- אוזניות WiseBuy - Samsung Galaxy Buds

שתף באמצעות:

אוזניות Samsung Galaxy Buds SM-R170 סמסונג

סקירת wisebuy - אוזניות Samsung Galaxy Buds SM-R170 סמסונג

הטוב
  • נוחות ויציבות בתוך האוזן לאורך זמן
  • איכות צליל טובה (בעזרת איקוולייזר)
  • שליטה נוחה באמצעות מגע
  • אפשרות לשמוע את הסביבה בעת הצורך
  • קופסת טעינה קומפקטית ונטענת אלחוטית
הרע
  • מחסור בבאס, ניתן לפתרון עם אקולייזר
  • האוזניות לא מתמגנטות לתושבת בקופסה
בשורה התחתונה
למרות שה-Galaxy Buds זקוקות לעזרה של איקוולייזר כדי למצות את הפוטנציאל שלהן, בעיקר בגזרת הבאס, בסופו של דבר נהנינו מהן מאוד במשך תקופת הבדיקה. הצליל שלהן מלא ועשיר, הן קטנטנות וקלות ולכן לא מפריעות באוזן בשימוש ממושך, התפעול באמצעות מחוות המגע נוח מאוד וקופסת הטעינה יעילה וקטנה. האפשרות להתחבר חזרה למציאות ולשמוע את קולות הסביבה בנגיעה קלה היא תכונה מבורכת. מאוזניות של מותג פרימיום היינו מצפים לקצת יותר, למשל תושבות מגנטיות בקופסת הטעינה או עצירה אוטומטית של המוזיקה כשמוציאים את האוזניה מהאוזן, אבל זה בהחלט לא דיל ברייקר. לטעמנו ה-Buds נותנות תמורה טובה מאוד למחירן.
הקדמה

אוזניות ה-TWS, כלומר True Wireless, צברו תאוצה אדירה בשנים האחרונות - בעיקר מאז שאפל השיקה את ה-Airpods שלה. חברת סמסונג השיקה בזמנו את ה-IconX, שהיו בוסריות למדי ולא זכו לאהדה רבה, ולאחרונה השיקה את ה-Galaxy Buds, הניסיון העדכני שלה להשתלב בתחום הצומח.







ה-Buds, שפותחו יחד עם מותג הסאונד המוביל AKG (שנמצא בבעלות סמסונג יחד עם כל קבוצת Harman), מציעות תמיכה ב-Bluetooth 5.0, מיקרופונים מובנים לשיחות ולמצב המאפשר האזנה לסביבה, עד 6 שעות פעולה רצופה ותמיכה בעוזרת קולית. הן זמינות בצבעים לבן, שחור וצהוב.

איכות הצליל (50%)

9

הרושם הראשוני שהתקבל אצלנו בהאזנה ל-Galaxy Buds היה שהבאסים חלשים מדי, בקושי מורגשים. אבל היה ברור לנו שמשהו בתמונה חסר; לא יתכן שסמסונג מוציאה לשוק אוזניות בצורה כזו. ואכן, מסתבר שהאוזניות האלה במיטבן כאשר הן מחוברת לטלפון שמותקנת בו האפליקציה Galaxy Wearable, שכוללת בתוכה איקוולייזר בסיסי עם 5 תבניות סאונד מוכנות. כאשר האיקוולייזר מופעל במצב "דינמי", איכות הצליל משתפרת משמעותית, הבאס מקבל עומק ונפח והופך לנוכח יותר. מצב "הגברת בס" לא מוצלח, משום שהוא מנפח את הבאסים יותר מדי על חשבון התדרים הגבוהים.


אבל אם אתם חובבי באסים ממש חזקים, גם האיקוולייזר באפליקציה לא יספיק לכם. אנחנו בדקנו את האוזניות עם המכשיר Galaxy A50, שכמו דגמים אחרים של סמסונג (וגם של וואווי) מצויד באיקווליזר של Dolby Atmos. כאשר הפעלנו גם אותו והרמנו קצת את הסליידרים של תדרי הבאס, סופסוף האוזניות מיצו את הפוטנציאל שלהן. מכאן ואילך נהנינו מחווית האזנה מצוינת, עם סאונד עשיר לאורך כל טווח התדרים, באסים עמוקים גם בשירי פופ עדכניים ותדרים גבוהים חדים. הווליום המקסימלי של האוזניות גבוה מאוד, כך שגם אם האיקוולייזר במכשיר שלכם "גונב" קצת ווליום לצורך הדגשת תדר כזה או אחר, יש להן די והותר ווליום לפצות על כך. 


בזכות שרוולי הסיליקון שמותאמים היטב למבנה תעלת האוזן, האוזניות אוטמות (באופן פסיבי) את רעשי הסביבה באופן די הרמטי. אם אתם מעדיפים בכל זאת לשמוע את הסביבה, לסמסונג יש פיתרון בשבילכם, שעליו נרחיב מיד.


נוחות השימוש (25%)

8.5

Galaxy Buds הן אוזניות True Wireless במראה קלאסי - שתי אוזניות קטנות ונפרדות שכל אחת נכנסת לאוזן, כאשר הן מחוברות ביניהן ובין שתיהן לטלפון הסלולרי באמצעות Bluetooth 5.0. כל אוזניה שוקלת 6 גרם בלבד (לשם השוואה, האוזניות Bose SoundSport Free שוקלות 14 גרם כל אחת), וכשהן אינן בשימוש הן נכנסות לקופסת טעינה קטנטנה. 


