- WiseBuy - iPad Pro 11 64GB WiFi + Cellular Apple

שתף באמצעות:

טאבלט Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB WiFi + Cellular אפל

סקירת wisebuy - טאבלט Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB WiFi + Cellular אפל

הטוב
  • ביצועים מרהיבים
  • עיצוב יוקרתי ואלגנטי
  • חווית צפייה יוצאת דופן
  • קל משקל, מימדים צנועים
הרע
  • זיכרון אחסון בסיסי של 64GB בלבד
  • קפיצת מחיר משמעותית בהשוואה לדור הקודם
  • מערכת הפעלה שלא מאפשרת לממש את יכולות הטאבלט
בשורה התחתונה
ה-iPad Pro 2018 מכיל מסך מרהיב, סאונד מוצלח וכוח עיבוד שעולה על חלק ניכר מהמחשבים הניידים הקיימים בשוק. במחיר הגבוה במיוחד שלו, אפל מכוונת את האייפד פרו 2018 לשוק המקצועי, אך מערכת ההפעלה המוגבלת - iOS 12 לא מאפשרת לנצל את החומרה, ולמעשה מקשה על השימוש כך שהוא לא יכול לשמש כתחליף למחשב נייד רגיל. בסופו של דבר, מדובר בטאבלט מצויין אך רק כשאפל תחליט לשנות את המבנה המגביל של מערכת ההפעלה שלה, הוא יישאר סמל סטטוס מרשים ומכונת עבודה מתסכלת.
הקדמה
בחלוף שנה מהשקת דור האייפדים הקודם, החליטה אפל להציג שדרוג ורענון קצה אל קצה, מהבולטים ביותר שראו הטאבלטים של החברה מאז השקת הדגם הראשון בשנת 2010. כך, היא חשפה את iPad Pro 11 2018 ו-iPad Pro 12.9 2018 ללא כפתור בית פיזי, עם עיצוב חדש שמזכיר לנו את אייפון 5/5S, ממשק מבוסס מחוות והבטחה לביצועים שמותירים מאחור גם מחשבים ניידים רבים. לקחנו את iPad Pro 2018 לבדיקה בגרסת 11 אינץ' - וזה מה שחשבנו עליו.

תודה לרשת iStore על השאלת ה-iPad Pro 11 2018 לסקירה.

איכות תצוגה (25%)

9

אחד מן השינויים המשמעותיים ביותר שביצעה אפל עם ההכרזה על סדרת אייפד פרו 2018 מגיע בגיזרת המסך. השנה, מתחה החברה את הגבולות והציגה באייפדים החדשים מסך בעל שוליים דקים מאיי פעם, תוך שהיא מוותרת על כפתור הבית הפיזי אותו ראינו בכל אחד מן האייפדים מאז הראשון בסדרה. בחזית האייפד שבחנו נמצא מסך בגודל 11 אינץ׳ מסוג Liquid Retina Display שראינו באייפון 10R. רזולוציית הצפייה עומדת על 2388X1668 פיקסלים (265 פיקסלים לאינץ׳). המסך מציע את אותו קצב רענון של 120Hz שראינו בקודמיו, וכן תומך בטכנולוגיית True Tone Display. 



בכל הנוגע לחווית צפייה, מצליח האייפד פרו 11 2018 לבצע עבודה מצויינת. קצב הרענון המהיר הופך את השימוש במסך המגע והניווט בין התכנים השונים על גבי הצג לפשוט מרהיבים. מלבד זאת, צפייה בסרטים או סדרות בנטפליקס, דפדוף בין תמונות שונות ופשוט כל תוכן שזרקנו על המסך, הוצג בצורה מרשימה. לטעמנו מדובר באחד ממסכי ה-LCD הטובים ביותר בשוק המובייל, ובהחלט באחד ממסכי הטאבלטים הטובים בשוק.


