- WiseBuy - Jimmy JV51

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Jimmy JV51

הטוב
  • עוצמת שאיבה במצב טורבו
  • קל משקל
  • כפתור הפעלה נוח
  • חלקים רבים בערכה
  • סוללה נשלפת
  • ביצועים טובים
  • חיי סוללה
הרע
  • אחריות לחצי שנה על הסוללה
  • איכות פלסטיק נמוכה
  • פילטר קטן ופשוט
  • מברשת רצפתית גבוהה מדי
  • בעייתי בגרירה אחורה
בשורה התחתונה
הבאז העוצמתי והמבצעים שלא נגמרים על ה-Jimmy JV51 אינם מטעים - זהו בהחלט שואב אבק אלחוטי מומלץ המתאים לכל כיס. ביצועיו הטובים לרוב לא נופלים מהמתחרה הבריטי, הוא נוח להפעלה, בעל חיי סוללה טובים וגם כאשר מחפשים חסרונות, לא מוצאים משהו קריטי. הוא אומנם לא נושא שם של מותג יוקרתי בעל מוניטין משובח, ועל אף הבלבול, הוא אינו קשור בצורה ישירה לקונצרן שיאומי, אך הוא עדיין מוצלח מאד.
הקדמה

ה-Jimmy JV51 הגיע לכבוש בסערה את השוק הישראלי, המורגל למותג יוקרתי הנקרא דייסון, והוא מתכוון לעשות זאת הודות למחיר נגיש ולביצועים טובים. מפרט הטכני מציג עוצמת שאיבה נאה – 17,000Pa ועוצמת יניקה של 150W. הוא שוקל 1.46 קילו, מגיע עם מיכל איסוף בנפח של 0.4 ליטר ולדברי החברה הסוללה מספיקה לעד 45 דקות במצב רגיל. 

איכות השאיבה והסינון (40%)

8.5

על אף המחשבה ששואבי אבק נועדו רק לשטיחים, עם הזמן (ועם התמונות שמופיעות בעלונים ובאתרים), שואבי האבק האלחוטיים מתאימים, הודות למברשות מיוחדות, גם לפרקטים ולרצפות רגילות, ודווקא שם ה-JIMMY JV51 מצטיין. במהלך המבחן הוא שאב בעיקר אבק, לכלוך וחול מרצפת פרקט ורצפות רגילות, אך גם כשאתגרנו אותו בשטיחים גדולים, הוא לא הרים ידיים, אלא הזיע קצת יותר.




המברשת העיקרית של השואב, מזכירה מאד את המברשת החובטת של דייסון. היא ממונעת, מסתובבת ורכה להפליא. לצורך ההנעה, יש לחבר את הצינור המתכתי לחיבורים החשמליים (מעין שיניים מתכתיות), ועם הפעלת השואב, אלו יסתובבו במהירות.
המברשת עצמה בנויה מסיבים רכים ובעזרת הסיבוב המהיר, הלכלוך נשאב לתוך פיית הצינור שנמצאת ממש מאחוריה. ברוב המקרים, המברשת מבצעת עבודה טובה, והיא מצליחה ללכוד את רוב הלכלוכים והגרגרים. עם זאת, שיער ארוך מאתגר אותה והיא לא תמיד מצליחה ללכוד אותו, ולבסוף הוא נתקע בגלגלים הקטנים או בצידי המברשת. כמו כן, לא הצלחנו לפרק את המברשת עצמה מהציר שעליו היא יושבת כך שאיזה לכלוך שנאסף, יישאר שם.

התאכזבנו לגלות שהשואב מצליח לאסוף לכלוך רק אם מניעים אותו קדימה. אם תנסו להרים לכלוך בזמן שאתם מושכים את השואב אליכם, תגלו שרובו חזר לרצפה מה שדרש מאיתנו לחזור על אותו אזור שוב ושוב.

דווקא כשביקשנו לשאוב שטיחים עוצמת השאיבה של השטיח יצרה בעיה - כוח היניקה הגבוה יחד עם המברשת החזקה הקשו על הנעת השואב הלוך חזור על השטיח, אלא אם הקפדנו לשמור על התנועה עם כיוון הסיבים, או לעשות שימוש בעוצמה הרגילה ולא בטורבו. 



החלטנו לאתגר את המברשת: על גבי השטיח, שגם ככה מלא בפרוות הכלב באופן קבוע, פיזרנו קמח, מלח וקליפות גרעינים. השאיבה בעוצמה הרגילה הייתה ממוצעת, אך נדרשנו עבור פעם נוספת על הקליפות, שלא כולן נשאבו בפעם הראשונה. חזרנו על הניסוי פעם נוספת, הפעם כשעוצמת הטורבו מופעלת ובמצב זה כל הלכלוך נשאב בפעם אחת.

את אותו ניסוי ביצענו על פרקט, ושם התוצאות היו טובות מאוד, ללא צורך במצב הטורבו - הכל נשאב בבת אחת והסתחרר לו במיכל האשפה. על אותו פרקט הולך לו כלב נחמד, המרבה להשאיר את פרוותו על הרצפה. ה-JIMMY JV51 החליף את השואב האלחוטי הבריטי האישי במשימת השאיבה היומית, וביצע את המשימה בצורה מצטיינת, לעיתים יותר טוב מהמתחרה המוכר.



