- WiseBuy - Mi Mix 3 128GB Xiaomi

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Mix 3 128GB שיאומי

הטוב
  • מנגנון סליידר
  • עיצוב מרהיב
  • מסך חד ובהיר
  • ביצועים נהדרים
  • חיישן טביעות אצבע
  • טעינה סופר מהירה
הרע
  • ללא עמידות במים ובאבק
  • ללא חיבור 3.5 מ"מ
  • הרשאות מוזרות ובעיות פרטיות
  • ללא אפשרות להרחבת זיכרון
  • חיי סוללה נחותים
בשורה התחתונה
קשה להסיר את העיניים מה-Mi Mix 3 החדש של שיאומי, והוא ההוכחה המובהקת ל"יפה וגם אופה". מסכו החד והבהיר מתפרס ממש על כל החלקו הקדמי של המכשיר, ומנגנון הסליידר מחליף את אופנת המגרעת השטותית של כל היצרניות. הביצועים מהירים למרות שהוא לא צויד במעבד הכי עדכני בשוק, המצלמות מבצעות את עבודתן כראוי ואפילו העיצוב שובה לב. לצד זאת עומדים חסרונות מובהקים כמו חוסר עמידות במים, חיי סוללה נחותים וכמובן סוגיית הפרטיות ומתן הרשאות לאפליקציות החברה. ניתן לשער כי מחירו היקר לא יהפוך אותו ללהיט מכירות.
הקדמה

ה-3 Mi Mix שהוכרז באוקטובר 2018 מכיל מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציית +FULL HD, והוא נטול מגרעות ומצלמות סלפי בקצה העליון שלו. הטריק – מנגנון סליידר ברוח המכשירים מהעשור הקודם. את ה- Mi Mix 3 מניעה ערכת שבבים 845 של סנאפדרגון, ובגרסה שנבחנה, אגף הזיכרונות הכיל 6 גיגה זיכרון הפעלה, ושטח אחסון בגודל 128 גיגה ביט. צבע המכשיר בדגם המבחן היה שחור יוקרתי ויפיפייה, והמכשיר עטוף כולו בזכוכית. עם מחיר יקר יחסית של מעל 2,200 שקל נכון לכתיבת הסקירה, הוא מתחרה באחיו לבית שיאומי – Mi8 המוצלח, ומול הפוקופון F1 הזול בכמעט 1000 שקל ממנו (ולו מפרט טכני דיי זהה). 






סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

במבט ראשון, ניתן לחשוב של-Mi Mix 3 אין אפרכסת בכלל. מבט מקרוב מראה שאחת כזו אכן נמצאת, אך היא צבועה בצבע שחור, והיא דקיקה להחריד (בסמוך לה נמצא חיישן קרבה קטנטן). מפתיע לשמוע שמתוך גודל כה קטן יוצאים צלילים ברורים וטובים. בתחתית המכשיר, סמוך לחיבור הכבל, קיים רמקול מונו שמפיק צלילים סבירים ביותר עם עוצמה טובה, אך הבאסים נשכחו על פס הייצור.



כאשר שוחננו בספיקר או רצינו לשמוע חדשות דרך הרמקול, היינו צריכים להגביר את העוצמה לכיוון 80-90%. כדיבורית ברכב הוא מבצע עבודה פושרת בלבד, כאשר במהירות נסיעה גבוהה הרמקול לא חזק דיו. לשימושים רגילים הוא מספק בהחלט אך פגשנו רמקולים יחידים חזקים יותר.

כפי ששיאומי נוהגת בשאר מכשיריה המשווקים כ"פרימיום", גם ב-Mi Mix 3 אין שקע אוזניות בגודל 3.5 מ"מ, אך ישנו מתאם נוסח אפל לחיבורן דרך חיבור הכבל USB-C. חבל שאין אוזניות, ולו הפשוטות ביותר בערכה. מנגד, ניתן לטעון כי גם ככה רבים עברו לאוזניות TWS. 

