סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 11 64GB אפל
- ביצועים מהשורה הראשונה
- עיצוב יוקרתי, מגוון צבעים לבחירה
- יכולות צילום מהטובות ביותר בשוק
- מחיר יקר ביחס למפרט
- מסך LCD ברזולוציה נמוכה
- מטען מהיר אינו כלול באריזת המכשיר
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
בדומה לשנה שעברה, המשיכה אפל גם השנה עם השקתם של 3 מכשירי אייפון: זוג מכשירי פרימיום, אייפון 11 פרו ו-11 פרו מקס, ומכשיר "מוזל" המכונה iPhone 11. עם תג מחיר שירד בכ-200 שקלים בהשוואה לדור הקודם, ומספר מצומצם של הבדלים בין הדגם המוזל לדגמים היוקרתיים יותר, האם יצליח iPhone 11 לעמוד איתן מול התחרות הגוברת בשוק הסמארטפונים.
תודה ל-iDigital על השאלת האייפון 11 לסקירה.
בשנים האחרונות הייתה חווית האודיו במכשירי האייפון לאחת מן הטובות בשוק הסמארטפונים, והדבר ממשיך גם השנה. ה-iPhone 11 כולל את אותם זוג רמקולים סטריאופוניים שמגיעים עם דגמי אייפון 11 פרו ונמצאים באפרכסת השיחות ובדופן המכשיר התחתונה.
צמד הרמקולים מצליחים לבצע עבודה מצוינת, עם סאונד עוצמתי מאוד ואיכות ניגון מצוינת שאינה נפגמת גם בעת שהווליום מוגדר על המקסימום. איכות ביצוע שיחות הייתה גם היא מעולה, עם אפרכסת שהצליחה להעביר את השמע באופן מספק ומיקרופונים שמסננים את הרעש ברמה הנדרשת. שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות כבר לא נמצא במכשירי האייפון מספר שנים, והשנה גם לא נמצא מתאם 3.5 מ"מ ל-USB Type-C ישירות באריזה.
ה-iPhone 11 מבית אפל אמנם נחשב לסמארטפון ה"מוזל" והנגיש ביותר שמציעה סדרת האייפונים החדשה לשנת 2019-20, אך קווי העיצוב שלו נותרים יוקרתיים ודומים ליתר דגמי הסדרה. הוא כולל מסגרת עשויה אלומיניום בדומה לאייפון 10R, וסנדוויץ' זכוכית הכולל שתי יריעות זכוכית מחוסמת שעוטפות את חלקו הקדמי והאחורי.
הוא אמנם לא כולל מסגרת פלדת אל חלד וגב בציפוי מט כפי שראינו באייפון 11 פרו, אך הוא עדיין מספק את אותה תחושה יוקרתית באחיזה ומבנה נוח לאחיזה. על גבי מסגרת האייפון 11 נמצא מימין כפתור לנעילה/הפעלת סירי, ואילו מצידו השמאלי ישנם כפתורי וויסות עוצמת השמע וכן מתג ההשתקה. עיצוב גבו של האייפון 11 בהחלט נראה פחות טוב מן הדור הקודם, עם בליטת מצלמה מרובעת וזוג עדשות מצלמות בולטות וגדולות מאוד.
בחזית האייפון 11 נמצא זו שנה נוספת מסך LCD בגודל 6.1 אינץ' וברזולוציה צנועה מאוד של 1792X828 פיקסלים, קצת יותר גבוהה מרזולוציית HD 720p סטנדרטית. כמסך LCD, הוא עושה את העבודה בצורה מצוינת - הבהירות שלו טובה מאוד ומאפשרת צפייה גם באור יום, הצבעים מדוייקים מאוד כיאה לצג LCD וחווית הצפייה הייתה בסך הכל מעולה.
עם זאת, עם תג המחיר שלו, שנע סביב 3,250 שקלים, היינו שמחים לראות את אפל מיישרת קו עם דגמי הפרו ומשלבת גם באייפון 11 הסטנדרטי מסך OLED ברזולוציה גבוהה יותר, שכן ההבדלים ניכרים - המסך פחות חד, השוליים עבים יותר באופן משמעותי וחווית הצפייה בשלמותה פחות מהנה. המשתמש הממוצע, יש לציין, לא בהכרח ישים לב להבדלים, אלא אם יניח את המכשיר לצד אייפון 11 פרו.
