סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi K20 / Mi 9T 64GB 6GB RAM שיאומי
- עיצוב יוקרתי
- יכולות צילום לא רעות
- ביצועים מצוינים בשוק הביניים
- מסך ללא חריץ עם שוליים דקים
- מעט כבד ומגושם
- קורא טביעות אצבע מאכזב
- מנגנון מצלמה קדמית איטי
מותג Redmi הפך לאחרונה למותג עצמאי, כזה המתנהל בנפרד מחברת האם - שיאומי, ואף הכריז על סדרת הפרימיום-דגל הראשונה שלו - Redmi K20. אלא שזמן קצר לאחר מכן, החליטה היצרנית "לשאול" את הסדרה ולחשוף אותה בשוק הבינלאומי תחת שם המותג Xiaomi Mi 9T.
ה-Mi 9T למעשה זהה לחלוטין ל-Redmi K20 הסטנדרטי, ומגיע עם עיצוב זכוכית, מצלמת פופ-אפ הנשלפת ממסגרתו, מפרט ביניים מתקדם שבראשו ה-SD730 ומסך בעל שוליים דקים ללא חריץ. הוא הגיע לישראל זמן קצר מאוד לאחר ההכרזה הבינלאומית, כאשר אל מפרטו מוצמד תג מחיר של 1,599 שקלים והבטחות רבות מצד היצרנית. אז האם אכן מדובר במכשיר ביניים משתלם?
תודה להמילטון היבואן הרשמי של שיאומי בישראל על השאלת המכשיר לסקירה.
ה-Xiaomi Mi 9T לא מתיימר לספק חווית אודיו פורצת דרך, אך את הבסיס הנדרש הוא מצליח לבצע בצורה טובה. אפרכסת השיחות עושה עבודה טובה עם ווליום גבוה ואיכותי דיו, כאשר ראוי לציין כי היא ממוקמת בדיוק במרכז באופן שמאפשר חווית שימוש נוחה ואינו דורש להזיז את היד בכל רגע על מנת למצוא את הזווית המתאימה.
עבור האזנה למוסיקה וצפייה בסרטים, כולל המכשיר רמקול מונו יחיד הנמצא בחלקו התחתון, בסמוך לשקע הטעינה מסוג Type-C. הרמקול עושה עבודה ממוצעת - איכות האודיו מספקת אך אינה מרשימה מאוד, עוצמתו גבוהה וכשהווליום מתקרב למקסימום הסאונד בהחלט נפגע. חשוב לציין שה-Mi 9T ממשיך להגיע עם כניסת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות, פיצ'ר שהולך ונעדר משוק הסלולר.
אף על פי שה-Mi 9T פונה לשוק הביניים, בשיאומי לא חסכו על עיצובו. הוא נראה, ומרגיש מכשיר פרימיום מקצה לקצה. הוא מגיע במבנה סנדוויץ' זכוכית עם מסגרת אלומיניום, והאחיזה בו מספקת תחושה די יוקרתית. משקלו 191 גרם - ואף על פי שזה לא נשמע כבר במיוחד, הוא מרגיש די כבד ובאחיזה לאורך זמן זה יכול קצת להעיק.
בהמשך לטרנד שהולך ומתגבר בשוק המובייל בשנה האחרונה, את מצלמת הסלפי משלבת שיאומי במסגרת האלומיניום של המכשיר. בכל כניסה לצילום הקדמי באפליקציית הצילום - נשלפת המצלמה ממגירתה באמצעות מנגנון ממונע, ותוך קצת פחות משניה היא זמינה לצילום. עם זאת, בהשוואה ל-OnePlus 7 Pro שסקרנו ומגיע עם מנגנון דומה, נראה שמנוע הוצאת המצלמה איטי באופן מורגש. אם אינכם מצטלמים פעמים רבות במהלך היום עם המצלמה הקדמית, סביר שלא תרגישו בכך.
מצד שני, במידה ותרצו להשתמש במצלמה הקדמית כדי לפתוח את נעילת המכשיר, האיטיות תורגש פי כמה כך שרואים שנעשו ויתורים כדי לספק מסך נטול חריצים. בלי קשר למהירות הוצאת המצלמה - זיהוי הפנים בסביבה חשוכה היה כושל למדי. קורא טביעות האצבע שמגיע מתחת למסך ה-Mi 9T עושה עבודה די מאכזבת ובהחלט פחות טובה מזו של חיישן סטנדרטי בגב המכשיר. עם זאת, לא מדובר במקרה של שיאומי בלבד - קוראי טביעות האצבע שמתחת למסך פשוט עוד לא הצליח להגיע ליכולות אליהם התרגלנו מהקוראים הסטנדרטיים.
