- WiseBuy - Asus ROG Zephyrus S GX701GX-EV023T

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ROG Zephyrus S GX701GX-EV023T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Zephyrus S GX701GX-EV023T אסוס

הטוב
  • מימדים נאים
  • מכונת גיימינג עם מעט מתחרים ראויים
  • סידור מקלדת משונה שהתגלה כיעיל
  • מקלדת RGB ניתנת לתכנות
  • תצוגת 144Hz מצוינת
הרע
  • מחיר גבוה מאוד
  • ללא כניסת Ethernet
  • גוף המחשב מתחמם מאוד ולפעמים בלי הצדקה
  • אין שום אבטחה ביומטרית
  • נטול מצלמת רשת
בשורה התחתונה
הוא כבש שיאים במבחני הביצועים, הריץ בקלות משחקי 2019 תחת ההגדרות התובעניות ביותר ומציע אינספור כלים לגיימר המתחיל והמתקדם. המחיר הוא חתיכת חיסרון ויש עוד כמה עניינים טכניים שהפריעו לנו, כמו היעדר כניסת Ethernet התחממות יתר בלי הצדקה ומאווררים רעשניים – אבל בסופו של יום אי אפשר שלא להתפעל: ה-Zephyrus S GX701G מבית ASUS הוא מחשב גיימינג משובח שעומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
הקדמה
ה- Zephyrus S GX701G הוא מחשב נייד המיועד לגיימרים מסדרת ROG תוצרת ASUS. מאובזר במסך 17.3 אינץ' ברזולוציה FHD עם קצב ריענון של 144Hz וזמן תגובה של 3ms. המעבד מגיע בגרסת i7-8750H עם זיכרון RAM בנפח 24GB , כונן SSD בסך 1TB, כרטיס גרפי NVIDIA GeForce RTX 2080 8GB ומקלדת מלאה ומוארת להשלמת חווית הגיימינג.
כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

ביצועים (35%)

9.5

מעבד i7 מדגם 8750H (הדור השמיני) נתמך על ידי זיכרון RAM בנפח מגוחך של 24GB. אולי מיותר לציין על ביצועים שבשגרה אבל עדיין נצטרך להבהיר: אף משימה לא קשה מדי ל-GX701G. יש כאן מכונת ביצועים משוכללת שמשאירה אבק לכל משימה שגרתית שהפעלנו בה. העדפנו לא לבזבז זמן על מטלות פשוטות כמו גלישה בכורם או עריכת מסמכים ועברנו מיד למבחני הביצועים ולגיימינג.



במבחני הביצועים של PCMark קיבלנו את התוצאה הנהדרת 5951 נקודות – נתון גבוה שבא להציג תחת תנאי מעבדה כיצד המחשב יעבור במשימות שבשגרה; ניהול שיחת סקייפ, עריכת מסמך אקסל מורכב, העברת תוכן כבד בכונן וכו'. תוצאת מבחן 3DMark במבחן Time Spy הייתה 7853 נקודות – גם ניקוד יוצא מן הכלל שבא להמחיש כיצד המחשב צפוי להתנהג מול ביצועי גיימינג בינוניים. במבחן המאתגר יותר, Extreme Fire Strike, קיבלו את התוצאה הפנטסטית 9033 - הגבוהה ביותר שיצא לנו לפגוש במחשב גיימינג.





בתמיכת כרטיס המסך הנחשב GeForce RTX 2080 עם זיכרון של 8GB שיחקנו ב- A Plague Tale: Innocenceכמה שעות טובות, במהלכן אמנם הלפטופ בער מחום אבל קיבלנו קצב ריענון מצוין, ללא קטיעות או שיהוקים קוטעי חוויה – כמובן הכל תחת הגדרות Ultra הזללניות ביותר מבחינת משאבי מערכת. הרגעים הבודדים בהם חווינו מעין קפיצות מערכת קלות הן בכניסה ויציאה מקטעי מעבר: קיים גמגום בן שניה/שניה וחצי מאוד מובחן שבו המערכת מתקשה לעבור בין מצב משחק לסרטון מעבר – אמנם קשה לפספס את התופעה אבל בהחלט לא מדובר במשהו שמפריע לאורך זמן.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

איכות התצוגה (15%)

9

התצוגה כאן מסוג IPS-level, שהוא בערך הדרך של ASUS להגיד "זה לא IPS אבל ברמה שלו". עוד נתונים על הנייר: תצוגת 1080p, קצב ריענון של 144Hz וזמן תגובה של 3ms – נתונים שגיימרים יעדיפו. עוד הבטחה גדולה היא כיול צבעים מאושר על ידי Pantone, שזה בפועל אומר צבעים מדויקים ואמיתיים יותר – אידיאלי עבור עורכים גרפיים מקצועיים אבל גם לעורכי וידאו ובכלל, כל מי שמתעסק עם מדיה רווית גרפיקה כמו CAD, After Effects וכדומה. כן מעט אכזב אותנו שמחשב מודל 2019 הפונה לגיימרים מציע רק רזולוציית FHD ולא נדיב מכך.






