סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu X8 64GB 4GB RAM מייזו
- מסך איכותי
- נוח לאחיזה ונשיאה, עיצוב נאה
- ביצועים טובים בדרך כלל
- מצלמה טובה למחיר
- טעינה מהירה
- מערכת הפעלה עם באגים
- קורא טביעות אצבע בינוני
- צילום וידיאו ללא מייצב תמונה
- אין שבב NFC
קצת קשה לעקוב אחר סדרות הסמארטפונים של מייזו לאחרונה. החברה הסינית משנה את שמות הסדרות באופן שנראה אקראי; הסדרה הבסיסית מתחילה באות M, סדרת מכשירי הדגל מסומנת בספרות בלבד, אבל מכשיר הדגל האחרון נקרא 16th בעוד שהדגם שבדקנו בהזדמנות זו, שהוא מכשיר ביניים במחיר של 1199 ש"ח, נקרא 8X.
מפרט המכשיר כולל מעבד Snapdragon 710, זיכרון RAM בנפח 4GB ואחסון של 64GB ללא אפשרות הרחבה, מסך בגודל 6.2 אינטש עם מגרעת ויחסית מעט שוליים, מצלמת 12 מגה פיקסל עם מצלמת עזר לעומק שדה ותמיכה בוידיאו 4K, קורא טביעות אצבע אחורי ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 8 (למה לא 9?) ומעליה ממשק Flyme 7.1 של מייזו.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן הרשמי Bug
איכות ועוצמת השמע באפרכסת בניהול שיחות טובה כמצופה. הספיקר הבודד ממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין (משמאל יש גריל זהה, אבל הוא מסתיר תחתיו את המיקרופון ולא רמקול נוסף), והוא בסדר גמור. הצליל נשמע חד ודי איכותי והעוצמה מספיקה לצפייה נוחה בסרטונים. עוצמת הרינגטונים וצליל ההתראות גבוהה מאוד.
רוצים להאזין למוזיקה באוזניות? ה-Meixu 8X מצויד גם בשקע אוזניות תקני 3.5 מ"מ בראשו, וגם ב-Bluetooth בתקן 5.0 העדכני, שמצטיין בחיסכון בסוללה וצמצום ההשהייה בין הצליל לתמונה בצפייה בוידיאו. בנוסף, המכשיר מצויד באיקוולייזר פנימי שפועל גם בחיבור אוזניות אלחוטיות (להבדיל למשל מהאיקוולייזר של מכשירי שיאומי, שעובד רק עם חוטיות), ומאפשר לשפר את מאפייני הצליל ואיכות השמע לפי רשימה של תבניות סאונד מוכנות או באמצעות איקוולייזר אמיתי.
מייזו 8X הוא סמארטפון אטרקטיבי למראה ונוח לאחיזה. מייזו השכילה לתכנן גוף בממדים לא גדולים מדי, במשקל 160 גרם, עם קווי מתאר מתעגלים שמתאימים לכך היד וללא פינות חדות. גוף המכשיר עשוי "כריך" של זכוכית מקדימה ומאחורה ומסגרת מתכת בגימור מט מסביב; הזכוכית מאחור מתעגלת קלות בקצוות כדי לשפר את האחיזה, ומכסה שכבת פורצלן - גימור שמייצר עיצוב נראה ומבריק.
גם חלקו הקדמי של המסך מרשים חיצונית, בזכות המסך שמגיע עם שוליים דקים מאוד בצדדים, שול תחתון יחסית צר ומגרעת בראש המסך. מייזו הלכו על פורמט ייחודי של מגרעת: במקום מגרעת קטנה אבל "עמוקה", למסך של ה-8X יש מגרעת רחבה ורדודה, כלומר כזו שלא פולשת לעומק המסך. במבחן השימושיות, מגרעת רדודה אולי תופסת קצת פחות שטח מסך בצפייה בוידיאו ותמונות על מסך מלא, אבל בשימוש היומיומי היא גוזלת משורת ההתראות בדיוק את אותו הנדל"ן כמו מגרעת עמוקה. גרוע מכך, כיוון שהמגרעת רחבה מאוד (סטייל iPhone XS), ושורת ההתראות חייבת לאכלס מידע בסיסי כמו סוללה, מחווני הרשת האלחוטית והסלולרית והשעון - נותר מקום לאייקון בודד של התראה, זאת לעומת 3-4 ואף יותר אייקונים במכשירים עם מגרעות קטנות יותר.
המסך עצמו, מסוג IPS וברזולוציית 1080x2220 (יחס תצוגה של 18.5:9), מוצלח ונעים לצפייה. הוא חד ומציג צבעים מעולים וזוויות צפייה רחבות. הבהירות המרבית שלו לעומת זאת בינונית בלבד, ולכן הקריאות שלו בשמש ישירה מוגבלת.
