- WiseBuy - Pamu Slide

שתף באמצעות:

אוזניות Pamu Slide

סקירת wisebuy - אוזניות Pamu Slide

הטוב
  • עיצוב נאה
  • חיי סוללה ארוכים
  • עמידות במים IPX6
  • טעינה מהירה, בחיבור Type-C
הרע
  • קייס מגושם
  • מקשי מגע סופר-רגישים
  • התממשקות ראשונית מגמגמת
  • באס ועוצמת ווליום ממוצעים בלבד
בשורה התחתונה
ה-PaMu Slide הן אחת האוזניות המפתיעות שיצא לנו לפגוש. כפרויקט Indiegogo לא ציפינו למכשיר כה מהודק ומהוקצע ברוב האגפים: במבחן הסאונד יצאנו מרוצים, נוחות השימוש גבוהה גם אם מעט מסורבלת בהתחלה, תקן IPX6 מעיד על עמידות גבוהה וחיי הסוללה הארוכים השאירו אבק למתחרים. בשורה התחתונה באמת: אוזניות True Wireless מעולות מיצרנית צעירה ומסקרנת.
הקדמה

ה-PaMu Slide הן אוזניות True Wireless, כלומר נטולות חוטים וכל אוזניה עצמאית לחלוטין. נכון לעכשיו הן נמכרות דרך גיוס המונים באתר Indiegogo אך מדובר בשיטת שיווק ולא בצורך אמיתי של החברה, כלומר, זהו לא אבטיפוס אלא מוצר מסחרי בייצור המוני שכבר עכשיו מוכן לשוק. על הנייר: תמיכה בתקן Bluetooth 5.0, מיקרופון כפול מסנן רעשים, אטימות גבוהה, עמידות למים בתקן IPX6, שליטה בכפתורי מגע והבטחה לטעינה מהירה במיוחד. זמין בצבעי לבן, ירוק ושחור – שקיבלנו לסקירה.






איכות הצליל (50%)

8.5

אוזניות ה- Slide לא נופלות במבחן החשוב ביותר. קבלת שיחות עובדת כנדרש וקולו של הדובר בצד השני נשמע היטב, אבל עד כאן לא חוכמה. כשהפעלנו רשימת שירים מגוונת, הבנו שהצוות של PaMu לא התפשרו באגף הסאונד. אלו כמובן לא אוזניות עבור אודיופילים מתקדמים, אלא שמלכתחילה אינן פונות לקהל הזה כך שאפשר לסלוח על כך. מה כן יש כאן? צליל נקי, מדויק וחד, בכל המבחנים שהעמדנו בפניו. בכל הטווחים קיבלנו תוצאות מאוזנות מאוד ובכלל לא "מתאמצות", גם לא בעוצמת הסאונד הגבוהה ביותר. שתי הערות יחידות היו לנו: בס עמוק ודומיננטי יותר בלט בהיעדרו וגם היינו שמחים לקבל רמת ווליום מקסימלית גבוהה יותר מזו הקיימת.


ומה בנוגע לביצוע שיחות? באוזניות Slide הוטמעו זוג מיקרופונים, אחד בכל אוזניה, הנטען כי אובזרו בטכנולוגיית סינון רעשים. בפועל, ולמרות שלא ציפינו ליותר מדי, הצלחנו לנהל שיחות בקלות מפתיעה, על אף המרחק הטבעי של הפה שלנו מהאוזניה. במהלך תקופת הסקירה ניהלנו שיחות טלפון רבות וברוב המקרים לא חווינו בעיות עם הצד השני, פרט לכמה שיחות בודדות ביום שהעידו על כך שנשמענו כאילו אנחנו מדברים "מתוך מערה", נשמעים כרחוקים טיפה מהמיקרופון או כאלה שביקשו ש"נפסיק לדבר מהספיקר". בין אם אלו שיחות רנדומליות או האזנה לפלייליסט קצבי, אטימות האוזניות מעולה והסאונד לא זולג; גם כשעוצמת הסאונד הייתה מקסימלית, קולגה שישבה מטר מולנו דיווחה שהיא לא שומעת אפילו פיסת צליל ועל כך גם מגיעים השבחים ל-Slide. 

