- WiseBuy - Lenovo ThinkBook 13s 20R90054IV

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo ThinkBook 13s 20R90054IV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo ThinkBook 13s 20R90054IV

הטוב
  • קומפקטי וקל לנשיאה
  • מטען קל
  • מקלדת ומשטח עקיבה נוחים
  • קורא טביעת אצבע מצוין
הרע
  • מעבד מספק אבל מיושן
  • זיכרון RAM נמוך
  • כרטיס גרפי בסיסי בלבד
  • רמקולים סבירים באיכותם
בשורה התחתונה
חיי סוללה ארוכים, קומפקטיות לתפארת ושימושיות גבוהה הופכים את ה-ThinkBook 13s למחשב אידיאלי עבור איש העסקים הנודד. חשוב לקחת בחשבון כמה חסרונות: הרמקולים בסיסיים בלבד והמעבד המזדקן, לצד זיכרון ה-RAM הנמוך יקשו בביצוע מגוון משימות מורכבות במקביל – וכך שאלת עמידותו של המחשב לאורך השנים הקרובות מוטלת בספק. אם תחיו עם אלו בשלום, תקבלו נייד שעומד כרגע במשימה לשמה הוא נוצר.
הקדמה
מחשב ה-ThinkBook 13s מבית Lenovo המיועד לשוק העסקי, מצויד במעבד i5-8265U עם 8 GB זיכרון RAM, כונן SSD בנפח 256GB. גודלו של המסך 13.3 אינץ' ברזולוציה 1080p בתצוגת IPS. בין התכונות הבולטות: קומפקטיות ונוחות שימוש גבוהה (משקל הנייד 1.3 ק"ג) וסאונד אשר צויד בטכנולוגיה מבית HARMAN.
משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

ביצועים (35%)

7.5

נתחיל מהנתונים על הנייר, שלא מבטיחים יותר מדי: מעבד i5-8265U לצד 8GB זיכרון RAM וכונן SSD בסך 256GB. בזמן שמעבדי הדור העשירי מבית אינטל כבר כאן, לנובו בוחרת לצייד את המחשב לעסקים שלה במעבד דור 8 בתצורת i5. האם זה מספיק? למשימות השוטפות והמשרדיות – בהחלט. כלומר גלישה באתרים, כתיבת מסמכים, הצגת מצגות ושליחת מיילים בין לבין עובדת כנדרש. השאלה האמיתית היא כיצד יגיב המחשב בעוד שנתיים למשל, כשדרישות המינימום של דפדפן כרום יעלו (כפי שהן עולות כל שנה) וכאשר מערכת ההפעלה תדרוש עוד ועוד משאבים כדי להריץ פעולות בסיסיות. נראה שה-13s עומד בהצלחה במשימות עכשוויות אך עם 8GB זיכרון RAM ו-256GB בלבד, הוא אינו מוכן כראוי לשנתיים-שלוש הבאות, במיוחד כשכבר עכשיו זיכרון ה-RAM הנמוך הפך לעקב האכילס הברור במהלך ימי הסקירה והראה גמגומים קלים כשהרצנו במקביל כמה לשוניות כרום עמוסות מדיה, לצד נטפליקס שפעל ברקע.



כרטיס מסך בסיסי בלבד מדגם Graphics 620 לא אמור להציע מעבר לשימושים המשרדיים השוטפים ומתוכנות עריכה מתקדמות וגיימינג אפשר לשכוח כמובן. אמנם לא לשם כך נוצר ה- ThinkBook 13s, אבל ציפינו לכרטיס מסך טיפה יותר מתקדם מהחומרה המינימליסטית שמספק לוח האם.


עברנו למבחנים הסינתטיים של PCMark 10 ו-3DMark שגם לא סיפקו תוצאות מפעימות במיוחד, עם ציון נמוך במיוחד של 414 נקודות במבחן 3DMark שנועד לבדוק ביצועי גיימינג. ב- PCMark 10 קיבלנו תוצאה יותר נסלחת, 3686 נקודות – תוצאה שאמורה להעיד על ביצועים לא רעים בכלל בעת מטלות משרד שכיחות, כמו ניהול שיחת וידאו בוועידה, שיטוט ברשתות חברתיות עמוסות מדיה או עריכת סוגי מסמכים שונים.



בזוג הרמקולים בהספק 2W שולבה טכנולוגיית Harman המהוללת אבל קצת יותר קשה לחלק שבחים על הביצועים בפועל: עוצמת הסאונד הספיקה לנו אבל באשר לאיכות, קיווינו קצת יותר מרעשים מתכתיים וצורמים שלא הכי נעימים לאוזן בטונים הגבוהים. ברור שעדיין מדובר במחשב עסקי והצלילים כאן ישרתו כאן בדרך כלל צורך פונקציונלי - ועדיין ייחלנו לאיכות סאונד עדיפה ממה שקיבלנו, בטח כשחברת האודיו האמריקאית חתומה מתחת למקלדת.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

8
ביצועי התצוגה עברו את המבחנים המאתגרים: דיוק הצבעים מוצלח, זוויות הצפייה גמישות ובהירות גבוהה שגם לרקע אור השמש איפשרה לנו להמשיך לעבוד – למרות כהות מסוימת בזמנים שבהם השמש פוגעת ישירות במסך. הבהירות העוצמתית דווקא התגלתה כחיסרון בחדרים חשוכים, כשהתאורה האחורית במסך נוטה לזלוג מקצוות המסך ולהחוויר אותן יותר מאשר מרכז התצוגה – אבל בסך הכל התצוגה ב-13s טובה למדי ותחת רזולוציית 1080p הכל נראה ברור וחד, בין אם זה בצפייה בעוד פרק של Peaky Blinders ובין אם מדובר בכתיבת מסמך בין כמה עמודים.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

