סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus VivoBook S15 S530UN-BQ208T אסוס
- עיצוב צעיר ומוצלח
- ספק כוח קטן וקל משקל
- סוללה דלה
- סורק טביעות אצבע בינוני
מעבדי הדור השמיני של אינטל עושים עבודה מצוינת בכל הקשור לעבודה משרדית סטנדרטית, מהסוג שכל אחד מוצא את עצמו עוסק בהן בשלב כלשהו של היום.
מהירות ההפעלה ממצב כבוי הייתה טובה מאוד, ובכללי לא הרגשנו שאנחנו ממתינים למחשב זמן שאינו הגיוני. כרטיס המסך הנפרד כאן הוא מסוג MX150 המיועד ליישומים גרפיים פשוטים ומשחקים לא כבדים במיוחד ולו 2 גיגה RAM ייעודי משלו. בגזרת המשחקים, הצלחנו לשחק ב-Cities Skylines בקצב פריימים סביר אך זה בולט שמחשב זה לא מיועד לגיימינג והוא גם לא משווק ככזה.
לקחנו את המחשב איתנו לתערוכת הסלולר בברצלונה שם הוא שימש כתחנת עבודה מלאה לעריכת וידאו ב-4K. הופתענו מאוד לטובה מהיכולת שלו לעבד סרטים כבדים ממקורות שונים, ולהציגם בזמן אמת ללא עיכוב. עוד עזר בנושא כונן ה-SSD המהיר שבדגם זה מגיע בנפח של 512 גיגה, אך ממנו נשאר כ-300 גיגה פנויים עוד לפני שהתקנו דבר.
בכל הזדמנות שבה המחשב מעט מתאמץ, הוא דואג לשקף זאת דרך המאוורר הרועש שלו, שנמצא במרכז תחתית המחשב. אלמנט עיצובי מאוד פרקטי שאסוס הכניסה לסדרה הזו, מתבטא בהרמת המחשב מהמשטח עליו הוא מונח עם פתיחת המסך. הטכניקה מוסיפה עוד כחצי סנטימטר רווח מה שמכניס אוויר רב לפתח היניקה התחתי. לאורך השימוש לא הרגשנו שהחום יוצא דופן לעומת מחשבים אחרים, אך הרעש כן היה בולט.
במבחן PC Mark 10 קיבל המחשב ציון נאה של 3,643 נקודות.
בתוכנית הבדיקה 3D Mark במבחן Time Spy שבו באמת לא ציפינו להצלחה כלשהי, קיבל המחשב ציון 1,197 נקודות וזה תואם את הצהרת היצרן.
במשקל 1.8 קילו זהו לא המחשב הקליל ביותר שתמצאו, אך ביחס לגודל מסך המחשב, זהו דווקא נתון לא רע בכלל. המקלדת המובנית מוארת וניתן לשנות את עוצמת התאורה בין 3 מצבים וכבוי, כשהשליטה מתבצעת דרך כפתור ה-Fn המובנים במקלדת. את תפקוד ברירת המחדל של אותם כפתורים ניתן לשנות בנעילה זריזה דרך כפתורי Fn+Esc כך שהם יהפכו לכפתור ה-F הרגילים במקום לכפתורי הפונקציה של המחשב.
בצד ימין של המקלדת ישנו פד מספרים מכווץ שאמנם מכיל את כל הכפתורים הרלוונטיים, אך הוא מסודר אחרת ממקלדת בגודל מלא והדבר דורש הסתגלות.
בצד ימין של המחשב ישנו שקע USB C, שקע USB 3.1 סטנדרטי חיבור HDMI בגודל מלא ושקע אוזניות ומיקרופון קומבו. בנוסף חיבור החשמל נמצא בצד זה כשתקע החשמל בנוי ב-90 מעלות כדי למנוע מצבים שבהם הכבל מתנגש ונתקע בחפצים וגורם לנזק למגעים. זה פחות או יותר עובד אבל אך ורק אם אתם משתמשים במחשב על משטח מאוזן, שכן כשהוא על הברכיים רוחבו יכול להוביל לכך שהוא יישען דווקא על הכבל.
