- WiseBuy - Xiaomi Mi 9 128GB 6GB RAM

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Mi 9 64GB 6GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 9 64GB 6GB RAM שיאומי

הטוב
  • ביצועים מהשורה הראשונה
  • התמורה מצויינת למחיר בקטגוריה
  • איכות צילום מעולה, בייחוד באור יום
  • טעינה מהירה מאוד - הן אלחוטית והן חוטית
הרע
  • איכות אודיו סבירה
  • חיי סוללה טעוני שיפור
  • היעדר עמידות במים או אבק
  • ממשק המשתמש דורש עבודה
בשורה התחתונה
ה-Xiaomi Mi 9 הוא אחד ממכשירי הדגל הטובים, המשתלמים והאטרקטיביים ביותר בשוק הסלולר כיום. הוא מגיע עם פיצ'רים שברובם נמצאים במכשירי דגל במחיר של 3,000 שקלים וצפונה - שבב Snapdragon 855 שמספק ביצועים מעולים, טעינה אלחוטית וחוטית מהירות במיוחד, 3 מצלמות אחוריות שעושות עבודה טובה ומסך Super AMOLED עם שוליים דקים. אם תהיו מוכנים לספוג את חסרונותיו המועטים, תיהנו מסמארטפון מעולה שמספק תמורה מצוינת למחיר.
הקדמה

שוק הסמארטפונים בשנתיים האחרונות עובר מסכת שינויים משמעותית. השיפורים והשדרוגים הופכים פחות ופחות בלטים משנה לשנה והמחירים רק עולים ועולים. סמסונג, וואווי ואפל מציעות את מכשירי הדגל שלהן במחירים גבוהים מתמיד של 1,000 דולר וצפונה, ואפילו וואן פלוס מעלה את מחיריה לרף ה-3,500 שקלים בישראל. 


מן הצד הנגדי של הסקאלה עומדת שיאומי, שממשיכה להבטיח את המכשירים הטובים ביותר, במחירים האטרקטיביים ביותר. השנה, מכשירי הביניים שלה מסדרת Redmi 7 ו-Redmi Note 7 השתפרו פלאים בהשוואה לדור הקודם עם מחיר שנותר זהה ומותג Pocophone הגדיר מחדש את משמעותו של מכשיר דגל מוזל.







כעת זהו תורו של מכשיר הדגל האמיתי של החברה, ה-Xiaomi Mi 9, להוכיח גם הוא את עצמו. הוא הגיע לישראל במחיר אטרקטיבי וזול מתמיד בסדרה - החל מ-1,999 שקלים בייבוא רשמי, תוך שהוא משלב מפרט מתקדם, עיצוב יוקרתי ומתחייב לספק את התמורה הטובה ביותר למחיר.

תודה לחברת המילטון היבואן הרשמי של שיאומי על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

ה-Xiaomi Mi 9 מכיל מערך אודיו סטנדרטי בשוק הסלולר, ולא כזה שהיה מרשים במיוחד. ישנו רמקול מונו יחיד המשולב בדופן התחתונה של המכשיר, ואפרכסת עבור שיחות טלפון המשולבת מעל למצלמת הסלפי הקדמית, ממש בנקודה בה נפגשת החזית עם מסגרת האלומיניום. 



ככל הנוגע לביצוע שיחות, חווינו מעט בעיות בשמיעה באמצעות האפרכסת. אף על פי שמראה האפרכסת משדר כי זו משתרעת על גבי חלק ניכר מדופן המכשיר, בפועל הרמקול עצמו מאכלס רק חלק קטן משמאל למצלמת הסלפי. הדבר הוביל אותנו לסיטואציה בה בחלק ניכר משיחות הטלפון שלנו נאלצנו להתאים את מיקום הטלפון והאפרכסת לאוזן שלנו, כשהמיקום האינסטנקטיבי שלנו התברר כמוטעה לא מעט פעמים. הקול שהפיקה האפרכסת - איכותו ועוצמתו, היו מספקים, והמיקום היה הבעיה היחידה בה נתקלנו.