בחלקו הקדמי של ה-Mi 9T ישנו מסך מסוג Super AMOLED בגודל של 6.39 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus. מדובר במסך עם שוליים דקים במיוחד מכל עבר, כשאלו שמעל ומתחת לצג כמעט סימטריים. המסך הצליח לבצע עבודה טובה מאוד לכל אורך השימוש שלנו בו. הוא חד, בהיר לשימוש במרבית הסיטואציות וכל תוכן שזרקנו עליו קיבל מראה מעולה המוכר ממסכי ה-AMOLED: צבעים עזים ורמת שחור מצוינת. תחת אור שמש ישיר, הבהירות המקסימלית לא תמיד הספיקה ומפעם לפעם התקשנו לצפות בתוכן.
צמצום שולי המסך מביא למימדים לא רעים, ביחס לגודל המסך: 156.7 מ"מ אורך ו-74.3 מ"מ רוחב. עם מימדים אלו, נוחות האחיזה והשימוש ב-Mi 9T היו די טובים. לא מדובר במסך שקל לתפעל ביד אחת (כמו כל הסמארטפונים כיום), אך מיקום כפתור הנעילה היה נכון ולא דרש מאיתנו לבצע שינויים באחיזה, והכיסוי שמגיע ללא עלות באריזה גרם למכשיר להרגיש טוב יותר ביד.
ה-Mi 9T הוא אחד הסמארטפונים הראשונים בעולם המגיע מצויד במערכת השבבים Snapdragon 730. מדובר בשבב הפונה לשוק הבינוני-גבוה, וכזה שמתיימר לקרב את מכשירי הביניים צעד אחד קדימה אל מכשירי הדגל. השבב כולל מעבד מסוג Kryo 470, עם 8 ליבות בתדר מקסימלי של 2.2GHz, כמו גם יחידת עיבוד ייעודית עבור ביצועי בינה מלאכותית (AI). עוד כולל השבב את המאיץ הגרפי Adreno 618, הוא מיוצר בהליך 8nm חדשני ולצידו ישנו מערך זיכרון שכולל 6GB RAM ו-64 או 128 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי (בגרסאות הנמכרות בישראל). על המכשיר רצה מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 פאי בשילוב עם ממשק MIUI 10.
במבחן חיי היום-יום, ה-Snapdragon 730 מצליח ובגדול. ה-Xiaomi Mi 9T הצליח לספק ביצועים מצוינים ביחס למחירו, כאלו שלעיתים לא ראינו גם במכשירים יקרים יותר משמעותית. כל פעולה שרצינו לעשות בוצעה במהירות, מעבר בין אפליקציות היה מהיר באופן יחסי, פתיחת אפליקציות הייתה זריזה ובסך הכל החוויה כולה מביצועי המכשיר הייתה חיובית. משחקים בסיסיים וגם כאלו שיהיו אינטנסיביים ירוצו ללא אתגרים משמעותיים, אך עדיין לא מדובר בחיית ביצועים בכל מה שקשור לגיימינג. אין ספק שיכולותיו של השבב החדש ניכרות בביצועי ה-Mi 9T.
ה-Mi 9T של שיאומי מיישר קו עם מכשירי הדגל של החברה, וכולל בגבו 3 מצלמות: חיישן 48 מגה פיקסל ראשי עם מפתח צמצם של f/1.8 ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי; מצלמת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.4 ועדשת טלפוטו עבור ביצוע זום אופטי של עד פי 2; וחיישן שלישי ברזולוצית 13 מגה פיקסל עם עדשה רחבה במיוחד ומפתח צמצם של f/2.4.
חיישן הצילום הראשי בשלו מצליח לעשות עבודה מעולה. בתנאי תאורה טובים, ובעיקר בצילומי יום, הצלחנו להפיק תוצאות צילום מצוינות מחיישן ה-48 מגה-פיקסל הראשי, כאשר התמונות הסופיות מופקות ברזולוציית 12 מגה פיקסל הודות לטכנולוגיית Quad Bayer המאחדת כל ארבעה פיקסלים לפיקסל אחד. תוצאות הצילום חדות, בעלות צבעים מדויקים, כמות פרטים טובה וטווח דינמי שלא מאכזב.
