- WiseBuy - Apple Watch Series 4 44mm Aluminum Case Sport band GPS + Cellular

שתף באמצעות:

שעון חכם Apple Watch Series 4 44mm Aluminum Case Sport band GPS + Cellular אפל

סקירת wisebuy - שעון חכם Apple Watch Series 4 44mm Aluminum Case Sport band GPS + Cellular אפל

הטוב
  • eSIM משדרג את השימושיות
  • מסך מצוין ואיכותי להפליא
  • מגוון נרחב של יישומים
  • עיצוב יוקרתי ואלגנטי
הרע
  • מתחמם במהלך השימוש ב-LTE ללא אייפון
  • חיי סוללה קצרים בשימוש ברשת הסלולרית
  • תומך במכשירי אייפון בלבד
בשורה התחתונה
ה-Apple Watch Series 4 בגרסת GPS Cellular (או LTE) נשאר אותו שעון חכם מצוין שהכרנו, אך לוקח את חווית השימוש והפרודקטיביות כמה צעדים קדימה. היכולת לצאת לכל פעילות ספורט שהיא כשהאייפון נותר בבית, מבלי לוותר על האזנה למוסיקה או פודקאסטים דרך הרשת וקבלת שיחות טלפון והתראות, היא בהחלט תענוג. מלבד חיי הסוללה הדורשים שיפור, הבדל המחיר המשמעותי מעל המחיר המקורי שגם כך גבוה למדי, הופך את גרסת ה-eSIM לעוד יותר לא נגישה. אך אם זמינות תמידית היא חשובה לכם ויש לכם אייפון, הגרסה הזו עבורכם.
הקדמה

לפני קרוב לשנתיים השיקה אפל את שעון ה-Apple Watch Series 3 שהיה הדגם הראשון של החברה עם תמיכה בטכנולוגיית eSIM (סים מוטמע - Embedded SIM), המאפשרת לשעון לתפקד כמכשיר סלולרי לכל דבר, רק ללא הצורך בכרטיס סים פיזי. המשמעות היא שניתן לקבל שיחות טלפון, הודעות SMS ולגלוש באינטרנט וכל זאת, מבלי להתחבר לרשת WiFi או להיות ליד הסמארטפון.


אך בישראל כמו בישראל, כשזה נוגע לתשתיות הסלולר בישראל - לדברים טובים לוקח קצת זמן להגיע, וב-2019 ההמתנה הגיעה לקיצה. מפעילות הסלולר פלאפון ופרטנר השיקו בחודש יוני 2019 את התמיכה הראשונה בישראל בטכנולוגיית eSIM, והשעון הראשון התומך בכך בארץ הוא ה-Apple Watch Series 4 GPS+Cellular.

תודה לחברת פלאפון על השאלת השעון לסקירה. 

נוחות השימוש (40%)

9

הדור החמישי של שעוני ה-Apple Watch מבית אפל ממשיך באותו קו עיצובי שהציגו הדורות הקודמים. הוא מגיע במבנה מלבני, עם מסך OLED מעט מעוגל בקצוות, זכוכית הגנה מחוסמת שעוטפת אותו בחלקו העליון ומסגרת עשויה אלומיניום (או פלדת אל חלד בדגמים היקרים יותר). רצועת השעון בגרסה שבדקנו הייתה רצועת סיליקון ספורטיבית, ויחד עם השעון הגיעו השניים למשקל לא קליל במיוחד של כ-48 גרם. 



למרות שלא מדובר בשעון קל במיוחד, לכל אורך תקופת השימוש שלנו ב-Apple Watch Series 4 Cellular+GPS, משקל השעון ומימדיו לא היוו בעיה מבחינתנו. על גבי מסגרת השעון נמצא מימין זוג מקשים - כפתור כיבוי/נעילה המאפשר גם את פתיחת מסך היישומים האחרונים, וכפתור נוסף המכונה "כתר" (Crown) ומשמש ככפתור הבית וכגלגלת לניווט בממשק.


