- WiseBuy - Samsung Galaxy S10e

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S10e SM-G970F 128GB סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S10e SM-G970F 128GB סמסונג

הטוב
  • מסך מעולה עם שוליים סמליים (וחור)
  • ביצועים גבוהים
  • מצלמה מצוינת, 2 עדשות
  • עמידות מלאה במים
  • טעינה אלחוטית דו-כיוונית
  • ממדים קומפקטיים ונוחים
הרע
  • חיי סוללה מאכזבים של פחות מיום
  • מיקום גרוע של כל הלחצנים במכשיר
  • גמגום קל באנימציות לעתים
בשורה התחתונה
גלקסי S10e מציע כמעט כל מה שאתם צריכים, וקצת יותר מזה, במחיר שפוי ביחס למכשירים היקרים יותר של סמסונג השנה. הוא נהדר למי שלא אוהב מסכים גדולים מדי, והוא לא מתפשר על כלום בכל הקשור באיכות הצילום, הביצועים, איכות המסך, העמידות במים והעיצוב. נכון, חסרה לו מצלמת זום ורזולוציית המסך שלו אינה 2K, אבל הוא גם עולה כ-500 שקל פחות מאחיו הגדול. בכל זאת, קשה להתעלם משני כשלים מרכזיים: חיי סוללה לא טובים מספיק, בטח לא למכשיר במחיר כזה, ומיקום מעצבן של כפתור ההפעלה וקורא טביעות האצבע.
הקדמה

סדרת מכשירי הדגל של סמסונג לשנת 2019, S10, הושקה בפברואר והציגה לראשונה שלושה מכשירים: S10 הסטנדרטי, S10 Plus הגדול יותר ו-S10e, המכשיר ה"מוזל". נשמע לכם מוכר? זה לא במקרה; אפל השיקה טריו דומה מאוד עם סדרת האייפונים החדשה. ה-S10e ל סמסונג מקביל ל-iPhone XR של אפל, ואפילו התמחור שלהם בעולם דומה.







למרות שמדובר בדגם מוזל, סמסונג הקפידה על מפרט של מכשיר דגל כהלכתו. הוא מצויד באותו מעבד כמו הדגמים הבכירים, Exynos 9820 (או Snapdragon 855 בשווקים אחרים), זיכרון RAM בנפח 6GB, מסך AMOLED בגודל 5.8 אינטש שבראשו יש חור שבו שוכנת מצלמת הסלפי, מערך צילום של 2 מצלמות ברזולוציית 12 ו-16 מגה פיקסל, תמיכה בצילום וידיאו 4K בקצב של 60 פריימים בשניה, טעינה אלחוטית מהירה ועוד. המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדררואיד 9 העדכנית.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

תודה לרשת סאני, היבואן הרשמי של מכשירי סמסונג על השאלת המכשיר לסקירה.


איכות הקול והשמע (15%)

8.5

מאז שנת 2014, אז השיקה סמסונג את Galaxy S5 שהיה מהמכשירים הראשונים בשוק עם עמידות במים, אנחנו מתלוננים בקביעות על איכות הסאונד שמפיק הרמקול החיצני במכשירי הדגל של סמסונג. אין מה לעשות: כדי שהמכשיר יהיה עמיד כהלכה במים, הרמקול לא יכול להיות חשוף לגמרי ולכן הצליל שלו נחסם ומתעוות קצת.


ה-Galaxy S10e סופסוף מתגבר במידה מסוימת על הבעיה הזו. כן, המכשיר עדיין עמיד במים, אבל סמסונג בחרה במערך של זוג רמקולים, אחד בתחתית כרגיל ואחד משולב באפרכסת המכשיר מעל המסך. התוצאה הרבה יותר טובה ממה ששמענו עד כה. הסאונד לא מושלם ועדיין יש עיוות מסוים, במיוחד בעוצמה המרבית, אבל מעבר לכך הצליל היקפי, סטריאופוני, חד יחסית ובהחלט נעים להאזנה כשצופים בסרטונים, במיוחד כשמצב Dolby Atmos מופעל. אפקט הסטריאו מאוד מוצלח משום שהספיקר שבאפרכסת עוצמתי מאוד, והוא לא רק "כינור שני" מוחלש לרמקול הראשי אלא משתתף פעיל בהפקת הסאונד. האפרכסת עצמה, אגב, צרה ודקה ומשולבת בחריץ זעיר שבין זכוכית המסך לבין המסגרת; בקושי אפשר להבחין בה. למרות זאת היא מפיקה סאונד חזק וטוב בשיחות, וגם לא צריך "לחפש" עם האוזן את המיקום המדויק שלה, כמו שקרה לנו במכשירים אחרים.