מגוון האביזרים המגיעים עם השואב הפתיעו אותנו באיכותם. הפייה הצרה המיועדת למסילות בעיקר, אוספת בקצב מהיר לכלוכים ואבק מכל מקום צר בבית, והיא בעלת מברשת נשלפת לשמירה על החפצים מפני מכות או לחיצות.

הראש הממונע השני קטן יותר, ומתאים לשאיבת ספות ומזרנים, אך לא השתמשנו בו במהלך הסקירה. מה שכן, כאשר הרכבנו אותו לצורך הדגמה, הוא הציג כוח שאיבה מעולה, אך גם רעש בולט עקב הסיבוב המהיר של המברשת. הראש האהוב עלינו היה הקטן והרחב ביותר, שהופך את ה-JIMMY JV51 לשואב נייד וקטן. שאבנו עימו את מושבי הרכב, את המדפים בבית, את השולחנות ומה לא – ברגע שהפעלנו את מצב הטורבו, השאיבה הפכה לקלה, פשוטה ומהירה, תענוג גדול למשימה שחוזרת על עצמה כמעט כל יום. אגב, ניתן לשאוב גם בעוצמה רגילה, אך היא מעט חלשה לפעמים.

חובט
תכונה המיועדת לניקוי שטיחים עבים. בשואב חובט מותקנת מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות גבוהה ומקפיצה את משקעי הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה, ובכך מבטיחה ניקוי יסודי שלו. יתרון חשוב נוסף של המברשת הוא באיסוף יעיל של שיער בעלי חיים. תכונה זו קיימת בכל השואבים העומדים ובחלק מהשואבים הרגילים.

נוחות שימוש (35%)

8.5

ל-JIMMY JV51 קווי עיצוב המזכירים את שואבי דייסון, קרי מנוע שאיבה עם מסנן באמצע הגוף, מיכל אשפה שקוף, ואפשרות להחלפת חלקים ומברשות. להבדיל מהם, הייתרון הגדול ב-JIMMY JV51 הוא דווקא כפתור ההפעלה שלו. בעוד שבדייסון צריך להחזיק את ההדק כדי להפעיל ולשאוב – ולהחזיק אותו לחוץ כל משך השאיבה, ב-JIMMY JV51 מספיקה לחיצה קלה אחת קצרה. רק מי שהורגל במשך שנים לשאוב בזמן שהכפתור לחוץ, יבין איזו הקלה הכפתור הזה מעניק. היכולת לשאוב ללא צורך בלחיצה לא מעייפת את האצבע ואת היד, ומאפשרת הגעה למקומות גבוהים או נסתרים בלי לקמט את היד.




צבעו הלבן עם המברשת האדומה, מזכיר מעט את השיאומי Roidmi F8, אך הוא קטן וסולידי יותר ממנו. משקלו הקל, פחות מקילו וחצי, הופך את השאיבה לקלה ופשוטה גם כאשר רוצים להעניק לילדים את מלאכת השאיבה, והוא מקל על הנפת את השואב אל התקרה או מקומות גבוהים.

הגלגלים במברשת הראשית קטנים מדי ושיער ארוך נתקע בהם מדי פעם, מה שמצריך טיפול אישי והוצאת השערות עם הידיים. מנגד, הם מזיזים בצורה טובה את המברשת על מגוון משטחים ומרקמים. אגב מברשת, לזו חסר מגן פלסטיק קדמי, כמו שניתן למצוא בשאר השואבים האלחוטיים. חסרון זה מורגש כאשר רוצים לשאוב בסמוך לכבלים או חפצים המונחים על הרצפה – המברשת הממונעת פשוט לוכדת אותם בתוכה, ואז יש צורך לכבות את השואב ולטפל בסיבוכים. מגן פלסטיק פשוט היה מונע את הבעיות הללו.  

בנוסף, אהבנו את העיצוב של ה-JIMMY JV51 מבחינת פליטת אוויר. בעוד שבשאר השואבים האוויר שיוצא מן המסנן מופנה לשני צדדי השואב, ומתוך כך מחמם מאד את הגוף של זה ששואב, ב-JIMMY JV51 האוויר החם יוצא רק לצד ימין – זאת בתנאי שאתם שואבים עם יד ימין ולא עם יד שמאל, וכך האוויר החם לא פוגש את גוף האדם. שלא כמו בשואב מבית שיאומי, אין ל-JIMMY JV51 נורות תאורה או אפקטים אחרים כמו אפליקציות, הוא בא לעשות את העבודה בצורה מקצועית ללא גימיקים נוספים.