הניווט והשליטה בשעון היו, כמו תמיד, מהנוחים והטובים שראינו בשוק השעונים החכמים. הכתר מצויד בפידבק רטט ייחודי (Haptic Feedback) שגורם לתחושה שמדובר במנגנון גלילה מכני. כך, מעבר בין רמות בהירות שונות, קביעת שעון מעורר או טיימר, גלילה במסכים השונים וכל פעולה אחרת שביצענו עם הגלגלת, היו כולם מדויקים, נוחים ויעילים. בלחיצה ארוכה על כפתור זה ניתן גם להפעיל את העוזרת הוירטואלית סירי.



המסך בשעון שבדקנו הגיע בגודל 1.78 אינץ' - הגדול ביותר מבין שעוני אפל עד עתה, עם רזולוציית צפייה של 448X368 פיקסלים. חווית הצפיה הייתה מצוינת - מדובר במסך חד, ברזולוציה גבוהה מאוד ביחס לגודלו, איכותי להפליא ובהיר במיוחד. בכל תנאי תאורה הצלחנו להביט בשעון ולראות את השעה וההתראות השונות ללא שום בעיה, גם תחת אור שמש ישיר בימי יולי החמים.


את השעון מניעה מערכת ההפעלה WatchOS שמבוססת על מערכת ההפעלה iOS, וזו מצליחה להשתפר בהשוואה לדורות הקודמים. היא מהירה, אינטואיטיבית ובמרבית המקרים די נוחה ויעילה לשימוש. עם זאת, אנחנו עדיין מקבלים תחושה שהממשק עוד לא מפותח ב-100%, ונוחות השימוש בשעון אינה טובה כפי שהיינו מצפים לראות. 


תהליך ההפעלה וההרשמה הראשוני לשעון מתבצע דרך אפליקציית Watch שבאייפון. לאחר התאמה ראשונית ומהירה בין השעון לאייפון, ניתן לבצע מגוון נרחב של שינויים והתאמת הגדרות ישירות מאפליקציית האייפון. מרבית מן הפונקציות זמינות גם דרך השעון עצמו, אך זה בהחלט הרבה יותר נוח לבצע את ההתאמה הראשונית להעדפותיכם מהסמארטפון. 



במסך הצגת השעה, לחיצה על כפתור הבית תוביל אותנו למסך האפליקציות המותקנות. במהלך תהליך ההתקנה תעלה האופציה להגדיר התקנה אוטומטית לכל האפליקציות שזמינות על מכשיר האייפון ולהם גרסה ייעודית ל-Apple Watch. אם לא נבצע זאת, נדרש להתקין כל אפליקציה באופן ידני מחנות האפליקציות שבאפליקציית Watch שבאייפון. את מסכי השעון ניתן להחליף בהחלקה מימין ומשמאל, ודרך אפליקציית Watch גם ניתן לבצע קוסטמיזציה רחבה יותר של המסכים השונים. 

יישומים ומולטימדיה (25%)

9.5

שעון ה-Apple Watch Series 4 GPS+Cellular של אפל ממשיך בגישה זהה של הדורות הקודמים. הוא מגיע עם חנות אפליקציות ייעודית - אך זו זמינה דרך האפליקציה שבאייפון בלבד (לפחות עד גרסת WatchOS הבאה), וכל אפליקציה שנרצה להתקין על השעון חייבת להיות מותקנת בראש ובראשונה על האייפון. כמו כן, במרבית המקרים נדרש לבצע הגדרה ראשונית באייפון לפני שניתן יהיה לבצע שימוש בגרסת השעון של כל אפליקציה, שכן אלו מהוות שלוחה של היישום הראשי.



ישירות מן הקופסה יהיו על השעון מגוון רחב למדי של יישומים, בראשם כל יישומי המערכת של אפל - הודעות, טלפון, פונקציות השעון טיימר וסטופר שמופרדות לשתי אפליקציות שונות, מוסיקה, מד דופק, הגדרות ועוד. כל יישומי המערכת וגם אפליקציות צד ג' עובדים בצורה מצוינת - במרבית המקרים השימוש היה נוח ויעיל, עם מסכים שהכילו בדיוק את הפיצ'רים שהיינו צריכים ובצורה נוחה.







