- WiseBuy - Galaxy S10 Plus SM-G975F 128GB Samsung

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 512GB סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 512GB סמסונג

הטוב
  • חיי סוללה טובים
  • יכולות צילום מהטובות ביותר בשוק
  • שומר על שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות
  • איכות בנייה מצויינת ועיצוב מרשים ויוקרתי
  • מסך חד, איכותי ומהמרהיבים שקיימים בשוק
הרע
  • קורא טביעות האצבע איטי ולא נוח
  • המסך הקמור אינו נוח או פרקטי לשימוש
  • מיקום כפתור נעילה לא נוח
בשורה התחתונה
ה-Galaxy S10 Plus הוא ללא צל של ספק אחד ממכשירי האנדרואיד הטובים ביותר שזמינים כיום בשוק - מסך ה-Dynamic AMOELD שלו הוא מהאיכותיים, המדויקים והטובים ביותר בשוק, מפרטו הטכני לא מדלג על אף פרט, שלוש המצלמות שבגבו והשתיים שבחזית עושות עבודה מעולה וחיי הסוללה לא רעים בכלל. אך גם הוא רחוק מלהיות מושלם - מיקום כפתור הנעילה הורס את חווית השימוש, קורא טביעות האצבע איטי להחריד, המסך הקמור פשוט מעיק על השימוש והמחיר יקר מתמיד.
הקדמה

סדרת מכשירי הדגל החדשה של סמסונג, הגלקסי S10, הוכרזה לקול תרועות הקהל באירוע השקה חגיגי שנערך בקליפורניה, ופחות משבועיים לאחר מכן כבר החלה את מכירתה בשוק הישראלי - גם כאן לצד הד תקשורתי ומסיבת עיתונאים חגיגית. מכשיר הדגל היקר והמתקדם ביותר בסדרה, הגלקסי S10 פלוס, נמכר במחיר היקר ביותר אי פעם עבור דגמי הגלקסי S בישראל - החל מ-4,000 שקלים. אך האם הוא מצדיק את זה? לקחנו אותו לבדיקה מעמיקה - והנה מה שחשבנו עליו.






איכות הקול והשמע (15%)

9.5

עד לפני מספר שנים, סמסונג לא הצטיינה במיוחד בחווית אודיו טובה במכשיריה, אך המצב כיום מעט שונה. הגלקסי S10 פלוס מגיע עם רמקול ראשי בדופן התחתונה, לצד כניסת ה-USB Type-C ושקע האוזניות (שעדיין כאן), ורמקול משני המשולב באפרכסת.




השניים עובדים בתצורת סטריאו - ומצליחים לספק חווית אודיו ומולטימדיה טובה מאוד. העוצמה המקסימלית גבוהה למדי (אך לא מהגבוהות שראינו), ואף על פי שהרמקול שבאפרכסת מעט יותר חלש מהראשי, לא מדובר בהבדל משמעותי והשניים מספקים יחדיו אודיו מאוזן שעושה עבודה לא רעה בכלל. עבור שיחות טלפון, עושה האפרכסת עבודה טובה מאוד עם עוצמה מצוינת ואיכות שמע טובה. סמסונג, בניגוד לרבות מיצרניות הסמארטפונים כיום, ממשיכה לשמור על שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ואביזרי שמע.

נוחות השימוש (35%)

9

ה-Galaxy S10 Plus מגיע כשדרוג די מהותי בסדרת הדגל של החברה. קווי העיצוב הכלליים נותרו זהים - המכשיר מגיע עם מבנה סנדוויץ' זכוכית המשלב יריעות זכוכית Gorilla Glass בתצורה קמורה העוטפים את גבו ואת החזית, ומתאגדות אל מסגרת עשויה אלומיניום. בחלקו הקדמי משולב מסך קמור, כאשר במקום תצורת החריץ המוכרת מגיע המסך בתצורת Infinity O.




המסך בגודל 6.4 אינץ' קמור בצדדיו בצורה בולטת, כשבחלקו העליון ישנו חור הנחתך באמצעות לייזרים ובמרכזו משולבות זוג מצלמות סלפי קדמיות. שולי המסך הם הדקים ביותר בסדרת הדגל של החברה ומהדקים ביותר בשוק המובייל, ומכל זווית בולט כי מדובר בעיצוב יוקרתי ואיכותי למדי, כזה שנראה טוב ומרגיש מצוין לאחיזה. 