חווית הגיימינג על המסך הגדול והאיכותי הייתה מצויינת לא רק בכל הנוגע לביצועי המכשיר, אלא גם בזירת חווית הצפייה, ובייחוד בשילוב עם ארבעת הרמקולים בתצורת סטריאו שהצליחו לקחת זאת צעד קדימה. יש להדגיש כי מכיוון שמסך ה-11 אינץ׳ החדש מביא עימו יחס צפיה מעודכן, חלק ניכר מן האפליקציות דורשות עדכון לצורך התאמה ליחס החדש - ולעת עתה נאלצנו להתמודד עם שוליים שחורים שמעיקים מעט על החוויה. ניתן להעריך כי במהלך החודשים הקרובים יעדכנו מפתחי האפליקציות השונים את האפליקציות שלהם לצורך תמיכה במסך החדש, מה שיביא לשיפור משמעותי בחווית הצפייה. 

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

האייפד פרו 2018 בגרסה שלקחנו לבחינה מגיע עם מסך 11 אינץ׳ - מסך חדש בנוף האייפדים של אפל. אף על פי שהמסך גדול יותר מהדגם הקודם, מרבית מימדיו קטנים יותר: אורכו 247.6 מ״מ, רוחבו 178.5 מ״מ, עוביו 5.9 מ״מ ומשקלו 468 גרם בלבד. את המימדים הצנועים יותר הצליחה אפל לספק נוכח צמצום משמעותי למדי בשולי המסך. 



המימדים המשופרים יחד עם העיצוב החדש מובילים לנוחות שימוש מרשימה מאוד, כאשר אחיזתו באמצעות יד אחת ושימוש בו באמצעות השניה היה נוח ומהנה להפליא. השוליים אמנם דקים מבעבר, אך מספיק עבים כך שניתן להחזיק אותו ביד מבלי לחשוש מיותר מדי נגיעות בלתי מכוונות, ושוליו סימטריים מכל כיוון מה שהופך את המראה שלו למרשים במיוחד. 

דגמי ה-iPad Pro 2018 מגיעים עם קווי עיצוב חדשים לחלוטין בסדרה שמזכירים לנו את סדרות אייפון 5/5S הוותיקות, זאת עם דפנות מלבניות ושטוחות לחלוטין, וגב עשוי מתכת בעל מראה יוקרתי. הדפנות השטוחות אינן חדות, אלא חלקות ומאוד נעימות למגע. עיצוב המתכת מוביל לתחושה יוקרתית במיוחד בכל מגע עם האייפד, דבר שהתקיים גם עם הדורות הקודמים וממשיך גם כאן. 


בזירת המחברים החליטה אפל לבצע שינוי משמעותי, והשאירה מאחור את שקע ה-Lightning העצמאי שלה לטובת שילובו של מחבר מסוג USB Type-C, אותו אנו רואים כיום כמעט בכל מחשב, טאבלט וסמארטפון חדשים שיוצאים לשוק. מדובר בשינוי חיובי במיוחד, שיקל מאוד על כל נושא הפרודקטיביות באייפד. באמצעות המחבר החדש ניתן לחבר את האייפד למסך חיצוני ולהזרים תוכן ברזולוציית 5K, ניתן לחבר כרטיסי זיכרון באמצעות מתאמים יעודיים, לטעון מכשירי צד ג׳ וכן להעביר תוכן. עם זאת, השימוש במחבר מוגבל נוכח הגבלות תוכניותיות של אפל, אותן ניתן לקוות מאוד כי החברה תסיר או לכל הפחות תצמצם בעתיד.







ומן הצד השני, לא רק את שקע ה-Lightning השאירה אפל מאחור, אלא גם את שקע ה-3.5 מ״מ לחיבור אוזניות או כל אביזר שמע כזה או אחר. במקרה של שקע האוזניות, אפל לא מספקת כל חלופה, שכן היא לא מציעה את מתאם ה-3.5 מ״מ ל-USB Type-C באריזה. מדובר בצעד נוסף שעושה החברה אל עבר שוק נטול חוטים, אך אין ספק שזה עשוי לאכזב חלק ניכר מקהל חובבי האייפד. 

