- WiseBuy - QCY Mini 1 Youth

שתף באמצעות:

דיבורית QCY Mini 1 Youth

סקירת wisebuy - דיבורית QCY Mini 1 Youth

הטוב
  • קלת משקל
  • חיי סוללה טובים
  • עוצמת שמע גבוהה
  • בלוטות' 5.0
  • תמיכה בעוזרות קוליות
הרע
  • איכות שמע נמוכה
  • סינון רעשים בעייתי
  • כפתורי שליטה רועשים
  • לא נוחה לאורך זמן
בשורה התחתונה
דיבורית ה-Mini1 Youth של חברת האודיו הסינית QCY היא סוג של עוף מוזר. היא בנויה ומעוצבת כאוזניית TWS אמיתית עם קישוריות בלוטות' 5.0 מהירה וחדישה, אך היא מיועדת בעיקר לשיחות ולא למולטימדיה. לאור ריבוי אוזניות ה-TWS הזולות והאיכותיות, המסוגלות לעבוד גם בצורת מונו (שימוש רק באוזנייה אחת), קצת קשה להמליץ עליה כיום, גם בשל העובדה שהיא פועלת בצורה סבירה בלבד.
הקדמה
חברת QCY הינה חברת אודיו סינית, המתמחה בייצור מוצרי אודיו זולים. ה-Mini1 Youth הינה דיבורית בלוטות' המעוצבת בצורה מינימלית שמזכירה אוזניות TWS שיקיות (או מכשירי קשר של מאבטחי אישים). היא זעירה, קלה ומציעה חיי סוללה מפתיעים (עד 4 שעות וחצי זמן שיחה לפי החברה). באריזה תקבלו עוד שתי כריות גומי בגדלים שונים, וסטיק USB המשמש כמטען. 

איכות שמע ודיבור (40%)

7.5

תפקידה הראשי של ה-Mini1 Youth הוא כאמור להיות דיבורית אלחוטית לשיחות, וכך פעלנו במשך רוב הסקירה. דיברנו עימה במגוון מצבים, אזורים ומקומות, והתוצאות לא הפתיעו במיוחד. בחדרים סגורים או בבית, השמע היה ברור, נקי וטוב יחסית. גם הצד השני של השיחה טען ששומעים היטב ללא בעיות או רעשים.




עם זאת, ברגע שיצאנו אל הרחוב, המצב הדרדר. הקלות שברוחות סיבכו את ה-Mini1 Youth והטענות מהצד השני של השיחה לא איחרו לבוא. המיקרופון שלה הצטיין במקומות הסגורים, אך בסינון רעשים ורוחות הוא נכשל. טענות כמו "לא שומעים אותך טוב", "יש יותר מדי רוח לידך" ועוד אחרות, גרמו לנו להבין שמקומה של ה-Mini1 Youth הוא במשרד או בבית בעיקר. מנגד, בהליכה בסמטה שקטה או בגינה, המיקרופון פעל בצורה טובה. ראינו מיקרופונים איכותיים בהרבה במגוון רחב של דיבוריות ואוזניות, אך לצערנו במקרה הזה, המיקרופון של ה-Mini1 Youth עובד כנדרש רק במקומות סגורים ושקטים.  

איכות השמע במהלך השיחות הייתה סבירה, בכל המקומות והמצבים – הרמה הייתה טובה וברורה. עוצמת השמע הייתה חזקה, וגם במצבים בהם היו רעשים, הצלחנו לשמוע את הצד השני בצורה טובה.
על אף תמיכה בפרופילים מתקדמים כמו A2DP וכו', השמע במוזיקה היה לא איכותי, נטול אזכורים לבאסים, לא נקי ובעיקר הכאיב באוזן. האזנה לפודקאסטים וקטעי קריינות כמו רדיו עברו בשלום, אך מוזיקה על שלל גווניה לא.

וכאן מגיעה השאלה, למי ה-Mini1 Youth מיועדת? שכן את מירב משימותיה, מבצעות בהצלחה גם אוזניות TWS איכותיות בהרבה, תוך אפשרות להאזנה למוזיקה ברמה איכותית וטובה יותר.

A2DP
תקן סטריאופוני של Bluetooth. מאפשר שימוש בזוג אוזניות אלחוטי להאזנה למוזיקה דרך טלפון סלולרי, נגן מוזיקה תומך וכדומה.

נוחות השימוש (30%)

7

עם משקל של פחות מ-5 גרם, הדיבורית כמעט ולא מורגשת כשהיא באוזן – לפחות בטווח הקצר. לאחר שימוש ממושך, ה-Mini1 Youth מתחילה להכאיב באוזן, דבר מוכר באוזניות סיניות, כמו במייזו POP. גם שינוי והחלפה של כרית גומי לא שיפר את המצב, אך דבר זה תלוי גם במבנה האוזן של כל משתמש.