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

נוחות השימוש (35%)

8

בטרם פתיחת המכשיר, מומלץ להתייחס לערכה ולאריזה, כיוון שהיא חריגה בנוף האריזות של מכשירים סלולריים. היא מרובעת וגדולה וצבועה בצבע שחור נאה. במרכזה מודפס הלוגו של שיאומי בצבע זהב, שילוב שנפגוש גם על גבו של ה- Mi Mix 3. עם פתיחת האריזה, ישנה אגרת ממנכ"ל שיאומי, וגם היא בצבע זהב. ניחוח היוקרה אכן בולט בערכה זו, ובנוסף, החברה צירפה גם מטען אלחוטי מהיר (ככל הנראה במקום אוזניות).


מעבר למכשיר עצמו מגלה מכשיר נאה בהחלט – מסגרתו בנויה מאלומיניום שמנמן, ועוטפות אותה זכוכית קדמית (גורילה 5) ואחורית. זו האחורית, חלקלקה ומציגה חיבה עזה לטביעות אצבע, ולולא הכיסוי הדקיק שצורף לאריזה, הזכוכית הזו הייתה גורמת למכשיר להיות חלק באופן שקשה להחזיק אותו ביד מבלי שיפול.




משקלו הכבד – כמעט 220 גרם, הופך את נשיאתו ביד לעיתים למעייפת, אך מידותיו הסבירות לא הופכות אותו לבלתי נסבל, עם 15.8 ס"מ לאורך ו-7.5 ס"מ לרוחב. מנגנון הסליידר, אולי הגימיק הכי בולט ב-Mi Mix 3, אכן מזכיר את מכשירי נוקיה מסדרת N, ועושה רושם שהוא בנוי טוב (היצרנית מצהירה על עמידות ב-300,000 החלקות). גם כאשר שיחקנו עימו זמן רב, המנגנון הרגיש יציב וקשיח. גם איכות הבנייה ראויה לשבחים, כשהקלדנו בחוזקה על המסך, לא נשמעו צקצוקים או רשרושים מהמבנה המיוחד. שיאומי מאפשרת גם בחירה בין צלילי פתיחה ואנימציות שילוו את פתיחת וסגירת הסליידר – תוספת נחמדה לגימיק. בנוסף לכך, ניתן להגדיר כי עם החלקת המסך מטה, יפתח ארגז כלים שימושי, כמו שעון, רשמקול, תחזית מזג אוויר, פנס, פנקס ומצלמה. זהו פ'יצר בסגנון מסך ה-Edge של סמסונג, או הפס הצף במכשירי סדרת ה-V של LG.

ההגדרה הראשונית של ה-Mi Mix 3 מייגעת. בעוד שכל החברות הולכות לכיוון של פשטות וזירוז בקביעת הגדרות ראשוניות, אצל שיאומי לוקחים את הזמן. יש להתחבר לגוגל כמו בכל מכשיר אנדרואיד, להתחבר לחשבון של שיאומי, ולאשר מיני הרשאות. באג ראשון שחווינו היה בהתחברות לגוגל, שם חנות ה-PLAY לא הורידה אוטומטית את האפליקציות שהיו מותקנות אצלנו במכשיר הקודם, ורק כאשר הורדנו את אפליקציית העברת החומרים של שיאומי, וביצענו העברה, האפליקציות הופיעו ב-Mi Mix 3.

ממשק החברה בגרסתו החדשה – MIUI 10.2, רץ על מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 והוא עדיין מזכיר מאד את הממשק באייפון, ומי שיעבור אליו ממכשירי אפל, יתרגל בקלות לממשק. למרות פשטות הממשק, הוא נעים לעין ואפילו שגיאות תרגום בקושי הצלחנו למצוא כשהוא מכיל הגדרות רבות ומגוונות כמעט לכל דבר. צריך להקדיש כמה שעות טובות כדי להכיר את כל ההגדרות ואת כל האופציות שממשק זה מכיל, אך הוא עדיין לא מכיל מגירת יישומים.

