סקירת wisebuy - Asus T300 CHI - לפטופ במשקל טאבלט
- עיצוב מרשים ואלגנטי
- דק, קל ונוח לנשיאה
- תצוגה חדה ועשירה בצבעים
- חום בלתי נסבל בתחתית המסך
- חיי סוללה קצרים
- משטח מגע קטנטן ורגיש
- חיבורים דלים
ה- T300 Chiההיברידי מציע את הטוב מכל העולמות ומשלב מחשב חזק עם טאבלט מרהיב במעטפת אקסקלוסיבית, תחת תג מחיר גבוה. העיצוב והמאפיינים הטכניים שעל הנייר הופכים אותו לפתרון ראוי, אלא שפעילות שוטפת מראה מציאות מעט יותר מורכבת. לאנשי עסקים עם דרישות בינוניות בלבד.
מחשב ה-2 ב-1 – Asus T300 Chi מכיל טאבלט ומחשב במוצר אחד. המעבד החדש בסדרת Broadwell שהוכרז לא מזמן והוטמע במכשיר, מבטיח ביצועים מהירים מקודמו לצד צריכת סוללה מתונה יותר. יחד עם יחידות זיכרון נרחבות128GB) אחסון פנימי בכונן SSD, 8 GB זיכרון RAM) ועיצוב מוקפד, המכשיר מנסה להוות פתרון ראוי לאנשי עסקים ולסטודנטים עם תקציב עודף.
ה-T300 נושא עמו מעבד Core M כפול ליבה מבית אינטל הזהה לזה שקיים במקבוק החדש של אפל בגרסת 12 אינץ'. בזמנו אינטל הודיעה כי לעומת קודמו (סדרת ה-Y), הפעם ביצועי המעבד צפויים להיות מהירים בכ-50% יותר, חיי הסוללה הורחבו ב-20% וכן פליטת החום הופחתה משמעותית.
בזמן התקנת מערכת ההפעלה ובשאר רגעי עבודה מאומצת (פתיחת מספר אתרים במקביל, מסמכי אופיס והפעלת סרט), המחשב רתח בחלקו התחתון של המסך. בפועל הורגשה האטה מינימלית שלא הפריעה להמשך עבודה אבל קשה להתעלם מהרכיבים הפנימיים, שהרגיש כאילו עוד רגע יעלו בלהבות. הפעלת מספר תוכנות במקביל, על אף עניין החום, מתאפשרת הודות ל-8GB זיכרון RAM שהוטמעו במכשיר. לצד זיכרון פנימי בסך 128GB בטכנולוגיית SSD, משימות מנהלתיות בוצעו ביעילות ובמהירות יתרה שמכבדת את המכשיר והופכת אותו לאחד המחשבים ההיברדים החזקים כרגע בשוק.
לצ'י מסך המציג תמונה מרשימה ברזולוציה של 1440X2560 או QHD, כשצפיפות הפיקסלים עומדת על 245 נקודות לאינץ'. אחרי צפייה בכמה סרטוני טבע ביוטיוב ברזולוציה של 2K, נותרנו המומים: תצוגת המסך בהירה, חדה ואיכותית כל כך, שתהינו היכן נותר להשתפר בתחום. עם זאת, עקב האכילס של המסך מתגלה כשיוצאים החוצה וכאן העניינים הסתבכו: השמש החזירה אור, התצוגה הפכה לפחות וכך מצאנו את עצמנו מכוונים את זווית המסך כדי לראות מה מוצג עליו.
במארז ניתן למצוא מטען, עט סטילוס עם שני כפתורים הניתנים לתכנות ושני כבלי Micro USB. במקלדת ישנה כניסת Micro USB בודדת דרכה היא נטענת. מאחר והקשר בין המס למקלדת הוא פיזי בלבד (החיבור ביניהם מבוסס בלוטות'), במסך מוצעים רוב החיבורים: בצדו השמאלי כניסת DC ומעליו כפתורי ה"התחל" ומקשי הפלוס/מינוס של עוצמת הרמקול החיצוני. מיד אחרי הפינה המעוגלת, בקצהו העליון של המסך נמצא כפתור ההדלקה/כיבוי. בצדו השני, כניסת Micro-USB נוספת בתקן USB 3.0, כניסת מיקרו HDMI וכן שקע אוזניות/מיקרופון משותף. בתחתית המסך מסתתר גם חריץ להכנסת כרטיס Micro USB שכמעט ופיספסנו.
