סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A9 (2018) SM-A920F 128GB 6GB RAM סמסונג
- מגוון אפשרויות צילום
- סוללה שמחזיקה יום עבודה מלא
- מסך Super AMOLED איכותי למדי
- עיצוב פרימיום, אפקט גרדיינט מרשים
- ביצועים פושרים ומאכזבים
- היעדר עמידות במים או באבק
- איכות צילום ירודה ביחס למחיר
- מימדים עצומים, שוליים עבים במיוחד
אנו פשוט לא יכולים להמליץ על ה-Galaxy A9 2018 בשום צורה, גם לא לחובבי המותג. תוספת של כ-300 שקלים יכולה להביא אתכם לרכישת אחד מדגמי ה-Galaxy S9 שמציעים ביצועים טובים משמעותית, מצלמה איכותית יותר, מסך ברזולוציה גבוהה יותר ועוד, ואם תעדיפו להשאר באותה גזרת מחיר תוכלו לרכוש את מכשירי הדגל של מותגי שיאומי, OnePlus וחברות אחרות.
ענקית הטכנולוגיה ויצרנית הסמארטפונים הקוריאנית, סמסונג, אמנם עדיין מהווה ליצרנית הסמארטפונים הגדולה ביותר בעולם, אך נתח השוק שלה הולך ומצטמצם, בייחוד עם עלייתן של היצרניות הסיניות ובראשון וואווי ושיאומי. אחד מפלחי השוק המרכזיים בהם בולטים חסרונותיה של החברה בהשוואה למתחרים, הן בנוגע למחיר והן בנוגע ליכולות והתמורה שמספקים המכשירים, זהו שוק הביניים.
בשוק זה, בזמן שהיצרניות הסיניות ממהרות להציע פיצ'רים מתקדמים, ביצועים לא מתפשרים ותג מחיר מפתה, ממשיכה סמסונג להעמיד תג מחיר יוקרתי וביצועים שלא עומדים בקו המחיר ולא בהשוואה למתחרים. הענקית הקוריאנית מנסה לשנות זאת, לפחות באופן חלקי, עם ה-Galaxy A9 2018. היא מביאה עימו מסך עצום מסוג Super AMOLED, מפרט לא רע ואפילו זורקת 4 מצלמות לגבו, כל זה, יחד עם אסטרטגיית שיווק אגרסיבית, נועדו לכבוש את ליבו של הקהל הצעיר ולמנוע מהם לזלוג למתחרים הסיניים. לקחנו את הגלקסי A9 2018 לבדיקה - וזה מה שחשבנו עליו.
לאחרונה, עם צמצום השוליים ושילובם של חריצים בצורת טיפה, נדחקה אפרכסת השיחות לקצות הסמארטפונים, מה שגורם להן לספק לנו חווית שימוש פחות מהנה ומועילה מבעבר. לשמחתנו זהו לא המצב עם הגלקסי A9 2018 של סמסונג, שמגיע ללא חריץ ומשלב את אפרכסת השיחות באותו מיקום קבוע.
השמע ברמקול זה עומד בקו אחד עם המקובל בשוק - עוצמתו גבוהה והוא די איכותי לניהול שיחה בנוחות וללא כל בעיה. את חווית האודיו בהאזנה למוסיקה, משחקים או קטעי וידאו שונים יספק לנו רמקול מונו יחיד שמשולב בחלקו התחתון של המכשיר. מדובר ברמקול בעוצמה סבירה למדי, עם איכות ווליום ממוצעת שהולכת והופכת צורמת ככל שהעוצמה עולה.
בחיי היום יום הרמקול הספיק לנו והצלחנו לשמוע שיחות טלפון גם בסביבה רועשת, אך לא מדובר ברמקול יוצא מן הכלל בשוק הביניים, אלא ממוצע בלבד. בכל הנוגע לאיכות השיחות והקלט מהמיקרופונים - הצלחנו לקיים שיחות באופן ראוי במרבית הסיטואציות. עם זאת, במקרים של סביבה רועשת במיוחד אכן נתקלנו ביכולות סינון רעשים שאינן מהטובות ביותר, גם לא בטווח המחירים של המכשיר.
ה-Galaxy A9 2018 אינו מעוצב כעוד סמארטפון מן השורה, לטוב או לרע. הוא מציע מבנה זכוכית ומסגרת עשויה אלומיניום, בעודו משלב 4 מקשים בודדים על גבי המסגרת: כפתור נעילה/כיבוי ו-2 כפתורים לשינוי עוצמת השמע מימין, וכפתור הפעלה לעוזרת הוירטואלית ביקסבי משמאל. לא ברורה הסיבה שסמסונג ממשיכה לשלב את כפתור ביקסבי ללא כל אפשרות לשנות את תפקידו, אף על פי שהעוזרת הוירטואלית כלל אינה נתמכת בישראל. לא מעט פעמים מצאנו עצמנו מקישים על הכפתור בטעות, וזה בהחלט מציק.