עם קישורית Bluetooth 5.0 המכשיר מצטיין בהאזנה למוזיקה וגם בצפיה בסרטים באמצעות רמקול או אוזניות אלחוטיים, עם מעט מאוד השהייה בין התמונה לאודיו בזכות התקן העדכני. עדיין שומרים אמונים לאוזניות החוטיות האהובות עליכם? מכשירי סדרת Galaxy S10 הם ממכשירי הדגל הבודדים בשוק שעדיין כוללים שקע אוזניות תקני, בעוד שרוב המתחרים הלכו בעקבות אפל והעלימו את השקע הזה. כיוון שהגלקסי S10e כולל כמעט כל שכלול ופיצ'ר שאפשר לחשוב עליו ועדיין מסוגל לשמור על שקע האוזניות, זה גורם לנו לתהות אם יש באמת הצדקה לכל השאר לוותר על השקע הזה.


בנוסף לאפקט Dolby Atmos המצוין שבאמת משפר את הסאונד, סמסונג מציעה כהרגלה גם כמה מצבי איקוולייזר מובנים וגם אפשרות להגדרה עצמית, כמו גם מצב Adapt sound שלאחר תהליך למידה קצת מוצא את הסאונד המיטבי עבורכם. שמחנו לראות שמצבי שיפור הסאונד זמינים ופעילים לא רק בחיבור אוזניות חוטיות אלא חלים גם על התקני Bluetooth. 

נוחות השימוש (35%)

8.5

ב-2008, לפני קצת יותר מעשור, יצא לנו לסקור את הלהיט דאז - Nokia N95. אחד הביטויי שהשתמשנו בהם היה "מסך ענק"; מדובר היה במסך של 2.6 אינטש. מאז התקדמנו קצת; אפל הציגה מכשיר עם מסך בגודל 3.5 אינטש, התעקשה על הגודל הזה גם כשהמתחרים התקדמו למסכים גדולים הרבה יותר ואז התקפלה ויישרה קו עם השוק, וכיום ב-2019 הגענו למצב שמכשיר עם מסך בגודל 5.8 אינטש, כמו ה-Galaxy S10e, נחשב לקומפקטי. וכן, הוא באמת קטן ביחד למרבית המכשירים שיצאו בשנתיים האחרונות לשוק; בגלל הפורמט המוארך של המסך, הוא קטן יותר גם ממכשירי דגל מלפני 3 שנים עם מסכי 5.5 אינטש שהיו רחבים משמעותית.


אז כן; מדובר בסמארטפון עם מפרט של מכשיר דגל בגודל שנכנס בנוחות לכף יד ממוצעת, שאמנם לא אידיאלי לתפעל ביד אחת אבל קרוב לכך יותר מאחיו הבכירים וממרבית המתחרים, ועם משקל נוח של 150 גרם ועובי של 7.9 מ"מ. למי שמתעבים כמונו מסכים עם שוליים קמורים, מדובר בפנינה בפורטפוליו היוקרתי של סמסונג. הוא מצטיין במבנה סולידי, סימטרי ברובו, עם מסגרת מתכת מבריקה וזכוכיות בגימור 2.5D האלגנטי שנעים להחזיק. 



כמו מקבילו מבית אפל, ב-iPhone XR, גם ה-Galaxy S10e מגיע עם מסך שמתפרס כמעט על כל קדמת המכשיר, אך עם מסגרת שחורה מעט עבה ביחס לדגמים הבכירים. כמובן, סמסונג הלכה על החור בתוך המסך עבור מצלמת הסלפי במקום המגרעת, ולהבדיל מהאייפון יש ל-10e סנטר קטן, אבל הוא כמעט לא מורגש. לגבי החור שבו שוכנת המצלמה - זהו אמנם פורמט חדש, אבל לא בטוח שהוא עדיף על פני מגרעת בצורת טיפה כמו ב-OnePlus 6T. הוא תופס בערך את אותו שטח, ודווקא העובדה שהוא ממוקם בצד ולא באמצע עשויה לעצבן קצת אנשים עם OCD קל כמונו, כיוון שהוא לא מיושר לשום כיוון בצורה מדויקת. בכל מקרה, בשורת המצב נותר די והותר מקום לאייקונים עבור התראות, וזה מצוין.