לחצן ההפעלה ממוקם כמקובל בצלע הימנית של המכשיר, ומעליו לחצן כפול לעוצצמת השמע, מיקום שאנחנו אוהבים כיוון שהוא נגיש יותר. הלחצנים נוחים ללחיצה. בראש המכשיר נמצא כאמור שקע האוזניות, בתחתית - שקע טעינה מסוג USB-C העדכני ומשמאל ממוקמת המגירה לכרטיס ה-SIM. קורא טביעות האצבע ממוקם היטב בגב המכשיר, בנגישות מעולה לכרית האצבע המורה. הוא מדויק, אבל לא מהיר במיוחד וישנה השהייה של יותר מחצי שניה עד שהמכשיר נדלק. עם זאת, למייזו 8X יש גם מנגנון זיהוי פנים באמצעות המצלמה הקדמית שעובד יפה במגוון תנאי תאורה (למעט חשיכה כבדה). ברוב המקרים המכשיר זיהה את פנינו במהירות רבה ואפשר לנו לפתוח את נעילת המסך בקלות גם מבלי שנדרשנו לקורא טביעת האצבע.
מבחינת מהירות עבודה, ביצועיו של ה-Meizu 8X טובים ביחס למכשיר מדרג ביניים. המעבד סנאפדרגון 710, יחד עם זיכרון של 4GB, עושים עבודה טובה ברוב התרחישים, והשימוש השוטף מרגיש קליל ומהיר בדרך כלל. עלינו לציין עם זאת שניהול הזיכרון אגרסיבי מדי לטעמנו, והמכשיר נוטה לסגור אפליקציות שהיו פתוחות ברקע קצת מהר מדי. ייתכן שהגרסה שמגיעה עם 6GB יעילה יותר בהיבט הזה. יוצא דופן נוסף הוא יישום המצלמה - לוקח לה כמה שניות טובות מרגע שהיא מופעלת ועד שהמצלמה מוכנה לפעולה.
הבעיה האמיתית עם המכשיר הזה היא במערכת ההפעלה שלו, Flyme שמבוססת על אנדרואיד 8.0. על אף שעדכנו את מכשיר ההדגמה שלנו לגרסה האחרונה, סבלנו מבאגים תכופים - לא גדולים, אבל מעצבנים. למשל, התראות שבאופן אקראי לא ניתן להכנס אליהן משום שהלחיצה לא מגיבה, למרות שבחלק מהמקרים הלחיצה כן פותחת את אותו היישום. כאשר המכשיר מחובר להתקן Bluetooth, למשל ברכב, לעיתים קרובות פתיחת מסך הנעילה לאחר זיהוי הפנים פשוט לא מצליח - המכשיר מציג מסך ריק לכמה שניות ואז חוזר למסך הנעילה. כשזה קורה תוך כדי נסיעה זה לא רק מעצבן, זה ממש עלול להוות בעיה בטיחותית.
פעם אחת המכשיר הציע לנו להשתמש במצב Driving mode שאמור לבטל את מסך הנעילה בעת שהוא מחובר להתקן ה-Bluetooth ברכב למנוע מאפליקציות לא נחוצות מלשלוח הודעות. לא רק שההודעות המשיכו לזרום כרגיל, לאחר הנסיעה לא הצלחנו לבטל את המצב הזה בשום אופן, ונאלצנו לאתחל את המכשיר; לאחר מכן הוא פשוט נעלם מחיינו - לא הצלחנו לאתר אותו באף תפריט כדי לנסות אותו שוב. ניהול עוצמות השמע מעצבן ולא נוח כבר מהמכשירים הקודמים של מייזו; אם אתם רוצים לקבל התראות ברטט רק כשהמכשיר במצב שקט, תצטרכו להפעיל את המצב השקט ואת הרטט בנפרד בכל פעם. וגם אם תנמיכו את כל שלושת הסליידרים של הווליום ל-0, עדיין כולם בישיבה יישמעו את צליל ה"לייק" שלכם בפייסבוק, אם לא עברתם אקטיבית למצב "השתק".
עניין נוסף נוגע למנגנון ההרשאות שהמכשיר מעניק לאפליקציות, או יותר נכון, לא מעניק. כברירת מחדל, כל האפליקציות נמצאות תחת ניהול צריכת חשמל שמייזו מכנה "חכם", שמשמעותו היא שמערכת ההפעלה משאירה לשיקול דעתה מתי להשאיר את היישום פועל ברקע ומתי לא. בפועל זה אומר שאפליקציות רבות לא ישלחו לכן התראות חשובות בגלל ההגדרה הזו, ורק כשתכנסו אליהן תקבלו את כל ההתראות בבת אחת. ניתן להכנס לכל אפליקציה בנפרד בתפריט ההגדרות ולתת לה הרשאה ידנית ספציפית לפעול ברקע ללא הגבלה, אבל זה מעיק. כן, זה נועד לסייע בצריכת סוללה - אבל מכשירים רבים אחרים של מותתגים מתחרים לא מאלצים את המשתמש להעניק הרשאות ידניות כאלה, ומצליחים לספק חיי סוללה לא פחות טובים.