גופו של ה- ThinkBook 13s מורכב משילובי אלומיניום ומגנזיום, בגימור אפור וטכני להפליא. אמנם לא תמצאו כאן עיטורי זהב נוצצים או מסך שמסתובב על צירו אבל גם פלסטיק שמרגיש זול לא נוכח - ופונקציונליות כאן היא שם המשחק. התאהבנו במידות המחשב: הוא קטן מאוד ונכנס גם לתיקי הגב הדחוסים ביותר ולא מורגש על הגב (משקלו 1.3 ק"ג) – אבל עדיין מציע מסך שמאפשר לעבוד בו בלי להרגיש חוסר נוחות בעבודה מול מסך 13.3 אינץ'. השוליים מימין ומשמאל לתצוגה דקים ונאים אבל השוליים העליונים והתחתונים מעלימים את החן, עם גושים שחורים ועבים שאי אפשר לפספס.



המקלדת גם הייתה מאוד לטעמנו: המקשים גדולים, מרווחים מספיק ונוחים בצורה מפתיעה יחסית למחשב 13.3 אינץ', בוודאי כשמתחשבים במידות הקומפקטיות אליו נאלצה המקלדת להידחס. תאורה אחורית במקלדת נוכחת ועזרה לנו מאוד ברגעים חשוכים ומקשים ייעודיים מאחורי מקשי ה-F יש בנמצא, כמקובל. משטח המגע גם מפתיע בגודלו ורוחבו הנאה מאפשר עבודה נוחה עם מחוות החלקה ששימשו אותנו מאוד בשיטוטי אינטרנט.


עוברים למערכת ההפעלה: בדומה ליצרניות מחשבים אחרות, גם לנובו דאגה לצייד את המשתמשים באפליקציית עזרים ושירותים מתוצרתה, תחת העזר הראשי שנקרא Lenovo Vantage. מאחורי "הטבות" ו"הצעות" של תוכנות שהן בפועל פרסומות בלבד, יש כמה פיצ'רים נחמדים כמו חיווי מצב הסוללה, קצב פריקה ושעות נותרות לריקון מוחלט, הגדרות Dolby הנוגעות לסאונד ועדכוני BIOS.

באגף החיבורים והקישוריות מצאנו זמינות מספקת של התקני USB: בצד שמאל כניסת האוזניות/מיקרופון, USB-C 3.1, HDMI וחיבור לחשמל. בצד השני של המחשב 2 כניסות USB, אחת בגרסת 2.0 ועוד אחת בגרסת 3.0. כניסת USB נוספת כבר הייתה הופכת את המארז למושלם וגם לא מצאנו חריץ לכרטיס SD שהיה נחוץ לא פחות - וחבל. גם היעדרה של כניסת רשת בלטה לנו ובמארז לא דאגו לצייד את המשתמש במתאם רלוונטי, שדווקא עלול להיות קריטי למשתמש הנודד שלא תמיד יכול לסמוך על WiFi בלבד.
סנטימטר מעל קצה המסך העליון מסתתרת עינית מצלמת הרשת, שהתגלתה כסבירה עבור שיחות סקייפ וברזולוציה מקסימלית של 720p, מלכתחילה לא ציפינו ליותר מדי. כן אהבנו את המגירה הפיזית שניתן להסיט שמאלה כדי להסתיר את העינית וכך למנוע אפשרות לפריצה שלה – לטעמנו פתרון מהיר ופשוט שעדיף על כל תוכנה לאבטחת המצלמה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

משך פעולת סוללה (15%)

9

ל- ThinkBook 13s חיי סוללה מצוינים ואידיאליים לתכלית לשמה הוא נוצר. סחבנו בקלות 7-8 שעות במשרד, בביצוע מטלות פשוטות. ביום אחר המחשב ניגן כמה פרקים של סדרה בנטפליקס בבהירות מסך בינונית-גבוהה עד שהמחשב כבה בסביבות ה-6 שעות פעילות. התוצאות אמנם שונות מהבטחת היצרנית – "עד כ-11 שעות בתום טעינה בודדת", אבל קשה לומר שיצאנו מאוכזבים.



המטען שהגיע במארז עדיין לא דומה לבלטות השחורות שהתרגלנו לקבל במחשבים גדולים יותר כמו במשפחות ה- 15.6 אינץ' וה-17.3 אינץ', אבל עדיין קיווינו למטען יותר צנוע, כמו שכבר ראינו בניידים של יצרניות מתחרות.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

עמידות ואבטחה (10%)

8

מעבר לאבטחה הבסיסית למדי ברמת התוכנה, McAfee בגרסת Trial, שולב במחשב גם סורק טביעת אצבע שהתגלה כמצטיין. הסריקה הראשונית של האצבע המורה שלנו הייתה זריזה להפליא ומלאכת הזיהוי פנטסטית עם פספוסים מינימליים וזמני עליית שולחן עבודה מצוינים: מרגע הנחת האצבע, בפחות מחצי שניה חזרנו לעבודה שוטפת. אין כאן קורא סורק עיניים/פנים וחבל - ציפינו ליותר אבטחה ביומטרית ממחשב שהושק ברבעון האחרון של שנת 2019, כשמתחריו בקטגוריה כבר נהנים מפתרונות אבטחה יותר מתקדמים.