- מכונת קפה פיליפס WiseBuy - Philips EP2230/10

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מכונת קפה Philips EP2230/10 פיליפס

הטוב
  • טחינת פולי קפה טריים לכל כוס משקה
  • פילטר לעיכוב הצטברות אבנית במים
  • הגדרת רמת הטחינה ואורך המשקה
  • אפשרות להזנת קפה טחון
  • מיכל מים גדול
הרע
  • ניקיונות כפייתיים בכל הפעלה, כיבוי ומזיגה
  • לא ניתן למזוג חלב מוקצף בלבד
  • איכות פלסטיקה מאכזבת
  • תחזוקה מסורבלת
  • פעולה אטית מאוד
בשורה התחתונה
מכונת הקפה EP2230/10 של פיליפס יודעת להכין אספרסו וקפוצ'ינו באופן אוטומטי, בלחיצת כפתור. היא ורסטילית למדי ומאפשרת להגדיר את מאפייני המשקה, לבחור בין טחינת פולי קפה לחליטת קפה טחון ואפילו ניתן לשנות בה את גובה פיית המזיגה; התפעול השוטף פשוט, אם כי אטי. היתרון הברור שלה הוא בכך שהיא טוחנת את הפולים ממש מיד לפני הכנת האספרסו, מה שמבטיח קפה טרי ועשיר. מנגד, איכות הקצפת החלב לא הרשימה אותנו, וגם לא איכות הבנייה.

לדעתנו המכונה הזו קצת גדולה מדי בשביל שימוש ביתי, ולכן היא מתאימה במיוחד למשרדים קטנים שרוצים לפנק את העובדים והאורחים בקפה טרי - מבלי לשלם הון על קפסולות.
הקדמה

פיליפס השיקה בישראל לאחרונה את סדרת מכונות הקפה Omnia, שכוללת שלושה דגמים. ה-EP2230/10 היא המכונה האמצעית מבחינת תכונות ומחיר בסדרה; היא כוללת מטחנת פולי קפה ומאפשרת הכנה של 3 סוגי קפה, כולל קפוצ'ינו באמצעות מיכל הקצפה שלדברי פיליפס פועל על פטנט ייחודי. בנוסף כוללת המכונה פילטר מיוחד למיכל המים, שנועד לעכב הצטברות אבנית - חידוש מעניין.


קיבלנו את המכונה בהשאלה לבדיקה, והיא היתה בשימוש אנשי המשרד שלנו למשך כחודש ימים. בפרק הזמן הזה למדנו היטב את כל תכונותיה, הכנו עשרות רבות של ספלי אספרסו וקפוצ'ינו וגיבשנו דעה על תפקודה.

איכות הקפה (25%)

7.5

Philips Omnia EP2230/10 מאפשרת הכנה של 3 סוגי משקה: אספרסו, קפה (כלומר אספרסו ארוך מאוד) או קפוצ'ינו, עם חלב מוקצף. בנוסף ניתן למזוג מים חמים, אך למרבה הצער - לא חלב חם.


את המכונה קיבלנו לבדיקה עם שקית של פולי קפה מבית Lavazza, שעל איכותו וטעמו היה קונצנזוס במשרד - חלש ולא מוצלח. הכנת הקפה עצמה מצד המכונה היתה ללא דופי, עם מזיגה בטמפרטורה הנכונה ועם קרמה נאה מעל האספרסו. להבדיל ממכונות מבוססות קפסולות, במכונה הזו תוכלו לבחור בכל סוג של קפה שעולה על דעתכם; בנוסף, כיוון שהמכונה טוחנת כמות מדודה של פולים לפני הכנת כל כוס משקה, אתם מקבלים את הקפה הטרי ביותר שאפשר. 


כדאי לסייג: המשפט האחרון לא היה מדויק לגמרי. פולי הקפה אמנם נטחנים ממש לפני החליטה, אבל ברגע שפתחתם את שקית הוואקום הם מתחילים להתחמצן ולאבד משהו מהארומות המקוריות שלהם, אלא אם כן אתם שומרים אותם בוואקום (מה שלא ממש אפשרי). ערימת הפולים שממתינים לתורם במכונה במשך כמה ימים בהחלט פחות טריים וטעימים מפולים טריים, ויש שיאמרו אף פחות מאספרסו טחון ששמור בתוך קפסולה בוואקום.