בעובי 7.6 מ"מ, הטאבלט שוקל לבדו 720 גרם, נתון מרשים בהתחשב בעובדה שמדובר במכשיר מגודל בעל מסך 12.5 אינץ'. כשמצרפים את המקלדת המשמשת גם כמגן מסך, הסט כבר מגיע ל- 1.43 ק"ג מה שמביא אותו למשקל של אולטרהבוק ממוצע.
בקצה העליון של המקלדת נמצא מתג כיבוי/הפעלה/בלוטות', כשהמצב האחרון מאפשר לעבוד בצורה חלקה ויוצר שיתוף פעולה נוח להפליא בין המקלדת והטאבלט. עם זאת אין כל חיבור חשמלי בין השניים כך שסוללת המקלדת לא יכולה לשמש את הטאבלט כפי שהיה נהוג בדגמים ישנים יותר ויש להטעין שני מכשירים שונים כדי לקבל שימוש אחד.
המעבר בין מצב מחשב לטאבלט מתבצע במהירות: ללא שום כפתור בולט או פס הזזה, המסך פשוט נשלף ממקומו בעדינות והופך בן רגע את עורו לטאבלט Windows לכל דבר. עם זאת, במצב טאבלט תגלו שאתם נוטים לכבות את המסך בטעות שוב ושוב היות וכפתור הכיבוי נמצא בדיוק היכן שהיד תופסת את המכשיר בטבעיות, כשמסובבים את המכשיר.
למשטח המגע (TrackPad) נותר מקום מצומצם של פחות מ-4.5 ס"מ, שיביא להרבה רגעי ייאוש בקרב המשתמשים המבוגרים, בעיקר בשל אי דיוקים וחוסר נוחות כללית במהלך השימוש. גם הרגישות המוגזמת לא מוסיפה נקודות זכות למשטח, כשלחיצה על אחד מהמקשים גורמת לסמן לזוז בטרם פעולת הלחיצה עצמה. רגע לפני שאיבדנו שפיות, החלטנו להתקין עכבר חיצוני דרך כניסת ה-Micro USB של המסך דרך המתאם ובזאת סיימנו את מלאי כניסות ה-USB שהמכשיר מציע. חיבורים מעטים כבר אמרנו? אלו שיתפשרו על מסך המגע יגלו משטח רגיש אך לא מדי, כזה שמאפשר עבודה סטנדרטית למדי העומדת באותו קנה מול טאבלטים יוקרתיים של מתחרות פופולריות בהרבה.
באגף הסאונד, Asus לא מאכזבת ומציעה במכשיר צמד רמקולים הממוקמים בצדי המסך, מאובזרים בטכנולוגיית הבית SonicMaster, בעזרתה בוקעים צלילים מלאים ורועמים ברגעים הנכונים ורגעי בס שמנוניים, עשירים ומדויקים היכן שתכנן האמן.
חיי הסוללה לא הרשימו מדי: במהלך יום עבודה שגרתי שכלל פתיחת מיילים, שיחות עם עמיתים, עוד קצת שיטוטי אינטרנט וכמה סרטוני יוטיוב בין לבין, המחשב החל לזעוק למטען בפחות מ-5 שעות. העבודה על המחשב אמנם הייתה עקבית וממושכת אך ספק אם זו הייתה כוונת המשורר, שפנה בבירור למשתמשים עם דרישות מעט יותר גבוהות. אוחז בחיי סוללה גדולים במעט משל טאבלט אך נמוכים משל לפטופ רגיל, ה-T300 CHI משלים את חזונו ההיברידי אך לא במובן המחמיא של המילה, בכל הנוגע לסוללה לפחות. במצב מנוחה המכשיר כבר מציג נתונים יותר מעודדים אבל איזה משתמש משאיר את המחשב שלו לנוח במשך יום שלם?
לצד מסגרת הכסף היוקרתית, גימור האלומיניום הכחלחל-כהה בעל ציפוי מט, נאה מאוד ומוסיף רצינות ואלגנטיות משלו. בחסרונו נוטה להשאיר סימנים מזוויעים של טביעות אצבע "שומניות", לא מהסוג שיהיה נאה לחשוף בפגישה מול לקוח חשוב. מצד שני, יתרונו של החומר המתכתי מתבטא בעמידות גבוהה מאוד, כך שגם שריטות לא מכוונות או פציעות קלות לא ירגשו את המכשיר יותר מדי, שככל הנראה ימשיך לעבוד גם אחרי כמה רגעים מחסירי-פעימה כמו נפילה מגובה נמוך או כמה מכות יבשות.