בעוד על המסך אפל בהחלט מתפשרת, על מפרטו הטכני של ה-iPhone 11 אין כל פשרות. הוא כולל את אותו מפרט עוצמתי שמניע את אחיו הגדולים, ובראשו מערכת השבבים Apple A13 Bionic, המתיימרת לספק שיפור של 20% בביצועי המעבד ובביצועי המאיץ הגרפי, וחיסכון של 40% בצריכת החשמל. לצד השבב החדש ישנו זיכרון הפעלה (RAM) בסך 4GB.
בפועל, לא שמנו לב לשיפור ביצועים כה משמעותי, אך בהחלט ניתן להגיד כי האייפון 11, כמו יתר אחיו בסדרה, הוא אחד מן הסמארטפונים המהירים שיצא לנו לבחון. כל פעולה שביצענו במכשיר, שמריץ כמובן את מערכת ההפעלה iOS 13, בוצע בזריזות וביעילות, עם זמני תגובה מצוינים ואנימציות חלקות (אם כי לעיתים מעט איטיות).
גלישה וגלילה, מעבר בין אפליקציות, ניווט בתוך אפליקציות מערכת או אפליקציות צד ג' וכל פעולה אחרת שביצענו, עבדו כולם בצורה נפלאה שאנו לא רואים הרבה, גם לא במכשירי הדגל של החברות המתחרות. בעוד אנו לא מחובבי מבחני הביצועים, ראוי לציין כי שבב ה-Apple A13 Bionic מצליח להפיק את התוצאות הגבוהות ביותר בכל מבחני הביצועים בשוק המובייל (GeekBench ו-AnTuTu).
הביצועים המצויינים ממשיכים גם לחווית הגיימינג. משחקים מכל הסוגים תמיד היו חלקים ומהנים על מכשירי האייפון, וה-iPhone 11 לא מפסיק זאת. כל משחק שתרצו להריץ על המכשיר יעבוד בצורה נפלאה וחלקה, בהחלט הטובה ביותר שניתן לקבל בשוק המובייל כיום.
בזירת הזיהוי הביומטרי, ממשיכה אפל בשימוש במערך זיהוי הפנים Face ID. גם הפעם משולב מערך זה כחלק מחריץ רחב ובולט בחלקו העליון של המסך, שם נמצאים שלל החיישנים בהם מבצע המכשיר שימוש לטובת זיהוי הפנים.
זיהוי הפנים היה די דומה בביצועיו לשנים הקודמות, אולי מעט יותר מהיר. פחות משניה מרגע הדלקת המסך וסריקת ה-3D של פני המשתמש מתבצעת, כך שניתן מיד לבצע שימוש במכשיר. גם השנה אפל מוותרת על שילובו של מנגנון ה-3D Touch באייפון 11, אם כי השנה גם יתר הדגמים בסדרה לא יגיעו עם המנגנון.
בעוד בשנה שעברה ציידה אפל את האייפון 10R בחיישן צילום יחיד בגבו, החליטה הענקית האמריקאית להביא ל-iPhone 11 מערך צילום כפול כבר בגרסת הבסיס. המערך כולל חיישן ראשי ברזולוציית 12 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/1.8, זווית צילום סטנדרטית, מייצב תמונה אופטי (OIS) ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי. החיישן המשני יגיע עם זווית צילום רחבה במיוחד, מפתח צמצם של f/2.4 ורזולוציה זהה של 12 מגה פיקסל.
מדובר במערך צילום זהה לחלוטין ל-iPhone 11 Pro/11 Pro Max, מלבד היעדר עדשת הזום, ובהתאם לכך היו תוצאות הצילום מהמצלמה הראשית: חדות, בעלות כמות פרטים גבוהה, צבעים מדויקים וטווח דינמי מרשים. למרבה ההפתעה, בעוד אנו רגילים שתוצאות הצילום של החיישן המשני פחות טובות באופן משמעותי מאלו של החיישן הראשי, לא היה כך המצב עם האייפון 11
תוצאות הצילום שהגיעו מעדשת הצילום הרחבה היו מעולות, עם ירידה קיימת אך נמוכה למדי באיכות התמונה, ועיוות קל (אפקט עין-הדג) בקצוות התמונות המצולמות. גם בצילום לילי שיפרה אפל באופן משמעותי את איכות התמונות המצולמות, וזאת הודות למצב צילום לילי חדש עם חשיפה ארוכה שמביאה לתוצאות מעולות. ללא ספק מדובר באחד מן הסמארטפונים בעלי יכולות הצילום הטובות ביותר בשוק.