צבע הגלקסי S10 פלוס שקיבלנו מכונה "לבן פריזמה", והוא בהחלט יפהפה. תחת אור שמש ישיר נראה הצבע כלבן, ואילו בחללים סגורים הלבן מקבל מעט גוונים של צבע כחלחל עדין. עד נקודה זו העיצוב מעולה - הוא מרגיש טוב וגם נראה כך. אך מכאן והלאה, ישנן מספר בעיות המעיבות על השימוש.


כפתור הנעילה/כיבוי ממוקם בדופן הימנית כה גבוה, שהלחיצה עליו היא לא פחות מאתגר בכל פעם בה רצינו להדליק או לנעול את המסך, זאת לצד העובדה שמימדי המכשיר גם כך לא קטנים נוכח גודל המסך, כך שהפעולה הבסיסית ביותר הופכת למטלה לא נוחה.




מתחת לפאנל התצוגה של ה-S10 פלוס משולב קורא טביעות אצבע ביומטרי בטכנולוגיית Ultrasonic - והוא פשוט לא עובד טוב. אין דרך אחרת לתאר את זה. הוא מעט יותר איטי מקוראי טביעות האצבע הגם-ככה איטיים שראינו מתחת למסך עד כה, והוא ממוקם בסמוך לשול התחתון של המסך - מה שהופך את הגישה אליו ליותר קשה. נוסף על כך, מיקום הקורא הביומטרי לא מוצג על הצג באופן קבוע ולכן קשה לדעת היכן בדיוק לשים את האצבע על מנת לפתוח את הנעילה. לטעמנו קורא טביעות אצבע בגב המכשיר היה מספק עבודה טובה יותר בפער משמעותי.


אחת מנקודות הזכות הטובות ביותר של ה-Galaxy S10 Plus היא המסך. פאנל התצוגה מסוג Dynamic AMOLED בגודל 6.4 אינץ' מציג תמונה ברזולוציית Quad HD Plus (או: 3040X1440 פיקסלים) ביחס 19:9. המסך, שמחליף את צג ה-Super AMOLED הוותיק של היצרנית, גם תומך בתקן HDR10.


מדובר במסך הסמארטפון הטוב ביותר שראינו. הוא חד, מרהיב לצפייה, מציג צבעים מדויקים ויותר קרובים למציאות מבעבר (אם כי ניתן לשנות את הגדרות טמפרטורת הצבע) וכל תוכן שזרקנו עליו הוצג בצורה לא פחות ממצוינת, בייחוד צפייה בתכני וידאו ברזולוציה גבוהה. חוויה מהנה מקצה לקצה, ואין על כך עוררין. הבהירות המקסימלית הייתה מעולה, וגם תחת אור שמש ישיר הנראות הייתה יותר ממספקת. 




עם זאת, ישנה בעיה אחת מהותית עם מסך הגלקסי S10 מבחינתנו. השוליים שלו קמורים מימין ושמאל, ודקים במיוחד מעל ומתחת לצג. השוליים הדקים והקמורים מובילים לכך שנגיעות בלתי מכוונות היו דבר ממנו לא הצלחנו להימנע לכל אורך תקופת השימוש. כמעט בכל שימוש במכשיר, ובייחוד כשניסינו להגיע לחלקים העליונים של המסך, ביצענו נגיעות בלתי מכוונות אותן סמסונג לא מצליחה לזהות ולבטל (אף על פי שמדובר בפיצ'ר שקיים). למעשה, זה הפריע אף עוד יותר כשצפינו בתכני וידאו בנטפליקס או יוטיוב, אז נגיעות בלתי מכוונות גרמו לתכנים להפסיק לנגן. לטעמנו כיסוי מגן עבור המכשיר הוא חשוב לאו דווקא כדי להגן עליו, אלא על מנת לצמצם את כל אותן נגיעות בלתי מכוונות. 


כראוי למכשיר דגל בשנת 2019, ה-Galaxy S10 Plus מגיע עם מפרט מן השורה הראשונה. הוא כולל את מערכת השבבים Exynos 9820 בגרסה שנמכרת בישראל, וזו מציעה יחידת NPU עצמאית לביצועי בינה מלאכותית, 2 ליבות עיבוד מסוג M4 בפיתוח סמסונג, 2 נוספות מסוג Cortex-A75 בפיתוח ARM ו-4 ליבות עיבוד נוספות מסוג Cortex-A55 לצורך ביצועי היום יום.




