- WiseBuy - Viomi V2

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Viomi V2

הטוב
  • מאפשר הצבת קיר וירטואלי
  • מאפשר העברת סחבה (פעולת שטיפה)
  • מתחמק ממכשולים באלגנטיות ללא פגיעה
  • מאפשר עלייה על שטיחים עבים ללא בעיה
הרע
  • מחיר אינו אטרקטיבי במיוחד
  • פונקציית השטיפה אינה פרקטית
  • רועש למדי בעוצמת שאיבה בינונית
בשורה התחתונה
שואב האבק החדש באקו-סיסטם של מוצרי שיאומי בישראל, Viomi V2, מגיע במחיר של 1,799 שקלים, ומצליח לעמוד מאחורי הבטחות החברה. עוצמת השאיבה מספקת ורמת הביצועים טובה, השליטה באמצעות אפליקציית Mi Home די טובה, אך אינה מאפשרת קביעת לו"ז לביצוע השאיבה, מיפוי החדרים ומסלול השאיבה היו מצויינים וכדי להוסיף עוד מספר נקודות לחבילה, השואב גם מאפשר לבצע פעולה שטיפה שעובדת לא רע. בסך הכל ה-Viomi V2 מצליח לעשות עבודה מעולה.
הקדמה

שואב האבק החדש לבית שלל מותגי שיאומי בישראל, ה-Viomi V2, נחת על המדפים עם תג מחיר של 1,799 שקלים בייבוא של חברת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בשוק המקומי, כשמטרתו להתחרות למעשה על אותו נתח שוק של ה-Roborock S60, גם הוא מקרב היצע מוצרי האקו-סיסטם של שיאומי.


עם זאת, מהר מאוד הגיח ה-V2 בייבוא מקביל בטווח מחירים המתחיל מכ-1,250 שקלים, מה שהפך אותו לאחד מן שואבי האבק הרובוטיים השוטפים עם תג מחיר אטרקטיבי למדי. אז האם יש סיבה לרכוש שואב רובוטי המסוגל גם לשטוף או שמא מדובר בגימיק שאינו מצדיק את הבדלי המחירים? לקחנו את ה-Viomi V2 לסקירה מקיפה. 

איכות השאיבה והסינון (45%)

8.5

שואב ה-Viomi V2 מגיע לשוק כשמפרטו הטכני סטנדרטי למדי - הוא מגיע עם מנוע בעל אפשרות לשאיבה בלחץ של עד 2150Pa, סוללתו מעט קטנה (3,200mAh), והוא כולל 10 חיישנים (כולל חיישן לייזר מסוג LDS) המאפשרים את מיפוי הבית וכן מסייעים לו להימנע מהתנגשות עם רהיטים שונים ברחבי הבית. 




בזמן שבמרבית מבחני השאיבה נהוג לשפוך על הרצפה סוגי לכלוך שונים לצורך בדיקת השואב, העדפנו באופן ראשוני לבצע בדיקה אותנטית ככל הניתן. אחת למספר ימים, כאשר הצטבר אבק, העברנו את השואב למצב שאיבה, ובחנו את ההבדלים לפני ואחרי. בהחלט ניתן להגיד כי ה-Viomi V2 מצליח לעשות עבודה מעולה כשזה נוגע לשאיבה, והוא אסף את מרבית הגרגירים וחלקיקי האבק הבולטים על הרצפה. 


גריגירי אורז, פירורי לחם ואבק מסוגים שונים, את כולם הצליח השואב לנקות בצורה די מוצלחת. אכן, מפעם לפעם פספס השואב חלק מן האבק על הריצפה, אך בכל פעם שהפעלנו אותו ניתן היה לשים לב כי הוא עושה את עבודתו בצורה טובה למדי ומפחית את הלכלוך באופן משמעותי ביותר. 


ביצועי השאיבה הצליחו לספק אותנו, ואין ספק כי אם בהפעלה יום-יומית קבועה של השואב, הוא מסייע לשמור על הבית נקי מאבק באופן נוח משמעותית מאשר ניקיון באמצעות מטאטא, גם אם הניקיון עצמו יהיה קצת פחות טוב. בניגוד לשואבי אבק רובוטיים סטנדרטיים, ה-V2 של Viomi מגיע גם עם אפשרות לביצוע שטיפה.




הוא כולל מטלית המתחברת לחלקו התחתון, וכן מיכל מים ייעודי המחליף את מיכל האבק. בפועל, כפי שניתן היה לצפות - מדובר ביותר בגימיק מאשר בפיצ'ר רלוונטי שעושה את העבודה. השואב למעשה מטפטף מים על הרצפה מחלקו האחורי, ומיד לאחר מכן המטלית שבחלקו הקדמי מנגבת את המים ששפך השואב.


כמות המים שמטפטף השואב די גבוהה, והוא מותיר אחריו שובל שאכן מאפשר לראות כי אכן בוצע כן ניגוב ריצפה רטוב. עם זאת, הוא רחוק מלהיות מסוגל להסיר כתמים כמעט מכל סוג שהוא (בייחוד כשאלו יבשים), ואם הם רטובים - הכתמים פשוט ימרחו על הרצפה ולא יתנקו. בהתאם לכך, כרגע אין ספק שלא מדובר בפיצ'ר שהיה גורם לנו להעדיף את שואב זה על אחר, וכנראה שעדיף יהיה להמשיך ולשטוף את הרצפה בדרך המסורתית. 

נוחות שימוש (40%)

9

ה-Viomi V2 מגיע אלינו עם אפשרות שליטה אפליקציית Mi Home מבית שיאומי, שם תתבצע כל העבודה עימו. החיבור וההפעלה הראשוניים היו פשוטים מאוד, ואלו מתבצעים בקלילות על פי הוראות הזמינות הן דרך האפליקציה והן בדפי עזר המגיעים עם השואב. 




