ה-Redragon Andromeda K558 היא מקלדת מכנית לא רעה בכלל: ההקלדה מהירה וחפה מטעויות, איכות הבניה מפתיעה לטובה וערכות הצבעים המובנות אמנם לא רבות אבל יספקו את הגיימר המתחיל. החיסרון המרכזי שלה הוא במחיר המומלץ לצרכן, שעומד על 399 ₪, תג גבוה במיוחד לאור האלטרנטיבות בשוק, ביניהן מקלדות המציעות תכונות חשובות שאין ב- K558 כמו תוכנה ייעודית, משענת זרוע ארגונומית, הקלטת פקודות מאקרו ועוד. כשהכל מגיע בעטיפת יצרנית אנונימית כמו Redragon, לא ברור מדוע שנעדיף אותה על אחרות.
הקדמה
ה-Redragon Andromeda K558 היא מקלדת מכנית חוטית המיועדת לגיימרים וכוללת תאורת LED אחורית, 8 ערכות צבעים, 2 תבניות להתאמה אישית ובעל 4 גווני בהירות, לצד טכנולוגיית Anti-ghosting המאפשר לחיצה על מספר מקשים במקביל. באותה סקירה נתייחס גם לעכבר החוטי Redragon M901, התומך בעד 24,000dpi, מצויד בתאורת LED וב-18 מקשים סך הכל.
נוחות השימוש במקלדת (70%)
7.5
גודלה של המקלדת די סטנדרטי, עם שוליים עבים טיפוסיים כמו של רוב המקלדות המכניות. היא גם כבדה יחסית, 1.28 ק"ג, אם כי היא לא אמורה להיות ניידת מדי, כך שהנתון די זניח בהתחשב בייעודה הסטטי של המקלדת. מתחת למקלדת פס פלסטיק עבה המאפשר מנוחה לפרק כף היד, מעוטר בלוגו החברה ומעליו פס דק אדום, כשכולו מעוצב בטקסטורה מחוספסת המונעת החלקה. מאוד אהבנו את האזור הזה: הוא מספק את המנוחה הנדרשת עבור האזור שבדר"כ "באוויר" בזמן הקלדה, ובזכות היותו עשוי מחומר נעים למגע, אין בעיה גם להקליד שעות מבלי שהיד מתחילה להתעייף. במארז קיבלנו מעין חולץ מקשים אדום ופלסטיקי להוצאת המקשים.
ישנם במקלדת כ-104 מקשים סך הכל, מצוידים במתגים כחולים מסוג Outemu, המיועדים בעיקר לכתיבה מהירה ועבודות תכנות שדורשות הקלדה על מספר מקשים במקביל ובמהירות גבוהה במיוחד. המתג הכחול מגיב בעוצמת לחיצה של 60 גר', מה שהופך אותו לאידיאלי משאר המתגים לכתיבה רציפה, אבל פחות לגיימינג מהיר, בניגוד למתג החום למשל – המיטבי ברוב המקרים למשחקים, שדורש עוצמת לחיצה נמוכה יותר (בדר"כ 45 גר') ומספק חיווי ומהירות תגובה עדיפות יותר. עוד עניין שיש להכיר אודות המתג הכחול: הוא אחד מהמתגים הרועשים במשפחה הצבעונית, אם לא מכולם. היתרון הוא כמובן אותו צליל מספק בהקשה על כל תו ותו, שרק מי שמעריך את הרעש המכני יצליח להבין, אך לשכנים שלידכם שלא יכולים לסבול רעשי רקע – צפויות המון מלחמות וכאבי ראש.
הרגשת ההקלדה עצמה מאוד נעימה: יש חיווי נהדר בהקלדה רצופה, הן מבחינת הרעש והן מבחינת מהירות התגובה, כלומר מהרגע שהמקש נלחץ ועד שהוא מופיע במסמך, שמתרחשת במאית השנייה, תופעה שקל להבחין בה, במיוחד אם קודם לכן השתמשתם במקלדת רגילה.
טכנולוגיית Anti-Ghosting מבטיחה הקלדה על כמה מקשים במקביל ולא לאבד שום תו בתהליך – נו לא היו בעיות שכאלו ואף פספוס הקלדה תועד, לא כשערכנו מסמך ולא כששיחקנו ב- Tom Clancy's The Division 2. בין האופציות הפופולריות שעוד זמינות במקלדת: ביטול מקש Windows וכן מקשי מולטימדיה הפרוסים על מקשי ה-F ומופעלים בלחיצה על מקש ה-Fn, בדומה ללפטופים, כמו מחשבון, שליטה על הווליום, הפעלת חיפוש, מקשי ניגון מהירים – ועוד.
