- WiseBuy - EliteBook 1040 G5 5DF68EA HP

שתף באמצעות:

מחשב נייד HP EliteBook 1040 G5 5DF68EA

סקירת wisebuy - מחשב נייד HP EliteBook 1040 G5 5DF68EA

הטוב
  • קומפקטי וקל
  • שני מכשירים באחד
  • ביצועי מערכת מצוינים
  • רמקולים מבית Bang & Olufsen
  • חיי סוללה מעולים
  • זיהוי פנים פנטסטי
הרע
  • כרטיס מסך בסיסי
  • נפח אחסון מצומצם
  • ללא קורא כרטיס זיכרון וכניסת רשת
  • תג מחיר גבוה מאוד
בשורה התחתונה
ה-EliteBook 1040 G5 מביתHP הוא מחשב מצוין עבור איש העסקים שמוכן להשקיע. הוא קומפקטי ויעיל בצורה בלתי רגילה, ניחן במראה מנקר עיניים, חיי הסוללה נהדרים ועל הביצועים המסחררים שלו אפשר רק לחלק שבחים. שלא תטעו - יש למחשב אלטרנטיבות נהדרות ובמחירים נמוכים פי כמה, אבל למארז כה מוקפד, מהודר ונוח לנשיאה כנראה שיש תג מחיר גבוה במיוחד.
הקדמה
המחשב הנישא של HP מדגם EliteBook x360 1040 G5 מציע שני מכשירים באחד: לפטופ וטאבלט. המסך בגודל 14 אינץ' המציג רזולוציה של 1080p ומתחת למנוע אפשר למצוא מעבד i7 של אינטל מהדור השמיני, 16GB זיכרון RAM, כונן SSD בנפח 512GB וכרטיס מסך HD Graphics 620. עוד במארז: חיישן טביעת אצבע ומצלמת אינפרה-אדום לזיהוי ביומטרי, הבטחה לעמידות גבוהה וחיי סוללה שאמורים להיות מצוינים.
מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

ביצועים (35%)

8.5

מאכזב לגלות שבכל המארז היוקרתי הזה שולב כרטיס מסך מובנה HD Graphics 620 שאולי טוב עבור מצגות מפותחות ואנימציות בסיסיות, אבל אפשר לשכוח מעבודה נוחה מול תוכנות לעריכה גרפית מתקדמת, שלא לדבר על גיימינג ברמה גבוהה. אולי לאיש העסקים זה מספיק אבל במארז כה מפואר ציפינו לקבל כרטיס גרפי טיפה יותר מקצועי מברירת המחדל. 


על הרצת המנועים אחראי מעבד i7 מדגם 8650U (דור שמיני), עם 16GB זיכרון RAM ו-512GB של נפח אחסון SSD. זה לא רק מרשים על הנייר - נוכחנו לגלות מהירות תפעול מהירה עד כדי גיחוך. דפדפן כרום לא מתקשה לעבוד גם כשעשרות טאבים פועלים ברגע, מעבר בין תוכנות מתבצע בשנייה וגם עבודות פיתוח תוכנה עם כמה תוכנות עריכה מתקדמות יחסית לא גרמו ל- EliteBook 1040 G5 להזיע אפילו טיפה. גם זיכרון ה-SSD הוכיח את כוחו והעביר 5GB של תמונות סנטימנטליות בפחות מ-10 שניות. אגב כונן, כשהוא מגיע בנפח 512GB, לא כולל קבצי מערכת ההפעלה וכמה תוכנות הכרחיות – למשתמש נותרים קצת יותר מ-340GB.


 
במבחני הביצועים של 10 PCMark קיבלנו ציון של 3773 נקודות – סטנדרטי עבור מחשבים מהקטגוריה למטלות משרדיות. במבחן 3DMark קיבלנו את הציון המזוויע 286 נקודות, כשלצורך הדוגמה, לפטופים עם כרטיס מסך מקצועי ובסיסי למדי מקבלים ציונים של למעלה מ-1000 נקודות, כך שמדובר ברמז עבה כיצד ה-EliteBook 1040 G5 יידע להתמודד עם משימות גרפיקה מתקדמות, שלא לדבר על משחקים.


כרטיס מסך
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.