אם יש לכם סמארטפון של סמסונג מהזמן האחרון שעליו כבר מותקנת אפליקציית Samsung SmartThings, הצימוד הראשוני ל-Galaxy Buds יתבצע באופן המהיר והקל ביותר: פותחים את קופסת הטעינה והטלפון יזהה אותן מיד ויקפיץ לכם הצעה להתחבר אליהן, ממש כמו שמכשירי אייפון ואוזניות Apple Airpods מדברים ביניהם.


נוחות של כל זוג אוזניות בתוך האוזן היא עניין אינדיבידואלי, ותלויה במבנה האוזן ובגודל של אטמי הסיליקון המצורפים. למזלנו, מבנה האוזן שלנו מתאים לסטנדרט הנהוג בתעשייה כך שהאטמים בגודל הבינוני שמולבשים מראש על האוזניות מתאים לנו בדיוק, וכך גם היה הפעם; בכל מקרה סמסונג מצרפת 3 שרוולי סיליקון נוספים בערכה, כדי שתוכלו להתאים אותן לאוזן שלכם לפי הצורך.


אנחנו מצאנו שהאוזניות נכנסות בקלות לאוזן, יושבות בפנים ביציבות רבה ולא נופלות גם בתנועות חדות, כך שהן בהחלט יכולות להתאים להליכה מהירה ואף לריצה ופעילות ספורטיבית אחרת. במבחן השימוש הממושך, לאחר כשעה של האזנה רציפה היתה לנו תחושה מעט לא נעימה ובחרנו להוציא את ה-Buds ולתת לאוזן להתאוורר מעט, אך לא חווינו כאב או אי נוחות בולטת.



התפעול השוטף של ה-Galaxy Buds נוח מאוד, בזכות שימוש נבון במשטחי מגע רגישים שנמצאים על החלק החיצוני של כל אוזנייה. קל מאוד להתרגל למחוות: נגיעה אחת פירושה עצירה או הפעלה מחדש של המוזיקה, נגיעה כפולה - דפדוף לשיר הבא, שלוש נגיעות מהירות - חזרה לשיר הקודם. משטח המגע מזהה במדויק וכמעט בלי החמצות את המחוות.


בנוסף, האפליקציה מאפשרת לבחור איזה פעולה יבצע מגע ארוך על משטח המגע: שליטה על הווליום (אוזניה אחת מגבירה והשנייה מחלישה את עוצמת השמע), הפעלה של העוזרת הקולית בטלפון או הפעלה של מצב Ambient Sound. במצב זה, המוזיקה מוחלשת והמיקרופונים שמוטמעים באוזניות נפתחים, כך שאתם יכולים לשמוע את הסביבה (ואת עצמכם מדברים) באופן ברור. אפשר לבחור להפעיל את מצב המודעות לסביבה כל זמן שאתם נוגעים במשטח המגע, או שהוא יופעל באופן קבוע ללא צורך במגע מתמשך עד שתכבו אותו בנגיעה ממושכת נוספת. חשוב לדעת שלא ניתן להגדיר גם שליטה על הווליום וגם על ה-Ambient Sound; אתם חייבים לבחור באחת מהאופציות, שזה קצת חבל.


באמצעות חיישן תאוצה, ה-Buds מסוגלות להפסיק אוטומטית של המוזיקה כאשר שתיהן מוצאות מהאוזן. הפיצ'ר הזה יעיל ומתבקש אבל לא תמיד עובד כמצופה; לעיתים קרובות האוזניות המשיכו לפעול גם כשהוצאנו את שתיהן ואפילו כשהן כבר היו בתוך קופסת הטעינה; רק סגירה של הקופסה גרמה להן להתנתק מהטלפון ולהפסיק לעבוד.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

קופסת הטעינה שבתוכה מגיעות ה-Galaxy Buds קומפקטית להפליא במשקל 40 גרם. היא מגיעה עם שקע USB-C לטעינה - חיבור עדכני ששמחנו לראות סופסוף מגיע לציוד היקפי, שלוש שנים אחרי שהפך לסטנדרט בטלפונים הסלולריים; עכשיו תוכלו להטעין את האוזניות עם המטען של מכשיר האנדרואיד שלכם. ואם לא די בכך, הקופסה תומכת גם בטעינה אלחוטית, ואם יש לכם מכשיר מסדרת Galaxy S10 תוכלו להטעין באמצעותו את האוזניות. החיסרון היחיד, והמשמעותי יש לומר, הוא שהאוזניות יושבות באופן רופף מאוד בתוך הקופסה ויכולות ליפול בקלות. בדגמים אחרים שבדקנו לאחרונה (אפילו ב-Alfawise Mini הזולות) האוזניות נצמדות בחוזקה לתושבות באמצעות מגנטים, והיינו שמחים לראות יישום דומה גם כאן.



סמסונג מצהירה שהסוללות שבתוך האוזניות, בקיבולת 58mAh כל אחת, מספקות לעד 6 שעות באזנה למוזיקה, בעוד שהסוללה שבקופסת הטעינה יכולה לטעון אותן כך שיעבדו 7 שעות נוספות. בבדיקות שלנו האוזניות לא הגיעו ל-6 שעות אלא יותר לכיוון 4.5 שעות האזנה רצופה, שזה כלל לא רע. בסך הכל, בשימוש מזדמן של כשעה מדי יום שבסופן האוזניות חזרו להיטען בתוך הקופסה, לא נזקקנו לטעינה של הקופסה גם לאחר שבועיים.