נוסף על כך, כולל השעון תמיכה בביצוע בדיקות אק"ג (ECG) - אך הפיצר, למרבה הצער, אינו זמין בשוק הישראלי בשלב זה. כמו כן, הוא מאפשר מדידת מרחק, צעדים ודופק, וכן תומך בבלוטות' 5.0, חיבור WiFi ומכיל שבב GPS ייעודי למעקב אחר המיקום באופן. בזמן שדגם ה-Apple Watch Series 4 GPS+Cellular שאנו בודקים ממשיך לעבוד מצוין בדיוק כמו ה-Apple Watch Series 4 בגרסת ה-GPS שכבר בדקנו. אך הוא התעלה על הגרסה הסטנדרטית והוכיח את עצמו בשניה בה הפרדנו אותו מהאייפון. 



סוף כל סוף, eSIM בישראל

ה-Apple Watch Series 4 LTE כולל תמיכה ב-eSIM. מדובר בשבב SIM המוטמע בשעון עצמו (ללא כרטיס סים פיזי), ומסוגל לאפשר לו להתחבר לרשת הסלולרית. הפעלת ה-eSIM מתבצעת דרך אפליקציית Watch שבאייפון ולאחר רישום השעון והאייפון לשירות eSIM של המפעילה, מסוגל ה-Apple Watch לעבוד בצורה עצמאית לחלוטין.


אז מה זה בדיוק אומר? ובכן, הודות ל-eSIM, תוכלו להמשיך ולקבל שיחות ב-Apple Watch 4 LTE גם כאשר האייפון בבית, וכך גם הודעות אסמס. למעשה, אפל היא החברה היחידה שהעוזרת הוירטואלית שלה, סירי, מבינה עברית (ואף עושה זאת באופן די טוב), כך שניתן גם לענות להודעות אסמס (או ליזום הודעות באופן עצמאי) - כל זאת באמצעות פקודות קוליות בלבד. 


התראות משאר האפליקציות ממשיכות גם הן להגיע כאשר השעון נמצא הרחק מהאייפון, ועבור אפליקציית ווטסאפ ניתן גם לענות בחזרה. עם זאת, ביישומים המותקנים באייפון, אך אין להם אפליקציה ייעודית לשעון, לא ניתן יהיה ליזום הודעה או שיחה באופן עצמאי. כך, בטלגרם ניתן לשלוח הודעה ולצפות בהיסטוריית השיחות שלכם באופן יזום, אך מכיוון שלווטסאפ אין אפליקציה ייעודית - תאלצו לחכות שהאדם עימו אתם רוצים לדבר ישלח לכם הודעה.

לרוץ ללא דאגות
התמיכה בטכנולוגיית eSIM אמנם נחמדה, אך במרבית שעות היום היא אינה אפקטיבית. רובנו לא נפרדים מן הסמארטפון שלנו ליותר ממספר דקות בודדות (או פחות), וגם במקרים שקרו לנו - היינו עם גישה לרשת WiFi  אלחוטית. 

אך כשזה נוגע לכושר גופני בכלל ולריצות בפרט, ה-Apple Watch Series 4 בגרסת LTE הופך להיות גאדג'ט שימושי מאוד. הודות לתמיכה בבלוטות' 5.0, ניתן לחבר לשעון אוזניות אלחוטיות, ועימן תוכלו להאזין למוסיקה בכל רגע נתון, גם ללא האייפון. אפליקציית Apple Music שמותקנת על גבי השעון מאפשרת לגשת לספריית המוסיקה שלכם ישירות מן השעון. לא ניתן לגשת לכלל ספריית המוסיקה של Apple Music, ועליכם להגדיר את ספריית המוסיקה שלכם על האייפון כדי שתוכלו לגשת אליה מהשעון.






