משלוש יוצא מוצלח: המחשב שעושה שפגאט

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - משלוש יוצא מוצלח: המחשב שעושה שפגאט

הטוב
  • מקלדת נוחה במיוחד
  • מסך בהיר ונוח
  • עיצוב יפה ואלגנטי
הרע
  • מעט מסיבי כטאבלט
  • הארד דיסק מוגבל
בשורה התחתונה

Lenovo Yoga 3 יוצא דופן בנוף הלפטופים, בעיצוב אלגנטי ומיוחד - מדובר במחשב 2 ב-1, טאבלט ולפטופ המבוסס על ווינדוס 8. הוא מסתובב סביב עצמו ב-360 מעלות כך שהמקלדת מסתתרת מאחור, ננעלת, והוא והופך לטאבלט שמופעל על ידי מסך המגע.

בסיבוב חלקי, המקלדת הופכת לרגלית שעליה הטאבלט נשען, כך שאפשר לצפות בו בסרטים, להפעיל שיחות וידאו, או לגלוש ברשת - גם באמצעות מסך המגע וללא צורך במקלדת. במצב מקופל הוא 1.27 ס"מ בלבד, מה שמציב אותו כאחד הלפטופים הדקים ביותר בשוק.

עם עיצוב אלגנטי ומקלדת נוחה במיוחד, היוגה 3 מתאים למשתמש הביתי שמוכן קצת להשקיע. מי שרוצה אותו גם כטאבלט, יזכה למכשיר מסיבי מעט, אבל כזה שעדיין יעשה את העבודה.

הקדמה

מחשב היוגה 3 של לנובו בולט לטובה בעיקר בעיצוב שלו. מדובר במחשב 2 ב-1 שלו מסך המסוגל להסתובב 360 מעלות, מה שהופך אותו לטאבלט בעל מסך מגע. עם מסך בגודל 13.3 אינץ', עובי של 1.27 ס"מ בלב, ומקלדת מוארת בעלת כפתורים מעוגלים בתחתית, היוגה 3 הוא מחשב משולב מרשים ביותר.

ביצועים (35%)

9

יוגה 3 מגיע עם ווינדוס 8, מערכת הפעלה שבקרוב תוחלף בווינדוס 10. מעבד ה-Core M (מדגם 5Y71) שמלווה ב-8 גיגהבייט זיכרון פנימי מספק ביצועים טובים, ומספקים עבור משתמש ביתי.

המחשב הציג וידאו HD בקלות, והצליח אפילו להתמודד בגבורה גבולית עם 1440P - רזולוציה גבוהה יותר מ-HD עם 2,560x1,440 פיקסלים ביחס של 16:9, אלא ששם החל להיתקע. רק לשם האתגר הפעלנו סרטי 4K ו-8K מיוטיוב, כאשר 8K עדיין נחשב נסיוני בתעשייה בכל מקרה, שם המחשב כבר לא עמד במשימה, אבל כן הראה נכונות להראות כמה פריימים.



היוגה 3 מגיע עם כונן קשיח מסוג SSD בנפח 256 גיגה הצורך משמעותית פחות אנרגיה מכונן קשיח רגיל, ומתפקד מהר יותר. עם זאת הוא מגיע בנפח קטן כך שיש להניח מראש שתמונות ובעיקר פרויקטים גדולים וסרטים יישמרו בדיסק חיצוני או בענן. למחשב שאמור להיות המרכזי בבית - זה לא יספיק בכלל.

בעיה קלה היא שהסיבוב האוטומטי למשל (כשהופכים את המסך על צדו או מסובבים אותו למצב טאבלט) מגיב לאט ממה שהיינו מצפים, ובטח שאטי יותר מסמארטפון. המחשב גם נוטה להתחמם קלות ברמת הסביר בעבודה מאומצת במיוחד. במקרה כזה, כדאי לתת לו מספיק אוורור מסביב, ואז לא מרגישים את זה. בעבודה שוטפת, כמעט לא מרגישים את החום.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התצוגה (15%)

10

המסך בגודל 13.3 אינץ' מציג תמונה ברזולוציה מרשימה מאוד של 3200X1800, מראה טקסטים בצורה חלקה ובהיר מספיק גם לעבודה באור פלורסנט ואפילו אור שמש.

