- WiseBuy - Asus GeForce RTX 2080 Ti ROG-MATRIX-RTX2080TI-P11G-GAMING

שתף באמצעות:

כרטיס מסך Asus GeForce RTX 2080 Ti ROG-MATRIX-RTX2080TI-P11G-GAMING אסוס

סקירת wisebuy - כרטיס מסך Asus GeForce RTX 2080 Ti ROG-MATRIX-RTX2080TI-P11G-GAMING אסוס

הטוב
  • קירור נוזל מצוין
  • ביצועים מעולים
  • פעולה שקטה במיוחד
  • מגוון חיבורים
הרע
  • גודל פיזי עצום
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
ה-2080Ti Matrix של אסוס אמנם לא מציע ביצועים גרפיים משופרים לעומת ה-2080Ti הסטנדרטי של החברה, אך מערכת קירור הנוזל המובנית לא רק חוסכת עבודה רבה בהתקנה, אלא גם עובדת ביעילות בשמירה על טמפרטורה תקינה לאורך זמן. עם הפרש של כאלף שקלים בין הדגמים, קשה לומר בוודאות שזה משתלם, אך מי שרוצה כרטיס מסך מעולה עם קירור אפקטיבי מובנה בתוכו, יהיה מרוצה מאוד מדגם ה-Matrix.
הקדמה

בכל סדרת כרטיסי מסך ישנם דגמים המיועדים לאלו שרוצים את הטוב ביותר שהחברה מסוגלת לייצר ומוכנים לשלם על כך לא מעט, גם אם זה אומר שאין הרבה הבדל בביצועים אלא בהיבטים טכניים אחרים שיכולים להיות משמעותיים להם. כזה בדיוק הוא ה-Matrix של אסוס. זהו כרטיס מסך מסדרת 2080 Ti עם 11 גיגה RAM ייעודי וקירור נוזל מובנה בפנים. יש לו שתי יציאות HDMI 2.0b, שתי יציאות Display Port 1.4 ושקע USB C.






התקנה, ניהול ובקרה (50%)

8.5

התקנת הכרטיס התגלתה כבעייתית למדי במארז ה-ATX שלנו, שכן אורכו של הכרטיס כה גדול, שנאלצנו לפרק את הפאנל האחורי של המארז כדי להכניס אותו. הוסיפו לזה את גובה הכרטיס שעומד על שלושה חריצים לעומת 2 ב-2080Ti הרגיל של החברה, ותבינו מי קהל היעד פה. שכן כרטיס מסך שכזה עולה נכון ליוני 2019 יותר מ-7,000 שקל, אז אפשר להניח שמי שירכוש אותו ישקיע גם במארז גדול מהרגיל. 


כמו בשאר מכשירי החברה, גם כאן יש תאורה צבעונית שניתן לשלוט עליה. האפקט מאוד נחמד כתמיד, אך רלוונטי רק אם אתם משתמשים במארז שקוף או משהו יצירתי יותר.


מעבר לכך, כל האלמנטים זהים ל-2080Ti הרגיל, אותן תוכנות שליטה כמו GPU Tweek שדרכה ניתן לנהל את פרופיל השימוש של הכרטיס, אותה תמיכה בטכנולוגיות חדשות כך שלמעשה ההבדל היחידי בין השניים זו מערכת הקירור והגודל הפיזי של הכרטיס.




בחלקו האחורי של הכרטיס תמצאו שני שקעי HDMI 2.0b, שני שקעי Display Port 1.4 בגודל מלא ושקע USB C למסכי High End שתומכים בחיבור שכזה.





ביצועים ומבחנים (50%)

9.5

החלק המעניין ביותר בכרטיס המסך הזה הוא הקירור המובנה. מדובר במשאבת קירור נוזל המובנית ישירות בכרטיס המסך, כך שאם אתם מתכננים להרכיב מערכת קירור נוזל במחשב, אין צורך לעקם צינורות ולהלחים חיבורים בזוויות כדי לקרר אותו ביעילות, המערכת כבר מובנית עליו ישר מהמפעל.



קירור נוזל עובד בדיוק כמו שאתם מכירים מהרכב. ישנו רדיאטור עם צלעות קירור דקות ועליו שלושה מאווררים גדולים שעליהם ניתן לשלוט בנפרד, ואלו מפזרים את החום שאותו נוזל ייעודי מוליך מהמעבד המובנה ושאר הרכיבים הנלווים לו. לשאלתכם, האם זה יותר אפקטיבי מקירור אוויר בלבד, תשובתנו היא שבמקרה זה בהחלט כן. מדדנו טמפרטורות נמוכות בכמעט 10 מעלות לעומת ה-2080Ti של אסוס שבדקנו, כך שיש לזה משמעות. 



בתוכנת המבחן 3DMark בבדיקה Time Spy התקבלה תוצאה של 11,212 נקודות




בבדיקה Fire Strike Ultra קיבלנו 8260 נקודות.




אלו לא התוצאות הגבוהות ביותר שקיבלנו ולמעשה הן נמוכות יותר ממה שה-2080Ti הרגיל קיבל, אך הבדיקה ההיא נערכה עם לוח אם ומעבד חדשים וחזקים יותר ממה שהיה נוכח במחשב בזמן בדיקה זו. עם זאת, נציין שההפרש הוא מינורי ובכללי איננו מייחסים משקל רב למבחנים סינתטיים.


כמו עם כל טכנולוגיה חדשה, לא מספיק להיות הטוב ביותר, אתם גם צריכים להפעיל משחקים שתומכים בטכנולוגיות האלו. בכך, Battlefield V שתומך ב-Direct X12, ב-Real Time Ray Tracing ו-DLSS, רץ על כ-120 פריים לשנייה כשכל ההגדרות על Ultra וזה נראה מדהים.



לעומת זאת, GTA V - משחק שיצא ב-2013 וממשיך להיות רלוונטי כיום, אינו תומך בדבר וממנו הצלחנו לחלץ לא יותר מ-50 פריים לשנייה וגם זה עלה וירד כל הזמן.



עוד דוגמה היא Cities Skylines - משחק בניית ערים שעיקרו בפעולת ה-CPU של המחשב, שם הצלחנו לגרד בין 17 ל-25 פריים לשנייה.