- WiseBuy - OnePlus 7 256GB 8GB RAM

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus 7 128GB 6GB RAM וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 7 128GB 6GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • ביצועים מצויינים
  • יכולות צילום לא רעות
  • ממשק משתמש נקי ומהיר
הרע
  • ללא שקע אוזניות
  • אינו מאפשר טעינה אלחוטית
  • חיי הסוללה יכולים להיות טובים יותר
בשורה התחתונה
ה-OnePlus 7 הוא סמארטפון מצוין שממשיך את העבודה המעולה שעשה קודמו, ה-OnePlus 6T. הוא מהיר מאוד, מגיע עם ממשק נקי שמתעדכן במהירות, יכולות הצילום שלו די טובות והטעינה שלו היא מבין המהירות ביותר בשוק הסלולר. עם זאת, בוואן פלוס ממשיכים לוותר על עמידות מוצהרת במים ואבק וכן על תמיכה בטעינה אלחוטית, פיצ'רים שהפכו מזמן לנחלתם של כמעט כל מכשירי הדגל. בסופו של יום מדובר במכשיר אנדרואיד שממשיך זו שנה נוספת להיות אופציה מצוינת לחובבי הממשק הנקי, מבלי לוותר על תמורה גבוהה למחיר.
הקדמה

שנת 2019 סומנה כשנת מפנה עבור יצרנית הסמארטפונים הסינית, חברת וואן פלוס. בעוד לאורך השנים האחרונות דאגה החברה להכריז מדי שנה על מכשיר דגל אחד בכל אירוע הכרזה (שני מכשירי דגל בשנה), ביצעה זו השנה חישוב מסלול מחדש והכריזה על זוג מכשירי דגל: OnePlus 7 ו-OnePlus 7 Pro. 







בעוד דגם ה-OnePlus 7 Pro היה לשינוי המיוחל לו ציפינו, ה-OnePlus 7 הסטנדרטי הגיע כשדרוג צנוע לוואן פלוס 6T, עם דגש על שיפור בביצועים. אז אחרי שבדקנו את האח הגדול בסדרה, לקחנו לבדיקה גם את הוואן פלוס 7 - וזה מה שחשבנו עליו. 

איכות הקול והשמע (15%)

9

בזמן שהדור הקודם, וואן פלוס 6T, הגיע עם רמקול מונו יחיד, בווואן פלוס החליטו לשדרג את ה-OnePlus 7 ולצייד אותו במערך אודיו סטריאופוני, הכולל זוג רמקולים שפועלים בסטריאו. צמד הרמקולים מצליחים לספק חווית אודיו משופרת, עם ווליום מקסימלי משופר שמצליח להעצים את החוויה. איכות האודיו עדיין נותרת די טובה אך לא מדהימה, ובווליום המקסימלי נרשמת ירידה באיכות האודיו המתנגן. 



ניהול שיחות התבצע בצורה מעולה, עם סאונד עוצמתי שבקע מן האפרכסת שבחלקו העליון של המכשיר, ומיקרופונים בעלי יכולת סינון רעשים די טובה. בדומה לדורות האחרונים, גם הפעם לא נמצא שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, ובחברה החליטו גם לא לשלב באריזת המכשיר מתאם USB Type-C ל-3.5 מ"מ שהגיע בשנה שעברה. 

נוחות השימוש (35%)

8.5

ה-OnePlus 7 מגיע לשוק עם עיצוב זהה לחלוטין לקודמו. הוא כולל זוג יריעות זכוכית שעוטפות את חלקו הקדמי והאחורי, וביניהן מסגרת עשויה אלומיניום. על גבי המסגרת, מימין, ישנם מקש הנעילה/כיבוי וכפתורי וויסות השמע - שתמיד מהווים תוספת מבורכת מבחינתנו; ואילו משמאל, ישנם זוג כפתורים לוויסות עוצמת השמע. 


המכשיר מרגיש מצוין לאחיזה, לפחות בכל הנוגע לאיכות הבנייה שלו - הוא מרגיש עמיד, יוקרתי ובנוי היטב. המסך, שמגיע בגודל של 6.41 אינץ', הופך אותו למעט פחות נוח לשימוש ביד אחת, אך במצב השוק הנוכחי עם סמארטפונים בגדלים של 6 אינץ' וצפונה, זה בהחלט מובן, למרות ששוב היינו שמחים לראות מוואן פלוס מכשיר עם מסך שסובב 6-5.8 אינץ'. 



פאנל התצוגה של הוואן פלוס 7 מגיע מסוג Optic AMOLED, ברזולוציית Full HD Plus ועם קצב רענון סטנדרטי של 60 הרץ, בדיוק כמו בשנה שעברה. אין כאן את תצוגת ה-Fluid AMOELD של דגם הוואן פלוס 7 פרו, וגם לא את קצב הרענון המרשים שלו. המסך מצליח לתפקד בצורה די טובה - הוא חד, בהיר ומהנה לצפייה, וכל תוכן שהצגנו עליו הוצג בצורה מיטבית.