בגרסת הבסיס של הגלקסי S10 פלוס אותה בדקנו יש 8GB RAM ו-128GB של זיכרון אחסון פנימי, ויחד עם המעבד החזק, התקבלו ביצועים מצוינים. הממשק רץ מהר ועובד ללא כל בעיה או גמגום משמעותיים, הרצה של משחקים אינטנסיביים, תכני וידאו ברזולוציה גבוהה ולמעשה כל פעולה שביצענו במכשיר - פעלו כולם ללא רבב. כן נתקלנו מפעם לפעם בגמגום קל של הממשק, אך לא מדובר בדיל ברייקר.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

9

אחת מגולות הכותרת במכשיר הפרימיום Galaxy S10 Plus היא כמובן מערך הצילום הראשי שלו. במערך זה ישנם 3 חיישני צילום, בפעם הראשונה עבור סדרת הדגל של סמסונג, כשאלו כוללים: חיישן 12 מגה פיקסל ראשי עם מפתח צמצם משתנה של f/1.5-f/2.4, מייצב אופטי (OIS) ותמיכה בטכנולוגיית Dual Pixel של סמסונג; חיישן 12 מגה פיקסל נוסף עם עדשת טלפוטו לצורך ביצוע זום אופטי של עד פי 2 ומייצב אופטי וחיישן שלישי ברזולוציית 16 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה במיוחד וללא מייצב אופטי.








מדובר ללא ספק באחת מהמצלמות הטובות ביותר בשוק הסמארטפונים. כל תמונה או סצינה שרצינו לצלם עם המכשיר בתנאי תאורה טובים הפיקה תוצאת צילום טובה מאוד. הצבעים חיים ועזים ובו בעת מדוייקים, הטווח הדינמי מצויין, רמת החשיפה טובה ובסופו של יום המצלמה עושה עבודה מצויינת במרבית הזירות. גם כאן ישנו מנוע בינה מלאכותית לזיהוי הסצינות המצולמות, ובמרבית המקרים הוא עבד בצורה טובה.




כשעברנו לצלם עם עדשת הטלפוטו - במקרה של זום אופטי, לדוגמה, האיכות לא נפגעה בצורה משמעותית. העדשה השלישית שמספקת את זווית הצילום הרחבה היא מעט פחות איכותית, אך בסופו של יום ישנן סיטואציות בהן הצילום בתצורה הרחבה בהחלט יכול להועיל. חשוב לציין כי אפקט עין הדג בהחלט בולט, וקצוות התמונות המצולמות במצלמה עם הזווית הרחבה היו מעוותים באופן די מהותי. עם זאת, דעו שניתן להפעיל מנגנון לביטול אותו עיוות, אך הוא מצמם את שדה הראייה של העדשה.






צילום עם אפקט הבוקה (מכונה "מיקוד חי") זוכה גם הוא לשדרוג עם הגלקסי S10 פלוס. כעת, מלבד הטשטוש המוכר סביב האובייקט המצולם, ניתן לצלם כעת תמונות בהן האובייקט נותר בצבע ויתר הרקע המצולם מופיע בשחור ולבן. פיצ'ר נחמד בהחלט שהופך את צילומי הפורטרט למעט יותר מעניינים. הצילום הלילי בגלקסי S10 פלוס עושה גם הוא עבודה לא רעה בכלל והצלחנו להפיק תוצאות טובות למדי. 






בחזית הגלקסי S10 פלוס ישנן זוג מצלמות סלפי. מדובר בדגם היחיד בסדרה (מלבד דגם ה-5G) שמציע את התכונה הזו כשלמעשה מדובר באותו חיישן 10 מגה פיקסל ראשי עם מפתח f/1.9 שראינו בגלקסי S10 הסטנדרטי, לצד חיישן נוסף ברזולוציית 8 מגה פיקסל. החיישן המשני הינו למעשה חיישן עומק שנועד לשפר את צילום הפורטרט ("מיקוד חי").


בפועל - המצלמה הקדמית עושה עבודה מצויינת. התמונות המצולמות איכותיות במיוחד, ישנה אפשרות לצילום בשתי זוויות - האחת רחבה יותר ותאפשר להכניס יותר אובייקטים לתמונה, והשנייה מעט יותר צרה. תמונות המצולמות עם אפקט המיקוד החי גם הן יוצאות לא רע בכלל, עם יכולת זיהוי אובייקט טובה והפרדה טובה בין האובייקט המצולם לרקע. גם כאן ישנה אפשרות לצילום האובייקט בצבע תוך השארת הרקע בצבעים שחור ולבן בלבד. 






