סקירת wisebuy - מטהר אוויר Xiaomi Mi Air Purifier 2S שיאומי
- מסך OLED חד וברור
- שקט מאד
- שלושה פתחי יניקת אוויר
- שמירה על אוויר נקי
- שליטה דרך אפליקציה
- זיהוי אוטומטי של מצב האוויר
- החלפה פשוטה של הפילטר
- חיווי על טמפרטורה ואחוזי לחות
- צפצופי הפעלה רועשים
- ביצועים פושרים
- פילטר דורש החלפה כל חצי שנה
האפליקציה המוכרת של שיאומי לכל מוצרי הבית, Mi Home, מתאימה גם למסנן האוויר. השלבים ברורים וקצרים - מוצאים את הדגם באפליקציה, מחברים אותו לרשת ה-Wi-Fi הביתית, וניתן לשלוט דרך האפליקציה על המסנן, מכל מקום בכל זמן. לכן, מומלץ למקם את מסנן האוויר בקרבת ראוטר Wi-Fi לטובת קליטה ברמה טובה. לאחר ההתחברות למסנן, ניתן לקבוע ולחזות בכמעט כל הגדרה ונתון שתחפצו בהם – מד זיהום אוויר, טמפרטורה, לחות, מצב הסנן, קביעת לו"ז להדלקה וכיבוי, מצב הפעלה מועדף, ועוד ועוד.
לפי טענת החברה, ה- Mi Air Purifier 2S מתאים לחדרים וחללים בגודל של עד 37 מ"ר, כך שאם חשבתם להציב אותו בחלל פתוח וגדול, הוא פחות יתאים למשימה. האוויר שהמסנן יונק, עובר דרך חרירים זעירים בשלושת צדי המסנן, כך שהם מגנים עליו מפני גושי אבק או שערות. לאחר מכן, האוויר מגיע לפילטר עצום שנמצא במרכז המכשיר, והאוויר הנקי נשאב כלפי מעלה הודות למאוורר גדול במיוחד.
לצורך זיהוי אוטומטי של האוויר, מעל הפילטר ישנו חיישן לייזר המודד את איכות האוויר, ועל כן חשוב לבדוק כל כמה ימים שהוא אינו מכוסה באבק או לכלוך אחר, ושהוא לא צמוד מדי לקיר. שיאומי טוענת כי הסנן (צבע תכלת) שהגיע יחד המסנן מסוגל לטהר חלקיקי PM2.5 PM (כלומר Particulate Matter - חלקיקים שניתן לנשום), והיא מציעה לרכוש בנפרד שני סננים: אחד המיועד למתכות כבדות, ריחות וחומרים אורגניים, או סנן לקרדית האבק וריחות לא נעימים שהוא גם אנטי בקטריאלי.
את הסנן מומלץ להחליף כל חצי שנה, בהתאם לאחוזים המופיעים באפליקציה ובמסך. כל מסנן עולה בסביבות 160 שקל, וזה דיי מזכיר את המסננים שחברות ברי המים מבקשות שנחליף כל כמה חודשים. כלומר, לא די בזה שקניתם את המסנן עצמו (והוא לא זול במיוחד), יש צורך בהחלפת מסננים כל תקופה. חבל שלא ניתן לשטוף אותם במים כפי שעושים לעיתים עם פילטרים במזגן הביתי, או לפחות לנקות אותם עם מברשת יבשה.
אגב, על הצד החיובי ניתן לראות כי ישנו רק פילטר אחד גדול שדרוש החלפה, ולא כמה, כמו שניתן למצוא במסנן AP-1516D של Coway. גם הוצאתו והכנסתו למסנן קלה יחסית, אך דורשת כוח. הוא לא מעוגן בקליפסים או מגנטים, ופשוט צריך לדחוף אותו פנימה, או למשוך החוצה בעזרת לשונית משיכה.
את המסנן הצבנו בשני מקומות מרכזיים בבית – חדר בגודל של 20 מ"ר, ומטבח קטן בגודל של 10 מ"ר. בחדר ישנו פרקט, ללא שטיחים, והוא נשאב פעם בשבוע עם שואב אלחוטי. לא מעשנים בתוך חדר זה, ולכן השארנו את המסנן עובד לאורך כל שעות היום עם חלון אחד פתוח. כבר בתחילת השימוש נורית ה-LED הראתה צבע ירוק, והמספר היה בערך 14, כלומר זיהום אוויר נמוך מאד. לאורך היום המספרים ירדו והתייצבו על 5 בערך, כך שהמסנן נשאר ללא עבודה כמעט.
במסנן שהושאל לסקירה הותקן כאמור הסנן הפשוט ביותר, ללא יכולות של סינון ריחות וקרדית האבק, ולכן נמנע מאיתנו לבדוק את ביצועיו במהלך בישול. יכול להיות שסינון האוויר הוא גם חלק פסיכולוגי, שכן אין לנו מכשור מיוחד שיכול באמת לקבוע את איכות האוויר, ואולי רק הידיעה שישנו מכשיר שמסנן כל הזמן את האוויר, יכולה להשרות רוגע על המשתמשים בו.
גם סביבת המגורים משחקת תפקיד חשוב בכל הנוגע לשימוש המכשיר. אלו שגרים בלב הערים או מעל כביש סואן או בקרב אתרי בנייה, ככל הנראה ירגישו שינוי מסוים באיכות האוויר. במהלך הסקירה, המסנן הוצב ביישוב באזור גוש דן, ללא תנועה סואנת ולא בקרבת אזורי בנייה, ולכן פעילותו לא הורגשה מאד.
ראייה נוספת לכך שהוא לא יתאים לכל בית, הוא שהמסנן, גם לאחר זמן רב של שימוש, נשאר יחסית נקי ללא הצטברות אבק, מה שעומד לצד הטענה שלנו.
לפי כך, ניתן לראות כי הביצועים של המסנן מאד אינדיבידואליים ותלויים באזור המגורים שלכם, או ברגישות שלכם לאיכות האוויר. בכל אופן, מומלץ לרכוש ביחד עימו את אחד מהסננים שהחברה מציעה, כיוון שהסנן שמגיע ביחד עם המסנן פשוט ובסיסי. בסופו של יום, לא הבחנו בשינוי ממשי באיכות האוויר בזכות ה- Mi Air Purifier 2S, והוא נשאר, לפחות לטעמנו, בתור גימיק נחמד.