אם שמים בצד את הבאגים (ומקווים שהם ייפתרו בגרסאות התוכנה של החברה), מערכת ההפעלה מציעה עיצוב מאופק ונעים ועושר של תכונות: הקלטת שיחות מובנית, ניהול נוח של התראות, מצב אורח, שכפול אפליקציות, הקלטת מסך בוידיאו, בחירה בין מגוון אופציות של ניווט באמצעות מחוות או באמצעות מקשי ניווט סטנדרטיים, ערכות נושא ועוד.
מערך הצילום הראשי ב-Meizu 8X כולל מצלמה ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם צמצם f/1.9, ומתחתיה מצלמה נוספת בת 5 מגה פיקסל שנועדה לצורך אפקט עומק השדה בלבד.
איכות צילום הסטילס טובה מאוד ביחס למחיר שבו נמכר המכשיר; לא ברמה של מכשירי דגל, אבל עדיין התוצאות יפות. החדות והפירוט בתמונה מוצלח יחסית, הצבעים עשירים ומדויקים והטווח הדינמי סביר, כאשר ברוב המקרים התמונה מאוזנת, ולעיתים יש איבוד פרטים בחלקים החשוכים. צילמנו כמה תמונות מרשימות מאוד של מזון, פרחים וכדומה ונהנינו מהתמונות לא רק בגודל המסך של הטלפון עצמו, אלא גם בצפייה על מסך גדול ואף בקרופ 100%. צילום בתוך הבית פחות מרשים אמנם, אבל כל עוד התאורה המלאכותית טובה עדיין תוכלו לקבל תמונות טובות ויחסית מפורטות. אין למכשיר מצב המאפשר התמודדות עם תאורה חלשה, כמו מצב Night mode שיש במכשירי דגל רבים כיום.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציה של 4K. איכות הוידיאו משובחת, והופתענו לגלות שגם ב-1080p איכות התמונה מצוינת - חדה, מפורטת וצבעונית כראוי. החיסרון היחיד הוא שאין מייצב תמונה, כך שחובה לשמור על יד יציבה מאוד בזמן הצילום ולנסות לא לזוז ובטח שלא ללכת, אחרת הסרטון יצא רועד ותזזיתי.
מצלמת הסלפי, ברזולוציית 20 מגה פיקסל, גרמה לנו לרגשות מעורבים: התמונות נראות מעולה, אבל אם תנסו לצפות בתמונה בגודל המלא תגלו שהאיכות בעומק התמונה נמוכה מאוד, כאילו זה לא באמת חיישן של 20 מגה פיקסל אלא של 8 מגה פיקסל שעברה הגדלה מלאכותית. כל עוד תשתמשו בתמונות הללו על גבי מסך המכשיר ולא תנסו להגדיל אותן, תהנו מאיכות טובה.
קיבולת הסוללה ב-Meizu 8X היא 3120mAh. בשימוש שלנו במשך כשבועיים ימי הבדיקה קיבלנו זמן סוללה טוב, אך לא שובר שיאים. הסוללה שרדה ימי עבודה מלאים ולא קרה שנאלצנו לטעון במשך היום או אפילו בתחילת הערב, וכשחיברנו את המכשיר למטען בסביבות 23:30 בלילה נותרו בסוללה כמה אחוזים. פגשנו אמנם מכשירים שסיפקו יום וחצי ואפילו יומיים של סוללה, אבל גם יום מלא של שימוש זה בסדר מבחינתנו. אגב, רצינו מאוד לספר לכם בכמה שעות מסך מדובר (כמה מתוך זמן השימוש היה כאשר המסך פעיל), אבל אי אפשר לסמוך על המדידה של המכשיר: הוא מציג מספרים אקראיים שלא קשורים למציאות.
מייזו אמנם לא מציינת שהמכשיר תומך בטעינה מהירה, אבל מהבדיקה שלנו, המכשיר נטען מ-0% ל-80% תוך שעה אחת - מבחינתנו מדובר בטעינה בקצב מהיר בהחלט.
מייזו 8X בנוי היטב ומעניק תחושה מצוינת ביד, לא פחות ממכשירי דגל רבים שבדקנו. עם זאת, מייזו לא ציידה אותו באף תכונת עמידות מיוחדת; לא ברור אפילו אם הזכוכית הקדמית או האחורית הן מסוג גורילה, או מסוג אחר של זכוכית מחוסמת ועמידה בשריטות. כמו כן אין למכשיר עמידות במים (לא שציפינו במחיר כזה). לאור השימוש הנרחב בזכוכית, היינו ממליצים על רכישת מגן תואם משום שנפילה עשויה להסתיים בקלות בשבר.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן הרשמי Bug