על איכות התצוגה קל מדי לחלק שבחים. גווני השחור מפורטים, המעבר חלק בזכות זמן תגובה מצוין ואין שום רגע מרצד או מטושטש שנצפה על המסך. הבהירות המקסימלית גם הספיקה לנו מאוד. את ההבדל בין מסך רגיל ל- 144Hz הכי קל לראות במעברים מהירים של אלמנטים שרצים בפריים, למשל כמו במרוץ מכוניות או במשחקי FPS מהירים: האויבים או כל עצמים שחולפים על פנינו לא נקלטים במקטעים גדולים מדי אלא ממשיכים להיעלם מהפריים בצורה מאוד אלגנטית, כך שהמעבר מול העין האנושית מתבצע בהחלקת תמונה מרהיבה שפשוט מהנה לצפות בה ובוודאי לשחק דרכה.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

מחשבי סדרת Zephyrus בלטו בזכות מארז דק במיוחד וגם בגרסת Zephyrus S מגיעות ל-ASUS הרבה מחמאות: יחסית למסך 17.3 אינץ', חיכה לנו כאן מארז באמת דקיק, פי כמה כשמתחשבים בעוצמת הרכיבים המסתתרים מתחת. השוליים הדקיקים, ממדיו הנאים ומשקלו הקל יחסית (2.7 ק"ג) מאפשרים לאחסן אותו בתיק גב כמעט כמו מחשב 15.6 אינץ' טיפוסי.


מחשב ה- GX701G הוא אחד המשונים שיצא לנו להכיר מבחינת מבנהו: המקלדת נדחקה ממש לקצה השוליים שקרובים למשתמש, משטח העקיבה הוסט לקצה הימיני, אשר משמש גם כמקלדת נומרית. יותר מחצי שטח האזור הנותר משמש לאוורור המחשב. לוגו ROG גדול פרוס במרכזו ומואר גם ב-LED אך לפי ASUS, תצטרכו להפעיל אותו ידנית משום שהדלקת התאורה בלוגו תגרום לנייד להתחמם ב-3 מעלות יותר. מעדיפים מראה נוצץ או קירור מטבי? תלוי בכם. לטעמנו חוויית שימוש לעד תנצח תאורת RGB מפוארת ככל שתהיה, כך שהעדפנו לכבות את לוגו ה-ROG למשך הסקירה.



המקלדת ממשיכה את קו הגיימינג ומציעה מקשים מוארים הניתנים לשליטה מלאה עם ה- Aura Sync, תוכנת התאמה אישית המציעה מגוון אפשרויות לגיימרים המתקדמים: שינוי אנימציות ה-LED, בחירת צבעי רקע לפי RGB וכמרומז בשמה של התוכנה, סנכרון בין אביזרי ROG נוספים שברשותכם. ואיך חווית השימוש במקלדת ובכלל, תחת עיצובה המשונה? מפתיע לגלות שלא רע בכלל. למרות שנדרשת עקומת למידה טבעית ולוקח עוד יום-יומיים להתרגל לעובדה שמשטח העקיבה נמצא מימין למקלדת ולא מתחתיה, השימושיות ב-GX701G מצוינת. אהבנו את המקשים הנמוכים-יחסית והרגישות בהם להקשה זריזה וממושכת. מקש ה-Num מחליף בקליק את משטח העקיבה למקלדת נומרית מוארת שמגיבה הרבה יותר טוב ממה שציפינו. לצדו כפתור המפעיל את ה-Armoury Crate, עליו יתואר בהמשך. בצד השני גלגלת ווליום קטנה שמגיבה במהירות ויעילה בזמן גיימינג. לחיצה עליה מבצע Mute.


מבחינת חיבורים: בצד אחד של המחשב 2 כניסות USB 3.1, כניסת USB-C 3.1 וחריץ למנעול Kensington. עוברים לצד השני; כניסת כבל הטעינה, HDMI 2.0, USB 3.1, USB-C 3.1 משולב DP 1.4 ולבסוף כניסת 3.5 מ"מ לאוזניות/מיקרופון. החיבורים מספקים לכל הדעות, אם כי בלטה בהיעדרה כניסת Ethernet שכ"כ חשובה לגיימרים תחרותיים ולמרבה האכזבה, ASUS אפילו לא נידבו מתאם USB שכזה במארז, כך שתצטרכו לרכוש אותו בנפרד.

