- WiseBuy - OnePlus 7 Pro 256GB 12GB RAM

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus 7 Pro 256GB 12GB RAM וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 7 Pro 256GB 12GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • עיצוב יוקרתי
  • טעינה מהירה מאוד
  • יכולות צילום מתקדמות
  • מסך איכותי ומרשים במיוחד
  • ביצועים מהירים לכל אורך הממשק
הרע
  • מחיר גבוה מתמיד
  • היעדר עמידות במים
  • גדול מאוד ואינו נוח לאחיזה
  • אינו תומך בטעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
ה-OnePlus 7 Pro הוא ללא שום ספק אחד ממכשירי האנדרואיד הטובים ביותר בשוק כיום. בפעם הראשונה, וואן פלוס עולה שלב ומנסה להתחרות באופן ישיר מול מכשירי הפרימיום של סמסונג, וואווי ויצרניות אחרות, עם השקעה עתירה בעיצוב, במצלמה, ובמסך, והיא בהחלט מצליחה לבצע זאת. המסך מצויין, הביצועים מרשימים כמו תמיד, ויכולות הצילום הצליחו להשתפר גם הן. מנגד, המחיר, במיוחד בשוק הישראלי, קפץ באופן משמעותי בהשוואה לדור הקודם ומגיע עד לכ-4,000 שקלים.
הקדמה

וואן פלוס חרטה על דגלה את הביטוי Never Settle, ובשנתיים הראשונות להקמתה דאגה להביא לשוק מכשירי דגל בעלי מפרט עוצמתי, יכולות מתקדמות ומחיר אטרקטיבי. משנה לשנה, כפי שקרה ביתר שוק המובייל ובקרב שאר היצרניות, העלתה גם וואן פלוס את מחיריה (ואת איכות מכשיריה), עד אשר השיקה מוקדם יותר השנה את מכשיר הדגל OnePlus 7 Pro. הסמארטפון המתקדם והיקר ביותר בפיתוחה.







ה-OnePlus 7 Pro מביא עימו מפרט ויכולות שמטרתם כבר אינה אך ורק לספק ללקוחות החברה תמורה דומה עבור מחיר נמוך יותר מזה של מכשירים מבית חברות מתחרות, אלא גם להתגבר עליהם ולהוות אלטרנטיבה אמיתית לסמסונג, וואווי ואחרות. לקחנו את המכשיר, שנמכר בישראל במחיר התחלתי של 3,350 שקלים ומגיע עד לכ-4,000 שקלים, ובדקנו האם הוואן פלוס 7 פרו עומד מאחורי הבטחותיה של היצרנית הצעירה. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע (15%)

9

בפעם הראשונה מאז הושק מכשיר הדגל למותג וואן פלוס, מציידת היצרנית את ה-OnePlus 7 Pro במערך אודיו סטריאופוני - כזה שמשלב בין רמקול הנמצא בתחתית המכשיר ומתפקד כרמקול הראשי לבין רמקול משני ששוכן באפרכסת השיחות. צמד הרמקולים מצליחים לבצע עבודה טובה - הסאונד חזק ועוצמתי (ומדי פעם גם נוטה להבהיל), ואיכות האודיו המתנגן טובה בעיקר כשעוצמת האודיו אינה מתקרבת למקסימיום. כאשר העוצמה כוונה למקסימום, הצלחנו להרגיש פגיעה בחווית ההאזנה עם סאונד שהפך צורם.


ניהול השיחות התבצע ללא בעיה - עוצמת האודיו בשיחת טלפון הייתה טובה, המיקרופון ביצע את עבודתו כהלכה ובסך הכל הייתה חווית השיחה טובה. בוואן פלוס ממשיכים גם השנה לוותר על שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, ואת אמצעי השמע החיצוניים תדרשו לחבר באמצעות בלוטות' או דרך שקע ה-USB Type-C.



נוסף על כך, בחברה החליטו השנה לוותר גם על מתאם ה-3.5 מ"מ ל-USB Type-C שהגיע באריזת הדור הקודם, ודרשו לשלם על כך עלות נוספת הנעה סביב 50 שקלים. לזכותה של היצרנית נציין כי באריזת ה-OnePlus 7 Pro ישנן אוזניות In Ear - זאת בפעם הראשונה עבור וואן פלוס.

נוחות השימוש (35%)

9

ה-OnePlus 7 Pro כולל מסך חדש לחלוטין מסוג Fluid AMOLED - טכנולוגיה אותה פיתחה היצרנית על בסיס מסכי ה-AMOELD של סמסונג. המסך מגיע בגודל 6.67 אינץ' וברזולוציית Quad HD Plus (או: 3120X1440 פיקסלים), ביחס 19.5:9, עם תמיכה ב-HDR10 Plus ובקצב רענון של 90 הרץ. כמו כן, מדובר במסך הקמור מימינו ומשמאלו, בדומה למכשירי סמסונג מהשנים האחרונות.