נוחות השימוש (25%)

8.5

יחסית לפרויקט גיוס המונים, ה-PaMu Slide לא מרגיש בשום שלב מוצר ניסיוני או כזה שלא ערוך כבר עכשיו להופיע על המדפים. איכות הבנייה גבוהה מאוד, מכסה ההזזה נע באלגנטיות על מסילה מדורגת וכל אוזניה מוקפדת בפני עצמה – אין כאן שום התפשרות על מוצר נחות יותר. על ההתממשקות הראשונית של האוזניות היו לנו כמה הערות וגילינו חוויות שונות במכשירים שונים. בסמארטפון הראשון ההתממשקות הייתה מהירה וקלילה, בסלולרי השני חווינו קשיים בזיהוי ובסנכרון שני המכשירים ובטאבלט, המכשיר השלישי שניסינו לממשק, האוזניות לא אותרו כלל ורק אחרי כמה אתחולים של האוזניות, הצלחנו למצוא אותן ברשימת הבלוטות'. לא אידיאלי, אבל בסופו של יום בכל המכשירים הצלחנו לחבר את האוזניות.



לאחר הצימוד הראשוני, הסנכרון למכשיר מתבצע אוטומטית: ברגע שמחזירים את האוזניות לקייס, הן מתנתקות מהמכשיר המסונכרן אליהן, וברגע שיוצאות שוב מהקייס בחזרה לאוזן – מבצעות צימוד שוב. זה עובד אלגנטי כמו שזה נשמע: פשוט מכניסים את האוזניות, מוודאים כמובן שהבלוטות' דלוק, ותוך 3-4 שניות ה-Slide כבר מנגנות באוזניות את הסאונד שבקע מהמכשיר לפני כן.


בכל אוזניה הוטמע כפתור מגע רב שימושי, עם רשימת פעולות ארוכה: אוזניה שמאל מגבירה ווליום בלחיצה ארוכה, לחיצה כפולה מפעילה עוזרת וירטואלית או דוחה שיחה קיימת. אוזן ימין מנמיכה ווליום בלחיצה ארוכה, לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה. בשתי האוזניות לחיצה בודדת מקבלת/מנתקת שיחה קיימת או מפעילה/עוצרת שיר. זה אולי נשמע מסובך ואכן דורש עקומת למידה מסוימת, אבל תוך שבוע קל להתרגל לשימושיות הגבוהה. הבעיה לא נעוצה בהתאקלמות למגוון הפונקציות אלא לרגישות הגבוהה מצד המקשים: היותם מקשי מגע, אין את המשוב הפיזי ללחיצה. תוסיפו למשוואה רכישות גבוהה מאודג של משטחי המגע – וקיבלתם פונקציות רבות תחת שימושיות מעט לוקה בחסר.


תקן Bluetooth 5.0 המתקדם הורגש היטב: העיכוב בסאונד מינימלי ואפילו בזמן צפייה בסרטים – עקב האכילס של אוזניות True Wireless, לא סבלנו מפער בין הדיבוב לתנועות השפתיים של הדמויות. כן חשוב לציין שחווינו עיכוב מעצבן בכמה משחקים, שהחיווי הקולי שלהם מהווה חלק בלתי נפרד מחוויית המשחק השוטפת, מה שממש הפריע לנו להמשיך לשחק. קיים גם עיכוב מורגש במהירות תגובת מקשי המגע; מרגע ההקשה ועד שהפעולה מתרחשת בפועל, בין אם זה ניתוק שיחה, הפעלת קטע ביוטיוב או הנמכת עוצמת הסאונד, יכולה לעבור בקלות שניה/שניה וחצי לפני שהפעולה מתרחשת.