אף על פי שאנו לא רואים כאן את מערכי האודיו הסטריאופוניים והרמקולים הכפולים הזמינים ברוב מכשירי הדגל בשוק, רמקול המונו היחיד המובנה בתחתית המכשיר מצליח לעשות את העבודה. עוצמת האודיו גבוהה למדי ואיכותו ממוצעת, כך שאין כאן הפתעות - לרעה או לטובה.

נוחות השימוש (35%)

9

ה-Mi 9 של שיאומי ממשיך בקווי העיצוב של דגמי העבר של היצרנית וכן מול מתחרותיה. הוא כולל מבנה סנדוויץ' זכוכית בשילוב עם מסגרת אלומיניום, ובסך הכל מדובר בעיצוב אטרקטיבי שמצליח לשדר פרימיום ויוקרה. גב הזכוכית של המכשיר, כצפוי, ממגנט אליו טביעות אצבע בכמויות. 



הסמארטפון מצליח לשמור על מימדים דומים לדור הקודם, אף על פי שהוא כולל מסך גדול יותר (6.39 אינץ' בהשוואה ל-6.21 אינץ'). הסיבה לכך היא שוליים דקים מכל הצדדים, ושילובו של חריץ בצורת טיפה במקום החריץ הרחב שראינו בקודמו. כך, עומדים המימדים על 157.5 מ"מ אורך, 74.7 מ"מ רוחב, 7.6 מ"מ עובי ומשקל של 173 גרם בלבד. המכשיר נוח לאחיזה ולשימוש רציף, גם אם לא ביד אחת. 


מסך ה-Mi 9 מגיע מסוג Super AMOLED מתוצרת סמסונג, בגודל 6.39 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus. מדובר במסך טוב ואיכותי - הצבעים מדוייקים, חיים ועזים, הבהירות המקסימלית גבוהה למדי ובסך הכל חווית הצפייה הייתה מצויינת. כל תוכן שנזרק על המסך הופיע כראוי, וצפייה בסרטוני וידאו דרך יוטיוב, בסרטים וסדרות דרך נטפליקס, דפדוף בתמונות שבגלריה או סתם גלישה - היו כולם מהנים מאוד. 




עם זאת, נציין כי נתקלנו בבעיות קטנטנות עם המסך: בהירותו המקסימלית הייתה טובה, אך בימים שמשיים במיוחד בהחלט היינו שמחים לראות את המסך מעט יותר בהיר. כמו כן, הבחנו כי באותם מצבים של אור שמש ישיר וחזק, הצבעים על גבי המסך משתנים והופכים באופן אוטומטי לעזים ובולטים יותר. נראה ששיאומי מנסה לגרום לתוכן להיות חי ובולט יותר כשהמשתמשים נמצאים בתנאי חוץ ובתאורת שמש ישירה, אך לטעמנו זה פוגע בחוויה והופך את התוכן למוזר ופחות מציאותי משמעותית. ביטול "ניגודיות מותאמת" במסך הגדרות התצוגה פתר את הבעיה. 


מתחת למסך ישנו קורא טביעות אצבע אופטי. הוא עושה עבודה טובה יותר מקוראים ביומטריים אחרים שראינו מתחת למסכי הסמארטפונים בשנה האחרונה, אך עדיין רחוק משמעותית מן הביצועים של קוראי טביעות אצבע קפסטיביים סטנדרטיים. עבור אלו שמעדיפים זיהוי פנים, המכשיר כולל זיהוי פנים באמצעות מצלמת הסלפי הקדמית וללא חיישן IR כפי שהיה בדור הקודם. זיהוי הפנים מהיר מאוד, אך מכיוון שמדובר בזיהוי 2D בלבד הוא לא מאובטח במיוחד.




