- WiseBuy - Asus TUF Gaming VG27AQ

שתף באמצעות:

מסך מחשב Asus TUF Gaming VG27AQ אסוס

סקירת wisebuy - מסך מחשב Asus TUF Gaming VG27AQ אסוס

הטוב
  • תמיכה ב-G-SYNC
  • מהירות תגובה 1ms
  • קצב ריענון 155Hz
  • פיצ'רים רבים לגיימר
הרע
  • רזולוציית QHD בלבד
  • קישוריות מצומצמת יחסית
  • בעיית השתקפות קלה מול אור יום
  • רמקולים מובנים חלשים
בשורה התחתונה
פאנל IPS פנטסטי, קצב ריענון גבוה של 155Hz ורזולוציית 1440p שתספק את רוב העורכים הגרפיים. המסך TUF Gaming VG27AQ מבית ASUS לא שוכח לדאוג לגיימרים, הרי לשמם הוא התכנס, וגם הם ייהנו ממהירות תגובה מעולה 1ms ושלל פיצ'רים מובנים במסך שאמורים לשפר את יכולות הצליפה שלהם מול אויבים ממוחשבים. עם תמיכה ב- ב-G-SYNC וב-99% sRGB , ה- VG27AQ הוא מסך מוצלח ושימושי.
הקדמה
מסך הגיימינג TUF Gaming VG27AQ מבית ASUS מגיע בגודל 27 אינץ', מצויד בפאנל IPS עם קצב ריענון של 155Hz ורזולוציה מקסימלית של 1440p. פיצ'רים נוספים: ELMB SYNC עם מהירות תגובה 1ms, תמיכה ב-G-SYNC, 99% sRGB ו-HDR10 ובעל עיצוב ארגונומי המאפשר זוויות צפייה מגוונות. מחירו המומלץ לצרכן: החל מ-2,630₪.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

איכות התמונה (70%)

9.5

גודלו של מסך ה- VG27AQ עומד על 27 אינץ' – לטעמנו הגודל האידיאלי שאינו מוגזם מדי לשולחן העבודה, אך גם לא קטן מדי עבור חווית גיימינג מושלמת. הרזולוציה המקסימלית 1440X2560 פיקסלים מיישרת קו עם הסטנדרט הרצוי, אם כי ייחלנו ל-4K שהרגיש כל כך נחוץ כאן, בהתאם לייעודו של המסך.


פאנל ה-IPS מבצע את עבודתו נאמנה ועל איכות התמונה קל להרעיף שבחים: הצבעים אותנטיים, הדיוק בשחורים נאמן למקור ועבורנו המסך שימש כתצוגה נפלאה עבור עבודות גרפיקה מתקדמות ושיפוצי פנים בהן נדרש דיוק מרבי. גימור המט מספק פידבק חיובי מול קרני השמש שחבטו בו בשעות הבוקר המוקדמות וה- VG27AQ התמודד מולן לא רע בכלל. בהירות מקסימלית של 350 cd/㎡ לא בולטת מדי לטובה אבל גם לא מאכזבת מדי – כלומר לחלוטין הסטנדרט הסביר והרצוי. כשהצבנו את המסך בזווית שחשפה את חלקו לאור היום מצד החלון, קיבלנו השתקפות לא מעטה – אבל לא כזאת שגרמה לנו ממש להסיט את המסך לצד כהה יותר או להסתיר את החלון עם וילון. כלומר אי-נוחות מסוימת שככל שהתקדם היום – בעיית ההשתקפות חלפה.


עברנו לביצועי גיימינג, בהם הופיעו כמה נתונים מעניינים: מהירות תגובה של 1ms הוא כל מה שגיימר, חובבן ותחרותי, יכול לבקש – נתון אידיאלי עבור משחקי FPS בהם זריזות התגובה של השחקן הוא רכיב מכריע בהצלחתו. יש כאן גם Flicker free למניעת ריצודים כמובן, לצד טכנולוגיית G-SYNC מבית Nvidia לתיאום הפריימים של המסך עם כרטיס המסך. איך לא, גם קצב ריענון מעולה של 155Hz מצטרף לחגיגה – תכונה שהופכת את כל משחקי מרוצי המכוניות, היריות, RTS וכותרי ספורט לחווית גיימינג נהדרת, בזכות הצגת תנועה אלגנטית שאינה "מקטעית". במסכי 60Hz קל להבחין זאת, במיוחד במרוצים; מעין מדרגות קטנות אך מורגשות של הסביבה.