אז יצאנו לריצה, מצוידים באוזניות נטולות חוטים, שעון Apple Watch Series 4 LTE ואף לא דבר אחד מעבר לכך - וזה היה פשוט תענוג. הפלייליסט החביב עלינו התנגן ברקע, אפליקציית הפעילויות של אפל (או אחת מאינספור אפליקציות הריצה/הפעילויות הגופניות השונות) מנטרת אחר ביצועי הריצה והדופק שלכם ושבב ה-GPS ממפה את מסלול הפעילות הגופנית.

כל הפיצ'רים הללו עבדו בסינרגיה, ללא גמגום של הרשת הסלולרית או אפליקציית המוסיקה, ואיפשרו לנו להינות מאימון כמו שהיינו רוצים. ללא שום דבר בכיסים שיכביד עלינו או אייפון תלוי על הכתף שיעיק. פשוט תענוג. שיחות טלפון שקיבלנו עברו ללא בעיה, התראות מהווטסאפ והודעות התקבלו והפרקטיות של השימוש בשעון עלתה בכמה רמות. 

משך פעולת סוללה (20%)

8.5

ה-Apple Watch Series 4 בגרסת ה-LTE כולל את הבטחתה של אפל לאותן 18 שעות עבודה רצופות בדומה לאחיו שמגיע ללא תמיכה ב-eSIM. לכל אורך השימוש שלנו בשעון, ובזמן שזה היה מחובר לאייפון, הצלחנו להפיק חיי סוללה די טובים שעומדים בקו אחד עם גרסת ה-GPS הסטנדרטית. יום עבודה ממוצע הביא אותנו לסוף היום עם כ-60 אחוז מקיבולת הסוללה, ובמהלך הלילה ראינו איבוד של כ-5 אחוזים במקרה שהשעון לא חובר למטען.



כשעבדנו עם השעון ללא חיבור לאייפון - השפעותיו של חיבור ה-LTE החלו להראות את אותותיהם. כשיצאנו לריצה והשארנו את האייפון בבית, בשעת פעילות גופנית מלאה שכללה הזרמת מוסיקה מ-Apple Music לאוזניות המחוברות לשעון, איבדנו יותר מ-55 אחוז מקיבולת הסוללה.


בהתאם לכך, ה-Apple Watch Series 4 LTE יוכל לאפשר יום עבודה מלא, גם אם זה כולל אימון הנמשך קצת יותר משעה בו אתם מאזינים למוסיקה ללא האייפון. לא היינו מצפים ממנו להפיק מעבר לכך, בייחוד לא אם אתם מתכוונים לשלב שימוש אינטנסיבי בתקשורת הסלולרית - מה שיוביל לזמן עבודה די קצר. 

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8.5

עיצובו של שעון ה-Apple Watch Series 4 GPS + Cellular זהה באופן מוחלט לגרסה הסטנדרטית. גם הוא מגיע בשני גדלים - 40 ו-44 מ"מ, עם מסך בגודל של 1.5 ו-1.78 אינץ', בהתאמה. המסך עוטה זכוכית הגנה מסוג שאינו ברור, אך סביר להניח כי מדובר ב-Gorilla Glass DX או DX Plus - זכוכיות הגנה ייעודיות למוצרי מחשוב לביש. 



השעון מגיע במבנה אלומיניום (זמין גם במארז פלדה יקר יותר), ואיכות הבנייה מרשימה כתמיד. הוא מרגיש טוב מאוד על היד, כל מקשיו מספקים פידבק טוב, והגלגלת שמימין (מכונה Crown באנגלית או כתר בעברית) כוללת פידבק רטט ייחודי המופיע בכל שימוש בה ומספק את התחושה שמדובר במנגנון מכני. השעון תומך בטכנולוגיית זיהוי עוצמת הלחיצה (3D Touch).

תודה לחברת פלאפון על השאלת השעון לסקירה.