סקירת wisebuy - מכונת קפה Nespresso Vertuo Plus GBC2
- אספרסו מוצלח עם קרמה איכותית
- 25 סוגי קפסולות
- הכנת קפה ב-5 גדלים
- הפעלה אוטומטית ואינטואיטיבית
- מקום לכוסות גדולות במיוחד
- מיכל מים ענק
- תחזוקה פשוטה
- קפסולות ענקיות שתופסות מקום אחסון רב
- גודל הקפסולות לא תמיד חופף לטעם האישי
- זמן הכנת קפה קצת ארוך
- פטנט על הקפסולות, אין תחליפים
האם שיטת הקפסולות החדשה מביאה מהפיכה אמיתית? לטעמנו לא ממש. זו אולי דרך שמסייעת לנספרסו לחזק את שליטתה בשוק הקפסולות, אבל התועלת לצרכן מסתכמת בעיקר ביכולת להכין קפה בכוס גדולה יותר. למי ששותה אספרסו, לונגו או משקאות עם קפה על בסיס שני אלה (כמו קפוצ'ינו), המכונות האחרות של נספרסו יעשו את אותה עבודה, והקפסולות הקטנות שלהן יתפסו הרבה פחות מקום אחסון במטבח. למי שאוהבים קפה חזק במאג וקרמה עשירה, ה-Nespresso Vertuo Plus היא אלטרנטיבה טובה מאוד.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
חברת נספרסו, מבית קונצרן נסטלה השוויצרי, עשתה במידה רבה מהפכה בשוק הקפה הביתי כאשר הציגה לעולם מערכת פשוטה, נוחה לשימוש ובאיכות גבוהה של הכנת קפה באמצעות קפסולות. הצרכנים התאהבו במהירות במותג, למרות המחיר הלא-זול של הקפסולות בהשוואה לחלופות, בזכות איכות טובה של הקפה, מגוון רחב של טעמים ותערובות וחווית שירות גבוהה.
הפטנט של הקפסולות של נספרסו הוגש בשנת 1996, ובשנת 2012 הוא פקע - מה שאפשר למאות חברות קפה להשתמש בפורמט הקפסולות שנספרסו המציאה ולהציע לצרכנים קפסולות חליפיות, רבות מהן במחירים זולים יותר (ראו לדוגמה את מבחן טעימות הקפה העיוור שערכנו לא מזמן). נספרסו, שלא היתה מעונינת להשלים עם הנגיסה ברווחיה, עמלה על פטנט חדש של קפסולות - שנועד גם להחזיר אליה את הצרכנים, וגם לספק ערך מוסף על פני החלופות.
הכירו את Vertuo, מכונת הקפה הראשונה בארץ של Nespresso שפועלת על מערכת הקפסולות החדשה. המכונה, שמחירה ממוצע לשוק, לא רק מזרימה את המים החמים דרך הקפסולה אלא מוסיפה תנועה סיבובת של עד 7000 סל"ד, מה שאמור לשפר את המיצוי ואת הקרמה. החברה מציעה 25 קפסולות ייחודיות במגוון טעמים ובחמישה גדלים שונים - כן כן, לא עוד גודל אחיד לכל הקפסולות, אלא מעתה תוכלו לרכוש קפסולות בגדלים שונים ולהכין משקאות קפה גדולים יותר, שלפי מחקרי החברה אהובים ופופולאריים בקרב הקהל הישראלי.
לקחנו את המכונה לשבועיים של בדיקות במשרד, ובדקנו הן את נוחות השימוש בה והן את טעמי הקפה החדשים בעזרת כעשרה נסיינים שונים.
על פי נתוני מחקר שערכה נספרסו, 65% מהישראלים מעדיפים לשתות קפה בכוס גדולה, במיוחד בשעות הבוקר. במכונות הקודמות של אספרסו, לו רציתם להכין משקה קפה בכוס גדולה, היו לכם שתי אופציות: למצות את אותה הקפסולה פעמיים (או במיצוי אחד ארוך) ולקבל קפה חלש יחסית, או, אם אתם ממש אוהבים קפה גדול וחזק, להשתמש בשתי קפסולות בזו אחר זו.
הקפסולות החדושת של החברה מכילות ברקוד המורה למכונה מה אורך המשקה, הטמפרטורה הרצויה ומהירות הסיבוב הדרושה כדי למצות את הקפה.
