- WiseBuy - Xiaomi Redmi 7 32GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 7 32GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 7 32GB שיאומי

הטוב
  • עיצוב יוקרתי
  • מחיר מחיר מחיר
  • חיי סוללה פשוט מצויינים
  • מסך גדול עם שוליים דקים
הרע
  • העיצוב מרגיש מעט זול
  • שקע MicroUSB מיושן מאוד
  • רזולוציית מסך נמוכה (HD Plus)
בשורה התחתונה
ה-Redmi 7 של שיאומי הוא ללא ספק מכשיר השוק הנמוך הטוב ביותר שניתן להשיג כיום בטווח המחירים שלו. הוא מגיע עם מערכת שבבים שלרוב רואים במכשירי ביניים יקרים יותר, מציע מסך גדול עם שוליים די דקים, כולל זוג מצלמות אחוריות שמספקות תוצאות טובות בתנאים תאורה טובים, חיי הסוללה שלו צריכים להיות מודל לחיקוי למתחריו והוא ואפילו מצליח להעביר חווית שימוש לא רעה עם מבנה שאמנם עשוי פלסטיק, אך במבט ראשון נראה כעשוי זכוכית. כל זה במחיר שמתחיל מכ-580 שקלים. פשוט מצויין.
הקדמה

חברת הטכנולוגיה הסינית, שיאומי, ידועה כאחת מיצרניות הסמארטפונים הפופולריות והגדולות ביותר בעולם. בין הסיבות בגינן זכתה היצרנית לתהילה הרבה בשוק הבינלאומי בכלל והישראלי בפרט, היא יכולותיה לספק לצרכנים סמארטפונים בעלי תמחור אטרקטיבי וזול במיוחד אל מול התמורה שהם מפיקים.


בזמן שמכשירי סדרת Redmi Note שלה הם מהפופולריים בקטגוריית מכשירי הסלולר בזאפ (כרגע מי שעומד בראש הרשימה זהו ה-Redmi Note 7 האחרון שלה), דואגת החברה לתחזק סדרת סמארטפונים מעט יותר זולה בשם Redmi, ששמה גם היא דגש על יחס גבוה של עלות מול תועלת. לקחנו לבדיקה את ה-Xiaomi Redmi 7 - והנה מה שחשבנו עליו. 

תודה לקבוצת המילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi 7 לסקירה.


איכות הקול והשמע (15%)

8

בדומה לקודמיו, הרדמי 7 של שיאומי מצליח לעשות עבודה טובה בזירת האודיו. הוא לא גרוע במיוחד ובטח ובטח שלא מצטיין במיוחד, אך בסך הכל הוא עומד איתן בעבודה הנדרשת. אפרכסת השיחות משולבת מעל לחריץ שבמסך ועושה עבודה סבירה: הסאונד עוצמתי באופן מספק ואיכותו אינה מצויינת, אך בהחלט מספקת ומאפשרת שימוש תקין. 



אם אנחנו מסתכלים על מערך האודיו הראשי של המכשיר, נמצא רמקול מונו יחיד המשולב בסמוך לשקע הטעינה שבחלקו התחתון של ה-Redmi 7. הוא עוצמתי מאוד ואיכות הסאונד סבירה, אך כפי שמתרחש עם רבים ממכשירי השוק הנמוך ושוק הביניים, גם כאן נתקלנו בסאונד שהופך מעט צורם בעוצמת הווליום המקסימלית. 

נוחות השימוש (35%)

8

במהלך השנים האחרונות, דאגה שיאומי לתחזק שתי סדרות עיקריות בשוק הבינוני ובשוק הנמוך, אלו הן ה-Redmi וה-Redmi Note. בזמן שהאחרונה נהנתה באופן קבוע מעיצוב יוקרתי יותר ושימוש בחומרים איכותיים יותר, סדרת רדמי נאלצה להסתפק במבנה זול יותר.


אך לא עוד. שיאומי החליטה השנה להשיק את ה-Redmi 7 כשהוא מגיע עם קווי עיצוב כמעט זהים לאלו של ה-Redmi Note 7: יריעת זכוכית מסוג Gorilla Glass 5 עוטפת את המכשיר בחזית, ואילו מסגרתו וגבו מגיעים במבנה פוליקרבונט - זאת בניגוד לגב זכוכית ומסגרת אלומיניום הנפוצים במכשירים יקרים יותר.



במבט ראשוני נראה ה-Redmi 7 די יוקרתי, אך מסגרת וגב הפלסטיק בהחלט מורגשים. עם זאת, לטעמנו חווית השימוש שונה ומשופרת מדורות המכשיר הקודמים, ואיכות הבנייה טובה יותר מדורות העבר, וזה בהחלט צעד בכיוון מצויין מבחינת שיאומי. גב הפלסטיק של המכשיר מגיע בתצורת 3D מעוגלת לחלוטין ובישראל יהיה זמין בצבעים שחור או כחול, כאשר הוריאציה השניה מגיע עם אפקט מעבר צבעים בין כחול בהיר לכחול כהה, מה שהופך את המכשיר ליפהפה למדי. 