קצב הרענון של המסך, 90Hz, בשילוב עם יתר הפיצ'רים ויכולות פאנל התצוגה, הופך את חווית הצפייה בוואן פלוס 7 פרו לאחת מן הטובות ביותר שראינו בשוק הסלולר. המסך חד, בהיר מאוד, ויותר מכל - חלק. כל פעולה שביצענו, בייחוד בגלילה, מעבר ממצב מאונך למאוזן וכל אנימציה אחרת שהוצגה על המסך - כולן הוצגו באופן חלק ומרשים במיוחד. מדובר בחווית הצפייה מהטובות במכשירי אנדרואיד אם לא הטובה ביותר, גם בהשוואה למסכי סדרת Galaxy S10.


מלבד נושא קצב הרענון, המסך פשוט תפקד מצויין וכל תוכן שהוצג עליו היה מהנה לצפייה - סרטים וסדרות בנטפליקס, משחקים, סרטוני וידאו ועוד. בחברה מאפשרים למשתמש לבחור את קצב הרענון והרזולוציה של המסך, וכן מציעים באופן דיפולטיבי מצב דינמי - המסוגל לבחור את רזולוציית המסך באופן אוטומטי.


החוויה המצויינת עם הצג לא תמה כאן. מדובר במסך הקמור מימינו ומשמאלו, ואף על פי שאנו לא מחובבי ז'אנר מסכי הסמארטפונים הקמורים - הקימור שמציע המכשיר עדין מאוד, והם כמעט בלתי מורגשים בשימוש. בחלק מן הסיטואציות תשימו לב לכך ואותה בעיה מוכרת של השתקפויות על גבי הקימור עדיין קיימת. עם כיסוי ההגנה השוליים הקמורים הורגשו אף עוד פחות. נקודה נוספת לזכות מסך ה-OnePlus 7 Pro היא העובדה שזה מגיע עם שוליים מהדקים ביותר שראינו בשוק, וללא כל חריץ או חור במסך. במקום זאת, מציע המכשיר מצלמת סלפי החבויה במסגרת ונשלפת ממנו בכל רגע בו היא נדרשת לפעולה.




מתחת לפאנל התצוגה עצמו כולל המכשיר קורא טביעות אצבע אופטי. הקורא עובד בצורה טובה ומציג שיפור על פני הדור הקודם וכן על פני חלק מן המתחרים. עם זאת, עדיין לא מדובר בקוראי טביעות האצבע הקפסטיביים שהגיעו לרמת גימור מצויינת. עוד בנושא הזיהוי הביומטרי, המכשיר מגיע גם עם אפשרות לזיהוי פנים ב-2D לצורך פתיחת הנעילה. עם זאת, מכיוון שבכל פתיחה נדרשת המצלמה להשלף החוצה, התהליך הופך להיות מעט יותר ארוך מזה שהורגלנו אליו בעבר. 


בשניה שתצליחו להסיר את העיניים מן המסך המצוין, תוכלו לראות את יתר המכשיר, שבנוי בצורה נפלאה. מסגרתו עשויה מתכת שמספקת תחושה יוקרתית, וגבו - אף על פי שעשוי זכוכית, מגיע בגימור ייחודי שמספק תחושת מט חלקלקה שאפילו מזכירה קצת מתכת. הכפתורים השונים מספקים פידבק מעולה, בקר מצב השמע (רטט, שקט או צליל) ממשיך להיות תוספת מבורכת ובסך הכל - איכות הבנייה כאן לא פחות ממצוינת.



נקודה נוספת לזכות המכשיר היא מנוע הרטט שלו. הוואן פלוס 7 פרו כולל מנוע רטט מצויין, כזה שמזכיר לנו את פידבק ה-3D Touch של מכשירי אפל. שילובו של מנוע רטט טוב מצליח לשפר משמעותית את חווית השימוש - עם פידבק שמגיע מיד בלחיצה, ואינו מרעיד את היד באופן לא נעים. בוואן פלוס הוסיפו את המשוב הפיזי גם לאפליקציות מערכת שונות וזה בהחלט משפר את החוויה.


למכשיר ישנו חיסרון משמעותי שחשוב לזכור: לא מדובר במכשיר קטן. רחוק מכך - ה-OnePlus 7 Pro הוא אחד ממכשירי הדגל הגדולים ביותר בשוק. מימדיו עומדים על 162.6 מ"מ אורך ו-75.9 מ"מ רוחב. השימוש במכשיר ביד אחת אינו אפשרי (לפחות לא בצורה נוחה ומבלי להסתכן בהחלקת המכשיר), וזהו לא מכשיר שניתן לשים בכיס ולשכוח ממנו. לא רק שמימדיו גדולים, הוא גם כבד למדי - 206 גרם, וזה מורגש מאוד. 


