סקירת wisebuy - מכשיר Davo DAV1280
- מכינה גלידה ביתית מצוינת
- קלה לתפעול
- התאמה אישית מלאה של המרכיבים
- פעולה שקטה
- זמן הכנה ארוך
- דורשת מקום אחסון רב
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
נתחיל מהנתונים הטכניים: נפח הכלי עומד על 1.2 ליטר, עם הספק של W135, יכולת קירור בין 18- ועד 35- מעלות ורמת הרעש עומדת על פחות מ-55 דציבלים. מידות המכשיר: 35 ס"מ גובה, 27.5 ס"מ רוחב ואורך של 25 ס"מ – מקביל לגרסה מוקטנת של בר מים "תמי 4". משקלו הגדול יחסית, לצד מימדו הבולטים במטבח, לא באמת משכנעים אותנו להשאיר אותו על השיש כתושב קבע. מצד שני, תצטרכו גם להתחשב במקום אחסון מכובד: ה-DAV1280 הוא לא עוד טוסטר או מחבת פסים והוא דורש הרבה מקום פנוי לאחסון ארוך טווח.
הניסיון הראשון שלנו כלל הכנת גלידת לוטוס ביתית על בסיס מתכון גלידת הוניל שסופק במארז. הקפדנו לא למלא יותר מ-60% מקיבולת המכל, לפי הוראות היצרנית, מאחר ונפח המרכיבים גדל תוך כדי הפיכתם לגלידה. לפי המתכון תוך 40 דקות הפעולה הייתה אמורה להיגמר, בפועל היה צריך קצת יותר משעה כדי שהגלידה תתגבש. כ-5 דקות לפני סוף הפעול, הוספנו שברי לוטוס וממרח לוטוס, גם לפי המתכון. התוצאה: גלידה מצוינת אבל מתוקה להחריד. גילינו מאוחר מדי שהסוכר הנלווה היה יותר מדי וגם כך הגלידה יצאה מתוקה מספיק בזכות השמנת וחתיכות הלוטוס.
למרות ההבטחה ל-30-40 דקות עד שהגלידה מוכנה, המציאות רחוקה מכך והמרקם מקבל את הטקסטורה המושלמת רק אחרי כמעט שעת עבודה ועוד שעה לפחות במקפיא. החדשות הטובות הן שההקפאה אחידה לאורך המיכל, כך שהמקפיא רק משמר את הקור ומהדק את המרקם. לרוב בתום לא יותר משעה מקבלים גלידה מצוינת בייצור עצמי, גם אם רכה קצת. עוד למדנו שאם מחכים אפילו טיפה יותר, לכיוון שעתיים הקפאה, מקבלים גלידה כבר ממש מצוינת במרקם שהזכיר לנו את הגלידה ה"מסחרית". חשוב להוסיף שהעדפת המרקם היא לטעם המשתמש כמובן כך שאין כאן אמת יחידה - הכל תלוי במשך ההקפאה.
בדיקה נוספת כללה הכנה של גלידת פקאן וחלווה, כשהפעם וויתרנו על הסוכר והעדפנו גרסה יותר "דיאטטית". בדומה למקרה הקודם, בדקות האחרונות אחרי פעולת ערבול של קצת יותר משעה, הוספנו חלווה קצוצה ופקאן מרוסק וגם הפעם קיבלנו גלידה מצוינת שהרגישה הרבה יותר "ביתית" ולא מתוקה בצורה מוגזמת או רוויה בצבעים מלאכותיים כמו שאפשר למצוא בגלידריות.
עוד בעיה במתכונים ובכלל בשיטת העבודה מול ה-DAV1280 שצריך לתת עליה את הדעת: גילינו שעדיף להכניס ¾ מהכמות המומלצת שכתובה, אפילו חצי מהכמות במקרים מסוימים, כי התכולה שהתבקשנו להכניס למכל לא ריאלית ולאחר שעת עבודה, לא ניתן להכניס עוד מצרכי טעם שתרצו לשלב בגלידה שלכם – כמו שקרה לנו לדוגמה בגלידת פקאן/חלווה, שממש לא הצלחנו להוסיף עוד מרכיבים כשהתבקשנו בתום ה-40 דקות הראשונות להכנה.