סקירת wisebuy - שעון חכם Apple Watch Series 4 40mm Aluminum Case Sport band GPS אפל
- עיצוב יוקרתי
- נוח לענידה
- ממשק עשיר בפונקציות
- עמיד במים
- תצוגה איכותית
- עובד עם מכשירי אפל בלבד
- אין אפשרות להפעלה רציפה
- סוללה סבירה
- אין אק"ג בישראל
ה-Apple Watch Series 4 הוא שעון חכם מבית אפל הזמין בשני גדלים: 40 ו-44 מילימטר. בגרסה זו בדקנו את גרסת ה-40 מילימטר שלה מסך בגודל 1.57 אינץ', סוללה המספיקה ליומיים ואינטגרציה מלאה למכשירי אפל. בסקירה זו בדקנו את הגרסה הרגילה של השעון, כעת הוא זמין בישראל גם בגרסת eSIM המכילה מספר סידורי המתפקד ככרטיס סים לכל דבר, כך שניתן לתקשר על גבי רשת הסלולר ישירות ממנו.
תודה לרשת iDigital על השאלת השעון לסקירה.
במשקל 40 גרם כולל רצועה, האפל וואץ' הוא לא השעון הקליל ביותר במגוון - תואר זה שמור לגלקסי וואץ אקטיב, אך הוא בהחלט אחד האטרקטיביים בשוק. עם מבנה מתכתי יפייפה, ציפוי זכוכית המחזירה אור בדיוק בזווית הנכונה שגורמת לו להיראות כמו בפרסומת ומגוון רצוועת, זהו אחד השעונים הכי מרשימים ויזואלית שפגשנו.
לשעון יש מסך OLED בגודל 1.57 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה גבוהה למדי של 394x324 פיקסל ובבהירות גבוהה במיוחד - 1000 ניט. אותה בהירות גבוהה מאפשרת לצפות במוצג על המסך בכל סביבה - גם תחת שמש ישירה. אותנו הרשימה במיוחד רמת השחור שהתצוגה מסוגלת להציג, או יותר נכון - לא להציג. עד כה, לא פגשנו שעון חכם עם תצוגה מרשימה במיוחד, כולם היו בסדר גמור אך המסך המובנה בשעון של אפל הוא ללא ספק החד והבהיר מכולם.
אך למרות שמדובר במסך מרהיב, ישנו חסרון מובהק בפאנל תצוגה מסוג OLED - צריבות. ראיתם אותן על מסכי ה-CRT בכספומטים הישנים - כשמוצגת תמונה סטטית לאורך זמן, היא נצרבת על המסך כך שהיא מופיעה כאילו מודפסת על המסך. זוהי בעיה הקיימת גם במסכי OLED וכדי למנוע את הבעיה הזו, אפל הגבילה את הפעלת המסך למקסימום 70 שניות ברצף. זה אומר שלא ניתן להשתמש בשעון כ-Always On כמו שראינו במכשירים אחרים, וזה בהחלט מוריד מהשימושיות של המכשיר. עם זאת, נציין לטובה את מנגנון זיהוי התנועה, שהצליח להבין היטב מתי אנחנו מרימים את היד כדי לראות מה השעה, וזיהה גם תנועות קטנות ולא מובהקות.
דרך הגדרות המכשיר ניתן לקבוע שלוש רמות בהירות, אך אם המסך כבוי, ניתן לסובב את הגלגלת כדי לשלוט ידנית בתאורה לאותו רגע. בכך, אם אתם בסביבה חשוכה ורוצים רק להציץ לשנייה לראות מה השעה, תוכלו להאיר את המסך בעוצמה מאוד נמוכה וזה אותנו אישית הלהיב.
מערכת ההפעלה המובנית היא watchOS בגרסתה החמישית והיא נראית ומרגישה בדיוק כמו ה-iOS באייפון, אחרי התאמה נחוצה למסך השעון ולכפתורים הזמינים במכשיר. מהירות התגובה לרוב הייתה טובה מאוד. היו מקרים שבהם מצאנו את עצמנו לא מעט מתוסכלים מחוסר התגובה של המסך להחלקות שלנו - ספציפית כשהחלפנו את פני השעון על ידי החלקת האצבע ימינה או שמאלה במסך הראשי. אך הנקודה שבה מצאנו את עצמנו באמת מתעצבנים הייתה בכל פעם שביקשנו לבצע פעולה כלשהי לפני שאנימציית התפריט מהפקודה הקודמת נגמרה. בכך, אם תעברו מהתפריט הראשי לתוך התצוגה הרגילה ואז תלחצו על אחד הפריטים שאמור לפתוח תפריט אחר כמו מזג אוויר, הוא לא יגיב עד שיסיים את האנימציה וזה לטעמנו בזבוז זמן מוחלט. הרי אנחנו כבר יודעים מה אנחנו רוצים, ואנחנו מבהירים את זה היטב לשעון, למה להכריח אותנו לשבת לצפות בתפריט נפתח ונסגר במקום להגיע ישר לעניין?
