- WiseBuy - Xiaomi Mi Airdots Pro

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Xiaomi Mi Airdots Pro שיאומי

הטוב
  • עוצמת שמע גבוהה מאוד
  • באסים טובים
  • קלילות ולא מפריעות בשימוש ממושך
  • טעינה מהירה עם שקע USB Type-C
הרע
  • סינון רעשים לוקה בחסר
  • איכות הבנייה מרגישה ירודה
  • איכות שמע נפגמת בעוצמה גבוהה
בשורה התחתונה
האוזניות נטולות החוטים של שיאומי, Xiaomi Mi AirDots Pro, מציעות קווי עיצוב (ושם) שמזכירים את ה-AirPods של אפל תוך שהן מתיימרות להציע לא מעט במחיר נמוך מהותית, אך עוד רחוקות מלספק חוויה טובה כשל האוזניות של אפל. בצד החיובי של הסקאלה הן מציעות עוצמת ווליום מירבית טובה, מחיר אטרקטיבי אצל חלק מהחנויות, אטימה טובה לרעשים וטעינה מהירה דרך שקע Type-C. אם תהיו מוכנים לספוג את איכות הסאונד הירודה כשעוצמת האודיו מתגברת ואת איכות ביצוע השיחות הירודה במקומות רועשים, תוכלו להינות מאוזניות ששוות את המחיר.
הקדמה

בשנים עברו היה נהוג לכנות את חברת שיאומי בשם "אפל הסינית", כינוי שדבק לה בעיקר נוכח פיתוח ושיווק של מוצרים שהביאו עימם קווי עיצוב המזכירים את מוצריה של אפל. חלפו השנים, ואף על פי ששיאומי כבר מהווה לשם דבר בשוק הטכנולוגיה הבינלאומי, מוצריה השונים עדיין מצליחים להזכיר פעם אחר פעם את עיצובם של מתחרתה מקופרטינו. כך בסמארטפונים, במחשבים הניידים וכעת גם בשוק האוזניות נטולות החוטים.


אוזניות ה-Xiaomi Mi AirDots Pro מבית המותג הסיני מגיעות עם עיצוב המזכיר בכל רמ"ח אביריו את זה של ה-AirPods (וגם בשמו, כמובן): אוזניות In Ear עם רגלית ארוכה, המשולבים עם מארז טעינה קטנטן ולבן גם כן. אז מלבד עיצוב דומה, האם האוזניות של שיאומי יצליחו גם לספק לנו חווית משתמש טובה הדומה לזו שניתן להשיג באיירפודס של אפל?

תודה לחברת מובייל ישראל על השאלת האוזניות לסקירה. 

איכות הצליל (50%)

7

כל אחת מאוזניות ה-In Ear של ה-Mi AirDots Pro מצויידת בדרייבר 7 מ"מ ומגיעות בתצורת In Ear. חווית השמע שמעבירות האוזניות הייתה ממוצעת. איכות הסאונד לא נוראית, אך גם לא מרשימה או מפתיעה, ובעוצמת הווליום המקסימלית ראינו פגיעה באיכות הסאונד המתנגן. אם כבר עסקינן בעוצמת האוזניות - אלו מגיעות לווליום מירבי לא רע בכלל שבהחלט מצליח לעשות את העבודה.



בסך הכל, הפיקו האוזניות סאונד באיכות סבירה, עם באסים ברמה לא מרשימה במיוחד שהרגישו מעט שטוחים משציפינו. מכיוון שמדובר באוזניות In Ear, הן אטומות לרעשים באופן פסיבי - כך שרעשי רקע לא הפריעו לנו לעבודה השוטפת, גם בסביבות רועשות מאוד. בכל הנוגע לסנכרון האודיו בין האוזניות, בשימוש השוטף לא נתקלנו בבעיות רבות בנושא. עם זאת, פעם או פעמיים לאורך תקופה של כשבועיים נדרשנו לבצע צימוד מחדש נוכח בעיה שגרמה לאוזניה השמאלית להפיסק לעבוד ללא סיבה ניכרת.


החדשות הטובות הן שאם יש לכם בטלפון איקוולייזר מוצלח, כמו Dolby Atmos שיש במכשירי סמסונג ו-Huawei החדשים, עם מאמץ קל תוכלו לשפר משמעותית את איכות הצליל. אנחנו מצאנו שקצת חיזוק בתדרים הגבוהים וקצת הפחתה מחושבת של חלק מתדרי ה-High-Mid יצרה מפת צליל משופרת שנשמעה הרבה יותר טוב לטעמנו במגוון סגנונות.