אילו עוד עזרי גיימינג יש במסך? פיצ'ר ELMB SYNC (קיצור של Extreme Low Motion Blur) מבטיח לשפר בעזרת מהירות תגובה של 1ms את נראות האלמנטים הנעים בתמונה, בכך שנהפכים ליותר חדים ומדויקים. חייבים להודות שלא הצלחנו להבחין בהבדל גדול מדי – לא במרוצי הרכב הסוערים של RAGE 2 ולא בקרבות החלל של Rebel Galaxy Outlaw. יש כאן גם 2 מצבי HDR לשימוש: Multi HDR, המשרת בזמן גיימינג וסרטים המספק טווח דינמי רחב, ומצב HDR 10, אשר אידיאלי יותר לסיטואציות בהן הבהירות ודיוק הצבעים חשוב יותר – למשימות כמו עיצוב גרפיקה ממוחשבת ועריכת וידאו.


טכנולוגיית Shadow Boost הייתה עבורנו כמו "cheat", כשאיתרנו שחקני אויב באזורים מוצללים במיוחד, מצבי GameVisual (ביניהם תצוגות המותאמות לסצנות סרט, משחקי MOBA, מרוצים ועוד) מאפשרת לבחור את התצוגה בהתאם לסיטואציה הנוכחית וטכנולוגיית Ultra-Low Blue Light הייתה שם כשביקשנו להוריד את עוצמת האור הכחול והמזיק לאורך זמן – בין אם זה בקריאת כתבה ארוכה, בצפייה בנטפליקס או סתם בגלישה בדפדפן במהלך יום שגרתי במשרד. 

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

8.5

משקל כל המסך כולל הסטנד עומד על 8 ק"ג ובהתחשב בגודלו, זה לא נורא מדי. מידות המחשב, כולל סטנד: 62 ס"מ רוחב, 36 ס"מ גובה ועובי של 6.6 ס"מ. המסך משדר פרימיום: הוא ניחן בשוליים דקים למדי, מאחור הודפס לוגו TUG GAMING במרכז וגם הסטנד הטרפזי בורך בקימורים מחמיאים. מסביב לקוטר הסטנד שוליים אדומים שמשלימים את המראה האלגנטי.


קל למצוא את הזווית האידאלית למשתמש בזכות גמישות רבה ופרט לסיבוב המסך על צירו, ניתן לעשות הכל עם ה- VG27AQ: ניתן לכוונן את הגובה עד 13 ס"מ נוספים, צירו מסתובב כ-90 מעלות לכל צד וגם יכולות ההטיה מספקות (‎+33° ~ ‏‎-5°). תקן VESA גם נתמך כאן כמובן, עם התקנה אפשרית על הקיר. ניתן גם לאבטח את המסך עם חריץ Kensington lock הפופולרי.



התפריט במסך פרימיטיבי אך פשוט למדי: הוא מחולק לכמה מסכים שכיחים לשימוש ובין האופציות ה"גיימריות" אפשר להוסיף מאבחן FPS, הוספת כוונת (Crosshair) שתשפר את הביצועים שלכם במשחקי יריות מגוף ראשון, הפעלת HDR, כמובן קביעת הגדרות מועדפות לשימושים שונים (משחק/משרד). התפעול באמצעות ארבעה מקשים בצד הימיני של המסך, לא כולל מקש כיבוי/הדלקת ה- VG27AQ.


הקישוריות הזמינה במסך מעטה למדי: DP בגרסת 1.2 וזוג כניסות HDMI בגרסת 2.0. תשכחו מ-DVI, VGA או כל כניסה וותיקה יותר – היעדרות שלמען האמת לא אמורה להוות חיסרון מלכתחילה לגיימר שלא אמור להתפשר על חיבור שאינו DP או HDMI. במארז מקבלים את שני סוגי הכבלים הנתמכים.


זוג רמקולים סטריאו בהספק 2W כ"א ממוקמים מאחורי המסך אבל בשום שלב לא היינו סומכים עליהם: העוצמה המקסימלית נמוכה מדי ואיכות הסאונד גרועה למדי – בשורה התחתונה הם לא מהווים בשום אופן תחליף לרמקולים חיצוניים.