על השעון ישנם שני כפתורים: הכתר המוכר המתפקד גם ככפתור לחיצה, ובנוסף כפתור מלבני שאינו בולט מגוף השעון. לחיצה על הכתר תכניס ותוציא אתכם מהתפריט הראשי - גם אם אתם בתוך אפליקציה. זה אומר שכדי לנוע רמה אחת אחורה צריך ללחוץ על הממשק המזערי במסך או לעשות כמונו, ללחוץ על הכתר ולהתעצבן שזה הוציא אתכם מאיפה שהייתם לתפריט הראשי.
סיבוב הכתר המובנה מאפשר לנוע מעלה ומטה בתפריט, אך לטעמנו כיוון הסיבוב הפוך ממה שציפינו, כך שאם אתם דוחפים את הכתר כלפי מעלה, התפריט יורד מטה. ייתכן והמטרה הייתה לחקות את תגובת המכשיר להחלקה על המסך שבה דחיפת האצבע כלפי מעלה עושה בדיוק את זה, אך בכל הקשור לגלגלת זה מרגיש לנו הפוך.
הכפתור המובנה מאפשר לעבור בין אפליקציות פתוחות ולחיצה כפולה עליו תפתח את אפליקציית התשלומים שאינה זמינה בישראל. וזהו, הוא לא עושה עוד דבר חוץ מזה וזה מרגיש שהיה אפשר להסתדר גם בלעדיו. בנוסף לשני הכפתורים, המסך תומך ב-3D Touch כך שהוא מזהה את עוצמת הלחיצה ומציג אפשרויות נוספות. לטעמנו זה מוסיף הרבה לחווית השימוש אך זה מרגיש שלא כל אחד ירד לרמת הפירוט שכל מסך מאפשר.
השעון מסוגל להתחבר לרשת הווי פיי הביתית והוא תומך בהעברת שיחה, כך שאם האייפון שלכם מצלצל, תוכלו לענות ישירות מהשעון. שיחות בשעון מתבצעות דרך הרמקול והמיקרופון המובנים או דרך אוזניות בלוטת' המחוברות לאייפון. ייתכן וניתן לחבר אותן ישירות לשעון, אנחנו לא מצאנו אופציה שכזו.
השעון של אפל מתפקד כמעין הרחבה של האייפון כשהוא מגיע מוכן עם אפליקציות כמו דואר, לוח שנה, מזג אוויר, שעון מעורר ולמעשה כמעט כל מה שיש כברירת מחדל באייפון. כל המידע מופיע בשעון כפי שהוא מופיע בטלפון, כשניתן לבצע את רוב הפעולות ישירות מהשעון - אם יש לכם ראש פתוח.
אותנו הרשימה דווקא אפליקציית ההודעות הרגילות, אתם יודעים - SMS. זהו השעון החכם הראשון שפגשנו שמאפשר לכתוב הודעה מהתחלה ועד הסוף, כולל לבחור את איש הקשר ולהכתיב בהצלחה את תוכן ההודעה בעברית ללא צורך לגעת בסמארטפון. העובדה שסירי מבינה עברית בכללי ועוד יותר, מבינה עברית כל כך טוב, מרחיבה את השימושיות של השעון ונותנת לו יתרון מעל המתחרים.
אנטנת ה-GPS המובנית מאפשרת לאפליקציית הכושר הייעודית של החברה לעקוב אחר הפעילות שלכם במדויק ללא צורך בסמארטפון - שזה נוח מאוד. בנוסף ישנו מעקב אחר דופק ושאר פעולות ספורטיביות, כולל דרבון מטריד מצד המכשיר להיות פעילים יותר או "לנשום" - ההטרדה הטורדנית ביותר של המכשיר. את כל העדכונים ניתן לבטל דרך האייפון בלבד.