מיכל איסוף האשפה מגיע בנפח של חצי ליטר, והוא בהחלט מספק לשאיבות יומיומיות פשוטות. ריקונו מתבצע עם משיכת לשונית כלפי מטה, ולא באמצעות כפתור מיוחד. כדי לנקות את הלכלוך שנשאר על המסנן או בתוך המיכל, ניתן לסובב ולפתוח את מיכל הפלסטיק, אך פעולה זו דורשת מעט כוח. לאחר הניקוי היסודי, חשוב לשים לב שכל הפתחים סגורים ושהרכבת המיכל בוצעה באופן מושלם, אחרי תהיה בריחת לכלוך ואוויר. הפילטר, קטן יחסית ונשלף בתנועה סיבובית. ניתן לנקות אותו רק עם מברשת יבשה, ולא להרטיבו במים.

עמידות ואיכות הבנייה (10%)

7

במחיר של פחות מ-800 שקל, לא ציפינו למתכות קלות או לחלקים יוקרתיים, אך עדיין, איכות הפלסטיק, גם של החלקים וגם של השואב עצמו, אינה מהטובות בשוק. הפלסטיק עצמו פשוט, קל ומעיד על מחירו הזול של השואב, אך במשך כל הסקירה לא נרשמו שברים או פגמים. הרכבת החלקים או הראשים צריכה להיעשות בשילוב מתוחכם של עדינות וחוזק, שכן הראשים הקטנים לא נכנסים בקלות אל פיית השואב.


הצינור המתכתי המתחבר למברשת הממונעת, צבוע בצבע אדום מתכתי, והוא רגיש מאד למכות ושפשופים. ה-JIMMY JV51 לא שונה משאר השואבים האלחוטיים, כיוון שגם הם נוטים להישרט בחלק זה. צריך לשים לב איך שואבים מתחת לארונות וכסאות.
בדומה לשאר השואבים בשוק, ה-JIMMY JV51 לא יודע לעמוד בכוחות עצמו, וחייבים להשעין אותו בחוכמה על הקיר או להניח אותו על הרצפה, אם לא מעוניינים לתלות אותו על המעמד.



המעמד שמגיע באריזה פשוט ובסיסי, והוא נועד אך ורק כדי להעמיד את השואב ולשמור על החלקים המצורפים במקום אחד. ההצמדה לקיר נעשית בעזרת שני ברגים, וגם פה הפלסטיק לא מרגיש איכותי.

סוללה (15%)

8

שלא כמו בדייסון, ב-JIMMY JV51 אין אפשרות לחבר מטען כלשהו למעמד, אלא יש לחבר ידנית בכל פעם את כבל החשמל אל השואב. חסרון, אך לא משהו שישבור אותנו. לפחות אין מכסה גומי או חיבורים נסתרים – פשוט מחברים את הכבל לשואב.

לפני שנתקדם לביצועי הסוללה, נאמר כי זמן הטעינה שלה ארוך מאד וחריג בנוף השואבים האלחוטיים. לא פחות מ-5 (!) שעות נדרשות כדי להטעין את הסוללה מ-0% ל-100%.


ל-JIMMY JV51 יתרון בדמות סוללה נשלפת, שכן לשאר השואבים האלחוטיים, או לפחות למרביתם המוחלט, הסוללה נשארת קבועה, והחלפתה דורשת ביקור במעבדה. אגב, זו התקלה השכיחה ביותר בשואבים האלחוטיים, וה-JIMMY JV51 מציג יתרון ברור – ניתן להחליף את הסוללה.




עם זאת, זה לא כל כך פשוט, כי כרגע קשה מאד להשיג סוללות להחלפה, ומוטב שהיבואן, שמספק רק חצי שנה אחריות על הסוללה (שנה או שנתיים בשאר השואבים), לפחות יציע לרכישה בנוסף, עוד סוללות. בהמשך לכך, בולטים בהיעדרם מחוונים כלשהם על חיי הסוללה, ורק נורית לד צדדית שהופכת מירוק לאדום מעידה כי אנחנו מתקרבים לסוף חיי הסוללה.


כמו בכל מכשיר חשמלי בעל סוללה, יש חשיבות נעלה לזמן השימוש ולשימוש עצמו. בשאיבה רגילה 3 פעמים בשבוע, כשכל שאיבה אורכת בערך 10 דקות, היינו צריכים להטעין את הסוללה פעם בשבוע, מה שמקנה זמן פעולה של בערך חצי שעה. שאיבה זו כללה מברשת ממונעת גדולה לרצפה, והפעלה של מצב רגיל ללא טורבו.




שאיבה במצב רגיל, עם פייה צרה או קטנה אחרת (לא ממונעת) הציגה חיי סוללה טובים של יותר מ-40 דקות עד שהשואב נכבה. במצב טורבו, או יותר נכון – מצב "מרוקן סוללה", הצלחנו להשיג זמן שאיבה עם מברשת ממונעת של בקושי 6 דקות. עם ראש צר הצלחנו להשיג זמן שאיבה שארך בערך 10 דקות, כאשר השואב נאבק עם השטיחים החוליים ברכב. בכל אופן, נתונים לא חריגים לטובה, אך גם לא לרעה. אם וכאשר יהיה ניתן לרכוש סוללה נשלפת נוספת, בעיות של חיי סוללה ידאיגו פחות את המשתמשים.