סוגיית ההרשאות, הידועה לשמצה במכשירים סיניים בעיקר, הצליחה לגרום לנו לאי נוחות מסוימת. מדוע אפליקציה פשוטה של מזג אוויר צריכה הרשאות לאחסון ולשיחות טלפון? מדוע אפליקציה של נגינת וידאו צריכה הרשאה לשיחות טלפון? וכידוע, אם נבחר שלא להעניק הרשאה לפי הבקשה, אותן אפליקציות לא יעבדו כלל. ישנה הרגשה שהמכשיר פשוט רוצה להיות מחובר לכל דבר שאתם עושים כמו ברירת המחדל של הדפדפן – היישר מהקופסה, דפדפן שמוגדר כברירת מחדל הוא דפדפן הבית של שיאומי, ורק נבירה בהגדרות מציגה אופציה להחליף אותו לכרום.



מצד שני, הביצועים ב-Mi Mix 3 היו לא פחות ממצוינים. מעבדו המוכר ה-845 של סנאפדרגון מבצע כל מטלה ומשימה במהירות ללא שיהוי או עיכוב. בין אם זה פתיחה של אפליקציות מרובות, נגינת וידאו, מסך מפוצל או צילום סרטוני 4K, הביצועים של ה-Mi Mix 3 הם בין היתרונות החשובים שלו. גם זיכרון ה-RAM בנפח 6 גיגה עבד היטב ואפשר למערכת ההפעלה לא לסגור אפליקציות שרצו ברקע, ואף הזניק אותן במהירות ראויה לציון. ה-Mi Mix 3 הוא ביצועיסט בכל רמ"ח איבריו, והשימוש בו היה נעים וחלק. לעומת זאת, ביצועים אלה ככל הנראה מלווים ברעב תמידי לסוללה שהתקשתה לעמוד בדרישה. במבחן AnTuTu ה-Mi Mix 3 קיבל 298,218 נקודות.

שיאומי עוצרת כבר כמה שנים במרוץ הרזולוציות, וכמו רבים וטובים, גם המסך בגודל 6.4 אינץ' מציג תמונה ברזולוציית +FULL HD, שבאמת מספיקה לכל השימושים. אם תרצו לחסוך בכוח עיבוד ובסוללה תוכלו להוריד את הרזולוציה ל-720p, אך לטעמנו זה מיותר. המסך המצוין משתלב נהדר עם הביצועים הגבוהים, ויחד עם פאנל ה-AMOLED האיכותי, הצבעים נראים חיים, עשירים ובעלי טווח דינמי רחב – תענוג לכל שימוש. יחס התצוגה הוא 19.5:9, ועקב כך שאין מגרעת או דברים אחרים בקצה המסך, הוא נפרס כמעט לכל אורך ורוחב המכשיר, כך שיחס התמונה למכשיר הוא 85% - מהגבוהים בקטגוריה, אך לגלקסי S10 נתונים טובים יותר.



השימוש תחת אור ישיר או שמש מצריך משחק עם הבהירות, כיוון שהבהירות האוטומטית כהה יחסית לטעמנו. כמו כן, המסך עצמו דיי כהה יחסית למסכי ה-AMOLED מתוצרת סמסונג. שמחנו לראות את פונקציית "Always On", המציגה את השעון והתאריך כשהמסך כבוי, אך לא הצלחנו להציג התראות שונות על גביו – אין מד סוללה, אין התראות לוח שנה או וואטסאפ או מיילים – רק שעון ותאריך. אגב, פונקציה זו נקראת "תצוגה רגישה לסביבה" לאלו מכם שמחפשים אותה.

את סידור הכפתורים פחות אהבנו. בעוד שכפתור הבית נמצא במיקום נוח, למקשי עוצמת השמע קשה להגיע עם יד אחת. בצד השני, הופתענו לראות כי שיאומי קיבלה השראה מכפתור הביקסבי של סמסונג, ושילבה כפתור לעוזרת מבית גוגל בדופן השמאלית. ניסינו למצוא הגדרה שתבטל את פעילות הכפתור אך נכון לעכשיו לא איתרנו אפשרות שכזו. כן שמחנו לראות שניתן להגדיר פעולות שונות דרך לחיצה ארוכה או כפולה.