בניגוד לכמה אוזניות True Wireless שממש תחבנו עמוק לתוך האוזן כדי שלא יברחו, ה- Pamu Slide פשוט מתיישבות נהדר בסוף תעלת האוזן ואפילו לא היינו צריכים להחליף את ראשי הסיליקון – הגודל שסופק היה לנו מצוין וכנראה שיתאים גם לרוב המשתמשים. הן לא נפלו כ"כ מהר מהאוזן שלנו, כששמרנו על סדר יום "משרדי". לריצה לא מיהרנו לצאת איתן, בעיקר כי הקפיצות שלנו גרמו להן כל כמה עשרות מטרים לנוע במקומן ולגרום להרגיש חוסר ביטחון שמא תכף ייפלו ובשל גודלם המזערי – גם ייאבדו/ייהרסו. במארז קיבלנו 3 זוגות ב-3 גדלים שונים, התחשבות מספקת לטעמנו.



תקן IPX6 הופך את ה- Slide לעמיד בפני פגעי מים כבדים יחסית, כמו זיעה מרובה או אפילו טיפות גשם, אבל כמובן שאי אפשר להתקלח או לשחות איתם ותשכחו גם מהישרדות האוזניות בפני טבילה מלאה במים, כמובן. מתאמנים שיצליחו להימנע מלגרום ל-Slide לזוז במהלך פעילות, ירוויחו אוזניות השימושיות גם לאימוני ספורט.

משך פעולת הסוללה (25%)

9.5

היצרנית מבטיחה חיי סוללה של 10 שעות נגינה או שיחה ו-60 שעות סך הכל, במסגרת 5 טעינות מלאות נוספות דרך הקייס המטעין. במצב שאינו פעיל ורק מחובר (standby), סוללה מלאה תחזיק 45 ימים ללא טעינה, לפי PaMu. קיבולת הסוללה עומדת על 2,000mAh והכניסה היא Type-C המוכרת והמועדפת עלינו, בהיותה משותפת לשקע הסמארטפון שלנו. טעינה מלאה של האוזניות אורכות כשעה וחצי בממוצע, 3 שעות טעינה נדרשות עבור קייס הטעינה.


עוברים למבחן התוצאה: ביום עבודה משרדי שכלל שיחות שגרתיות לאורך היום ושמיעת הקלטות בווטסאפ, בסוף היום בוזבזו רק 10% מקיבולת הסוללה. ביום תובעני יותר, שפשוט ניגן פלייליסט שלא נגמר ביוטיוב, ה-Slide החזיקו בקלות 8 שעות ורק לקראת השעה התשיעית החלו להצביע על אחוזי סוללה בודדים. מרשים מאוד, גם אם לא תואמים להבטחת PaMu.



קייס הטעינה מגושם ואפילו די כבד יחסית למטענים אחרים, בערך כ-140 גרם, אבל מבחינתנו מדובר בהתפשרות מתקבלת על הדעת לעומת חיי סוללה כה ארוכים בתמורה. האוזניות מתיישבות בקייס במקומן באמצעות חיבור מגנטי טיפוסי לאוזניות True Wireless. המגנט בבסיס הקייס מונע גם מהאוזניות ליפול, גם כשמכסה ההזזה הוסט לאחור והקייס הפוך.



גם טכנולוגיית טעינה מהירה נדחקה למכשיר, עם הבטחה לשעת נגינה/שיחה, בתמורה ל-5 דקות טעינה, שהיו כמעט נכונים; בערך 40 דקות קיבלנו בפועל, שזה עדיין נתון מרשים מאוד. הטוויסט: הקייס משמש גם כמטעין אלחוטי, למכשירים תומכים כמובן. הנחנו שני סלולריים Samsung שתומכים בטעינה אלחוטית, שסיפקו תוצאות שונות ואיטיות למדי, בערך שעתיים וחצי לטעינה מלאה, כך שלמרות שהביצועים היו חלשים – עצם המחשבה על פיצ'ר שכזה הפתיעה אותנו מאוד.