בזמן הליכה חששנו מעט שמא הדיבורית תיפול לנו מהאוזן, בעקבות אותה אי נוחות. היא אומנם לא מיועדת לספורט, אך כל כמה דקות הרגשנו צורך לחזק ולדחוף אותה מעט לתוך האוזן, כדי שהיא לא תיפול. לעומת הדיבוריות ה"יושבות" על האוזן, כאן העיצוב הזעיר והמינימלי מציג את חסרונותיו.

על גבי הדיבורית ישנם שני כפתורי שליטה קטנים (אך נוחים יחסית לגודלם), כאשר כל כפתור מסוגל לבצע כמה פעולות.
כפתור עליון: לחיצה קצרה על הכפתור תוביל לעצירה והמשך נגינת המוזיקה, לחיצה כפולה תחייג לאיש קשר האחרון אליו חייגתם, ולחיצה ארוכה תפעיל את העוזרות הקוליות ביקסבי, סירי ושאר חברותיהן. כדי לענות לשיחה, לוחצים בקצרה על הכפתור, ובמהלך שיחה, לחיצה על הכפתור תשנה את יציאת השמע מהדיבורית, לאפרכסת הטלפון.



מעבר לכפתור התחתון: בזמן נגינה – לחיצה קצרה תקפיץ שיר, לחיצה ארוכה תגביר את עוצמת השמע, ואיך מנמיכים? שאלה טובה. צריך ללחוץ מספר רב של פעמים על הכפתור, כדי להגיע לעוצמה המירבית, ואז העוצמה חוזרת ל-0. הנדסת אנוש? מחשבה עד הפרט האחרון? לא ולא. צריך לעבור מסכת ייסורים כדי להנמיך מעט את עוצמת השמע עם ה-Mini1 Youth, מה שמלווה גם בלחיצות כואבות ומעצבנות על הדיבורית, כאשר כל לחיצה רועשת ותוחבת מעט את האוזנייה אל תוך האוזן. בקיצור, לא מומלץ להנמיך את השמע בדיבורית זו, ואנחנו העדפנו להנמיך את עוצמת השמע דרך הכפתורים של הטלפון. בין הכפתורים ישנה נורית זעירה המתריעה על טעינה (צבע אדום) והשלמת טעינה (צבע לבן).

איך מתחברים אל הדיבורית? בצורה פשוטה וקלה – לחיצה ארוכה על הלחצן העליון מדליקה את הדיבורית ומכניסה אותה למצב של צימוד (נורית הלד תהבהב בצבעי אדום לבן). לחיצה על שמה של הדיבורית בתפריט הבלוטות' במכשיר הנייד, והצימוד הושלם. במהלך הסקירה, החיבור היה יציב, ולא נרשמו תקלות בחיבור או התנתקויות כלשהן. גם תקן הבלוטות' מסוג 5.0, הציג תשדורת נתונים ושמע מהירים כצפוי, כאשר בצפייה בסרטוני וידאו (לא שעשינו את זה הרבה), כמעט ולא הורגש עיכוב. החברה מצהירה על טווח פעולה של 10 מטרים, אך בפועל, לא התרחקנו יותר מדי מהמכשיר המשדר, כיוון שהוא היה רוב הזמן עלינו.

סוללה (30%)

8.5

החברה מצהירה על זמן שיחה של עד 4.5 שעות, וזמן המתנה של עד 120 שעות. נתונים לא רעים בכלל בהתחשב בגופה הקטן של הדיבורית, וקיבולת הסוללה, שעומדת על 38mAh. עם זאת, חיי הסוללה תלויים בהרבה פרמטרים, כמו מרחק מהמכשיר המשדר, עוצמת שמע וכו', ולכן, במהלך הסקירה, הצלחנו להשיג חיי סוללה נאים של 4 שעות וכמה דקות, כאשר השימוש היה משולב – שיחות והאזנה לרדיו.




טעינת הדיבורית אורכת זמן רב יחסית – לא פחות משעתיים לדברי החברה, כדי להגיע לטעינה מלאה. בכל אופן, אצלנו זמן הטעינה היה זריז יותר – שעה ו-45 דק' בחיבור הסטיק ליציאת USB במחשב. הדיבורית מתחברת אל הסטיק בעזרת שני מגנטים חזקים, וגם אם היא לא יושבת במדויק, המגנטים דואגים "להחזיר" אותה לתצורה הרצויה.


אגב, מעניין להשוות את חיי הסוללה של ה- Mini1 Youthלחיי סוללה של אוזניות TWS. גם הזולות שביניהן, מציעות חיי סוללה דומים לדיבורית של QCY, אך אוזניות ה-TWS מוסיפות אפשרות להטענה בכל מקום, ללא תלות בשקע USB, זאת מאחר והמארז מכיל סוללה. בנוסף, חסרה לנו אופציה של מחוון או מד סוללה – מזל שבתפריט הבלוטות' במכשיר הסמסונג גלקסי האישי הנתונים מופיעים.