גבו של המכשיר, מנגד, גורר לא מעט תגובות, בעיקר נוכח כמות המצלמות. ארבעת חיישני הצילום משולבים בטור אנכי אחד אחרי השני, כאשר במרחק של מספר מילימטרים מהם נמצא את קורא טביעות האצבע. גב הזכוכית של ה-A9 2018 בגרסה שקיבלנו מגיע עם אפקט גראדיינט בצבע כחול-ירוק, והוא נראה לא רע בכלל.
מלבד המקשים השונים, משלבת סמסונג על גבי המסגרת את שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ואביזרי אודיו שונים, אותו אנו רואים פחות ופחות בשוק המובייל. בחזית ה-A9 משולב מסך מסוג Super AMOLED בגודל של 6.3 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus עם יחס 18.5:9.
בנקודה זו מגיעה חווית השימוש במכשיר לשיאה. מסך ה-Super AMOLED של החברה מספק חווית צפייה מצויינת. הוא חד, בהיר למדי ומציג צבעים חיים בדיוק כמו שיודעת סמסונג לעשות. במסך ההגדרות אף ניתן לשנות את טמפרטורת הצבע בהתאם להעדפותיכם, כשאנחנו העדפנו להשאר על המצב עימו מגיע המכשיר ומכונה "התאמת תצוגה".
כמו כן, מציע המכשיר אפשרות להפעלת מצב "מסך שדולק תמיד" (Always On Display), וזה יאפשר לצפות בתאריך/שעה, פרטי סוללה והתראות. את מצב זה ניתן להגדיר ולהתאים גם כן בהתאם להעדפותיכם, עם תצוגת לוח שנה מלא, תצוגות שעון שונות ועוד. למרבה הצער, מכיוון ששולי המסך אינם כה דקים, מימדי המכשיר גדולים ולא נוחים במיוחד: 162.5 מ"מ אורך, 77 מ"מ רוחב ומשקל של 183 גרם. עקב מימדים אלו, השימוש בסמאטרפון ביד אחת לא היה נוח בלשון המעטה.
על ביצועי ה-Galaxy A9 2018 אחראי מפרט ביניים מוכר. מערכת השבבים שהוא מציע היא Snapdragon 660, שכוללת 8 ליבות Kryo 260 בתדר מקסימלי של 2.2GHz ומאיץ גרפי מדגם Adreno 512. לצידה משלבת סמסונג בגרסה היחידה שנמכרת בישראל זיכרון RAM בסך 6 גיגה-בייט ו-128GB של זיכרון אחסון פנימי.
הצד החיובי כאן הוא נפח האחסון העצום של המכשיר יחד עם האפשרות להרחבתו בעד חצי טרה-בייט נוסף, כמו גם שילוב זיכרון עבודה (RAM) בנפח מרשים למדי. מכאן המצב מתדרדר - הביצועים שמציע המכשיר בפועל פושרים מאוד, גם בביצועי יום יום סטנדרטיים. זה לא שהוא לא מצליח לבצע פעולות בסיסיות, הוא פשוט לא עושה אותן במהירות שהיינו רוצים.
המצב נותר דומה גם בגיימינג, שם מאותת לנו ה-A9 2018 שחרף מחירו הגבוה, לא מדובר במכשיר דגל. בזירת הזיהוי הביומטרי, מציעה סמסונג קורא טביעות אצבע שמשולב בגב המכשיר יחד עם אפשרות לזיהוי פנים ב-2D. גם במקרה זה הביצועים מאכזבים - קורא טביעות האצבע איטי מהמתחרים בשוק (גם משל מתחרים שעולים ב-50% פחות), וזיהוי הפנים אף עובד באופן עוד יותר איטי.
גולת הכותרת של ה-Galaxy A9 2018, לאלו מכם שפספסו את הקמפיינים השיווקיים הנרחבים של סמסונג בטלוויזיה, בשלטי חוצות, ברשתות החברתיות ופחות או יותר בכל ערוץ שיווק אפשרי, זהו מערך הצילום הראשי שלו. המכשיר כולל 4 מצלמות אחוריות המסודרות אחת מתחת לשניה: חיישן 24 מגה פיקסל ראשי עם מפתח צמצם של f/1.7 ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF); חיישן 10 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.4 ועדשת טלפוטו עבור ביצוע זום אופטי של פי 2; מצלמת 8 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה במיוחד; וחיישן 5 מגה פיקסל שמשמש לחישוב עומק השדה בלבד.