כשזה נוגע לוידאו, מסוגל האייפון 11 לצלם וידאו ברזולוציה מירבית של 4K בקצב 60 או 30 פריימים לשנייה, וצילום וידאו בהילוך איטי בקצב של עד 120 פריימים לשנייה. בזמן שלא מדובר בנתונים פורצי דרך, אפל ידועה ביכולות צילום וידאו מהטובות שזמינות בשוק המובייל - והסטטוס נשמר גם השנה. תוצאות הוידאו חדות, עם רמת פירוט גבוהה וייצוב וידאו מצוין.
בשנה שעברה, iPhone XR היווה מבחינתנו פריצת דרך בסדרת האייפונים של אפל מאז ההשקה הראשונה ב-2007, כשזה הגיע עם סוללה שסוף כל סוף עשתה את עבודתה כראוי. השנה, אפל החליטה שלא לשדרג זאת באופן משמעותי, והוסיפה ב-iPhone 11, ממשיך דרכו של ה-10R, סוללה גדולה במעט, עם קיבולת של 3,110mAh.
בפועל, לא הרגשנו שינוי מהותי בחיי הסוללה, והצלחנו להפיק מהאייפון 11 זמן עבודה דומה של כ-5 וחצי שעות מסך. מדובר בנתון שנותר סטטי לכל אורך הסקירה ובכל ימי העבודה שבהם בחנו את המכשיר. ימים אלו כללו בעיקרם: גלישה דרך דפדפן הספארי ובאפליקציות הרשתות החברתיות השונות, האזנה למוסיקה דרך יוטיוב או Apple Music, ניווט באמצעות Waze, מיילים, שיחות טלפון והתכתבויות בווטסאפ.
כך, הצלחנו להינות מהמכשיר לכל אורך התקופה במהלך כל יום העבודה וללא צורך בטעינה נוספת. בהחלט נשמח לראות שדרוג בחיי הסוללה עבור הדור הבא, שכן בשנה האחרונה מרבית מיצרניות הסלולר החלו לשים דגש מחודש על חיי סוללה וזכינו לבצע שימוש בסמארטפונים שהפיקו למעלה מ-6/6.5 שעות מסך תחת טעינה מלאה אחת.
בזירת הטעינה, ה-iPhone 11 ממשיך להגיע עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 18 וואט, וכן טעינה אלחוטית בתקן Qi. אלא שבניגוד למכשירי אייפון 11 פרו, אפל ממשיכה לצרף באריזת האייפון 11 שנאי 5 וואט בלבד, שהטעינה עימו הייתה חוויה שמזכירה לנו את שוק הסמארטפונים לפני מספר שנים.
טעינה מלאה, מ-0 ל-100 אחוזים, תמשך קצת יותר משעתיים ו-30 דקות טעינה יביאו אתכם לכ-20 אחוזים - נתון בלתי מקובל בשוק בו גם מכשירי ביניים מגיעים עם טעינה מהירה ושנאי תומך ישירות באריזה. שימוש במטען מהיר, שעלותו (של הדגם המקורי) נעה סביב 200 שקלים, הופכת את הטעינה למהירה יותר משמעותית: כ-30 דקות טעינה יביאו אתכם לכ-50 אחוז מנפח הסוללה.
ה-iPhone 11 מבית אפל מגיע לשוק עם קווי עיצוב זהים לאייפון 10R מן השנה שעברה - מבנה סנדוויץ' זכוכית ומסגרת עשויה אלומיניום. גם השנה דואגת אפל לשדרג את הזכוכית המחוסמת שמגנה על המכשיר בחזית ובגבו, ומבטיחה כי זו היא הטובה ביותר בשוק הסמארטפונים. בפועל, כמובן, לא יכולנו לוודא זאת.
המכשיר מגיע עם עמידות בפני מים ואבק תחת תקן IP68, עם הבטחה לעמידות מוגברת בפני מים בעומק של עד 2 מטרים. דגמי אייפון 11 פרו ו-11 פרו מקס מגיעים עם עמידות בעומק של עד 4 מטרים, אך לטעמנו לא מדובר בהבדל משמעותי.
תודה ל-iDigital על השאלת האייפון 11 לסקירה.