מפרטו הטכני של ה-Mi 9 עומד בשורה אחת עם כל מכשירי הדגל של שנת 2019. מערכת השבבים היא Snapdragon 855 בפיתוח קוואלקום, לצידה ישנם 64 או 128 של גיגה-בייט אחסון פנימי בשילוב עם 6GB RAM בגרסה שנמכרת בישראל. ביצועי המכשיר היו מצויינים - כל פעולה התבצעה במהירות וביעילות, ניווט בין מסכי הממשק היה זריז ואפליקציות פופולריות כמו פייסבוק, ווייז ואחרות עבדו מצוין. מדובר בביצועים מעולים, כאלו שעומדים בקו אחד מול כל מכשירי הדגל בשוק. 


בגזרת ממשק המשתמש הסיטואציה קצת פחות מהנה. הממשק של שיאומי, MIUI 10, לא עבר שינויים משמעותיים בשנתיים האחרונות ולטעמנו הוא בהחלט זקוק למקצה שיפורים וליטושים. זה לא שהוא לא מצליח לעשות את העבודה כמו שצריך, אלא שמצאנו בממשקי משתמש אחרים, בהם EMUI של וואווי, OneUI של סמסונג ועוד, מעט יותר מהנים לשימוש. במהלך תקופת העבודה עם ה-Mi 9 העדפנו להתקין את ממשק המשתמש של Pocophone, גם הוא מבית שיאומי, שהוסיף את מגירת האפליקציות שאינה זמינה ב-MIUI. לטעמנו מדובר בממשק מוצלח יותר שהצליח לשפר את חווית השימוש. 

זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה (30%)

9

מכשיר הדגל למותג שיאומי מיישר קו עם המתחרים בשוק גם בכל הנוגע ליכולות הצילום שלו. בגבו נמצאות 3 מצלמות: חיישן 48 מגה פיקסל ראשי מסוג IMX586 עם מפתח צמצם של f/1.8 ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF); מצלמת 16 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה במיוחד, מפתח צמצם של f/2.2 ו-PDAF; וחיישן 12 מגה פיקסל עם עדשת טלפוטו ויכולות זום אופטי של פי 2. 







המצלמה הראשית של המכשיר, זו שתפיק את מרבית התמונות שתצלמו עם ה-Mi 9, אמנם מגיעה ברזולוציית 48 מגה פיקסל אך משתמשת בטכנולוגיית Quad Bayer לטובת איחוד כל ארבעה פיקסלים לפיקסל אחד. לאלו שמעוניינים בכך, שיאומי מאפשרת לצלם תמונות בגודל מלא כמצב צילום נפרד.





בסך הכל, התמונות שהפקנו עם המצלמה הראשית היו טובות מאוד - התוצאות היו חדות, עם רמת פרטים טובה, טווח דינמי לא רע ורווית צבעים קרובה למציאות (בצילום AI הצבעים הופכים עזים יותר). הצילום עם המצלמות המשניות - הן זו עם הזווית הרחבה והן עם הזום האופטי, היו טובות יותר משציפינו. אפקט עין הדג שבזווית הרחבה היה צנוע מתמיד ולא הבחנו בו באופן משמעותי מאוד. נכון, לא מדובר בתוצאות הטובות ביותר שראינו בשוק הסמארטפונים, אבל המצלמה עושה את שלה וכנראה תספק את הצרכן הממוצע. 





אפליקציית המצלמה קצת אכזבה אותנו: המעבר בין שלוש העדשות לא היה אינטואיטיבי - על מנת לבצע זום אופטי יש ללחוץ על כפתור הזום (אין אפשרות לעשות זאת באמצעות צביטת המסך בדומה למכשירים אחרים); ועל מנת להעביר למצלמה עם החישן בעל הזווית הרחבה נדרש ללחוץ על כפתור אחר במיקום שונה לחלוטין. נוסף על כך, המעבר בין מצלמה אחת לאחרת היה לא חלק ואיטי במיוחד.







גם פעולת הצילום עצמה הייתה איטית באופן עקבי. מרגע הלחיצה על הכפתור הרלוונטי ועד הצילום עצמו, לקח למכשיר לא מעט זמן לצלם את התמונה. גם כאן לא מדובר בדיל ברייקר, אך ממכשיר עם מפרט דגל שכזה היינו מצפים שאפליקציית הצילום תהייה מהירה יותר.