הריצה למסכים גדולים מובנת וברורה - המשתמשים צורכים יותר תוכן, השוליים קטנים והשימוש בסמארטפון ממשיך להתעצם. עם זאת, לטעמנו ישנה נקודה בה המכשיר פשוט הופך גדול מדי - והוואן פלוס 7 פרו מאוד קרוב לנקודה זו. אם בוואן פלוס היו משיקים גרסה זהה עם מסך קטן יותר (בגודל שנע סביב 6 אינץ') ועם יכולות זהות - אין לנו ספק כי זו הייתה מצליחה לספק חווית שימוש אף טובה יותר מזו שקיבלנו מה-OnePlus 7 Pro. 



מתחת לפני השטח, כולל ה-OnePlus 7 Pro מפרט מצוין על כל דגמיו, כשבראשו עומדת מערכת השבבים Snapdragon 855. אלא שהדגם שקיבלנו לסקירה לוקח זאת אף צעד אחד קדימה ,כשהוא מכיל לצד השבב המתקדם, גם 12GB RAM וזיכרון אחסון בנפח של 256 גיגה-בייט (ללא אפשרות הרחבה). 


המפרט המתקדם אפשר לוואן פלוס 7 פרו לתפקד בצורה מרשימה מאוד. הוא מהיר, בעל זמני תגובה וזמני טעינת אפליקציות טובים, וכל אפליקציה או משחק שהרצנו עליו, ביניהם Asphalt 9, עבדו מצוין ואפשרו לנו להינות מחווית שימוש טובה מאוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 9.0 בצירוף לממשק OxygenOS העצמאי של היצרנית. 

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

9

וואן פלוס מצטרפת לסערת מערכי הצילום המשולשים, וגם ה-OnePlus 7 Pro כולל בגבו 3 מצלמות כחלק ממערך הצילום הראשי. החיישן העיקרי והראשי מבין השלושה הינו חיישן IMX586 מבית סוני ברזולוציית 48 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/1.6, מייצב תמונה אופטי (OIS) ופוקוס לייזר אטומטי.



צמד החיישנים המשניים מגיעים בתצורה הבאה: 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם של f/2.2 עבור מצלמת הזווית הרחבה ו-8 מגה פיקסל, מפתח צמצם של f/2.4, מייצב תמונה אופטי ופוקוס לייזר אוטומטי עבור מצלמת הטלפוטו שתאפשר ביצוע זום אופטי ללא פגיעה משמעותית באיכות.





אם בעבר אחד מחסרונותיה המשמעותיים של וואן פלוס במכשירי הדגל שלה היה יכולות הצילום שלה, שהחווירו בהשוואה למתחרים, הרי שעם ה-OnePlus 7 Pro היצרנית מותירה את רקורד זה מאחור. ה-OnePlus 7 Pro מאפשר להפיק תמונות מצוינות בתנאי תאורה טובים (צילומי יום-חוץ) ותמונות טובות מאוד גם בצילומי פנים. תוצאות הצילום חדות, הטווח הדינמי טוב וכמות הפרטים שמצליחה המצלמה לקלוט גבוהה מאוד. 







כשזה נוגע לחיישנים המשניים - מצלמת הטלפוטו והמצלמה עם זווית הצילום הרחבה, התוצאות קצת פחות מרשימות. חיישן הטלפוטו מאפשר לבצע זום אופטי של עד פי 3, ובתנאי תאורה טובים, בעיקר בצילומי חוץ במהלך שעות האור, הצליחו להפיק תוצאות לא רעות. אנחנו מצאנו בזום של עד פי 2 המתבצע אוטומטית בלחיצה על הכפתור המתאים כמעט מוגזמת, שכן זה הופך את תמונות הפורטרט - שמצולמות על ידי חיישן זה באופן אוטומטי, לכאלו שדורשות להתרחק מן האובייקט אחרת זה יהיה קרוב מדי. 




צילום עם זווית הצילום הרחבה היה דומה - בתנאים טובים התוצאות לא רעות, אך בתנאי תאורה פחות טובים ובצילומי פנים היו התוצאות פחות טובות משמעותית. ישנם הבדלי איכות מהותיים בין החיישן הראשי לחיישן ה-16 מגה פיקסל עם הזווית הרחבה, וזה בולט בכל תמונה המצולמת עימו. המעבר בין המצלמות השונות לא היה מהיר כפי שציפינו, ובהחלט נשמח לראות את זמן התגובה במעבר בין החיישנים משתפר. בזירת הוידאו מצליח המכשיר לעשות עבודה לא רעה, בדגש על החיישן הראשי. חשוב לציין שלא ניתן לצלם סרטוני וידאו עם המצלמה הרחבה. 