תחת אור שמש ישיר, עם זאת, נתקלנו מפעם לפעם בבעיות בצפייה במסך, שסבל מהשתקפויות רבות ובהירותו המקסימלית לא הספיקה. לא מדובר בדיל ברייקר, אך עבור אלו שעובדים רבות בשמש - זה בהחלט עשוי להיות משמעותי. מתחת לפאנל התצוגה ישנו קורא טביעות אצבע ביומטרי, וזה הצליח להשתפר באופן די משמעותי בהשוואה לוואן פלוס 6T. מהירות פתיחת הנעילה גבוהה, ולא נתקלנו בבעיות רבות עימו. עם זאת, מיותר לציין כי לא מדובר ברמת האמינות של הקוראים הקפסטיביים מן השנים הקודמות. 


בעוד בחלקו החיצוני המכשיר נראה זהה לדור הקודם, ישנם הבדלים משמעותיים מתחת למכסה המנוע. ה-OnePlus 7 כולל את מערכת השבבים Snapdragon 855 מבית קוואלקום, שמגיעה עם 8 ליבות Kryo 485 בתדר מירבי של 2.84GHz ומאיץ גרפי מדגם Adreno 640. 



לצד השבב החדש, ישנו מערך זיכרון הכולל 6 או 8 גיגה-בייט RAM ורכיב אחסון פנימי בסך 128 או 256 גיגה-בייט. במקרה שלנו, היחידה שקיבלנו לסקירה הגיעה עם 256 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי ו-8GB של זיכרון RAM. עם מפרט מרשים שכזה, הציפיה שלנו הייתה לביצועים מהטובים ביותר בשוק - וזה בדיוק מה שקיבלנו.


הוואן פלוס 7 פשוט טס. כל פעולה שרצינו לבצע התבצעה באופן מיידי, זמני פתיחת האפליקציות היו מספקים ומעבר בין יישומים פתוחים בוצע ללא בעיה. גלישה מרובה ברשתות חברתיות ובאינטרנט באמצעות דפדפן הכרום, ניווט עם Waze או המפות של גוגל, וגם גיימינג - עבדו כולם בצורה מצוינת. ציפינו לביצועים מעולים - וה-OnePlus 7 עמד בכך בגבורה.


המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 פאי (עדכון לאנדרואיד 10 כבר הושק, אך בשעת הסקירה טרם הגיע אלינו), ועל זו נמצא את ממשק המשתמש העצמאי של החברה, Oxygen OS 9.5. מדובר בממשק משתמש נקי למדי הקרוב מאוד לזה המקורי של גוגל - לטוב ולרע.




כמות אפשרויות הקוסטימיזציה אינה גבוהה במיוחד וכך גם כמות הפיצ'רים שמוסיפה וואן פלוס בנוסף לאלו המובנים של גוגל. מדובר בגן עדן עבור חובבי הממשק הנקי שאינם מעוניינים לרכוש את מכשירי הפיקסל של גוגל, שכלל אינם מגיעים לישראל בייבוא רשמי. עבור אלו שמעדיפים את ממשקי המשתמש של סמסונג או LG עם אפשרויות הקוסטמיזציה המרובות והמראה הצבעוני יותר - הוואן פלוס 7 כנראה לא הסמארטפון המתאים ביותר.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8.5

בעוד עיצוב הוואן פלוס 7 נותר זהה לדור הקודם, אחד מן השינויים הבולטים במכשיר מתבטא במערך הצילום הראשי שלו. לא נראה כאן 3 מצלמות כמו אצל אחיו הגדול אלא מערך צילום כפול, כאשר החיישן הראשי הוא אותו חיישן 48 מגה פיקסל של ה-OnePlus 7 Pro.


החיישן הראשי מגיע עם מפתח צמצם של f/1.7, מייצב תמונה אופטי (OIS) מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF), ולצידו ישנו חיישן משני ברזולוציית 5 מגה פיקסל בלבד. החיישן המשני מתפקד כחיישן עומק (מפתח צמצם של f/2.4), כך שאין כאן אפשרות לביצוע זום אופטי. המכשיר מסוגל לצלם וידאו 4K UHD בקצב של עד 60 פריימים לשנייה, וצילום וידאו בהילוך איטי בקצב של עד 480 פריימים לשנייה (רזולוציית HD 720p).


מערך הצילום הראשי מצליח לבצע עבודה די טובה, הדומה מאוד לזו שהציג הוואן פלוס 7 פרו. בדומה לאחיו הגדול, בתנאי תאורה טובים הצליח המכשיר להפיק תוצאות צילום טובות מאוד, עם טווח דינמי מצוין וכמות פרטים גבוהה. מדובר בתמונות שיספקו את מרבית הצרכנים הממוצעים.