מצלמת הסלפי הקדמית אף מציעה תמיכה בצילום וידאו ברזולוציית 4K UHD, וגם כאן מצליחה סמסונג לעשות עבודה לא רעה. צילום הוידאו באמצעות מערך הצילום הראשי היה גם הוא לא רע בכלל, בדגש על יכולות ייצוב וידאו מהמרשימות שראינו. בסך הכל, יכולות הצילום של הגלקסי S10 פלוס הן מהטובות שזמינות כיום בשוק המובייל. 

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

סוף כל סוף, סמסונג דואגת לחיי הסוללה של מכשירי סדרת גלקסי S. עד עתה, היו ידועים רוב דגמי הסדרה בחיי סוללה ממוצעים ואף פחות מכך, אך במהלך השנה האחרונה נראה היה שהחלה לה מגמה של הגדלת קיבולת הסוללה במכשירי הדגל החדשים. כך גם עם ה-Galaxy S10 Plus. המכשיר מגיע עם סוללת 4,100mAh, התומכת בטעינה מהירה בטכנולוגיית Quick Charge 2.0 הוותיקה, עם אותו שנאי 2A מוכר. 




לכל אורך תקופת השימוש שלנו במכשיר, הצלחנו להפיק ממנו חיי סוללה יציבים שהספיקו לנו די בקלילות ליום עבודה מלא, כזה שהתחיל ב-7:00 בבוקר. גם בימים אינטנסיביים למדי שהסתיימו בשעה 23:00 הצלחנו לעבור את היום ללא בעיה. במרבית המקרים עמד זמן המסך על כ-5 שעות, יחד עם זמן שיחה של כשעה בה המסך לא דלק.


מדובר בחיי סוללה די טובים, אך לא בדיוק הטובים ביותר שציפינו לקבל מסוללה בקיבולת כה גדולה. נציין כי על פי דיווחים ברשת, חיי הסוללה בדגם שכולל את שבב ה-Snapdragon 855 עשוי להציע חיי סוללה טובים יותר. בהחלט ייתכן שעדכון גרסה שתשחרר סמסונג בעתיד עשוי לשפר את חיי הסוללה. 




הטעינה המהירה של המכשיר הייתה דווקא מאכזבת, כאשר תוך 30 דקות טעינה הצלחנו להגיע לכ-35% בלבד, והסוללה נטענה במלואה לאחר כשעה ו-45 דקות. מדובר בנתונים פחות טובים משל המתחרים, בהם המייט 20 פרו של וואווי וה-OnePlus 6T. כמו כן, תומך המכשיר בטעינה אלחוטית, אך השנה גם מציע טכנולוגיה המכונה Wireless PowerShare.




מדובר בטכנולוגיית טעינה אלחוטית דו-כיוונית, המאפשרת לגלקסי S10 פלוס גם לטעון סמארטפונים ומוצרים אחרים תומכי טעינה אלחוטית בתקן Qi. כך, ניתן יהיה לטעון את שעון ה-Galaxy Watch Active ואת אוזניות ה-Galaxy Buds באמצעות הגלקסי S10 עצמו תוך כדי שהוא נטען. לא מדובר בפיצ'ר מההכרחיים ביותר, אך זה בהחלט נחמד. 

עמידות (10%)

9

הגלקסי S10 פלוס של סמסונג מגיע, בדומה למכשירי הדגל של החברה בשנים האחרונות, עם עמידות בפני מים ואבק תחת תקן IP68. אותו תקן אומר שלא צריך לחשוש מטבילה רנדומלית של המכשיר במים או מקיום שיחות טלפון גם בגשם זלעפות. המכשיר ממשיך עם קווי העיצוב המוכרים של מכשירי הדגל מבית סמסונג, ומציע גב וחזית עשויי זכוכית, כמו גם מסגרת עשויה מתכת.







הפעם מגנה על חזית המכשיר זכוכית הגנה מסוג Gorilla Glass 6 החדישה שעמידה יותר מפני נפילות, בזמן שעל גב ה-S10 פלוס מגנה זכוכית Gorilla Glass 5 המעט יותר וותיקה ופחות עמידה בפני שברים משמעותיים. בתקופת השימוש שלנו לא ראינו שריטות או פגיעות על המכשיר. עם זאת, ה-S10 פלוס חלקלק במיוחד והוא כולל מסך קמור וגדול בחזית. אלו הופכים את המכשיר לכזה שכדאי לעטוף בכיסוי שיהפוך את האחיזה בו לנוחה יותר ויקטין את סכנת הנפילה.