ובחזרה למכונה; אם אתם מעדיפים סוג מסוים של קפה טחון דווקא ומעדיפים לחסוך את זמן טחינת הפולים, המכונה מאפשרת להכניס קפה טחון לתא ייעודי ולחלוט אותו ישירות - ורסטיליות שאנחנו מעריכים. עוד בגזרת הורסטיליות: ניתן להגדיר את אורך המשקה ואת חוזקו מתוך 3 רמות, כאשר את הרמה הגבוהה ביותר ניתן לתכנת לכמויות שמתאימות לכם. בנוסף ניתן להגדיר את רמת טחינת הפולים (אם כי פיליפס טוענת שהמכונה מכוונת להפיק את הטעם המיטבי מהפולים, וממליצה שלא לשנות את ההגדרה לפני חודש של שימוש), ואם אתם ממש הרפתקנים - גם את טמפרטורת הקפה, באמצעות תהליך מורכב יותר שבו ניתן לבחור בין 3 רמות.


כדי להכין קפוצ'ינו המכונה מקציפה את החלב באמצעות הזרמת קיטור לתוך מיכל ייעודי שמצמידים אליה, ומוזגת אותו לכוס לפני מזיגת האספרסו. למרות שפיליפס מבטיחה "קצף חלק וקטיפתי יותר מאי פעם", מדובר בהקצפה בינונית לכל היותר, שאינה טובה או גרועה משמעותית מההקצפה של מכונות דומות המשתמשות בכד ייעודי. בהחלט לא מדובר בהקצפה קרמית וחלקה כמו שבבית קפה או אפילו באירוצ'ינו, הבועות גדולות מדי והמשקה נותר מימי יחסית.

קפסולה
קפסולה היא מכל חד פעמי אטום המכיל כמות מדודה של קפה. בהשוואה לפודים או לקפה טחון בתפזורת, עלות הכנת כוס משקה בקפסולה היא היקרה ביותר, אך נוחה יותר לשימוש מקפה בתפזורת.     לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה.  

עיצוב ונוחות השימוש (65%)

7.5

פיליפס EP2230 היא מכונת קפה גדולה למדי, שלדעתנו מתאימה יותר למשרדים קטנים מאשר לבית פרטי. היא תופסת מקום רב, בעיקר לעומק, והעיצוב שלה גם הוא "משרדי" יותר באופיו, עם גימור שחור מט והדגשות כסופות.


ההגדרה הראשונית של המכונה מורכבת להפליא ודרשה מאיתנו לפחות חצי שעה של קריאת מדריך ההוראות ומעקב אחרי ההנחיות, אבל לאחר מכן התפעול השוטף די פשוט: מפעילים אותה, בוחרים במשקה הרצוי, בוחרים בהגדרות המשקה (אורך, חוזק) ולוחצים על כפתור ההפעלה. כל התפעול מתבצע באמצעות לוח פיקוד נגיש שמבוסס על מקשי מגע עם אייקונים ונוריות חיווי. 



מיכל המים הענק ממוקם בצד ימין, והוא נשלף בקלות יחסית מתוך מסילה. אחד החידושים של המכונה טמונים בו: פילטר שאמור לשמור על איכות המים לאורך זמן ולמנוע הצטברות של אבנית. בזכות הקיבולת הנדיבה של המיכל - 1.8 ליטר - אפשר להכין כמות גדולה של משקאות לפני שצריך למלא אותו שוב. תא פולי הקפה, שבתוכו תא פנימי לקפה טחון, נמצא בראש המכונה עם מכסה פלסטיק שקוף שדרכו ניתן לראות כמה פולים נשארו. למרבה ההפתעה, המכונה לא יודעת זאת - אם נגמרו הפולים היא פשוט תמשיך לנסות להכין קפה מכלום.