המחשב עמוס בשיפורי מערכת ועזרים לגיימר, לפעמים לעייפה. תוכנת GameVisual מאפשרת לבחור מצב צבעים (Vivid, Eyecare, RTS/RPG, FPS וכו'), כולל סימון טמפ' הצבע הרצויה, מחם לקר. תכונת USB Charger+ מאפשרת לקבוע את האחוז ממנו תפסיק הטעינה המהירה לעבוד כדי למנוע משחיקת סוללה מיותרת. עזר Sonic Studio III מאפשר לקבוע את נוכחות הבאס, הגדלת ההד ומעבר מהיר בין מצבי סרט, מוזיקה, גיימינג והפעלת "סינון רעשים" המיקרופון". כמות התוספים ב- Armoury Crate ענקית ועוד לא דיברנו על אפשרויות ה- GeForce Experience מבית יצרנית כרטיס המסך המובנה. יש המון תפריטים חופפים וערכים זהים שאפשר לשנות בכל התוכנות – כך שלא משנה איזה פרמטר תרצו לשנות, ה- GX701G יאפשר זאת.


ב-Armoury Crate ביצענו הרבה שינויים שגיימרים ישמחו לדעת: שינויי האפקטים בתאורת המקלדת, התקנת תוספים ועזרים נוספים (כאילו אין כבר ממילא יותר מדי), מעבר בין מצבי CPU , שליטה ידנית על מהירות המאוורר, מעקב תכוף אחר טמפ' המחשב, יצירת פרופילים לסוגי שחקנים שונים וכמובן מערכת עדכונים שתקפיד שכל העזרים שלכם מריצים את גרסתם האחרונה.
עוברים לסאונד. זוג רמקולים ממוקמים מול המשתמש בשני צדי המקלדת והחוויה האישית שלנו ממגוון סיטואציות שהעמדנו בפניהם היא לא פחות ממצוינת. סראונד ווירטואלי של 7.1 ערוצים מספק צלילים עטופים ועוצמתיים ברמתם, ממש כאילו בקעו מרמקולים חיצוניים. הסאונד מורכב, מדויק והצליח בקלות להציף חדר דירה ממוצעת בסאונד לא מתפשר.

נראה שב-ASUS דאגו להכל מהכל כדי שלגיימר הטיפוסי תהיה התאמה אישית מספקת כדי להרגיש שמכונת המשחקים נועדה עבורו. מה בכל זאת היה לנו חסר? מצלמת רשת. בכל המארז היוקרתי הזה לא שולבה אף עדשה ומצלמת ה-ROG GC21 המצלמת ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה נרכשת בנפרד. הדבר אומר שאם תכננתם לבצע סטרימינג של גיימינג, הקלטה ליוטיוב או אפילו לבצע סתם שיחת סקייפ מחו"ל – תשכחו מזה. כאמור, את מצלמת הרשת תאלצו לרכוש בנפרד, רק קצת עצבן אותנו שעל מארז כה מוקפד ויקר וויתרו על אביזר כזה חשוב, בטח שפונה לגיימרים ה"כבדים".


ל- GX701G מערכת קירור בשם AAS המבטיחה שיפור זרימת האוויר ב-32% לעומת מערכות אחרות, בזכות פתח אוויר שנכנס עם פתיחת המחשב. כשמרימים את המכסה זוג רגליות מתרוממות וחושפות עוד פתח ליציאת אוורור. שילוב המקשים FN+F5 מעביר בין מצבי אוורור שונים (שקט/מאוזן/טורבו), לשחקנים המעדיפים שקט על פני ביצועים ולהפך. חשוב להכיר שבכל מקרה שתבחרו – המאווררים מרעישים מאוד, במיוחד בזמני גיימינג כמובן. המזל הוא שהרמקולים המרעישים שם כדי לעקוף אותם בעוצמת הסאונד.


ואיך המחשב מתמודד עם החום הנפלט בזמני שימוש שונים? ה- GX701G מתחמם מאוד בזמן טעינה ומרגישים זאת בעיקר בתחתית המחשב ובחלקי האוורור. החלק המאכזב הוא שגם סתם בזמני שגרה המחשב נוטה להתחמם מאוד ובלי הצדקה ברורה. אפילו כשהוא היה לא בשימוש למעלה מחצי שעה, החלק המאוורר היה עדיין מאוד חם כאילו ממש הרגע ביצע פעולה מסובכת. כמצופה, בזמני גיימינג ה- GX701G פשוט בוער בתחתית המארז ובשום אופן לא נמליץ להניח אותו על משטח שאינו מתאים לעמידה בפני טמפרטורה גבוהה וממושכת.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

משך פעולת סוללה (15%)