עבור המשתמש הממוצע, שלא מצפה לביצועים מרשימים מיוחד מהאוזניות, זה צפוי להספיק, אך במחיר ההשקה שלהן - 499 שקלים, לא בטוח שהן מצדיקות את עצמן. אוזניות ה-Galaxy Buds של סמסונג, שגם מאפשרות שליטה וניהול נרחבים יותר על האקולייזר ועל הפיצ'רים השונים דרך אפליקצייה ייעודית, נמכרות במחיר הגבוה ב-100 שקלים בלבד, וניתן אף למצוא אותם בפחות. אם היו מגיעות לישראל במחיר דומה או לפחות קרוב למחיר השקתן בסין, אין ספק שהן היו מצדיקות את המחיר. 




בשיחות טלפון המצב אינו מזהיר. נתחיל מהצד החיובי: ניתן לבצע שימוש בכל אחת מהאוזניות, בימנית או בשמאלית, לטובת ביצוע שיחות טלפון מבלי שהשניה תהיה מחוברת, וכל אחת מהן מכילה כפתור מגע המאפשר ביצוע פעולות שונות עליהן נרחיב בהמשך. אלא שבכל הנוגע לקיום שיחה, התקשנו מאוד לנהל שיחות טלפון, בייחוד באיזורים רועשים. באופן קבוע הצד השני של השיחה העיר לנו על רעשים חזקים שמקשים על השמע, ונאלצנו לבצע שימוש בטלפון בצורה סטנדרטית לטובת השיחה. סינון רעשי המיקרופון דורש שיפור משמעותי, ואם זו אחת מהסיבות שאתם שוקלים לרכוש את האוזניות - הן לא יעמדו בכך כמצופה. 

נוחות השימוש (25%)

8.5

ה-Xiaomi AirDots Pro מגיעות אלינו עם מארז נשיאה וטעינה קטנטן שדומה מאוד לזה של האיירפודס, כפי שכבר ציינו. הוא מעט יותר שמנמן ואיכות הבנייה שלו סבירה, אך לא טובה במיוחד. מגנט יחזיק את את מכסה המארז סגור, ובעת פתיחתו ניתן יהיה לראות באופן מידי את נורת הלד המודיעה על הדלקתו. נורה זו גם תעדכן בדבר מצב הסוללה כאשר תדרש טעינה נוספת. 


מארז הטעינה מגיע עם שקע USB Type-C בחלקו התחתון, וכפתור בולט הנמצא על הדופן הימנית שלו. לצורך צימוד ראשוני של האוזניות לטלפון, יש לפתוח את מכסה המארז ולהקיש למשך מספר שניות על הכפתור. נורת LED שבחזית המארז תהבהב, ועליכם יהיה לבחור בצימוד האוזניה דרך תפריט הבלוטות' בסמארטפון שלכם. הצימוד מתבצע במהירות, ולא נתקלנו בשום בעיה בתהליך זה. 




לאחר הצימוד הראשוני, פתיחת המארז תחבר את האוזניות באופן אוטומטי למכשיר האחרון אליו הן היו מחוברות. מהבדיקות שלנו, מרגע פתיחת המארז לקח לאוזניות כ-6-8 שניות להתחבר וזמן זהה להתנתק מהמכשיר לאחר שהן הוחזרו למארז. בכל הנוגע למארז, תהליך הצימוד לסמארטפון והשימוש השוטף - לא נתקלנו בבעיות כלל. 


האוזניות עצמן מגיעות בתצורת InEar, כאשר באריזה נוכל למצוא מגוון נרחב של מתאמים בגדלים שונים אותם תוכלו להחליף על מנת להתאים את האוזניה לאוזן שלכם בצורה הטובה ביותר. האוזניות מגיעות עם רגלית ארוכה למדי, משקלה 5.8 גרם בלבד והמבנה הכללי שלה מעט עבה. בשימוש השוטף האוזניות הרגישו קלילות ונוחות על באוזניים, אף על פי שגודלן הכללי לא היה צנוע במיוחד והן בלטו מחוץ לאוזן, אך לא באופן שהפריע לשימוש.


על חלקן החיצוני של ה-AirDots Pro ישנו משטח מגע הזמין על כל אחת מהן. הקשה כפולה על משטח המגע באוזניה הימנית תפעיל/תעצור את המוסיקה, ואילו הקשה כפולה על האוזניה השמאלית תפעיל את העוזרת הוירטואלית. ניתן לענות ולנתק לשיחות טלפון באמצעות הקשה כפולה על כל אחת מן האוזניות.