רזולוציה שכזו אינה דבר שבשגרה עבור מחשבים ניידים. תצוגה ברזולוציה גבוהה דורשת כוח עיבוד חזק ולא מעט סוללה, אך נראה שבלנובו למדו כיצד להוציא את המיטב מהמסכים שלהם.

התמונה רוויה מאוד, אך לא יתר על המידה ותמונות נראות בהירות, ברורות ודי קרובות למציאות. הטקסטים קריאים מאוד, ואין מריחה או זליגה של הגופנים. הבעיה היא שבשל הרזולוציה הגבוהה והמסך הקטן יחסית חלק מהאפליקציות והאתרים יראו קטנים מדי.

מערכת ההפעלה Windows 8 עובדת היטב עם תצוגות ברזולוציה גבוהה, ולמרות שניתן להגדיל את גודל התצוגה כך שלמרות הרזולוציה הגבוהה, פרטים יוצגו בגודל תקין, הגודל הפיזי של המסך בשילוב הרזולוציה הגבוהה במיוחד הופך את המחשב הזה לבעייתי עבור משתמשים עם בעיות של חדות בראייה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7

בזכות סיבוב של 360 מעלות של המסך סביב המקלדת, וציר חזק במיוחד שמשאיר את היוגה בדיוק בזווית שאליו הוא מכוון, אפשר להשתמש ביוגה כלפטופ לכל דבר, טאבלט המוחזק על ידי המשתמש או כטאבלט עם מעמד משלו.


 


בכל מצב שבו המסך עובר את ה-180 מעלות, המקלדת מנוטרלת כדי למנוע הקשות בטעות. במצב זה קופצת המקלדת הווירטואלית של ווינדוס שנוחה ומגיבה טוב. גם לחיצות ארוכות על המסך יפתחו אפשרות של העתקה והדבקה, כפי שאנחנו מכירים מסמארטפונים.


 


יחסית למחשב עם מסך בגודל 13.3 אינץ' היוגה 3 מרגיש מסיבי. בעוד שעל הנייר הוא די קל יחסית לאחרים בגודל שלו - 1.18 קילו, הוא לא נוח במיוחד לאחיזה ביד אחת. עם זאת השוליים בתחתית המסך (במצב לפטופ) מספקים מספיק מקום לכרית כף היד כדי להחזיק אותו באופן יציב.


 


המקלדת של הלפטופ מאירה בעוצמה שמספיקה בהחלט גם לעבודה בחדר חשוך, כשהיא שקטה יחסית, מגיבה היטב והכפתורים מופרדים כך שאפשר להקליד במינימום טעויות. משטח המגע גדול ונוח מאוד.

את תאורת המקלדת אפשר לכבות ולהדליק בקלות, ובצד ישנם כפתורי עצמת שמע, נעילת סיבוב (כמו באייפד), כפתור הדלקה וכיבוי, שקע אוזניות, קורא כרטיסי SD, מיקרו HDMI ו-USB.

משך פעולת סוללה (15%)

7

אחרי טעינה מלאה מכמעט 0 ל-100 אחוזים בקצת יותר משעתיים, המחשב מספק 7.2 שעות עבודה, כפי שמבטיח היצרן. זה קורה כשלא מאמצים אותו, משאירים את בהירות המסך ברמה ממוצעת ולא מדליקים יותר מדי את תאורת המקלדת. בשימוש אינטנסיבי שכולל ניגון וידיאו ובהירות מקסימלית, המחשב מחזיק כ-4 שעות עבודה רציפה. כך או כך, היינו מצפים ליותר, כדי שיהיה אפשר באמת להסתובב איתו יום שלם בלי לתור אחר שקע, אך זה היה מצריך סוללה חזקה יותר שהייתה הופכת את היוגה לכבד ועבה יותר.

עמידות ואבטחה (10%)

6.5

למחשב אין אמצעי אבטחה מיוחדים כמו סורק טביעת אצבע, והוא דומה במובן הזה לכל מחשב אחר עם ווינדוס. המחשב לא נראה עמיד יותר מאחרים במכות או נפילות, וגבו סופג שריטות ולכלוכים, כך שכיסוי יהיה הכרחי לכל רגע שהוא לא נמצא בשימוש.