 עם רזולוציה של 1080x2280, המסך המובנה נחשב נחות לעומת שאר דגמי ה-S10 וה-S10 Plus, כשצפיפות הפיקסלים שלו היא 438ppi "בלבד" (לעומת 550ppi בדגם S10), אבל בכל שאר הפרמטרים מדובר במסך זהה, מסוג Dynamic AMOLED עם תמיכה ב-HDR.


לטעמנו, על מסך של 5.8 אינטש הרזולוציה לא רק מספיקה אלא מצוינת והתמונה חדה ביותר; הצבעים חיים אבל לא מוגזמים ורמת השחור האינסופית מסייעת לקבל ניגודיות גבוהה במיוחד. בנוסף, המכשיר תומך ב-Always On DIsplay, כלומר הצגה של מידע כגון שעה, התראות, יומן וכדומה גם כשהמסך כבוי. הבהירות המרבית של המסך לא מדהימה ופגשנו מסכים בהירים בהרבה (בעיקר מסכי IPS אמנם), אך מן הצד השני, מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 מאפשרת למידה דינמית של הרגלי בהירות המסך שלכם בסיטואציות שונות, ולאחר כשבוע המסך מציג אוטומטית בהירות שמותאמת להעדפות שלכם בכל תנאי תאורה - לא רק נוח אלא גם תיאורטית חוסך בסוללה.



מערך המקשים במכשיר הצליח לתסכל אותנו - "הישג" מיוחד באלמנט שנחשב זניח, ובדרך כלל כלל לא שמים לב אליו במכשירים אחרים. הסיבה? סמסונג החליטה למקם מחדש את המקשים, במקום להתמיד בתצורה המוכרת והנוחה. מקשי הווליום, שנמצאים בצלע השמאלית של המכשיר, נמצאים גבוה מדי למעלה לטעמנו, אבל ניחא. מתחתיהם, במיקום יותר נגיש ויותר מועד ללחיצה שגויה, נמצא כפתור Bixby. העוזרת של סמסונג אמנם השתפרה, אבל עדיין לא תומכת בעברית, ולמרבית המשתמשים הישראליים זה דיל ברייקר. סמסונג החליטה השנה לאפשר למפות מחדש את הכפתור הזה ולבחור איזו אפליקציה תופעל בלחיצה עליו, אבל הפעלת העוזרת הקולית של גוגל היא לא אחת מהאופציות, וחבל.


אם על מקשי הווליום עוד אפשר לסלוח, על מקש ההפעלה כבר לא ניתן. מקש זה נמצא ברוב המכשירים בצלע הימנית בתחילת השליש העליון של המכשיר, כך שכאשר מחזיקים את הטלפון ביד ימין הוא נמצא היכן שהאגודל שלכם נמצאת, וקל להפעיל אותו. סמסונג בחרה למקם את המקש הזה, ואת קורא טביעת האצבע (המהיר והיעיל) שמוטמע בו, בקצה הגבוה של המכשיר - מיקום לא אינטואיטיבי שמצריך לוליינות של כף היד כדי להגיע אליו. נכון שאפשר להדליק את המכשיר גם בנגיעה כפולה במסך ולשחרר את הנעילה באמצעות זיהוי הפנים (מהיר אך ניתן לזיוף בקלות) במקום קורא טביעת האצבע, אבל איך ייתכן שפעולה כל כך אלמנטרית כמו כיבוי והדלקת המכשיר אינה נוחה? אגב, נגיד שהדלקתם את המסך בנגיעה כפולה רק כדי לקרוא התראות, וכעת אתם רוצים לכבות אותו. לחיצה על כפתור ההפעלה גורמת לזיהוי טביעת האצבע ובהתאמה - לפתיחת המכשיר, בזמן שאתם בכלל התכוונתם לכבות אותו. מעצבן.