בחזית המכונה, מתחת לוח הפיקוד, נמצאת פיית המזיגה הכפולה. הפיה נעה על מסילה אנכית וניתן להגביה ולהנמיך אותה לפי גודל הכוס שלכם, עד לגובה כוס של 15 ס"מ. עם זאת, למרות שלמכונה יש 2 פיות מזיגה ושניתן להגדיר מזיגה ל 2 כוסות קפה בלחיצה אחת - בפועל המכונה לא מוזגת בו זמנית לשתי כוסות, אלא מוזגת משתי הפיות לכוס אחת, ומיד לאחר מכן מוזגת שוב לכוס שנייה. מימין לפייה נמצאת בליטה קטנה שעליה מרכיבים את כד החלב. מצאנו שנדרשת למידה מסוימת כדי להבין להיכן בדיוק החלב והקפה נמזגים ולמקם את הכוס בדיוק בנקודה האסטרטגית מתחת שניהם, כך שאף אחד מהם לא יישפך מחוץ לכוס.



עוד בחזית המכונה, מאחורי הפיות, נמצאת יחידת איסוף הפסולת שנשלפת כולה החוצה. מדובר ברכיב ענקי שמורכב ממיכל הקפה המשומש (מסוגל להכיל עד 12 מנות) ומגש שאריות המים, כאשר מיכל הקפה, ולצידו פיסת פלסטיק מיותרת, נשלפים שניהם בקלות רבה מדי מהמגש. מצאנו שלשאת את כל הקומפלקס המורכב והמטפטף הזה אל הכיור זו משימה לא נעימה במיוחד - יש שם המון פסולת ומים, ותנועה לא זהירה יכולה להסתיים בבלגן על הרצפה או בתוך הכיור.


אפרופו ניקיון: ה-Philips EP2230 היא המכונה הכי אובססיבית לניקיון שפגשנו. היא מזרימה מים במערכת כדי לנקות אותה משאריות קפה בכל הזדמנות, שזה נשמע נהדר עד שזה מתחיל להעיק. הדלקתם את המכונה? מים זורמים. המכונה נכבתה לבד? מים. לפני מזיגת קפה, כשהכוס כבר מונחת על המגש? שוב מים, וגם בסיום המזיגה. בכל רגע נתון נאלצנו לדאוג שיש כוס ריקה כלשהי מתחת הפיה, אחרת כל המים האלה מוזרמים ישירות למגש וממלאים אותו במהירות.


זמני הפעולה של המכונה הזו אטיים למדי, והמתנה לכוס קפה יכולה להיות קצת מייגעת. לוקח למכונה דקה אחת כדי להידלק ולהתחמם; מזיגה של אספרסו לוקחת בין 33 ל-44 שניות (תלוי באורך המשקה שהגדרתם), לונגו- בין 52 שניות ל-1:15 דקות, והכנה של קפוצ'ינו לוקחת 1:15 - 1:25 דקות.

לוח פיקוד
לוח הפיקוד של המכונה מורכב מכפתורים, לחצנים וחיוויים שונים. ככל שהמכונה מתקדמת וכוללת יותר פונקציות יהיו בה יותר כפתורים וחיוויים. בחלק מהמכונות, במקום נוריות חיווי, מותקן צג LCD, שהמידע שהוא מציג משתנה בין הדגמים השונים. יש כאלה שיציינו את מצב הפעולה הנוכחי ונתונים שונים כגון טמפרטורה וכדומה, וכאלה שיציינו נתונים רבים נוספים כמו מפלס המים הקיים, מלאי פולי הקפה ואפילו את מספר ספלי הקפה שהכנתם מהיום שקניתם את המכונה.

עמידות ואיכות הבנייה (10%)

7.5

איכות הבנייה של ה-Philips Omnia EP2230 לא מאוד מרשימה. המעטפת שלה עשויה פלסטיק, שבחלקו נראה רעוע - כמו מגש איסוף הפסולת למשל. גם לוח הפיקוד כולו נע כשנוגעים בו ואינו יציב במקומו. לאור המחיר, היינו בהחלט מצפים ליותר בגזרת איכות הבנייה.