ביצועים (30%)

8.5

באירוע ההכרזה על האייפדים החדשים, התרברבה אפל ביכולותיהם לתפקד בעוצמה אולטימטיבית, כזו שתהא חזקה מרובם המכריע של המחשבים הניידים בשוק. בפועל, כשאנו מסתכלים הן על מבחני ביצועים סינטטיים והן ועל ביצועי היום יום - נראה שאפל והאייפד פרו 11 2018 עומדים איתנים, עם מה שללא ספק ניתן לתאר כביצועים הטובים ביותר שראינו בשוק הטאבלטים.



כל פעולה שרצינו לבצע - גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים תוך כדי גלישה, פתיחת שתי אפליקציות במקביל במצב Split View, גיימינג, צפייה בסרטים וסדרות. הכל, פשוט כל פעולה שניסינו לבצע עם האייפד - בוצעה בצורה מהירה ומרשימה מאוד. על הביצועים הללו אחראית מערכת שבבים חזקה ועוצמתית מתמיד, המכונה Apple A12X Bionic.


מדובר בוריאציה משודרגת של ה-A12 שמגיעה בסדרת האייפונים האחרונה, וזו גם כן מיוצרת בהליך 7nm. ה-Apple A12X כולל 8 ליבות עיבוד בתדר מקסימלי של 2.5GHz, כמו גם מאיץ גרפי בעל 7 ליבות. בזירת זיכרון הפעולה, מציעה אפל 4GB RAM עם כל דגמי האייפד פרו 2018, למעט אלו שמגיעים בוריאציית אחסון של 1TB וכוללים 6GB RAM.


הביצועים המרשימים נאלצים לעמוד מאחורי מערכת הפעלה שאמנם מחמיאה להם בפעילות השוטפת, אך אינה מאפשרת להפיק את המיטב - גם אם, כפי שאפל טוענת, הטאבלטים עוצמתיים יותר ממרבית המחשבים הניידים. האייפד פרו 11 2018 אמנם מתפקד ללא כל רבב, אך iOS 12 אינה מתאימה לביצוע כל אותן פעולות שאנו נוהגים לבצע במחשב, והתחושה הכללית היא שמדובר בממשק של אייפון שעבר התאמת רזולוציה וגודל, ובפועל הוא עוד רחוק מלהחליף את המחשב הנייד.



המשמעות היא שחרף העוצמה המרהיבה של האייפד פרו 2018, לא ניתן לממש אותה באופן המיטבי נוכח הגבלות הממשק - וזו ללא ספק אחת מן הנקודות המשמעותיות שמונעות ממנו להצליח ולהחליף את המחשבים הניידים בשלב זה. אם עיקר השימושים שלכם מתבטאים בצריכת תוכן - האייפד יעשה את זה בצורה מרהיבה - צפיה בסרטים וסדרות, גלישה ובעיקר כל מה שקשור לצריכת מדיה ותוכן. אך מנגד, כשזה נוגע ליצירת תוכן - אפילו אם מדובר רק ביצירת תוכן כתוב ועריכה מינימליים, לא יהיה זה הכלי הנוח והאפקטיבי ביותר עבורכם.


כמו כן, נציין כי בגרסת הבסיס של האייפד פרו 11 2018, זו שבמקרה לקחנו לבחינה, נמצא רכיב אחסון בנפח של 64GB בלבד. מדובר בנפח אחסון מינימלי במיוחד שכנראה לא יספיק לחלק ניכר מן הצרכנים - וזאת חרף עלייה משמעותית במחיר עבור דגם הבסיס. אם תרצו נפח אחסון גדול יותר, תצטרכו להוציא סכום מאות שקלים נוספים, ובסך הכל סכום שלא היה מביישעלות של מחשב נייד מכובד.


בגב המתכת של האייפד פרו 2018 נמצא מצלמה ראשית דומה מאוד לזו שראינו באייפון 10S/10R - חיישן 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.8, אפשרות לצילום תמונות באפקט Live Photo, מצב צילום Smart HDR, ציפוי ספיר לעדשה ויכולות צילום וידאו ב-4K בקצב של 60 פריימים לשניה. מדובר במצלמה לא רעה בכלל, בייחוד בהתחשב בעובדה שמדובר בטאבלט. התמונות איכותיות מאוד בתנאי תאורה טובים, וישנה אפילו תמיכה בצילום פורטרט במצלמה הקדמית. עם זאת, בפועל - כמה מאיתנו מתכוונים לצלם דרך טאבלט בגודל 11 אינץ׳ ולא מעדיפים לצלם בסמארטפון? סביר שלא הרבה, אך עבור אלו שכן - דעו שהיא לא רעה כלל.