מבחינת אבטחה, ל-Mi Mix 3 חיישן טביעות אצבע הממוקם בגב המכשיר, וכצפוי הוא עובד מעולה; גם אם האצבע מעט לחה או שהנחנו אותה בצורה עקומה או לא במלואה, החיישן זיהה את האצבע ופתח את המכשיר במהירות האופיינית למכשירים סיניים. מלבד זאת, ישנה אופציה לפתיחה דרך זיהוי פנים, אך הוא מבוסס תמונה דו מימדית בלבד ושלא כמו בשאר המכשירים, כדי להשתמש בפתיחת המסך דרך זיהוי פנים, יש לפתוח את הסליידר של המצלמה פיזית בכל פעם שתרצו לפתוח את המכשיר והיות ומדובר בעשרות פעמים ביום, ויתרנו מהר מאד על הדרך הזו.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

צילום והקלטה (30%)

8.5

ל-Mi Mix 3 מערך צילום כפול המכיל חיישן ראשי 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8, פיקסלים כפולים (לטובת כניסת אור רבה יותר, כמו במכשירי סמסונג), מייצב תמונה אופטי ומנגנון PDAF לפוקוס. החיישן המשני, גם הוא 12 מגה פיקסל משמש כעדשת טלפוטו עם זום אופטי X2 אך ללא מייצב תמונה. מערך זה מופיע גם בדגם ה-Mi 8, אך ב-Mi Mix 3 הוא זוכה לציון של 103 נקודות במבחן של DxOMark (נתון המופיע על גבי האריזה).








לפני הפקת התמונה הראשונה, מיהרנו לבטל את סימן המים המוכר של שיאומי, אופציה שקבורה בהגדרות המצלמה. באור שמש או אור חזק, המצלמה מפיקה תמונות באיכות טובה מאד. התמונות מפורטות, עשירות במידה מספקת בצבעים, וגם הפוקוס בד"כ טוב, אך בכל מצב מתקבל רעש מסוים. בברירת המחדל שלה, אופצית ה-AI, הבינה המלאכותית שמזהה סצנות עובדת. בעקבות זאת, המצלמה שיחקה עם הגדרות התאורה והמיקוד בהתאם לאובייקט המצולם, ואף הראתה סמל קטן של נוף, פרח או עננים בהתאם למצב, אך ניכר כי מצב זה מחדד או מחיל פילטר מסוים על התמונה הרגילה. מצב ה-HDR האוטומטי מציל לא פעם מטעויות צילום, והוא מתמודד בהצלחה ברוב הסצנות הכוללות אור וצל.

גם מייצב התמונה האופטי עוזר בהפקת תמונות ללא מריחות בתנאי אור טובים או מעוננים, ומנגנון הפוקוס מתביית במהרה על האובייקטים. תמונות מאקרו יצאו באיכות טובה אך לא מעולה כפי שניתן לראות במכשירי הנוט של סמסונג או באייפונים החדשים. חבל ששיאומי לא ציידה גם את החיישן המשני במייצב תמונה אופטי, שכן התמונות המתקבלות מחיישן זה מעט מרוחות אם היד לא יציבה.






תמונות שצולמו בתנאי תאורה מאתגרים בתוך הבית ובלילה, הציגו ירידה באיכות אם כי לא משמעותית כפי שציפינו. עם תאורה יחסית טובה בתוך הבית, התמונות עם מעט גרעיניות, אך ככל שהתאורה נחלשה, כך הופיעו רעשים ואזורים לא ממוקדים, כמו גם גרעיניות רבה שהעיבה על האיכות הכללית. בתנאי לילה, עדיף לעבור למצב הצילום המיוחד, והוא מבהיר מעט את התמונה ומספק תוצאות לא רעות כלל, אם כי לא כמו ה-Mate 20 פרו של וואווי.