אחד היישומים המעניינים בדגם זה הוא ה-ECG - אק"ג. זוהי בדיקה הבוחנת את הפעילות החשמלית של הלב כדי לגלות בעיות דופק. הבדיקה מתבצעת דרך החזקת האצבע על חלקו השטוח של הכתר, אך היא אינה זמינה בישראל. בכך, השעון מסוגל לחלוטין לעשות את הפעולה, אך אם אתם גרים מחוץ לקומץ המדינות שאפל הגדירה, לא ניתן לבצע את הבדיקה. חוסר הזמינות ככל הנראה נובע מהעובדה שמדובר בבדיקה הנחשבת כרפואית וכדי לשווק ציוד רפואי יש לקבל רישיון ממשרד הבריאות המקומי וזה תהליך ארוך למדי. למרות ניסיונות רבים לעקוף את החסימה, הגענו למסקנה שהיא מתבצעת ברמת החומרה, כלומר המכשיר צריך להימכר במדינה שבה השימוש ברכיב האק"ג בשעון מותר.
הכל נשאר באקו סיסטם
המערכת של אפל מתפקדת מעולה כשהיא פועלת יחד עם עוד מכשירים של החברה. בנסיעה אחת חיברנו את השעון לאייפון, את האייפון לרכב ובו פעל Apple Car Play. כברירת מחדל האייפון הפעיל את אפליקציית הניווט של החברה - Apple Maps שדרכה ניסינו לנווט. רגע אחרי שהתלהבנו שהמפה מופיעה בו זמנית על השעון עם הכוונות נסיעה פנייה אחר פנייה, התאכזבנו לגלות שכביש שנפתח לפני כחצי שנה, כלל לא מופיע שם, כך שכל הטכנולוגיה הזו הרגישה לנו מאוד לא רלוונטית.
וזה בדיוק העניין עם האקו סיסטם של אפל, כל עוד אתם נמצאים בתוך המערכת, משתמשים באפליקציות הבלעדיות שלה ובמקרה נוכחים במדינה שבה היא גם מעדכנת את כל הסעיפים השונים, אז היא עובדת מעולה, אין שניה לה. אך ברגע שרצינו להשתמש בווייז כדי לנווט ברכב, השעון כבר לא הציג דבר, החיפוש הקולי לא עבד והתפריט שבו בוחרים את אפליקציית ברירת המחדל עדיין נשאר חבוי מעינינו, כך שנתקענו עם מוצר שהיבט אחד שלו לא ממש עובד.
כדרכה של אפל, הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת שאינה מוצהרת כך שלא נוכל להשוות אותה ישירות למכשירים אחרים. כן נוכל לומר שמבחינתנו המכשיר יכול להחזיק יומיים מלאים. היות ואין כאן אפשרות להפעלה רציפה של המסך, הנתון הזה סביר ולא מעבר, שכן ה-Galaxy Watch יכול להחזיק כמעט ארבעה ימים באותו מצב.
הטעינה מתבצעת דרך משטח טעינה מגנטי קטן, עליו מניחים את השעון ובזאת נגמר העניין. בעוד שאפל לא השיקה את תחנת העגינה הייעודית שלה, חברות אחרות כן מייצרות עמדות טעינה אלחוטית המתאימות למכשיר כך שאתם יכולים להרגיש בנוח שיש מטענים נוספים, מעבר לציוד המקורי של החברה.
השעון של אפל עמיד במים לעומק של עד 50 מטר אך לא מציינת תקן IP כלשהו. במקום זאת, אפל בוחרת להסוות את התקן הרשמי והמצוין - ISO standard 22810:2010 הידוע גם כ-5ATM. אם זה נשמע לכם מוכר, זה כי ה-Galaxy Watch Active של סמסונג גם עומד בדרישות של אותו תקן, המעיד על עמידות באותו עומק - 50 מטר.
המסך מצופה בזכוכית Sapphire Crystal שנשמעת כמו הרבה מילים מרשימות שלא אומרות דבר ולטעמנו זה בסדר גמור, שכן לאורך כל הבדיקה לא נתקלנו בשריטות או קילופים כלשהם, ולמעט טביעות אצבע על המסך השעון נראה כמו חדש לאורך זמן.
תודה לרשת iDigital על השאלת השעון לסקירה.