מכשירי סדרת Galaxy S10 הושקו במדינות רבות בעולם עם מעבדי Snapdragon 855 החדשים והעוצמתיים, אבל אנחנו בישראל מקבלים אותם עם מעבד Exynos 9820, שאמור להיות מקביל בביצועיו לזה של קוואלקום. ל-S10e משודך זיכרון RAM בנפח של "רק" 6GB, בעוד שהמכשירים הבכירים יותר מגיעים עם 8GB. לטעמנו, 6GB אמורים להיות די והותר למרבית הצרכנים, ואכן המכשיר מצטיין בעבודה זריזה למדי ובניהול טוב של הזיכרון כך שאפליקציות שפתחתם לפני כמה שעות עדיין נשארות פתוחות ברקע, ולכן לא צריך להמתין כדי שייטענו מהתחלה בגישה החוזרת אליהם. עם זאת, בהשוואה למכשירים סיניים ואחרים כמו ה-OnePlus 6T או Xiaomi Mi 8, ההרגשה היא שתגובת המכשיר קצת יותר אטית ופחות חלקה וזריזה. הפער הוא במילי-שניות, אבל כשקונים מכשיר דגל יקר מצפים בדרך כלל לביצועי שיא, וסמסונג מתקשה קצת לעמוד בתחרות. נראה שמערכת ההפעלה שלה, או ניהול המשאבים שלה, מכבידים קצת על החומרה ולא מצליחים לחלץ את מיטב הביצועים. במבחן הביצועים של AnTuTu, בכל אופן, קיבל המכשיר ציון מצוין של 318,183 נקודות.


אפרופו מערכת ההפעלה - למעט ניהול המשאבים שאולי לא מוצלח, לטעמנו מדובר בממשק מצוין, טוב בהרבה מזה שזכרנו בדגמים קודמים. יש אפשרויות רבות להתאמה אישית, כמו כמות האייקונים במסכי הבית ובמגירת היישומים; ניהול התראות מתקדם, תמיכה בהקלטת שיחות (ממתי סמסונג מאפשרת את זה ועוד במכשיר מבוסס אנדרואיד 9 שאמורה לחסום לגמרי את האופציה? אהבנו מאוד), ניהול תנועות ומחוות, אפליקציות כפולות ומה לא.


הממשק עבר לאחרונה מתיחת פנים ותכנון מחדש, כך שחלק מהפקדים החשובים נמצאים בחלק התחתון של המסך כך שהם נגישים יותר לאצבע (לדוגמה, סליידר בהירות המסך בווילון ההתראות). בנוסף, למעט 3 יישומים של מיקרוסופט, סמסונג משתדלת להפחית בעומס האפליקציות הלא נחוצות שמותקנות במכשיר, ובהתקנה הראשונית, או לאחר מכן, תוכלו לבחור להתקין עצמאית יישומים כמו אימייל, נגן מוזיקה וכדומה - כאלה שסביר להניח שאתם כבר משתמשים בתחליפים אחרים כמו Gmail או ספוטיפיי וכו' ואולי אין לכם בהם צורך.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

צילום והקלטה (30%)

9.5

בעוד שהמכשירים הבכירים יותר בסדרה מגיעים עם 3 מצלמות, ה-Galaxy S10e מגיע רק עם שתיים - עדשה רגילה ועדשת Ultra-wide. הרגילה ברזולוציית 12 מגה פיקסל ועם צמצם דינמי של f/1.5-f/2.4 מייצב אופטי, והרחבה ברזולוציית 16 מגה פיקסל וללא מייצב. מדובר במערך מצלמות זהה למכשירים היקרים יותר, ורק נעדרת ממנו מצלמת טלפוטו שלישית עם זום x2.