בנוגע לסרטוני הווידאו, ל-Mi Mix 3 אפשרויות מורחבות – החל מ-4K ב-60 פריימים ועד ל-1080p ב-960 פריימים לשנייה. בסך הכל, הביצועים טובים, אך למרות קייומו של מייצב אופטי, ב-4K לעיתים ניתן לחזות במריחות קלות. 






המצלמה הקדמית מורכבת ממערך צילום כפול: חיישן ראשי 24 מגה פיקסל, ועוד חיישן עומק 2 מגה פיקסל לעומק שדה. הגימיקים נראים טוב על הנייר, אך בשטח התוצאה פחות טובה; הצבעים חיוורים, הפוקוס במצב אוטומטי לא חד כראוי ורק המיקוד ואפקט הבוקה עובדים בצורה טובה.


צולם במצלמה הקדמית

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

משך פעולת סוללה (10%)

7.5

הפתעת הסקירה הייתה הסוללה. לפני כחצי שנה בדקנו את הנוט 5 של שיאומי, מכשיר ביניים זול, שהתהדר בחיי סוללה נהדרים. כעת מכשיר שעולה כמעט פי 3 ממנו, מכיל סוללה בקיבולת נמוכה יחסית של 3,200 מיליאמפר, שיחד עם מסך גדול ומעבד כוחני, כמעט לא אפשרו לסיים יום עבודה אחד. כבר בשעות הערב הגענו ל-25-30% סוללה.


ראוי לציין כי לא הפעלנו שום הגדרה של מצב חסכון בסוללה – GPS ובלוטות' עובדים, מסך על בהירות 70%, מספר שיחות טלפון, הרבה שיחות בוואטסאפ, גלישה בפייסבוק ובאינסטגרם פה ושם, האזנה של חצי שעה לרדיו אינטרנטי ושעה ניווט ב-WAZE. 




שיאומי אכזבה בכל הנוגע לסוללה, אך למזלנו, היא שילבה טכנולוגיה סופר מהירה לטעינה בשם +QC4, ההופכת כל רגע של טעינה להזרקת מרץ לזמן ארוך. הסוללה נטענת במלואה תוך קצת יותר משעה דרך הכבל והמטען המקורי (18W), ולכן טעינה קצרה במשך היום מספקת עוד מספר שעות של עבודה אל תוך הלילה (חצי שעת טעינה = 60%). לערכה מצורף גם מטען מהיר אלחוטי, אך כמו כל מטען אלחוטי אחר הטעינה איטית יותר מאשר בכבל והם גורמים למכשיר להתחמם. כמו כן, לא ניתן להשתמש במכשיר כאשר הוא מונח על משטח ההטענה.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

עמידות (10%)

6.5

אם במכשירים הזולים של החברה עוד היה אפשר להבין את חוסר העמידות במים, במכשיר שחוצה את רף ה-2,000 שקל זה כבר בלתי אפשרי. מכשירי יצרניות הגדולות כמו אפל, סמסונג ו-LG כבר שנים מצוידים בתקן כלשהו לעמידות במים ואבק, אך שיאומי מצידה לא מכניסה את התקן הזה גם למכשירי היוקרה שלה. בשנת 2019 סעיף זה חייב להיות סעיף חובה אצל כל מכשיר, לבטח כאשר מתחילים להוציא את שקע ה-3.5 מ"מ מהנורמה.




גם הזכוכיות של המכשיר בעייתיות: הקדמית מתוצרת גורילה גלאס 5 (מדוע לא 6?) העמידה בפני שריטות קלות, אך האחורית חפה מציפוי מגן או עמידות כלשהי. חשוב לציין כי במהלך השימוש המכשיר לא נפל ולא נשרט, אך מנגד הוא היה עטוף כל הזמן במגן. בנוסף, הימצאותו של מנגנון סליידר, עלול לסבך מעט את נושא החלפת המסך אם חלילה זה יישבר.






סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה.