סקירה - שעון דופק וספורט Garmin Forerunner 245 Music 010-02120-C1 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

שעון דופק וספורט Garmin Forerunner 245 Music 010-02120-C1H

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Garmin Forerunner 245 Music 010-02120-C1H

הטוב
  • מתממשק אל Spotify ומאפשר לאחסן בתוכו שירים
  • פירוט מקצועי ומוקפד בממשק האינטרנטי של היצרנית
  • אטימות בפני מים בתקן ATM5
  • תומך ומציג התראות בעברית
  • עמידות גבוהה
הרע
  • כמות פעילויות ספורט מצומצמת יחסית למתחרים
  • ללא מסך מגע, תפעול באמצעות מקשים
  • מראה משעמם וטכני מאוד
  • חיי סוללה מגבילים
בשורה התחתונה
בתום כמה שבועות ספורטיביים במיוחד גילינו ששעון הספורט החכם Garmin Forerunner 245 Music מציע חיישן מיקום מוצלח, ניטור שינה שהפתיע לטובה, התממשקות עם Spotify ויש גם פירוט נתונים מפואר שיספק את כל אנשי הטבלאות והסיכומים הלא-נגמרים. יש פשרות כמובן: חיי הסוללה מגבילים בשימוש תובעני, התפעול עם מקשים עלול לתסכל את חובבי מסכי המגע ורשימת האימונים הייתה יכולה להיות מגוונת יותר. יש לו כמה מתחרים ראויים, אבל ה-Forerunner 245 מצליח לעמוד בזכות בעצמו ולהציע מוצר ספורט מקצועי.
הקדמה

שעון הספורט החכם Forerunner 245 Music מבית Garmin מצויד ב-GPS מובנה ומסוגל לנטר מדדים רבים ביניהם דופק, רמת מתח, שריפת קלוריות וצריכת חמצן מרבית (VO2max). כמרומז בשמו, השעון מאפשר לאחסן בתוכו עד 500 שירים וכן להפעיל מוזיקה ישירות משירותי סטרימינג פופולריים. עוד בשעון: ממשק מלא בעברית, הצגת התראות ותמיכה באייפון ואנדרואיד וחיי סוללה שמבטיחים עד 7 ימי עבודה. זמין בצבע תכלת, אפור, תכלת, לבן ושחור – שקיבלנו לסקירה.

תודה ל-BuyMax על השאלת השעון לסקירה

נוחות השימוש (40%)

8.5

נתחיל ממידות השעון; עם קוטר 1.2 אינץ' ועובי של 1.2 ס"מ, מדובר בשעון חכם שקטן יחסית ממתחרים שבדקנו בשנה האחרונה, אם לא הצנוע שבהם. הרזולוציה עומדת על 240X240 פיקסלים, שזה אומר בעיקר לא תצוגה חדה במיוחד, עם צבעים טיפה "עייפים" ופני שעון די מוגבלים בטווח הגוונים שלהם – בשל היעדרות בולטת של תצוגה מוכרת כמו Amoled למשל. עדיין המסך מתמודד בהצלחה מול אור טבעי ישיר וקרני השמש לא מחזירות השתקפות. משקל השעון כ-38 גרם, לא משהו שיכביד על ידכם יותר משעון רגיל. הפרופיל של השעון די טכני ומראהו משמים, אולי אפילו מדי; הוא שחור במלואו, עם בליטות מתכת בשני צדי הכתר ולא בורך בנראות אופנתית במיוחד אבל בהתחשב בייעודו המקצועי, קשה לשפוט בחומרה. על כתר השעון חמישה מקשים פיזיים המתפעלים את תפריטי השעון – כלומר תשכחו ממסך מגע ולנו לקח יותר מדי זמן להימנע מהקשות על המסך עד שקיבלנו עלינו את הגזירה.



עוברים ל"פרצופי שעון", כפי שהיצרנית מכנה את הסקינים שמעטרים את התצוגה הראשית. משום מה כדי להחליף פני שעון נדרשנו להתקין אפליקציה נוספת בשם Connect IQ Store, מעבר לזו הייעודית של השעון. החדשות טובות שהחנות כנראה תספק גם את הבררנים במיוחד; קיימת חלוקה תצוגות לקטגוריות לפי הצורך האישי (מיועד לרצים, עתירי נתונים או סתם אסתטיים במיוחד) והחנות גם יודעת להציע כל מיני אפליקציות קטנות (מבוססות מוזיקה, ניווט, שעוני עצר שונים, עזרים מספקי תובנות). התקנת פני השעון ומגוון העזרים הוא תהליך שלפעמים יכול לארוך דקות המתנה ארוכות, לא תמיד עם הצדקה ברורה – אבל בסוף הפעולה מתבצעת ושינויים קטנים בפני השעון כמו החלפה בתצוגה הראשית מ"צעדים" ל"כמות קלוריות שנשרפו" מתרחשת מיידית.



בכל הנוגע להתראות, ה-Forerunner 245 Music יודע להציג בגאון רוב מוחץ של ההתראות שהתקילו אותנו במהלך היום, בין אם זו הודעות בקבוצת ווטסאפ, הודעה אישית באינסטגרם או סיום הורדה של עוד תוכנית בנטפליקס. חלק מהאימוג'ים הוא לא מציג היטב והיישור לימין של השפה העברית לא תמיד מושלם – אבל בסך הכל הצגת ההתראות יעילה ברוב הזמן ותמיכתו בשפת הקודש ראויה להערכה.

יישומים ומולטימדיה (25%)

8.5

הניטורים השכיחים קיימים ב-Forerunner 245 Music: יש כאן תיעוד מתמיד של קצב הלב, רמת הלחץ וצריכת חמצן מרבית (VO2max). הצגת מזג אוויר, יומן, סיכום שריפת קלוריות יומי ונתוני הפעילות האחרונה הם משהו שהתרגלנו לקבל מכל שעון ספורט ראוי. אפליקציית Connect מבית היצרנית מציגה את הערך המוסף שחיפשנו ונתונים מתקדמים כמו רמות מתח מדורגות, סיכומי שבוע, קביעת יעדים ותובנות מפורטות מוצגות שם כהלכה. את התובנות הבאמת-מפורטות אפשר למצוא בממשק האינטרנטי של Garmin ושם חגיגת הנתונים מתחילה, למי שאוהב מספרים וחלוקת כל נשימה ומטר שהלכתם, לקטגוריה בפני עצמה. את הפירוט העצום שמציעה היצרנית אפשר לפרוש בסקירה משלה ועושר תוכן שכזה קשה למצוא אצל המתחרות.



את רמת הדיוק החיישנים ניתן לסכם כטובה: בריצת 4 ק"מ במסלול ידוע השעון תיעד כ-3.97 ק"מ ורמת הדופק שמרה על ערכים הגיוניים שתאמו למכשירי מדידה אחרים. על קצב שריפת הקלוריות הייתה לנו תלונה; השעון נוטה "לפרגן" ולהציג נתונים יותר מחמיאים מאשר המציאות. כך לדוגמה באימון קרוספיט קבוע שאנחנו נוהגים לבצע, רוב השעונים סיכמו שריפת 400-450 קלוריות, כשה-Forerunner 245 Music הציג 520-560 קלוריות, סטייה מהותית. חיישן השינה גם הוכיח את יעילותו וידע במדויק מתי נרדמנו והתעוררנו – אבל התגלה גם כזללן אנרגיה, על כך יפורט בהמשך במבחן הסוללה.



כמרומז בשמו, ה-Forerunner 245 Music מציע תכונות מבוססות מוזיקה שיועילו למתאמנים שרגילים להתאמן עם הצלילים האהובים עליהם. האפשרויות די מצומצמות אבל אמורות להספיק למשתמש הממוצע; ניתן להתחבר לחשבון שלכם בשירותי הסטרימינג של Spotify או Deezer ולהעלות שירים מהפלייליסט שלכם ישירות לשעון להשמעה ללא חיבור לאינטרנט – או פשוט להעביר ישירות קבצי שירים לשעון. ניסינו העברת שירים באמצעות Spotify וההתחברות הראשונית מתבצעת בסמארטפון. אח"כ חזרנו לשעון, שם הורינו לבחור את רשימות ההאזנה המועדפות עלינו, עם הצורך להתחבר ל-Wi-Fi סמוך וחיבור השעון למטען. העניין האחרון לא מחייב את המשתמש לבצע אבל אח"כ הבנו למה היצרנית ממליצה על כך; בתום העברת השירים כמעט נגזלו מאיתנו 8% סוללה.



העברת שירים באופן ידני הוא עניין הרבה יותר פשוט: חיברנו את השעון עם הכבל הייעודי למחשב וממש כמו העברת קבצים לדיסק-און-קי, העברנו שירים מתיקייה מקומית אל אחסון השעון באמצעות תוכנת Garmin Express, פעולה שאורכת הרבה פחות זמן ולא גוזלת חיי סוללה כלל – אבל אפשר להבין את הפער בין השיטות מן הסתם. מלאכת צימוד אוזניות הבלוטות' שלנו קלילה; ניסינו להתחבר עם אוזניות אלחוטיות של Jaybird ו-JBL ובשתיהן לא חווינו בעיות סוררות כמו התממשקות מתסכלת או חיבור לא-יציב. סך ההתרשמות שלנו חיובית; בתור מתאמנים שלא אוהבים להיסחב עם הטלפון בזמן ריצה, השעון הציע בהצלחה האזנה רציפה ונטולת קטיעות ישירות לאוזניות הבלוטות' שלנו.