יש לציין שהתמונות אמנם מצולמות על ידי חיישן 48 מגה פיקסל, אך הודות לטכנולוגיית Quad Bayer שמאגדת כל 4 פיקסלים ל-1, הן מופקות כתמונות ברזולוצית 12 מגה פיקסל. בכל הנוגע לצילום לילי, בוואן פלוס הגדילו לשלב מצב צילום לילה ייעודי שמצליח לעשות עבודה די טובה, בהנחה שתוכלו לשמור על היד יציבה ככל הניתן במהלך הצילום. 


בזירת הצילום הקדמי, מצלמת הסלפי טמונה בחריץ קטנטן שבחלקו העליון של המסך. מדובר במצלמת 16 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/2.0 ויכולות צילום וידאו ברזולוציית Full HD. המצלמה הקדמית, בניגוד למצלמה הראשית, עשתה עבודה פחות טובה משציפינו, אך עדיין כזו שתספק את הצרכן הממוצע. 

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

ה-OnePlus 7 מגיע כשמתחת למכסה המנוע שלו, מלבד מפרט מתקדם, נמצאת סוללה בקיבולת של 3,700mAh - קיבולת הזהה לחלוטין לדור הקודם, וואן פלוס 6T. כיאה לכך, מצליח המכשיר גם להפיק חיי סוללה דומים מאוד, שאיפשרו לנו סביב 5-5 וחצי שעות מסך לכל אורך השימוש במכשיר.


ימי העבודה שלנו, שהתחילו ב-8:00 והסתיימו בשעות הערב המאוחרות, עברו בהצלחה ללא צורך בטעינה מחודשת במהלך היום. השימושים שלנו כללו, כמו תמיד, האזנה למוסיקה בחיבור בלוטות', ניווט דרך Waze או באפליקציית המפות של גוגל, גלישה באינטרנט דרך דפדפן הכרום, רשתות חברתיות, צפייה בסרטונים דרך יוטיוב/נטפליקס ומעט צילום. 




גם את אלו ששימושם בסמארטפון אינטנסיבי יותר, הוואן פלוס 7 ככל הנראה יספק. הסיבה לכך היא יכולות טעינה מהירה מצויינות, הודות לטכנולוגיית Wrap Charge בהספק של 20 וואט. באמצעות זו, הצלחנו לטעון את המכשיר לכ-50 אחוז מקיבולת הסוללה שלו תוך 30 דקות בלבד (מ-0%). הטעינה המלאה נמשכה כשעה ו-45 דקות. אמנם לא מדובר בטעינה המרשימה אף עוד יותר של ה-OnePlus 7 Pro, אך גם היא מצליחה לספק. 


אם יש דבר שבהחלט מצליח להפריע לנו, זה היעדר יכולות הטעינה האלחוטית. מרבית מכשירי הדגל שזמינים כיום בשוק - אלו של אפל, סמסונג, וואווי, שיאומי ויצרניות אחרות, תומכים בטעינה אלחוטית תחת תקן Qi, אך בוואן פלוס מסרבים ליישר קו בנושא זה. בעבר, ציינה החברה כי עד שהטעינה האלחוטית לא תשתווה לזו הקווית, היא אינה מתכוונת לשלב את זו במכשיריה. עבור סמארטפון שמתומחר בהחל מכ-2,300 שקלים זה בהחלט מאכזב.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

8.5

עם סדרת וואן פלוס 7 והדורות האחרונים מבית החברה, מכשירי וואן פלוס כבר אינם נחשבים לזולים במיוחד. בהתאם לכך, ניתן היה לצפות כי היצרנית תיישר קו עם מתחרותיה גם בכל הנוגע לתקני העמידות השונים, אך זו מסרבת להציע כל תקן עמידות רשמי בפני מים ואבק עם הוואן פלוס 7. היא כן מציינת כי הסמארטפון החדש הוא העמיד ביותר בפני מים בפיתוחה, אך לא נראה כאן תמיכה בתקני IPXX השונים שמספקים חותמת רשמית לעמידות המכשיר. 




בחלקו הקדמי והאחורי של הוואן פלוס 7 ישנן זוג זכוכיות הגנה מסוג Gorilla Glass 6 - הזכוכית העמידה ביותר מבית חברת קורנינג כיום, כשביניהן מפרידה מסגרת עשויה אלומיניום. המכשיר בנוי כהלכה, ומצליח לספק תחושת יוקרתית באחיזה בו. נוכח מבנה הזכוכית החלקלק, בהחלט נמליץ על שימוש במגן. לזכותה של היצרנית נציין כי באריזת הסמארטפון ישנו מגן סיליקון קשיח ואיכותי. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.