אחת מתכונות הדגל במקלדת היא התאמת תאורת המקשים בדיוק לפי העדפת המשתמש, לכך מיועדות 2 תבניות, Fn+9 ו-Fn+0. בהקשה אליהן, ולאחר מכן על Fn+Home, המקלדת תתחיל לתעד כל הקשת מקש ותאיר אותה. בסיום התהליך יוארו כל המקשים שבחרנו, כך שהתבנית האישית שלנו תהיה זמינה ללחיצה מהירה, כאמור על אחת מתוך 2 תבניות זמינות. שאר צירופי Fn+1-8 מציעים תבניות LED שונות המבוססות על משחקים פופולריים, כששילוב Fn+מקשי החיצים למעלה/למטה, מגדירים את רמת הבהירות של התאורה – שלצערנו היו חיוורות למדי, גם העוצמה המקסימלית שבהן.
כיאה למקלדת סינית שאינה עומדת מאחורי מותג מוערך או מוכר למדי, התכונות כאן די צנועות באגף ההתאמה האישית, ומלבד צמד כפתורי ההתאמה האישית, כאן מסתיים החלק האישי עבור המשתמש. אנימציות LED, אחת מהתכונות המזוהות ביותר עם מקלדות מוארות, די מצומצמות כאן. מצאנו אפקטים פופולריים כמו Snake, אפקט נושם (Breath), אפקט Reactive ושאר משחקי מעברי צבע בסיסיים אך לא מעבר. את מהירות האנימציות אפשר לשנות בהקשה על Fn ובמקביל על מקשי החיצים ימינה/שמאלה. חיסרון נוסף במותג האנונימי: אין גם פקודות מאקרו שהיו חסרות לנו מאוד למשחקי אסטרטגיה מורכבים ואפשר גם לשכוח מתוכנה ייעודית שתציג בצורה אינטואיטיבית את כל אפשרויות המקלדת.
לצד המקלדת, קיבלנו לסקירה גם את ה-Redragon M901, עכבר אופטי המצויד בתאורת LED וגולת הכותרת: 18 מקשים מהירים, ביניהם מקשי המספרים 1-12 הממוקמים באזור האגודל ומאפשרים תכנות של פקודות, על פני 5 פרופילים שונים. בתחתית העכבר מכסה פלסטיק קטן, בחשיפתו ניתן להוריד משקולות קטנות (8 סך הכל) לתנועת עכבר נוחה יותר למשתמש.
מהירות העכבר יוצאת מגדר הרגיל: 24,000dpi, רגישות שתתאים מצוין לגיימרים חובבי משחקי פעולה מגוף ראשון או גרפיקאים מתקדמים שחשובים להם עבודה מדויקת וזריזה. התוכנה הייעודית מבית Redragon בסיסית יחסית אבל עדיין מציעה את כל האופציות החשובות: שינוי מהירות ההקלקה הכפולה, מהירות הסמן, הגדרת ה-polling rate, תכנות המקשים, הגדרות DPI ואיך לא, משחקי תאורת LED כמו רמת הבהירות ובחירת הצבע. באגף העמידות: חוט אריג קלוע בסוף העכבר שאמור להעניק יותר שנות חיים מאשר ציפוי הכבל הסטנדרטי.
עמידות ואיכות הבנייה (30%)
8
היצרנית מבטיחה עד 50 מיליון קליקים וכמו רוב המקלדות המכניות שבדקנו, גם ה- Andromeda כבדה למדי וכוללת בסיס פלסטיק קשיח, עם פתחי ברגים גלויים, ארבע כריות ליציבות על השולחן וכן זוג רגליות המציעות גובה אחד, שגם הרגישו לנו אמינות למדי.
כניסת ה-USB מצופה זהב וכבל הפלסטיק היוצא מהמקלדת אל הכונן עבה מהמקובל, אבל אינו אריג קלוע, בניגוד למקלדות גיימינג מקצועיות, אשר מעבר לפן האסתטי, אמורות גם להעניק לכבל עמידות רבת שנים. אורכו מספק: 1.8 מטר.