עד כאן הכל נשמע מצויין, אך בפועל - רחוק מכך. מערך הצילום של המכשיר הוא בהחלט אחד מן הפיצ'רים המאכזבים ביותר שלו. חיישן 24 המגה פיקסל הראשי מצליח לצלם תמונות סבירות בתנאי תאורה טובים, בטוח שלא כאלו הטובות יותר משל מתחרים אחרים הנמכרים במחיר דומה. כשעברנו לתנאי תאורה שאינם אופטימליים, התוצאות אף עוד יותר מאכזבות.
אם אנו מתייחסים ליתר החיישנים, לכל אחד תפקיד ברור בהחלט. חיישן ה-10 מגה פיקסל נועד לספק זום אופטי של עד פי 2 על מנת לקרב אותנו לאובייקט המצולם ללא פגיעה מהותית באיכות התמונה ואילו חיישן ה-8 מגה פיקסל נועד לספק לנו זווית צפייה רחבה במיוחד כך שנוכל לקבל נקודת מבט רחוקה מהאובייקט המצולם אף על פי שלא זזנו ממיקומינו.
צילום באמצעות החיישן הראשי
צילום באמצעות החיישן בעל הזווית הרחבה
צילום באמצעות זום אופטי X2
בפועל הם באמת עושים זאת, אך התוצאות מאכזבות להחריד. אין כל אפשרות לבצע פוקוס ידני בחיישנים המשניים ותאלצו להסתמך על פוקוס אוטומטי לא מדויק ואיטי, כאשר איכות הצילום עצמה פשוט לא טובה. אין דרך אחרת לתאר זאת. סמסונג מקדמת את פיצ'ר ארבעת המצלמות באופן כה מובהק, אך בסופו של יום המצלמה היא לטעמנו נקודת התורפה החלשה ביותר של המכשיר. אם נרצה להשוות אותו למתחרים, אנו יכולים להגיד כי סמארטפונים זולים מהגלקסי A9, כדוגמת ה-OnePlus 6, ה-Mi 8 של שיאומי ואפילו הגלקסי S9 של סמסונג, יעשו כולם עבודה טובה יותר מזו שיעשה ה-A9 החדש.
חיי הסוללה של הגלקסי A9 2018 הם אולי הדבר הטוב ביותר שהמכשיר מציע לצרכנים, וגם במקרה זה המכשיר אינו מצטיין בתחומו. הוא כולל סוללה בלתי ניתנת לשליפה בקיבולת של 3,800mAh, עם תמיכה בטעינה מהירה המתבצעת באמצעות שנאי 5 וולט/2 אמפר שמגיע ישירות באריזה.
בעניין חיי הסוללה עצמם, הצליח המכשיר לספק ביצועים לא רעים. ימי העבודה שלנו כללו שימוש משרדי אינטנסיבי למדי - מיילים, מסרים מידיים (בעיקר ווטסאפ), גלישה מרובה ברשתות החברתיות ובאתרי אינטרנט, ניווט ומעט צילום. גם בימים אלו הצלחנו לעבור עם המכשיר את היום עד לסופו, כשזמן המסך נע בין 4 וחצי ל-5 שעות באופן עקבי. בהתאם לכך, בין אם מדובר בשימוש די אינטנסיבי ובין אם מדובר בשימוש ממוצע - סוללת הגלקסי A9 צפויה לאפשר לכם לעבור את היום ללא צורך בטעינה נוספת.
סמסונג מתמחרת את ה-Galaxy A9 2018 בלא פחות מ-2,350 שקלים, סכום הקרוב להפליא לזה של מכשירי הדגל שלה בסדרת S9, ואף גבוה יותר מאלו של הגלקסי A8 2018 שהושק בישראל בתחילת השנה. אף על ששני אחיו - הן הזול יותר והן היקר יותר, מציעים עמידות מסויימת בפני מים ואבק, ה-A9 2018 אינו מגיע עם כל עמידות שכזו. גם אם זה לא הכרח בשוק הביניים, זה בהחלט מאכזב.
המכשיר מגיע במבנה שהפך לסטדרנט החדש בתעשיית המובייל - שתי יריעות זכוכית עוטפות אותו בחלקו הקדמי והאחורי, ומסגרת אלומיניום מאגדת ביניהן. בתקופת השימוש שלנו לא ראינו שריטות או פגיעות על גבי המכשיר, אך מכיוון שמדובר במכשיר לא קטן כלל, הסיכוי שהוא יחליק לכם מהיד במהלך השימוש בהחלט גבוה. לשם כך מצרפת סמסונג ישירות באריזה כיסוי שקוף שמציע אחיזה מוגברת.