8

מגיעים לחלק הכאוב של מחשבי הגיימינג הניידים. הסוללה הטיפוסית בלפטופים שכאלו מתקשה לעמוד בפני חווית גיימינג אמיתית של יותר משעה-שעתיים, שלעיתים אף משפיע על ביצועי המחשב גם במשימות שגרתיות כמו גלישה או עריכת מסמכים פשוטים. כאן ASUS דאגו למצב G-SYNC ייעודי, המסנכרן את כרטיס המסך והתצוגה למטרת חווית משחקיות חלקה ואלגנטית יותר. כשעוברים למצב "עבודה", בה ניתן לחסוך מביצועי כרטיס המסך, מצב Optimus לוקח את המושכות ומאט משמעותית את ביצועי כרטיס המסך ברגעים בהם המשתמש לא זקוק לו, כך שבעת שימושי משרד רגילים ה- GX701G לא יזדקק לסוללה מוקדם מהצפוי.


בפועל זה באמת עובד: פתחנו את הבוקר עם חיפוש מתכונים, שילמנו ברשת לכמה גופים ממשלתיים והמשכנו בכתיבת כמה מסמכים. כך שבפועל לאחר שעתיים עבודה עמדנו על 65% סוללה, לא רע. המחשב הגיע לאחוזי סוללה בודדים בתום 4.5 שעות פעילות בערך. תחת גיימינג ביצועי הסוללה מחריפים משמעותית: אחרי חצי שעה במשחק A Plague Tale: Innocence תחת הגדרות Ultra ובמצב מאוזן מבחינת ביצועים/סוללה איבדנו 56% מהסוללה, כך שעם ה- GX701G לא תקבלו יותר משעת משחק נטולת חיבור לחשמל. הדילמה היא כזו: גילינו שכשמורידים את קצב הריענון ל-60HZ, מפחיתים בבהירות המסך, מעבירים למצב Optimus המצמצם את ביצועי כרטיס המסך ומבצעים עוד כמה מהלכים חוסכי-סוללה, נהנים מכמעט עוד שעה של גיימינג. אבל בכך למעשה לא ניצלנו כלל את היכולות המקסימליות ה- GX701G ומה עשינו בזאת?


לפחות הטעינה המהירה הוכיחה את עצמה מאוד: בתוך חצי שעת טעינה קיבלנו עלייה של בדיוק 40% סוללה. חצי שעה נוספת וקיבלנו רק עוד 28% - מגמה ברורה של מהירות טעינה מתונה יותר. סוללה טעונה במלואה קיבלנו בתום שעה ו-40 דקות בערך, ללא יותר מדי שימוש במחשב בזמן הטעינה, חשוב להוסיף.

עוד נחמד לדעת שניתן להטעין את המחשב עם סוללה ניידת בחיבור Type-C, שממשיכה לנצל את טכנולוגיית הטעינה המהירה – מאוד שימושי למי שלא רוצה להיסחב עם המטען המוגזם שמגיע במארז. את ה- ZenPower Pro PD ומתאם 65W ניתן לרכוש בנפרד אבל אין ספק שגודלו ומהירות הטעינה שהוא מספק, לפחות על הנייר (60% תוך שעה ו-10 דקות) עדיפים פי כמה על הלבנה השחורה והענקית שקיבלנו בקופסה.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

בניית ה-GX701G לעילא ואי-אפשר להחמיא מספיק: עטיפת המגנזיום השחרחרה מספקת יציבות גבוהה בזמן משחק וכל רכיב כאן מוקפד ויציב במקומו. מסגרת הברונזה מסביב לחלק התחתון של המחשב משלימה את נראות הפרימיום. באשר לשדרוגי מערכת, בניגוד להמון לפטופים, את ה- GX701G אפשר לשפר באגף החומרה, הן בזיכרון ה-RAM והן בנפח האחסון. לא נגזים אם נאמר שב-2-3 שנים הקרובות הנתונים הקיימים עדיין יספיקו לחלוטין כדי לעמוד ראשונים בחזית הגיימינג, אך אם תרצו ניתן יהיה לשפר את ביצועי המחשב, באמצעות slot בודד וייעודי לכל רכיב שהוצג קודם לכן. מדובר בכרטיסים שלרוב נוטים לאבד מעוצמתם לאורך הזמן מטבע התקדמות הטכנולוגיה – כך שנחמד לקבל אופציה לשדרוג עתידי.


בפינת האבטחה אמנם ישנו חריץ למנעול Kensington להגנה מפני גניבה פיזית אבל הייתה חסרה לנו אבטחה ביומטרית כלשהי. בכל המארז היוקרתי הזה לא מצאו לנכון לשלב חיישן לטביעת אצבע – זיהוי שכבר כמעט הפך לבסיסי במחשבים ניידים מתקדמים. בהיעדר מצלמת רשת, גם תכונת Windows Hello שתזהה אותנו לפי פנים, לא זמינה כאן.


מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.