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

חיי הסוללה של מכשירי הדגל מבית שיאומי מעולם לא היו מרשימים במיוחד, והסיטואציה השנה לא תהיה שונה במיוחד. ה-Mi 9 מגיע עם סוללת 3,300mAh (קטנה ב-100mAh מהסוללה של ה-Mi 8), והיא מצליחה לעשות עבודה ממוצעת שזהה לחיי הסוללה של הדור הקודם.




הצלחנו לעבור עם המכשיר יום עבודה שלם ללא בעיה, ולכל אורך תקופת השימוש שלנו ב-Mi 9 נע זמן המסך סביב 4 וחצי שעות עבודה מלאות, יחד עם כשעה נוספת של שיחות טלפון בהן המסך כבוי. השימושים שלנו כללו גלישה וניווט ברשתות החברתיות ובדפדפן ה-Chrome, צילום, האזנה למוסיקה באמצעות בלוטות', שיחות טלפון, התכתבויות בוואטסאפ וניווט באמצעות Waze. 


למרות שהמכשיר לא הצליח להרשים אותנו בחיי הסוללה, דווקא יכולת הטעינה שלו מותירות רושם חיובי במיוחד. המי 9 אמנם תומכם בטעינה מהירה בהספק של 27 וואט, אך הספק המטען הכלול באריזה הוא 18 וואט סטנדרטי. טעינה מלאה נמשכה שעה ו-25 דקות כשהשימוש במטען ה-27 וואט, שניתן לרכישה בנפרד, עשוי להביא אתכם לטעינה מלאה, מ-0 ל-100 אחוזים, תוך כשעה. 




נוסף על כך, ה-Mi 9 תומך - לראשונה בסדרת הדגל של שיאומי, בטעינה אלחוטית שהיא לפחות תיאורטית - המהירה ביותר בשוק המובייל - הספק של 20 וואט. מטען זה טרם הגיע לישראל.

עמידות (10%)

8

משנה לשנה שיאומי מוכיחה לנו פעם אחר פעם שהיא יודעת לייצר מכשירי פרימיום המשדרים יוקרה לכל עבר, מבלי שהדבר משפיע על המחיר, וכך גם עם ה-Mi 9. המכשיר מגיע עם מבנה סנדוויץ' זכוכית ומסגרת עשויה אלומיניום, כאשר בחלקו הקדמי מדובר בזכוכית Gorilla Glass 6 ואילו בגבו נמצא זכוכית מעט יותר ישנה מסוג Gorilla Glass 5. המסגרת עשויה אלומיניום מחוזק מסדרה 7000.




בכל הנוגע לעמידות המכשיר בפני שריטות ונפילות - הוא בהחלט רגיש לפגיעות מן הסוג הזה, בדיוק כמו כל מכשירי הדגל בשוק שמגיעים במבנה זכוכית. באריזה מצורף כיסוי הגנה עשוי סיליקון, אך אנו היינו מעדיפים לרכוש כיסוי מגן איכותי יותר שיצליח להגן על המכשיר כראוי. למרבה ההפתעה, אחרי פחות משבועיים שבהם השתמשנו במכשיר, נתקלנו בשריטה בולטת על המסך - אף על פי שלא היו נפילות דרמטיות או פגיעות בולטות אחרות.







הצעד הטבעי הוא כמובן להשתמש במגן מסך, אך מכיוון שהמכשיר מגיע עם קורא טביעות אצבע המובנה תחת פאנל התצוגה, יש לוודא כי מגן המסך מסוגל לעבוד עימו מבלי לגרום לפגיעה בביצועי הזיהוי הביומטרי. גם השנה מכשיר הדגל של שיאומי אינו מגיע עם תקן לעמידות רשמית בפני מים או אבק.

תודה לחברת המילטון היבואן הרשמי של שיאומי על השאלת המכשיר לסקירה.