עוברים לספורט: ה-Forerunner 245 Music מציע כמה פעילויות פופולריות כמו ריצה על הליכון או בחוץ, רכיבת אופנים, הליכה, שחייה, אימוני כוח, יוגה ואימון אירובי שאמור להחליף את כל אימוני הקרדיו שלא מצאתם ברשימה. הכרנו רשימות אימונים הרבה יותר מפורטות ומגוונות בשעונים מתחרים וחבל שהרבה מאימונים שאנחנו בעצמנו עושים כמו קרוספיט, ריצה בהתנגדות או אימוני מתח ומקבילים, הצטמצמו ל"אירובי" או "מאמץ" בשעון זה, מושגים די לקוניים שלא נשענים על מנטרי מדדים מדויקים ומותאמים מספיק. יש נקודת אור: ניתן לשכפל פעילות קיימת או להקים אחת חדשה עם ערכים משלה ולקרוא לה לפי רצונכם – אבל מדובר בפתרון חלקי לטעמנו.

משך פעולת סוללה (20%)

7.5

ה-Forerunner 245 Music מבטיח עד 7 ימי עבודה רצופים, עד 24 שעות כשה-GPS דלוק ועד 6 שעות כשה-GPS דלוק ומוזיקה מתנגנת. בשבוע הראשון השעון אכן הצליח לשרוד 6 ימים רצופים די בקלות כשהגענו ליום השביעי עם 15% סוללה – אלא שלטעמנו מדובר במצב לא ריאלי במיוחד. הרי ייעודו של השעון פונה בבירור למתאמנים וספורטאים חובבים, כך שקשה לנו לדמיין סיטואציה בה אדם שרכש שעון עם תכלית כה ברורה לא יתאמן למעלה משבוע.



בסיטואציה יותר ריאלית, שכללה מעקב אחר הדופק ורמות המתח, תיעוד שינה ו-2 אימונים – ובתום שלושה ימים מלאים השעון תבע חיבור מיידי לחשמל. לא תוצאה אידיאלית במיוחד; מדובר אמנם בחיי סוללה עדיפים על פני כמה שעונים מפורסמים פי כמה ממנו שיודעים להציע יום-יומיים של חיי סוללה באותם תנאים, אבל פגשנו בשעונים פחות מוכרים שידעו אפילו להציע יותר מדדים – וחיי סוללה כפולים מזה במקביל. טעינת השעון מתבצעת באמצעות כבל ייעודי המתחבר על גב השעון וטעינה מלאה אורכת כשעתיים, ללא אזכור לטכנולוגיית טעינה מהירה.

נוסיף עוד כמה תיעודי סוללה לטובת קבלת מושג כללי של קצב זלילת הסוללה:
  • בריצת 4 ק"מ, במהלכה ה-GPS תיעד את תנועתנו ומוזיקה הופעלה לאורך כל 25 דקות הריצה – נוצלו כ-11% אחוזי סוללה.
  • באימון קרוספיט בן 50 דקות, ללא מוזיקה פועלת וחיישן ה-GPS לא עבד, נוצלו כ-5% אחוזי סוללה.
  • תיעוד 7 שעות שינה גבו כ-12-15% סוללה מדי לילה, קצב מואץ למדי.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8

ה-Forerunner 245 Music מכוון בבירור לשימוש יום-יומי, תובעני ושוחק עבור המוצר, כזה שעלול להיחבט לא פעם ולהתמודד עם זה בגבורה. על המסך ציפוי Gorilla Glass 3 שאמנם רחוק מלהציע את המילה האחרונה מהיצרנית Corning אבל בשימוש שלנו הוא לא הצליח לתעד שריטה אחת. על הכתר קשה להחמיא באותה צורה: הספיק לו אימון קטלבלס אחד וחבטה קלה בחוסר-תשומת לב כדי להשאיר אחריו צלקת שפשוף מכוערת שכנראה תישאר שם לנצח.




רצועת הסיליקון 20 מ"מ קשה ועבה, לא סופגת זיעה ונשטפת בקלות ואולי חשוב לא פחות, ניתן להחליף אותה במגוון רצועות יצירתיות שמצאנו באתרי סחר סיניים מפורסמים. יש גם עמידות למים כמובן, בתקן 5ATM ששרד אצלנו את כל המבחנים; בזמן מקלחת, ריצה במהלך גשם קל וטבילה מלאה במים.

תודה ל-BuyMax על השאלת השעון לסקירה