איכות התצוגה (15%)

9

מסך ה-14 אינץ' מציע תצוגת 1080p בסיסית למדי, עם ציפוי שמונע השתקפות. רמת הבהירות המקסימלית סיפקה אותנו וגם מול שמש ישירה לא היה לנו יותר מדי בעיות, גם לא בעריכת מסמכים על רקע לבן. על טווחי הצבעים, רמת הפירוט, החדות, הניגודיות ושאר משתנים האחראים לצפייה, יש לנו רק מחמאות לחלק; מדובר באיכות תצוגה פנטסטית שמאוד נוח לצפות בה, בין אם זה סרטונים קלילים ביוטיוב או פרקים באורך מלא באפליקציה המובנית של נטפליקס. עוד נקודה חיובית לזכות המחשב תיזקף בשל כניסת ה-HDMI הרגילה, ושלא שולבו בצד חיבורים מקובלים יותר במארזים קומפקטיים כמו Micro/Mini HDMI, המחייבים הצטיידות בכבל מיוחד.



למסך המגע מתלווה עט Active Pen G2 עם רגישות חכמה ושלושה כפתורים הניתנים לתכנות. במארז שלו התלוו רצועת חוט דקה, סוללת AAA ועוד שלושה ראשי פלסטיק להחלפה. העט מגנטי, כך שניתן להצמיד אותו לצד המחשב וכך להימנע מלשכוח או לאבד אותו - פתרון נחמד למשתמשים מפוזרים.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

מחשב ה- EliteBook 1040 G5 צויד במסך 14 אינץ' ועם משקל של פחות מ-1.4 ק"ג, הוא קל מאוד לנשיאה ושימושי מאוד לשימוש באזורים שונים, מבלי להתחשב במקום רב שהוא עלול לתפוס. קומפקטיות ויעילות היא שם המשחק כאן ועל כך יעידו גם החיבורים השימושיים: בצד שמאל זמינה למשתמש כניסת USB 3.1, לצד כפתור ההפעלה/כיבוי, כניסת אוזניות/מיקרופון וחריץ לאבטחה פיזית. בצד השני כניסת USB 3.1 נוספת, יציאת וידאו HDMI בגרסת 1.4, שתי כניסות Thunderbolt 3 ולחצני עוצמת הווליום. החסרים הבולטים? קורא כרטיסים וכניסת Ethernet. היינו סולחים אם HP הייתה משלבת במארז מתאם באמצעות USB כמו יצרניות אחרות, אבל לא נותרנו מאוכזבים.


באגף עיצוב המוצר, ה-EliteBook 1040 G5 פשוט מנקר עיניים. הגוף מצופה אלומיניום, הגב כסוף ונעים למגע והגימור החלק מעניק למחשב המון נקודות זכות. הלוגו החדש של HP מעוטר באותיות בוהקות מאחור ובצדי המחשב אין בליטות מכוערות או מקשים שיוצאים מהקו הישיר והמוקפד שנשמר היטב. יחס התצוגה/מסך מצוין ושוליים דקיקים מאוד מפרידים בין גוף המחשב למסך, מלבד החלק העליון, ששמור למצלמת האינפרה-אדום.


מקשי המקלדת גדולים יחסית בצורה מפתיעה, בהתחשב בעובדה שמדובר במחשב קטן למדי, והריווח ביניהם מספק (1.4 מ"מ), כזה שמאפשר כתיבה חלקה ורציפה של מסמכים שיתאימו בדיוק לאיש העסקים הנודד. מטבע הדברים, מקלדת נומרית אין כאן אבל מקשי מולטימדיה לשימוש תדיר יש גם יש - ועדיין היינו שמחים לתאורה אחורית יותר חזקה מהעוצמה הבוהקת ביותר שידע ה- EliteBook 1040 G5 להציע.

פד העכבר לא מהטובים שהכרנו: המשטח רחב למדי אבל לחיצה עליו לאישור (מקביל להקשה בלחצן השמאלי בעכבר) דרשה מאתנו סבלנות יתרה שכן לא כל פעולה התקבלה מיידית וגם על רגישות המשטח היו לנו כמה הערות. לפחות הוא היה נעים למגע וגם המחוות בשימוש כמה אצבעות במקביל עבדו כנדרש.



כמכשיר המשלב שני מכשירים באחד, הפיכת הלפטופ לטאבלט נעשית בצורה פשוטה: קל לסובב את המסך על צדו ובזכות המגנט הטבוע ב-EliteBook 1040 G5, הרגשת המעבר למצב אחר מאוד בטוחה. כמובן שגם במעמד התוכנה הממשק משתנה ומוכן לעבודת טאבלט שוטפת. מסך המגע עובד מצוין ומצאנו את עצמנו לא פעם מנצלים אותו למחוות שונות גם במצב לפטופ. עדיין לא ברור לנו איך יצרניות המשלבות 2 ב-1 לא מציעות איזה משטח זמני לכיסוי המקלדת בזמן מעבר לטאבלט - אבל זה כבר סיפור אחר.