בשימוש השוטף שלנו מצאנו את משטח המגע כאמין למדי, אך מפעם לפעם הוא התעלם מההקשות שלנו והיינו צריכים לחזור על הפעולה מספר פעמים. מנגד, מצאנו את עצמנו מנתקים לא מעט שיחות בטעות כאשר ניסינו לסדר את האוזניות בתוך האוזן שלנו. 


בדומה לאיירפודס ולאוזניות נוספות בשוק ה-True Wireless, גם ב-Mi AirDots Pro ישנו חיישן אינפרא-אדום המזהה מתי האוזניות נמצאות באוזן שלנו. כך, הוא גם מזהה מתי הורדנו אותן - ובהתאם לכך עוצר את המוסיקה או מעביר את שיחת הטלפון בחזרה לאפרכסת. פיצ'ר זה עבד מצויין לכל אורך תקופת השימוש וללא כל בעיה. חשוב לציין שאף על פי שהמוסיקה נעצרת בעת הסרת האוזניות, היא לא תופעל כשתשימו אותן מחדש. 




צפייה בסרטונים עם אוזניות בלוטות' תמיד הייתה מעט בעייתית, עם דיליי בולט בין זמן ניגון הסרטון להגעת האודיו לאוזניות. עם ה-AirDots Pro הבעיה לא פסחה, והדיליי בהחלט השפיע על השימוש והפך את הצפייה בסרטונים לפחות מהנה. האוזניות מגיעות עם עמידות בפני התזת מים תחת תקן IPX4, כך שגם אם תרצו לרוץ איתן מפעם לפעם, זיעה לא צפויה להפריע לשימוש בהן. 


באוזניות האייר-דוטס פרו כל ההתראות הקוליות יהיו בסינית, מה שבהחלט הפך את השימוש לקצת פחות נוח. הפעלת סינון הרעשים האקטיבי הגיעה עם התראה בסינית - וכאדם שהסינית שלו חלשה משהיה רוצה, לא הייתה לי את האפשרות לדעת מתי ההתראה מציינת כי הסינון פועל ומתי לא. אם כבר עסקינן בסינון הרעשים האקטיבי, חשוב לציין כי לא הרגשתי כל הבדל בין אם כשזה היה פועל ובין שלא. מכיוון שמדובר באוזניות InEar הנכנסות לתעלת האוזן, רמת האטימות הטובה שלהן סיננה בלאו הכי את רעשי הרקע באופן לא רע בכלל, כך שמבחינתנו כלל לא היה צורך בסינון האקטיבי. 

משך פעולת הסוללה (25%)

8

אוזניות ה-True Wireless של שיאומי מגיעות במשקל של 5.8 גרם כל אחת ועם מארז במשקל צנוע של 58 גרם. חרף המשקל הקליל של כל אחת מהאוזניות, משולבת בהן סוללה בקיבולת של 100mAh, כאשר הסוללה שבמארז מגיעה בקיבולת נוספת של 410mAh. 




האוזניות נטענות דרך מארז הטעינה עצמו, שמגיע עם כניסת USB Type-C בחלקו התחתון. לפני שנמשיך, חשוב לציין כי השילוב של שקע מסוג Type-C הוא בהחלט נקודה חיובית חשובה - חלק ניכר מהאוזניות בשוק עוד ממשיכות להגיע עם כניסת MicroUSB המיושנת, זאת בזמן שמרבית הסמארטפונים בשוק כבר נטענים באמצעות כבל Type-C. בהתאם לכך, בהנחה שברשותכם סמארטפון אנדרואיד מהשנה-שנתיים האחרונות, כנראה שתוכלו להתנייד עם מטען אחד שיאפשר לכם לטעון גם את האוזניות וגם את הסמארטפון.


ה-AirDots Pro מציעות, על פי החברה, עד ל-3 שעות עבודה כל אחת לצורך האזנה למוסיקה, ובסך הכל 10 שעות עבודה הודות למארז הטעינה. במבחן הסוללה שלנו, הצלחנו לשמוע מוזיקה באוזניות (כאשר ביטול הרעשים כבוי) במשך 3:30 שעות עד שאחת האוזניות כבתה ונאלצנו להכניס אותן לקייס לטעינה חוזרת. אותו קייס מסוגל לספק שלושה מחזורי טעינה מלאים כך שהגענו לתשע שעות סך הכל ועבור השימוש השוטף שלנו זה הספיק. עם זאת, מדובר בחיי סוללה פחות טובים מאלו של ה-AirPods מבית אפל, האוזניות המתחרות הבולטות בשוק.

תודה לחברת מובייל ישראל על השאלת האוזניות לסקירה.