הקפסולות החדשות זמינות ב-25 טעמים ובגדלים הבאים: אספרסו (40 מ"מ), אספרסו כפול (80 מ"ל), גראן לונגו (150 מ"ל), מאג (230 מ"ל) ואלטו (414 מ"ל). הטעמים עצמם בחלקם חופפים לטעמים המוכרים מהקפסולות הוותיקות, כמו למשל הוניל שמכונה פה Vanizio או הקפסולה הסגולה והמוכרת ארפג'ו, שמכונה הפעם Altissio. טעמנו את כל מגוון הקפסולות בסיוע הנסיינים שלנו מהמשרד - כולם חובבי קפה ברמות שונות. מטבע הדברים לכל אחד יש העדפות משלו, אבל ההסכמה הכללית היתה שמדובר באיכות טובה של קפה ביחס לקפסולות. אלה שאוהבים קפה בטעמים יכולו ליהנות מקפסולות הוניל, ה-Hazelini בטעמי אגוז-לוז וה-Caramelizio בטעם קרמל. ובכן, לא בדיוק בטעם: טעם הבסיס הוא של אספרסו במובהק, הוניל או האגוז באים לידי ביטוי בעיקר בגווני ריח עדינים שמעשירים את ההקפה אך לא משתלטים עליו (אם כי טעם הקרמל יחסית בולט ומורגש יותר).
עוד הסכמה כללית בקרב הנסיינים היתה שהקרמה שמפיקה ה-Vertou עשירה, סמיכה וטובה יותר מרוב מכונות הקפה האחרות שבדקנו, כולל של נספרסו עצמה. נראה ששיטת המיצוי החדשה שכוללת סיבוב של הקפה בסל"ד גבוה מכניסה יותר אוויר לתהליך, מה שגורם להופעת הקצף הקרמי מעל האספרסו, שהופך את המשקה לסמיך יותר ולא מיימי.
הבעיה עם שיטת הקפסולות החדשה של נספרסו, לטעמנו, שלא כל הטעמים זמינים בכל הגדלים. לדוגמה, הטעם Odacio (רמת חוזק 7) זמין בגודל מאג בלבד. אם אתם אוהבים את הטעם אבל לא רוצים 230 מ"ל של קפה, אתם יכולים אמנם לעצור את המזיגה באמצע או לתכנת את המכונה בעצמכם, אך מעתה והלאה כל הקפסולות בגודל הזה יוגדרו לפי התכנות שלכם. כמו כן, זה גורם לבזבוז של הקפסולה הגדולה ועולה סתם יותר כסף. המחירים אגב נעים בין 2.4 ש"ח ל-2.9 ש"ח, תלוי בגודל הקפסולה.
את ה-Vertuo תוכלו לרכוש בגרסה בסיסית, או בגרסת באנדל הכוללת מקציף אירוצ'ינו מדור 3. להבדיל ממכונות כמו ה-Citiez&Milk ואחרות, המקציף אינו חלק מיחידת המכונה אלא עומד בפני עצמו על כן משלו, ופשוט נמכר ביחד איתה כעסקת חבילה. איכות ההקצפה של האירוצ'ינו די טובה, לחובבי הז'אנר; הוא מייצר קצף יציב ועבה, כזה שאפשר להרים בכפית. אנחנו מעדיפים קצף קרמי ומעודן יותר שמתמזג עם האספרסו, אבל מיקרו-קצף כזה ניתן להשיג בעיקר באמצעות מוט הקצפה (סטימר).
Nespresso Vertuo Plus היא מכונת אספרסו גדולת ממדים יחסית, גם לגובה וגם לעומק, והיא תופסת לא מעט מקום במטבח או היכן שתבחרו להציב אותה. העיצוב שלה סולידי, בגימור שחור מבריק או לבן עם הדגשות כסופות, כאשר אין לה טאצ' טכנולוגי כמו ה-Expert או טאצ' נוסטלגי כמו ה-Grand Maerstria. אבל על מה שחסר לה בעיצוב היא מפצה לא מעט בנוחות השימוש והתחזוקה.