עדשת הטלפוטו מאפשרת ביצוע זום אופטי של פי 2, והתוצאות שאלו מפיקה היו בסך הכל טובות, אך פחות טובות מאלו שהפקנו עם החיישן הראשי. החיישן השלישי עם זווית הצילום הרחבה היה מאכזב יותר, עם אפקט עין-דג די בולט, כמות פרטים וחדות נמוכות יותר.
בצילום לילי תוצאות הצילום משלושת המצלמות היו לא רעות עבור מחיר המכשיר, כשהחיישן הראשי הפיק את התוצאות הטובות ביותר בלילה. בשיאומי מציידים את המכשיר במצב צילום לילי המצלם מספר תמונות בו זמנית ומאגד ביניהן לתמונה אחת. צילום במצב זה מצליח להפיק במרבית המקרים תוצאה טובה ביותר, אך לוקח יותר זמן ודורש יד יציבה.
מצלמת הסלפי שחבויה במסגרת האלומיניום (מצלמת 20 מגה פיקסל) עשתה עבודה טובה לכל אורך השימוש שלנו במכשיר. איכות הצילום לא רעה, כמות הפרטים הייתה בסדר ובתנאי תאורה טובים גם החדות הייתה מרשימה. פתיחת המצלמה לוקחת מעט זמן, אך סביר להניח שרוב המשתמשים לא ישימו לב לכך.
מה שכן הצליח לאכזב אותנו, בדומה למכשירים אחרים מבית החברה, הייתה אפליקציית הצילום, עם איטיות שבהחלט הורגשה הן בפתיחתה והן בשימוש הרציף. מעבר בין חיישני הצילום היה איטי, והזמן הלוקח למצלמה לתפוס את התמונה מהרגע שלחצנו על כפתור הצמצם היה גם הוא ארוך משציפינו.
בשנה האחרונה דואגת שיאומי לצייד את מרבית מכשיריה בסוללות בקיבולת לא רעה בכלל, וכך גם עם ה-Mi 9T/Redmi K20. המכשיר כולל סוללת 4,000mAh החבויה במבנה זכוכית ואלומיניום בעובי של 8.8 מ"מ. אותה סוללה הצליחה לעבור איתנו ימי עבודה (וחופשה) מלאים שהחלו ב-8:00 בבוקר ונמשכו עד הלילה, גם בימים ארוכים ומתישים.
רק בימים אינטנסיביים במיוחד, בהם השימוש במכשיר כלל שעות רבות של ניווט באמצעות Google Maps, גלישה דרך כרום, צפייה בוידאו דרך נטפליקס ויוטיוב וכן לא מעט צילום, נדרשנו לטעינה נוספת. וגם במקרה זה מדובר בטעינה שהתבצעה בשעות הערב ולא לפני כן.
לכל אורך תקופת השימוש, שעות המסך שהצלחנו להפיק מהמכשיר נעו בין 5 וחצי ל-6 שעות רצופות, יחד עם זמן שיחה לא קצר של שעה או יותר. מדובר בחיי סוללה מעולים שמבחינתנו הצליחו לעשות את העבודה. טעינת ה-Xiaomi Mi 9T מתבצעת דרך שקע USB Type-C שבחלקו התחתון, ובאמצעות שנאי 18 וואט ייעודי המגיע באריזה. באמצעות שנאי נטען המכשיר מ-0 ל-100 אחוז תוך שעה ו-40 דקות, ואילו 30 דקות טעינה סיפקו כ-40 אחוזי טעינה.
מרבית מכשירי הדגל כיום כבר מצוידים בעמידות בפני מים ואבק במגוון תקנים שונים, אך התכונה המוכרת טרם חילחלה מטה אל מכשירי הביניים. כך, ה-Xiaomi Mi 9T אינו מגיע עם כל עמידות בפני מים, ובהחלט יש להזהר בנושא. כמכשיר פרימיום בשוק הביניים, הוא מגיע עם מבנה המשלב בין 2 יריעות זכוכית מסוג Gorilla Glass 5 שנמצאות בחזית ובגבו, לבין מסגרת עשויה אלומיניום.
כמו כל מכשיר עשוי זכוכית, גם ה-Mi 9T מרגיש חלקלק למדי, ומסך ה-6.39 אינץ' הגדול שלו לא מסייע. באריזה ישנו כיסוי הגנה פלסטיק קשיח שאמנם לא מגן עליו במיוחד, אך הופך אותו לקצת פחות חלקלק.
תודה להמילטון היבואן הרשמי של שיאומי בישראל על השאלת המכשיר לסקירה.