בצד שמאל יש 2 שקעי USB 2.0 שזה דיי מאכזב לאור תג המחיר של המחשב. בנוסף ישנו קורא כרטיסי מיקרו SD שזה דבר שמצאנו אותו פחות שימושי, שכן כרטיסי זיכרון בגודל מלא משמשים מצלמות בעיקר וכדי לקרוא אותם צריך להשתמש במתאם חיצוני, ואילו כרטיסים קטנים משמשים בעיקר סמארטפונים שלהם אפשרויות חיבור מגוונות. זה כן פרקטי במידה ותרצו להרחיב את האחסון של המחשב אך גודל הכרטיס המקסימלי לא מצוין על ידי החברה.
סך הכל מדובר בסט חיבורים נאה אך בולט בהיעדרו חיבור רשת פיזי, וזה למרות גודלו הפיזי של המחשב ובמיוחד עוביו.
בעוד שנתקלנו במספר בעיות מתסכלות במחשב, הן קרו ברמת התוכנה ומערכת ההפעלה בבסיסה אינה אשמת אסוס. אך את הצרכן הסופי זה לא מעניין, שכן הוא חווה את התקלות על המחשב עצמו, ולא מפריד בין החומרה לתוכנה, מה שגם אסוס מייצרת את הדרייברים לחומרה אז יש לה אשם תורם.
נתקלנו בבעיה לכבות את המחשב - בכל פעם שכיבינו אותו הוא הפעיל את עצמו מחדש - בסוף זו הייתה אשמת תוכנת Creative Cloud. אייקון הרשת נעלם לו ולא חזר עד שניגשנו לתפריט "הפעל או בטל סמלי מערכת" ו"בחר אילו סמלים יופיעו בשורת המשימות" ובשתי ההגדרות השונות, הורדנו את הסימון והחזרנו אותו חזרה. ואגב בתוך התהליך הזה גם סמל הסוללה נעלם לו. את מקור הבעיה הזו לא מצאנו והיא חזרה על עצמה שוב ושוב.
זוהי נקודת הכשלון הבולטת ביותר במחשב הזה. בשימושי וידאו הסוללה שלו מספיקה במקרה הטוב לשעה, במקרה המדהים לשעה ורבע. בשימוש משרדי סטנדרטי שכלל גלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים, הגענו למקסימום של 3 ורבע שעות.
רוב התסכול שלנו נבע מכך שלא משנה מה עשינו, אורך חיי הסוללה לא השתנה: הפעלנו את המסך על בהירות גבוהה ומקלדת מוארת וקיבלנו שעת עבודה. במחשבה שאנחנו אולי מריצים משהו שצורך חשמל שלא לצורך, נכנסו להגדרות הסוללה ושינינו את כל הפרמטרים כך שהם יגבילו את הביצועים ויהיו החסכוניים ביותר שאפשר. הפעלנו את מצב חיסכון בסוללה, הנמכנו את הבהירות עד הסוף, כיבינו את המקלדת המוארת, העברנו את המחשב למצב טיסה, אפילו בתוך כרום הפעלנו מצב לילה שהופך את הצבעים כך שכל מה שלבן מוצג בשחור, הכל ולו רק כדי לגרום למחשב לפעול יותר זמן. כל הטכניקות האלה לא הועילו כי הבעיה רק חזרה על עצמה. לאורך כל זמן הבדיקה, קיבלנו הרגשה שלא משנה מה נעשה עם המחשב, הבטרייה לא תחזיק מספיק זמן.
בדגם זה ישנו סורק טביעות אצבע מובנה בתוך פד העכבר. הסורק מתפקד בצורה בינונית ומטה, כשהוא כמעט תמיד פיספס את הסריקה הראשונה, ולא מעט פעמים סירב לזהות אותנו עוד ועוד עד שמערכת ההפעלה דרשה שניכנס בדרך אחרת.
המחשב מצופה בגימור כסוף נאה ביותר אך מאוד רגיש לשריטות. עד סוף הסקירה, מחשב הבדיקה איבד את המראה הנאה שלו, ונראה כמו מחשב שעבר התעללות.
לדגם זה אין חריץ למנעול קנסינגטון.