סקירת wisebuy - סורק Epson FF680W
- התקנה קלה ומהירה
- מהסורקים המהירים שפגשנו
- שימושית מאוד לארכיון מסמכים
- אידיאלית לאחסון תמונות ישנות
- יקר מאוד
- תוכנת FastFoto לא תמיד יציבה
- טכנולוגיית OCR גרועה
- מתאים לשימוש ספציפי מדי
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מידותיו של הסורק: 17.6 ס"מ גובה, 16.9 ס"מ רוחב, 29.6 ס"מ רוחב ומשקלו 3.7 ק"ג, לא רעות בכלל בהתחשב בייעודו המקצועי. שורת נורות מדווחת על סטטוס פעיל/כבוי, כמו הדלקה/כיבוי, חיבור WiFi, תקלה שהתרחשה וכו'. על גבי הסורק 7 כפתורים להפעלת שימוש תדיר כמו עצירת פעולה, הפעלת סורק וכו'. מגש הנייר בעלת קיבולת של 100 דפי 4A או 36 נייר פוטו וגם סריקה דו-צדדית בנמצא. הסורק יודע להתמודד עם מסמכים במגוון גדלים, בקצוות שבין 13X9 ועד 91X21 ס"מ. מלבד הסורק, בקופסה קיבלנו גם מדריך התקנה, דיסק להתקנה מהירה, כבל חשמל, כבל USB ושקופית לסריקות מיוחדות.
חברת Epson מבטיחה מהירות סריקה באמת מהירה על הנייר, של עד 30 תמונות תוך 30 שניות, הנמדדת מתחילת ההזנה ועד ליציאת התמונה האחרונה, בסריקת תמונות בגודל 10X15ס"מ באיכות 300dpi במצב לרוחב. הרזולוציה האופטית עומדת על 600dpi. התוכנה מציעה מצדה תיוק מסמכים חד ודו-צדדיים במאונך בגודל A4 בקצב של 45 דפים לדקה – נתון המבוסס על סריקת מסמכים בגודל A4 באיכות 300dpi בשחור-לבן, בגווני אפור ובצבע, כשכמובן גם יציבות ומהירות הרשת עלולות להשפיע על ביצועי העלאת המסמכים על ידי הסורק.
התחלנו בסריקת מסמכי טקסט שחור/לבן פשוטים ברזולוציה אידיאלית של 300dpi: כמה חשבונות חשמל, קבלות דלק ומסמכי חיוב כללים. הכל נסרק במהרה ועלה למחשב ללא שגיאות, כשבמקביל קיבלנו שיפורים מצוינים בדפים עם טקסטים "משופשפים", במיוחד באזור בו הדף התקפל והאותיות טושטשו. נעזרנו גם בשקופית שקיבלנו במארז, מעין שמרדף, אליו ניתן להכניס סריקות מיוחדות: תמונות קרועות/ישנות, מסמכים עדינים או יקרי ערך במיוחד וכן צילומים קטנים שלא ניתן להכניס למזין האוטומטי.
עברנו לתמונות פילם ישנות, בסריקה ברזולוציה של 600dpi. בתחילת סריקה כל מקבץ תמונות התוכנה הציעה לנו לסדר אותם לפי שנת הצילום, סימון תחת חודש או אירוע מיוחד וגם לכנות אותם בנושא, למשל "טיול בלונדון 1998", "תאילנד 1992", ממוין לפי תאריך לקיחתם. ומה לגבי איכות הסריקה? תמונות חומות שצולמו לפני שני עשורים הובהרו והצבעים הפכו לחדים ומדויקים יותר, עם אפקט מלאכותי ומורגש כמובן, אבל מספיק כדי לשפר את הצילום ולא לפגוע בו או להציג אותו בגרסתו הישנה. יש לתוכנה נטייה ברורה לבהירות יתר, תופעה שגם גורמת לגירעון התמונה אבל זה כנראה חלק מהמחיר של חידוד תמונה והעצמת צבעים מלאכותית.
במבחן המהירות ה-FF-680W מצטיינת: ב-27 שניות נסרקו 35 תמונות ברזולוציה 300dpi. הזמן התארך משמעותית כשביקשנו לסרוק את אותו מקבץ תמונות ב-600dpi, תהליך שארך בערך 90 שניות. 50 דפי A4 עמוסי טקסט גם נסרקו במהירות מרשימה של 56 שניות. דפים שנסרקו בשני הצדדים דרשו שניה אחת יותר –שהייה מקובלת לחלוטין. התוכנה גם הצליחה לפענח אילו דפים הודפסו בשני הצדדים, כך שדפים עם גב "נקי" נסרקו רק מצדו הכתוב של הנייר. אותה בדיקת מהירות תחת Wi-Fi סיפקה מהירות הרבה יותר עגומה, כמעט פי 4 מהזמן. כמובן ווידאנו ששום מכשיר תובעני לא מנצל או מגביל את רוחב הפס, כך שמהירות הסריקה תחת הרשת האלחוטית פחות מהירה בצורה משמעותית ויש לקחת זאת בחשבון, במידה ולא תכננתם לחבר פיזית את הסורק למחשב.
טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי) המשולבת בסורק ומבטיחה להפוך מסמכי טקסט לעריכים באמצעות תוכנת Word או Excel וכן ניתן לערוך חיפוש במסמכי PDF. הביצוע גרוע מאוד: סרקנו מסמך עירייה שנכתב בפונט המוכר דוד (David) והתוכנה הצליחה להמיר בערך 50% אחוז מהמסמך לשפת הקודש. בשאר האזורים במסמך היו שגיאות קשות: גרש שהתחלפה באות י', ספרות שהצטרפו לאמצע מילה בלי סיבה ברורה, פספוסי משפטים מלאים ועוד. אחרי שסרקנו עוד כמה מסמכי טקסט בעברית וגם היו מלאי שגיאות, מסקנתנו שלא היינו סומכים כלל על ה-FF-680W לזיהוי תווים מיטבי, אך למזלו לא רק על כך הוא נבחן.