סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Zephyrus S GX701GX-EV023T אסוס
- מימדים נאים
- מכונת גיימינג עם מעט מתחרים ראויים
- סידור מקלדת משונה שהתגלה כיעיל
- מקלדת RGB ניתנת לתכנות
- תצוגת 144Hz מצוינת
- מחיר גבוה מאוד
- ללא כניסת Ethernet
- גוף המחשב מתחמם מאוד ולפעמים בלי הצדקה
- אין שום אבטחה ביומטרית
- נטול מצלמת רשת
מעבד i7 מדגם 8750H (הדור השמיני) נתמך על ידי זיכרון RAM בנפח מגוחך של 24GB. אולי מיותר לציין על ביצועים שבשגרה אבל עדיין נצטרך להבהיר: אף משימה לא קשה מדי ל-GX701G. יש כאן מכונת ביצועים משוכללת שמשאירה אבק לכל משימה שגרתית שהפעלנו בה. העדפנו לא לבזבז זמן על מטלות פשוטות כמו גלישה בכורם או עריכת מסמכים ועברנו מיד למבחני הביצועים ולגיימינג.
התצוגה כאן מסוג IPS-level, שהוא בערך הדרך של ASUS להגיד "זה לא IPS אבל ברמה שלו". עוד נתונים על הנייר: תצוגת 1080p, קצב ריענון של 144Hz וזמן תגובה של 3ms – נתונים שגיימרים יעדיפו. עוד הבטחה גדולה היא כיול צבעים מאושר על ידי Pantone, שזה בפועל אומר צבעים מדויקים ואמיתיים יותר – אידיאלי עבור עורכים גרפיים מקצועיים אבל גם לעורכי וידאו ובכלל, כל מי שמתעסק עם מדיה רווית גרפיקה כמו CAD, After Effects וכדומה. כן מעט אכזב אותנו שמחשב מודל 2019 הפונה לגיימרים מציע רק רזולוציית FHD ולא נדיב מכך.
מחשבי סדרת Zephyrus בלטו בזכות מארז דק במיוחד וגם בגרסת Zephyrus S מגיעות ל-ASUS הרבה מחמאות: יחסית למסך 17.3 אינץ', חיכה לנו כאן מארז באמת דקיק, פי כמה כשמתחשבים בעוצמת הרכיבים המסתתרים מתחת. השוליים הדקיקים, ממדיו הנאים ומשקלו הקל יחסית (2.7 ק"ג) מאפשרים לאחסן אותו בתיק גב כמעט כמו מחשב 15.6 אינץ' טיפוסי.
מגיעים לחלק הכאוב של מחשבי הגיימינג הניידים. הסוללה הטיפוסית בלפטופים שכאלו מתקשה לעמוד בפני חווית גיימינג אמיתית של יותר משעה-שעתיים, שלעיתים אף משפיע על ביצועי המחשב גם במשימות שגרתיות כמו גלישה או עריכת מסמכים פשוטים. כאן ASUS דאגו למצב G-SYNC ייעודי, המסנכרן את כרטיס המסך והתצוגה למטרת חווית משחקיות חלקה ואלגנטית יותר. כשעוברים למצב "עבודה", בה ניתן לחסוך מביצועי כרטיס המסך, מצב Optimus לוקח את המושכות ומאט משמעותית את ביצועי כרטיס המסך ברגעים בהם המשתמש לא זקוק לו, כך שבעת שימושי משרד רגילים ה- GX701G לא יזדקק לסוללה מוקדם מהצפוי.
בניית ה-GX701G לעילא ואי-אפשר להחמיא מספיק: עטיפת המגנזיום השחרחרה מספקת יציבות גבוהה בזמן משחק וכל רכיב כאן מוקפד ויציב במקומו. מסגרת הברונזה מסביב לחלק התחתון של המחשב משלימה את נראות הפרימיום. באשר לשדרוגי מערכת, בניגוד להמון לפטופים, את ה- GX701G אפשר לשפר באגף החומרה, הן בזיכרון ה-RAM והן בנפח האחסון. לא נגזים אם נאמר שב-2-3 שנים הקרובות הנתונים הקיימים עדיין יספיקו לחלוטין כדי לעמוד ראשונים בחזית הגיימינג, אך אם תרצו ניתן יהיה לשפר את ביצועי המחשב, באמצעות slot בודד וייעודי לכל רכיב שהוצג קודם לכן. מדובר בכרטיסים שלרוב נוטים לאבד מעוצמתם לאורך הזמן מטבע התקדמות הטכנולוגיה – כך שנחמד לקבל אופציה לשדרוג עתידי.
בפינת האבטחה אמנם ישנו חריץ למנעול Kensington להגנה מפני גניבה פיזית אבל הייתה חסרה לנו אבטחה ביומטרית כלשהי. בכל המארז היוקרתי הזה לא מצאו לנכון לשלב חיישן לטביעת אצבע – זיהוי שכבר כמעט הפך לבסיסי במחשבים ניידים מתקדמים. בהיעדר מצלמת רשת, גם תכונת Windows Hello שתזהה אותנו לפי פנים, לא זמינה כאן.