בחזית ה-OnePlus 7 Pro לא נמצאת מצלמת סלפי. כן כן, המכשיר לא מגיע עם מצלמה בחזית - אלא זו משולבת במגירה הקופצת ממסגרתו ברגע שהיא נדרשת לפעולה. אף על פי שבאופן ראשוני חששנו כי מדובר בפיתרון שנמצא על גבול הגימיק, זה כלל לא הרגיש כך.





המצלמה יצאה ממקומה במהירות בכל פעם שנדרשה לכך, נסגרה במהירות ביציאה מן האפליקציות הרלוונטיות ובמקרה של נפילה או הפעלת לחץ פיזי עליה, היא נסגרה באופן אוטומטי. בהחלט מצוין. כשזה נוגע ליכולות שלה, לא התאכזבנו במיוחד - התוצאות טובות והצליחו לספק את הצרכים שלנו בתקופת השימוש, גם אם לא מדובר במצלמת הסלפי הטובה ביותר שראינו. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

וואן פלוס שדרגה את ה-OnePlus 7 Pro לא רק בביצועים, אלא גם בזירת הסוללה. הוא כולל סוללת 4,000mAh עם תמיכה בטכנולוגיית הטעינה המהירה המצויינת Warp Charge. הצלחנו לסחוט ממנו סביב 5 וחצי שעות מסך רצופות - נתון טוב למדי, כזה שעומד בקו אחד עם הגלקסי S10 פלוס, אך לא מהמרשימים ביותר שראינו. השימוש שלנו במכשיר כלל ניווט באמצעות ווייז וגוגל מפות, גלישה אינטנסיבית באמצעות Chrome, שיטוט ברשתות החברתיות, צילום, צפייה בסרטונים ומעט גיימינג.  מדובר בחיי סוללה זהים לאלו שהפקנו עם ה-OnePlus 6T, שכלל סוללה בקיבולת נמוכה יותר (אך גם מסך קטן יותר וברזולוציה נמוכה יותר).



אל מול חיי הסוללה הטובים אך לא מרשימים במיוחד, ניצבות איתנות יכולות טעינה מהירה מהטובות ביותר בשוק. באמצעות שנאי 30 וואט התומך בטכנולוגיית Warp Charge שמגיע באריזת המכשיר, 30 דקות טעינה הצליחו להביא אותנו ללא פחות מ-60 אחוזים. תוך 45 דקות הגענו ל-85 אחוזים, וטעינה מלאה נמשכה כשעה ורבע.


הסיבה להפרשי הזמן המשמעותיים היא שדקות הטעינה הראשונות מתבצעות בתפוקה מלאה, שמטרתה לאפשר למשתמש לטעון את המכשיר למספר דקות ולאחר מכן להמשיך לעבוד למספר שעות. נוסף על כך, יש לציין כי המכשיר אינו תומך בטעינה אלחוטית - פיצ'ר נוסף שנעדר ממנו בהשוואה לכמעט כל אחד ממתחריו בשוק. 

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

8.5

שנה נוספת וחולפת, המחיר ממשיך לעלות וגם הפעם וואן פלוס מסרבת לצייד את מכשיריה בתמיכה באחד מתקני IP לעמידות בפני מים ואבק. בוואן פלוס אמנם מציינים כי ה-OnePlus 7 Pro הוא המכשיר העמיד ביותר בפני מים שהחברה איי פעם ייצרה, אך הוא לא עבר את המבחנים הנדרשים לצורך קבלת אחד מתקני IP ולא ניתן לדעת עד כמה בדיוק הוא עמיד.



אם בעבר סלחנו ליצרנית על כך מכיוון שמכשיריה היום זולים מן המתחרים באופן משמעותי, לא בטוח שזהו דבר שניתן להמשיך ולמחול עליו כשהמכשיר מתומחר בעד ל-4,000 שקלים. בכל הנוגע לעמידות בפני שריטות ופגיעות, המכשיר מצויידת בזכוכית הגנה מסוג Gorilla Glass 5 המגנה על חלקו הקדמי והאחורי, אף על פי ש-Gorilla Glass 6 כבר זמינה בשוק לא מעט.







בתקופת השימוש שלנו במכשיר, שמגיע עם מגן מסך מובנה המותקן במפעל, לא נתקלנו בשריטות או פגיעות מכל סוג שהוא. נציין כי מדובר במכשיר גדול וחלקלק במיוחד, והשימוש עימו במגן מכל סוג שהוא משפר את נוחות האחיזה משמעותית ולטעמנו די הכרחי. החברה כוללת באריזת המכשיר כיסוי הגנה שקוף ואיכותי למדי.