בגב ה-Redmi 7 נמצא מערך צילום כפול (עליו נפרט בהמשך), כמו גם קורא טביעות אצבע קפסטיבי. הקורא הביומטרי עושה עבודה מצויינת, עם זיהוי מידי של טביעת האצבע. במעבר לחזית הסמארטפון, נמצא מסך גדול מתמיד עבור הסדרה: 6.26 אינץ'. שילוב המסך הגדול הופך את המכשיר לבעל מימדים לא צנועים במיוחד, חרף שוליים די-דקים: 158.7 מ"מ אורך ו-75.6 מ"מ רוחב. 




חרף המסך הגדול, מצליח המכשיר להיות די נוח לשימוש יום-יומי שוטף, אף על פי ששימוש ביד אחת לא היה הנגיש או הנוח ביותר. מסגרת הפלסטיק הפכה את המכשיר למעט פחות חלקלק מאשר סמארטפונים בעלי מסגרת מתכת, וחלוקת המשקל שלו הרגישה נכונה וטובה למדי (משקלו עומד על 180 גרם), בניגוד לרדמי נוט 7 שהרגיש לנו מעט כבד אף על פי שמשקלו לא רחוק - 186 גרם. 


אם נחזור שוב למסך, נראה שמדובר בפאנל תצוגה מסוג LCD, בגודל 6.26 אינץ', ביחס 19:9 וברזולוציה צנועה ביותר של HD Plus (או: 720X1520 פיקסלים). חריץ בצורת טיפה יבלוט בחלקו העליון של המסך, שם נמצא את מצלמת הסלפי הקדמית. לצערנו, המסך לא בדיוק אחת מהתכונות החזקות של המכשיר - הרזולוציה הנמוכה מורגשת, ותוכן מכל סוג שמוצג על המסך נראה מעט מפוקסל ופחות חד מדגמים אחרים של החברה.



כמו כן, הבהירות המקסימלית אמנם מספיקה לשימוש פנים, אך בשמש ישירה התקשנו מעט לבצע בו שימוש. בסך הכל מדובר במסך טוב למדי עבור מכשיר בטווח מחירים זה ולא ציפינו ממנו לתפקד כמו מסכיהם של מכשירי הדגל בשוק. צפייה בסרטים בנטפליקס או בקטעי וידאו ביוטיוב, דפדוף בתמונות וגם מעט גיימינג, הוצגו כולם בצורה סבירה ולא חדה במיוחד, אך המסך הגדול עדיין הצליח להיות מהנה לצפייה.


מתחת למכסה המנוע, ה-Redmi 7 מגיע עם מפרט שנהגנו לראות בעיקר במכשירי ביניים יקרים יותר. מערכת השבבים שמניעה אותו היא ה-Snapdragon 632, שכוללת 8 ליבות Kryo 250 וותיקות בתדר מקסימלי של 1.8GHz, יחד עם מאיץ גרפי מדגם Adreno 506. לצד שבב זה משולבים בגרסה שקיבלנו למבחן 3GB RAM וזיכרון אחסון פנימי בנפח של 64 גיגה-בייט (עם אפשרות להרחבה). 




בסך הכל, הציג הרדמי 7 ביצועים טובים מאוד, ובהחלט מהווה לשדרוג משמעותי בזירה זו בהשוואה לדור הקודם. כל פעולה שרצינו לבצע ביום יום - גלישה, ניווט באמצעות Waze או Google Maps, גלישה בפייסבוק ובאינסטגרם, צילום ועוד - התבצעו כולם בהצלחה ללא בעיות משמעותיות. כן, לא מדובר במכשיר המהיר ביותר בשוק, אך בטווח המחירים בו הוא נמכר, לא נמצא מכשירים רבים שיציעו ביצועים דומים. כמובן שלא מדובר בסמארטפון המיועד לגיימינג ומשחקים עתירי גרפיקה. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8.5

בגבו של ה-Redmi 7 משלבת שיאומי מערך צילום ראשי כפול, זאת כחלק מהטרנד המתעצם בכלל פלחי שוק הסמארטפונים. בזמן שהמצלמה הראשית מגיעה ברזולוציית 12 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/2.2 ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי, החיישן המשני ישמש כמצלמת עומק בלבד לצורך צילומי פורטרט, ויגיע ברזולוציה צנועה של 2 מגה פיקסל בלבד. מערך זה תומך בצילום HDR ומצוייד בפלאש LED.