באריזת השואב קיבלנו את תחנת העגינה שלו, המתחברת לחשמל עם שנאי ייעודי, את השואב עצמו, זוג מטליות לשטיפת הריצפה ומספר מיכלים - מיכל אבק, מיכל מים, ומיכל אבק הכולל גם חלק ייעודי למים. מיכל האבק מגיע בנפח של עד 550 מ"ל, נפח שבהחלט מצליח לעשות את העבודה.


השליטה באמצעות אפליקציית Mi Home הייתה מהנה למדי - ניתן להציב לשואב קירות וירטואליים שימנעו ממנו להגיע לחדרים ו/או איזורים מסויימים בחלל העבודה, ניתן לשלוח אותו למיקום מסויים בחלל לצורך שאיבה נקודתית, לשלוח אותו לאיזור מסויים לצורך שאיבת האיזור כולו, וכן ניתן לשנות ולהתאים את הגדרות השואב עצמן - הכל דרך האפליקציה ללא צורך בהתעסקות ישירה בשואב. בעוד השימוש באפליקציה די נוח, היינו שמחים לראות אותה משתדרגת עם ממשק אינטואיטיבי ונוח יותר לשימוש. 




השואב מגיע במשקל של 3.3 קילו-גרם, וכולל רגליים המסוגלות לטפס עד לגובה של 20 מ"מ. בהתאם לכך, אין לו כל בעיה לעלות על השטיח ולשאוב גם אותו. בהפעלה הראשונית, נעזר ה-Viomi V2 בשלל חיישניו (10 במספר, כולל חיישן לייזר מסוג LDS), על מנת לבצע מיפוי ראשוני של החלל כולו. את הפעולות השונות של שליחתו לאיזורים מסויימים, הצבת קירות וירטואליים וכד', ניתן לבצע רק לאחר המיפוי הראשוני של החלל. 


החיישנים השונים מאפשרים לשואב לא רק למפות את החדר, אלא גם להמנע מהתנגשות ברהיטים שונים בחלל. בפועל - הצליח השואב להתחמק ולהמנע מפגיעה כמעט בכל חפץ בבית - רגליות ספה, מתלה כביסה, מזנון ועוד. עם זאת, מפעם לפעם הוא אינו מצליח להתחמק, ולעיתים מתנגש בחפצים השונים.


לצערנו הרב, במקרה שלנו זה היה קטסטרופי. סולם נוי שנשען על הקיר בסלון הבית עבר את כל השאיבות ללא בעיה - השואב הגיע אליו, נכנס תחתיו, זיהה את הרגליות ויצא החוצה במהרה. אלא שפעם אחת ארורה, מסיבה שאינה ברורה, הוא לא זיהה את הרגליים והמשיך לנסות לצאת מתחת לרגלי הסולם באמצעות התנגשות בהם. זה נגמר בנפילת הסולם על הריצפה, ובעיקר שברים רבים של מזכרות וחפצים יקרי ערך. המלצתנו - אם יש ספק, אין ספק. סמנו קיר וירטואלי בסמוך לכל חפץ שעשוי ליפול במקרה שהשואב יתנגש בו, אחרת זה עשוי להגמר באותו אופן מצער. 




שיטת השאיבה של ה-V2 היא "שתי וערב". לאחר מיפוי היקף החדר, מתחיל השואב בשאיבת החלל לאורכו ולרוחבו, מבלי לחזור על איזורים בהם הוא כבר היה שלא כצורך. השאיבה מתבצעת באופן סיסטמתי, בצורה מדוייקת, ובמרבית המקרים מבלי לפספס כל איזור בחלל הנדרש לשאיבה. 


בדומה לשואבי אבק רובוטיים רבים, גם ה-Viomi V2 מסוגל לחזור בחזרה אל תחנת העגינה שלו באופן אוטומטי. אם הסוללה מגיעה לקיבולת של 20% במהלך שאיבה - יחזור השואב לתחנת העגינה וברגע שיגיע בחזרה ל-80 אחוזים, הוא ימשיך את השאיבה מאותו המקום ממנו עצר. 


במהלך השאיבה, מפיק השואב רעש בעוצמה די גבוהה, גם במצב שאיבה "סטנדרטי". אם תפעילו את השאיבה בעוצמה המקסימלית, תהיה עוצמת הרעש גבוהה משמעותית, בצורה שאף די תעיק. אם אתם לא בבית והחלטתם להפעיל את השואב מהמשרד, זה כמובן לא יהווה בעיה. 



השימוש שלנו בשואב כלל במרבית המקרים שאיבה מלאה של הבית, שגודלו נע סביב 65 מטרים. השואב הצליח לסיים את השאיבה ולחזור לתחנת העגינה כשיש לו עוד לא מעט מקיבולת הסוללה בקנה. בסך הכל, הצלחנו לשאוב כשעה וחצי-שעה ו-40 דקות לפני שנדרש השואב לטעינה. 

קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9.5
המוצרים המפותחים ומשווקים על ידי שיאומי, וגם כאלו המיוצרים על ידי החברות השונות באקו-סיסטם של היצרנית, נוהגים להגיע לשוק ברמת איכות בנייה גבוהה ומספקת, לצד תג מחיר שמקרים רבים יהיה אטרקטיבי למדי. גם במקרה שלנו התמונה דומה - ה-Viomi V2 בנוי בצורה מצויינת. הוא מרגיש איכותי מאוד, כל חלקיו הזזים בנויים בצורה איתנה שמרגישה יציבה, בהם גם מיכלי האבק או המים המתחלפים.