באגף הסאונד, במחשב שולבו רמקולים, הממוקמים בשני צדי המחשבים, מבית חברת האודיו הדנית הנחשבת Bang & Olufsen, שהציעה חווית סאונד טובה למדי. לצד כמה חיזוקים באקולייזר המובנה, קיבלנו כבר חווית סאונד מצוינת שהספיקה לנו מאוד, בוודאי לדרישות המשרדיות שהצבנו בפניה.


ומה לגבי החום? הופתענו מאוד מהיכולת של המחשב לשמור על קירור פנימי מצוין. אחרי 10 דקות של הפעלת סרטון 4K בבהירות מקסימלית והרצת כמה מבחני ביצועים, החום העוצמתי ביותר הורגש בחלק התחתון של הלפטופ וגם הוא לא הפריע לנו יותר מדי, גם כשישב על הירכיים שלנו. חום נוסף הורגש באזור מרכז המקלדת אבל כאמור, לא ברמה שגרמה לנו לעצור עבודה.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

משך פעולת סוללה (15%)

9

חיי הסוללה של ה- EliteBook 1040 G5 מצוינים ויספיקו ליום עבודה ממוצע שכולל בעיקר Wi-Fi, בהירות בינונית וכזה שלא כולל יותר משעת צפייה בווידאו. כלומר בשימוש משרדי למדי שלא כולל תפעול מלא וממושך לאורך כל היום, המחשב בקלות יכול לעמוד בפני 6-7 שעות של פעילות בטרם ידרוש טעינה מחודשת. לצד העובדה שהמטען הנלווה לו קטן, קל למדי ונוח מאוד לנשיאה - לטעמנו מדובר ביתרון מצוין על פני מחשבים נישאים אחרים.


באשר למהירות הטעינה, אין לנו תלונות: תוך חצי שעה קיבלנו עלייה של 35% באחוזי הסוללה ובתוך פחות משעה ועשרים דקות קיבלנו סוללה טעונה במלואה – תוצאה לא רעה בכלל, בוודאי לאור חיי הסוללה שהתגלו בשימוש השוטף.

עמידות ואבטחה (10%)

9.5

מעבר לנראות האקסקלוסיבית, מפתיע לגלות שה- HP EliteBook 1040 G5 שרד כמה ממבחני MIL-STD-810G של משרד ההגנה האמריקאי, הכוללים בין היתר הטחת המחשב ברצפה, עמידה בתנאי לחות וטמפרטורה גבוהים ונמוכים, כשרות תפעול תחת אבק ועוד. לא מיהרנו לזרוק אותו מבניין כדי לוודא את עמידותו אבל תמיד מנחם לדעת שהמחשב צפוי לעמוד בפני בעיות שכיחות יותר, כמו מכות קלות או תנאי חום גבוהים במיוחד.


באגף האבטחה, ישנו חריץ לאבטחה פיזית, חיישן לטביעת אצבע ומצלמת IR לזיהוי פנים עבור Windows Hello. באשר לאבטחות תוכנה, HP מציעה כמה כלים להגנה מפני תוכנות ריגול מזיקות כמו HP Sure Run, אבל אין כאן משהו ששום חברת אנטי-וירוס פופולרית לא יכולה לטפל בעצמה. תכונה מעניינת נוספת היא HP Sure View: בשילוב המקשים FN+F2, המסך הופך לכמעט בלתי אפשרי לצפייה מזוויות צד, כך שרק משתמש המתיישב בדיוק מול המסך מסוגל לראות את המתרחש על המסך. ניתן גם להגביר ולהנמיך את רמת בהירות בשילובי מקשי FN+F5/F6, כשלחיצה על FN+P מכניסה את המחשב אוטומטית למצב ההגנה המקסימלי ביותר מבחינת התצוגה, כלומר מצב HP Sure View פועל בתוספת החשכה כמעט מוחלטת של בהירות המסך, במידה והאור מהסביבה מספק.


באשר לביצועים הביומטריים: חיישן טביעת האצבע ממוצע בלבד – מלאכת הזיהוי איטית בהרבה מזו שהתרגלנו בסמארטפונים, החישן מפספס פעם בכמה זיהויים ועליית המחשב דורשת עוד שניה. מצלמת האינפרה-אדום לעומת זאת פשוט פנטסטית ולא האמנו באיזו מהירות Windows Hello הצליח לסרוק את פנינו ולהציג במהירות את שולחן העבודה, אפילו יותר מזו שהציג חיישן טביעת האצבע.