ראשית, מיכל המים: מדובר במיכל עצום בגודלו, בקיבולת של 1.7 ליטר - הרבה יותר מכל מכונה אחרת שבדקנו, ובהתאמה לכך שהמכונה מסוגלת להכין משקאות קפה "ארוכים" בכוסות גדולות. המיכל מוצב על כן מסתובב, ואתם יכולים להזיז אותו בהתאם למקום שיש לכם, כך שיהיה מאחורי המכונה או לצידה. אפשר לפתוח את המכסה ולמזוג פנימה מים מקנקן, או לשלוף את המיכל כולו מהכן בקלות, למלא אותו ולהחזיר ללא טרחה מרובה.
בחלק הקדמי של המכונה, מתחת זרבובית שממנה יוצא הקפה, יש 3 חריצים בגבהים שונים שאליהם אפשר לחבר מגש מתקפל, או לחלופין להוציא את המגש לגמרי ולהניח את הכוס על המגש התחתון שמשולב במיכל קטן לקליטת הטפטופים. אהבנו מאוד את הוורסטיליות שמאפשרים החריצים האלה, שמאפשרים להניח כוסות מכל הגבהים בנוחות.
בחלק העליון של המכונה נמצא כפתור ההפעלה שמוקף בנורית חיווי "נושמת" בצבעים מתחלפים, שבאמצעותו מדליקים את המכונה וגם מתחילים את הכנת הקפה. כדי לפתוח את ראש המכונה ולהכניס את הקפסולה יש לגעת במעין מגש כסוף; נגיעה מלמטה במגש מרימה את המכסה ומגלה את השקע המיועד לקפסולה, ונגיעה מלמעלה סוגרת את המכסה באמצעות מנגנון חשמלי.
הקפסולה מנוקבת ברגע שהמכונה סוגרת את המכסה, אבל הכנת הקפה מתבצעת רק לאחר שלוחצים על כפתור ההפעלה. אנחנו מעדיפים זאת על פני המנגנון האוטומטי שפגשנו במכונה U של נספרסו, שמתחיל את הכנסת הקפה מיד כשסוגרים את מכסה הקפסולה - זה גרם לנו לא מעט לתאונות כאשר שכחנו או לא הספקנו לשים את הכוס תחת הזרבובית בזמן.
תהליך ההתחממות הראשוני של ה-Vertuo לוקח כ-40 שניות, ועוד 15 שניות חולפות עד שהיא מתחילה למזוג את הקפה - לא מעט זמן. זמן הכנת הקפה תלוי כמובן בכל קפסולה. אם אתם לא מרוצים מכמות המים שהמכונה מושכת מהקפסולה, תוכלו לתכנת כמות מים אחרת באמצעות לחיצה רצופה על כפתור ההפעלה עד שהכמות לטעמכם.
בגב המכונה נמצא המיכל שלתוכו משתחררות הקפסולות המשומשות; זה קורה ברגע שמרימים את מכסה המכונה. המיכל אמנם גדול, אבל הקפסולות עצמן גדולות גם הן ולכן המיכל מסוגל להכיל בערך 13 קפסולות בלבד. לפחות קל לשלוף את המיכל ולרוקן אותו.
נקודה משעשעת ולא באמת מהותית היא הרעש: בגלל טכניקת המיצוי החדשה, שמעורב בה לא רק קיטור בלחץ מים מסוים אלא גם תנועה סיבובית מהירה, הרעש שמפיקה המכונה בעת הכנת האספרסו מזכיר קצת המראה של מטוס.
ה-Nespresso Vertuo משדרת איכות הרכבה ובנייה טובות, מחומרים שיחזיקו מעמד, למעט אולי המגש התחתון שקולט את הטפטופים שהרגיש לנו קצת רופף ביחס לשאר הפלסטיקה. מה שמעורר אצלנו חשש הוא דווקא המנגנון החשמלי של הרמת וסגירת החלק שתחתיו נמצא הבסיס לקפסולה. ניסיון עם מכונות קודמות של נספרסו מעלה שמנגנון חשמליים עלולים להתקלקל מהר יותר, או סתם להיתקע בגלל איזו תקלה. אפילו במהלך הבדיקה של המכונה הזו קרה פעם אחת שהמכונה "נתקעה" ולא הסכימה לפתוח את המכסה אלא רק הציגה אור אדום סביב כפתר ההפעלה. זה אמנם נפתר בהוצאה מהחשמל והחזרה, אבל זה עשוי לקרות.
במידה ותשכחו להזיז את ידכם בזמן שראש המכונה יורד חשמלית, המנגנון יעצור אוטומטית ויחזור חזרה ולאצבעות שלום.