יחד עם הסרת כפתור הבית הפיזי, משלבת אפל בחזית הטאבלט את מערך זיהוי הפנים הביומטרי שמוכר לנו ממכשירי האייפון שלה, Face ID. חושך או אור יום, לאורך או לרוחב - מצליחה טכנולוגיית זיהוי הפנים של אפל לעבוד בצורה מצויינת וללא כל בעיה. מכיוון ששולי המכשיר סימטריים, לעיתים תתבלבלו ותחזיקו אותו בצורה שבה אתם חוסמים, בטעות, את מערך מצלמות זיהוי הפנים. במקרה כזה מתריעה אפל בפני המשתמש ומסמנת לו היכן משולבות המצלמות אותן הוא מסתיר.


בזירת האודיו, מציע האייפד פרו 11 החדש מערך רמקולים שכולל 4 רמקולים סטריאופוניים - שניים מכל אחד מצדדי האייפד. הסאונד שמפיקים הרמקולים עוצמתי מאוד והיה מספק בהחלט עבורנו, וכך גם איכות האודיו שהופק על ידיהם. המכשיר משלב מערך הקלטת אודיו שכולל 3 מיקרופונים, והצלחנו לקיים שיחות וידאו עם איכות אודיו (קלט ופלט) טובה למדי.  

משך פעולת הסוללה (10%)

9

האייפדים של אפל הציעו לכל אורך השנים האחרונות חיי סוללה שנותרו זהים לכל אורך השנים, כאשר היצרנית הבטיחה פעם אחר פעם לספק כ-10 שעות עבודה מלאות. גם השנה ממשיכה החברה באותה המסורת, ואייפד פרו 11 2018 מציע סוללה שמתיימרת לספק עד ל-10 שעות פעילות.


מדובר בסוללת 29.45 וואט-שעה ובקיבולת של 7812mAh, עימה מצליחה אפל לעמוד מאחורי הבטחותיה. הצלחנו להעביר עם האייפד פרו 11 2018 מספר ימי עבודה מלאים עם טעינה לאורך הלילה, ולא נתקלנו בכל בעיה הנוגעת לחיי הסוללה. העבודה שלנו כללה עריכת מסמכים בגוגל דריייב, גלישה מרובה באינטרנט דרך דפדפן ספארי, מעט גיימינג וכן צפיה בסרטים/סדרות דרך נטפליקס או יוטיוב. אם אתם מתכוונים לבצע שימוש בסיסי בלבד באייפד, תוכלו  להעביר איתו מספר ימים ללא כל טעינה.







בכל הנוגע לטעינה, משמח לראות כי הענקית האמריקאית החליטה לעבור סוף כל סוף למחבר טעינה והעברת נתונים מסוג USB Type-C. משמעות הדבר היא שתוכלו להטעין באמצעות האייפד מכשירים אחרים, לחבר אותו למסכים חיצוניים או אביזרים נתמכים ועוד. טעינת האייפד מתבצעת באמצעות שנאי 3A המגיע באריזה ומשולב עם כבל מסוג USB Type-A בגודל מלא ל-USB Type-C. 


עמידות ואבטחה (10%)

9

ה-iPad Pro 11 2018 של אפל מגיע לשוק עם מערכת ההפעלה iOS 12, והוא מציעה את אותן יכולות אבטחת מידע מעולות של מכשירי האייפון ודורות העבר הקודמים של החברה, כך שבזירה זו לא היינו דואגים יתר על המידה. מבחינת גוף המכשיר, אף על פי שאפל החליטה לבצע שינוי עיצובי, היא ממשיכה לייצר את המכשיר ממבנה אלומיניום מלא שמספק הן תחושה יוקרתי והן עמידות ברמה מוגברת מאשר עיצוב זכוכית.


תודה לרשת iStore על השאלת ה-iPad Pro 11 2018 לסקירה.