חווית הצילום טובה מאוד: הממשק ברור, קל לתפעול וזריז, והמצלמה עצמה מהירה ביותר ואין כל השהייה בין הלחיצה לבין הצילום בפועל. כמצופה ממצלמה של סמסונג במכשיר דגל, איכות התוצאות מצוינת. אופי עיבוד התמונה והצבע המובחן של סמסונג קיים גם פה, עם נטייה לצבעים מודגשים ועשירים (גם אם פחות ריאליסטיים) וחידוד יתר קל, אבל זה לא בהכרח רע. סמסונג מעבדת את התמונות כמו שמרבית האנשים אוהבים לראות אותן: מוארות, תוססות, חדות ועשירות בפרטים. כמעט ואין רעש דיגיטלי בתמונות שצולמו באור יום, הפירוט נרחב ותמונות מקרו שצילמנו יצאו עוצרות נשימה, עם בוקה אמיתי מעולה. בברירת מחדל מופעל מצב "ממטב סצנות", שבאמצעותו המכשיר מזהה סצנות מצולמות ומתאים את עיבוד התמונה. אנחנו מצאנו שהמצב הזה מוגזם קצת וגורם לצבעים להיראות זוהרים ולא טבעיים יתר על המידה (כך בצילומי אוכל, שמיים וצמחייה), ולכן החלטנו לוותר עליו.


צילום בתאורה חלשה טוב יחסית למצלמה סלולרית; אמנם מצב הלילה של סמסונג פחות אפקטיבי מזה של וואווי במכשירים כמו Mate 20 Pro לדוגמה, אבל עדיין קיבלנו תמונות טובות ויחסית מפורטות גם בלילה.




וצילום הווידיאו? חלום. המכשיר מסוגל לצלם סרטוני 4K בקצב של 60 פריימים בשנייה (אבל בלי מייצב), או ב-30 פריימים בשנייה עם מייצב, או ב-1080p בקצב 60 או 30 או בהילוך איטי של 240 פריימים בשנייה. איכות הוידיאו שצילמנו ב-4K היתה משובחת בכל קנה מידה, הסאונד המוקלט איכותי גם הוא, וכשוויתרנו על הקצב הגבוה וצילמנו ב-30fps קיבלנו גם ייצוב תמונה מוצלח למדי.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

7

מכשירי דגל בשנתיים האחרונות יודעים לספק חיי סוללה מעולים, למרות המסך התובעני והמעבד העוצמתי. Galaxy S10e, למרבה הצער, הוא לא אחד מהם. עם סוללה בקיבולת צנועה של 3100mAh ואופטמיזציית תוכנה שכנראה אינה טובה במיוחד, הוא מתקשה לספק יום מלא של שימוש. במהלך שבועיים הבדיקות שלנו, לפחות בחצי מהימים נאלצנו לטעון את המכשיר בסביבות סביבות השעה 20:15 בערב, כאשר מבחינתנו לפחות היום מסתיים בשעה 23:30. ולא שהמכשיר עבד בפרך עד אז: בסך הכל מדובר על עד 3:45 שעות מסך דלוק, כאשר ברוב המקרים גם הרבה פחות מזה. לאור חיי הסוללה הצנועים האלה, התמיכה בטעינה אלחוטית הפוכה (טעינה של מכשיר אחר, גימיק שוואווי הציגה לראשונה) נראה כמו התרברבות ריקה ומיותרת.



ה-S10e תומך בטעינה מהירה בהספק של 15W, גם באמצעות כבל (עם שקע USB-C) וגם באמצעות מטען אלחוטי. טעינה של 30 דקות ממלאת 51% מקיבולת הסוללה, ולאחר שעה של טעינה הסוללה הגיעה ל-88%. לשם השוואה, ה-Mate 20 Pro של וואווי נטען מ-0 ל-70% תוך חצי שעה בלבד.


עמידות (10%)

9

מכשירי דגל בשנים האחרונות עשויים ממתכת והרבה מאוד זכוכית, לזה כבר התרגלנו. האפקט העיצובי מרשים, אבל בפועל המכשירים הללו שבירים יותר, חשופים יותר לשריטות והמראה הנוצץ שלהם מתכסה במהירות בטביעות אצבע. לפחות ה-S10e מצויד בזכוכית גורילה בגרסה 5 לעומת גרסה 6 הקיימת בגרסאות היקרות יותר, ובעיקר בתקן IP68 שבזכותו המכשיר עמיד למים עד לעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות. 



תודה לרשת סאני, היבואן הרשמי של מכשירי סמסונג על השאלת המכשיר לסקירה.