כל מי שרוכש סמארטפון בטווח המחירים של הרדמי 7, שמתחיל מכ-580 שקלים, אינו מצפה לקבל סמארטפון בעל יכולות צילום מרהיבות כפי שאנו מצפים ממכשירי הדגל שלנו. עם זאת, בשיאומי ממשיכים לצמצם את הפערים מול הסמארטפונים היקרים יותר, והרדמי 7 מצליח להפיק תוצאות צילום לא רעות בתנאי תאורה טובים. הטווח הדינמי סביר, הצבעים די מדוייקים, האובייקטים המצולמים חדים והתוצאות בסך הכל טובות.


אז נכון, לא נפיק כאן תמונות מהאיכותיות בשוק, והצילום הלילי בהחלט מפגר הרחק מאחור בהשוואה למכשירי הפרימיום, אך חשוב לזכור כי מדובר בסמארטפון הפונה לשוק הנמוך, וככזה - הוא עושה עבודה מעולה. יש לציין כי המצלמה מונעת טכנולוגיית בינה מלאכותית עם יכולות זיהוי סצינה מתוך 27 סצינות קיימות, והיא מצליחה לבצע זאת בצורה די טובה. הודות לחיישן המשני נוכל לצלם תמונות עם אפקט בוקה, כאשר זיהוי האובייקטים יהיה סביר בלבד. 


יכולות צילום הוידאו של המכשיר סבירות, עם אפשרות לצילום וידאו ב-Full HD בקצב של 30 או 60 פריימים לשנייה וכן ללא מייצב תמונה. מצלמת הסלפי הקדמית מגיעה ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.0 והיא מפיקה תוצאות סבירות בלבד, ופחות טובות מאלו שראינו ברדמי נוט 7. 


פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

ה-Redmi 7 מגיע, סוף כל סוף, עם אותה סוללת 4,000mAh שראינו בכל הדורות האחרונים של דגמי רדמי נוט הפופולריים. אלא שבניגוד אליהם, הרדמי 7 מגיע גם עם מסך ברזולוציה מירבית של HD Plus בלבד. השילוב בין הסוללה העצומה לרזולוציית מסך נמוכה יותר וצרכנית חשמל חסכונית יותר מובילים לחיי סוללה לא פחות ממרהיבים.


גם ימים שהחלו בשעה 7 בבוקר והסתיימו ב-23:00 לא הצליחו להוציא את המיץ לסוללת המכשיר, שהמשיכה לתפקד בצורה מיטבית. זמן המסך שהפיק המכשיר לכל אורך תקופת השימוש שלנו בו נע סביב 7-7 וחצי שעות. כן כן, 7 וחצי שעות מסך (!). מדובר בנתון מדהים, כאשר בנוסף לכך הצלחנו להפיק גם כשעה וחצי של שיחות טלפון בהן המסך כבוי. השימוש בסמארטפון כלל ניווט מרובה באמצעות Waze והמפות של גוגל, התכתבויות במיילים, גלישה באינטרנט דרך דפדפן ה-Chrome, מעט צילום ושיחות מרובות בווטסאפ.




הצד המאכזב ביותר בכל הנוגע לסוללה של הרדמי 7 מגיע דווקא בשקע הטעינה: זו פעם נוספת ששיאומי מוותרת על כניסת Type-C לטובת שקע Micro USB וותיק ומיושן במיוחד. לא מדובר בדיל ברייקר, אך חבל שהיצרנית מסרבת לשדרג את סדרת השוק הנמוך שלה לשקע החדש.  טעינת ה-Redmi 7 מתבצעת באמצעות שנאי 2A ו-9V הזמין באריזה, כאשר טעינתו מ-0 ל-100 אחוזים נמשכה קצת יותר משעתיים. זמן הטעינה לא מרשים במיוחד, אך חיי הסוללה המצויינים מצליחים לפצות על כך.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

8

בדומה למרבית מכשירי שוק הביניים והשוק הנמוך בשוק הסלולר בכלל ובפיתוחה של שיאומי בפרט, גם ה-Redmi 7 אינו כולל כל עמידות בפני מים או אבק. הוא מגיע במבנה המשלב בין יריעת זכוכית שעוטפת אותו בחזית כמו גם מסגרת פלסטיק המתאגדת אל גב פוליקרבונט בתצורת 3D. אין זה נפוץ במיוחד לראות מכשירים בטווח המחירים של הרדמי 7 שמגיעים עם גרסה זו של זכוכית ההגנה, כך שזה בהחלט משמח. בדומה למרבית מכשירי הביניים והשוק הנמוך, גם כאן לא נמצא כל תמיכה בעמידות בפני מים ואבק בתקני IP המגוונים.


תודה לקבוצת המילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi 7 לסקירה.