. חילקתי בין המיקסר הביתי שלי (גם הוא של חברה מוכרת, גדולה ונפוצה) לקיימיקס. וללא ספק השימוש בבלון ההקצפה היה פשוט מעולה וחשתי הבדל בתוצאה בין המיקסר האישי שלי לקיימיקס. בלון ההקצפה הרחב נתן תוצאה טובה יותר, יציבה יותר ובפרק זמן קצר יותר. אם אתם אנשים של מרנגים, קצפות או מסות מוקצפות ללא ספק תהיו מרוצים.

גם הכנת עוגות בחושות נתנה תוצאה טובה בשימוש בבלון ההקצפה בשילוב מערבל ה-k אך מכוון שעצרתי מספר פעמים ״לגרד״ את המסה משולי הקערה, דבר הנדרש בעת הכנת עוגות בחושות, עניין ההפעלה הלא עקבית, שוב ושוב, של המכשיר היה ממש מטרד וגזל ממני זמן יקר.

חשוב לדעת כי למכשיר פונקציית ״קיפול״, שנועדה לקפל בעדינות קצף ביצים, קצפות ותוספות לבלילות שונות בכדי לשמור על נפח ההקצפה. אישית, מצאתי שזה מיותר - עדין ונוח יותר לקפל עם מרית באופן ידני, אך זה קיים ויתכן ויש מי שימצא זאת שימושי.


אם אתם אוהבים להכין בבית חלות, לחמניות, לחמים ומוצרי שמרים שונים, אתם צפויים להתאכזב. לצערי, מצאתי שהמכשיר חלש ומוגבל בתחום הזה והתמודד רק עם בצקי לחם עם אחוז גבוה של נוזלים. הניסיונות שערכתי בהכנת חלות ולחמניות, בצק קשה יחסית עם מעט נוזלים, הבהירו לי כי המיקסר לא מסוגל להתמודד עם בצקים כאלו, גם כאשר הקפדתי לדבוק בהמלצות היצרן לגבי הקיבולת המרבית ולגבי חלוקת הבצק לשניים. המכשיר עשה קולות מאמץ בלתי נסבלים כבר בשלבי הלישה ההתחלתיים ונאלצתי לכבותו מחשש שיתקלקל ולהמשיך את הלישה ביד. הקיבולת המקסימלית מלכתחילה לא מאוד גדולה וחלוקת החומרים או הבצק לשתי לישות מסבכת מאוד את ההכנה. כמו כן, ניכר כי וו הלישה לא הותאם בעיצובו לקערה הרחבה ולכן התקשה להגיע לכל חלקיה ולאחד את המרכיבים. בצד החיובי, המכשיר לא מחמם מהר את הבצק, דבר רצוי כאשר מדובר בלישת בצק שמרים.

אם אתם מכינים כמויות קטנות של לחם, לעיתים רחוקות, המכשיר יוכל לשמש אתכם באופן מספק. אבל, אם אתם ממש חולי אפייה ביתית, חשוב שתשקלו היטב את צורכיכם כי המכשיר לא בנוי לכל סוגי הלחמים וחבל שתקנו מיקסר שלא ישמש אתכם. 

מהירויות
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.

הוראות וניקוי המכשיר (20%)

9

המכשיר עצמו מעוצב באופן שמקל מאוד על ניקיונו ומטלית לחה בסיום השימוש הותירה אותו נקי ומוכן לשימוש הבא. וו הלישה, המקצף ומערבל ה-k עשו רושם איכותיים במיוחד, אך למרבה הצער, אין להכניסם למדיח פן יגרם להם ״נזק בלתי הפיך״, כך על פי דברי היצרן. חיסרון משמעותי כאשר מדובר בכלי מטבח אך הדבר נועד לשמור על חיי האביזרים ולמנוע פגיעה בציפוי.


את קערת המיקסר ניתן להכניס למדיח או לשטוף באופן ידני ולייבש אך אין להשתמש בצמר פלדה או בחומרי ניקוי אגרסיביים, אלו יפגעו בקערה, העשויה פלדת אל חלד. עם המכשיר הגיעו הוראות הפעלה נגישות וברורות מאוד, בעברית. ההוראות כוללות הנחיות בטיחות, פירוט שימוש באביזרים, המלצות בהכנת מוצרים שונים ופתרון בעיות.