סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Mix 3 128GB שיאומי
- מנגנון סליידר
- עיצוב מרהיב
- מסך חד ובהיר
- ביצועים נהדרים
- חיישן טביעות אצבע
- טעינה סופר מהירה
- ללא עמידות במים ובאבק
- ללא חיבור 3.5 מ"מ
- הרשאות מוזרות ובעיות פרטיות
- ללא אפשרות להרחבת זיכרון
- חיי סוללה נחותים
ה-3 Mi Mix שהוכרז באוקטובר 2018 מכיל מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציית +FULL HD, והוא נטול מגרעות ומצלמות סלפי בקצה העליון שלו. הטריק – מנגנון סליידר ברוח המכשירים מהעשור הקודם. את ה- Mi Mix 3 מניעה ערכת שבבים 845 של סנאפדרגון, ובגרסה שנבחנה, אגף הזיכרונות הכיל 6 גיגה זיכרון הפעלה, ושטח אחסון בגודל 128 גיגה ביט. צבע המכשיר בדגם המבחן היה שחור יוקרתי ויפיפייה, והמכשיר עטוף כולו בזכוכית. עם מחיר יקר יחסית של מעל 2,200 שקל נכון לכתיבת הסקירה, הוא מתחרה באחיו לבית שיאומי – Mi8 המוצלח, ומול הפוקופון F1 הזול בכמעט 1000 שקל ממנו (ולו מפרט טכני דיי זהה).
תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה.
במבט ראשון, ניתן לחשוב של-Mi Mix 3 אין אפרכסת בכלל. מבט מקרוב מראה שאחת כזו אכן נמצאת, אך היא צבועה בצבע שחור, והיא דקיקה להחריד (בסמוך לה נמצא חיישן קרבה קטנטן). מפתיע לשמוע שמתוך גודל כה קטן יוצאים צלילים ברורים וטובים. בתחתית המכשיר, סמוך לחיבור הכבל, קיים רמקול מונו שמפיק צלילים סבירים ביותר עם עוצמה טובה, אך הבאסים נשכחו על פס הייצור.
בטרם פתיחת המכשיר, מומלץ להתייחס לערכה ולאריזה, כיוון שהיא חריגה בנוף האריזות של מכשירים סלולריים. היא מרובעת וגדולה וצבועה בצבע שחור נאה. במרכזה מודפס הלוגו של שיאומי בצבע זהב, שילוב שנפגוש גם על גבו של ה- Mi Mix 3. עם פתיחת האריזה, ישנה אגרת ממנכ"ל שיאומי, וגם היא בצבע זהב. ניחוח היוקרה אכן בולט בערכה זו, ובנוסף, החברה צירפה גם מטען אלחוטי מהיר (ככל הנראה במקום אוזניות).
מעבר למכשיר עצמו מגלה מכשיר נאה בהחלט – מסגרתו בנויה מאלומיניום שמנמן, ועוטפות אותה זכוכית קדמית (גורילה 5) ואחורית. זו האחורית, חלקלקה ומציגה חיבה עזה לטביעות אצבע, ולולא הכיסוי הדקיק שצורף לאריזה, הזכוכית הזו הייתה גורמת למכשיר להיות חלק באופן שקשה להחזיק אותו ביד מבלי שיפול.
ל-Mi Mix 3 מערך צילום כפול המכיל חיישן ראשי 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8, פיקסלים כפולים (לטובת כניסת אור רבה יותר, כמו במכשירי סמסונג), מייצב תמונה אופטי ומנגנון PDAF לפוקוס. החיישן המשני, גם הוא 12 מגה פיקסל משמש כעדשת טלפוטו עם זום אופטי X2 אך ללא מייצב תמונה. מערך זה מופיע גם בדגם ה-Mi 8, אך ב-Mi Mix 3 הוא זוכה לציון של 103 נקודות במבחן של DxOMark (נתון המופיע על גבי האריזה).
הפתעת הסקירה הייתה הסוללה. לפני כחצי שנה בדקנו את הנוט 5 של שיאומי, מכשיר ביניים זול, שהתהדר בחיי סוללה נהדרים. כעת מכשיר שעולה כמעט פי 3 ממנו, מכיל סוללה בקיבולת נמוכה יחסית של 3,200 מיליאמפר, שיחד עם מסך גדול ומעבד כוחני, כמעט לא אפשרו לסיים יום עבודה אחד. כבר בשעות הערב הגענו ל-25-30% סוללה.
ראוי לציין כי לא הפעלנו שום הגדרה של מצב חסכון בסוללה – GPS ובלוטות' עובדים, מסך על בהירות 70%, מספר שיחות טלפון, הרבה שיחות בוואטסאפ, גלישה בפייסבוק ובאינסטגרם פה ושם, האזנה של חצי שעה לרדיו אינטרנטי ושעה ניווט ב-WAZE.
אם במכשירים הזולים של החברה עוד היה אפשר להבין את חוסר העמידות במים, במכשיר שחוצה את רף ה-2,000 שקל זה כבר בלתי אפשרי. מכשירי יצרניות הגדולות כמו אפל, סמסונג ו-LG כבר שנים מצוידים בתקן כלשהו לעמידות במים ואבק, אך שיאומי מצידה לא מכניסה את התקן הזה גם למכשירי היוקרה שלה. בשנת 2019 סעיף זה חייב להיות סעיף חובה אצל כל מכשיר, לבטח כאשר מתחילים להוציא את שקע ה-3.5 מ"מ מהנורמה.
גם הזכוכיות של המכשיר בעייתיות: הקדמית מתוצרת גורילה גלאס 5 (מדוע לא 6?) העמידה בפני שריטות קלות, אך האחורית חפה מציפוי מגן או עמידות כלשהי. חשוב לציין כי במהלך השימוש המכשיר לא נפל ולא נשרט, אך מנגד הוא היה עטוף כל הזמן במגן. בנוסף, הימצאותו של מנגנון סליידר, עלול לסבך מעט את נושא החלפת המסך אם חלילה זה יישבר.
תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה.