סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED65C9PVA
- עיצוב דקיק ויוקרתי
- ממשק משתמש שממשיך לתפקד מצוין
- מסך OLED שמספק חווית צפייה מרהיבה
- צבעים שחורים עמוקים וזווית צפייה רחבות
- עבה למדי בחלקה התחתון
- שלט מאסיבי, מחכים לרענון עבורו
- הבהירות המירבית יכלה להיות טובה יותר
לפני כחודש וחצי השיקה בישראל ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית, LG אלקטרוניקס, יחד עם קבוצת ח.י, היבואנית הרשמית שלה בשוק המקומי, את סדרת הטלוויזיות שתלווה את המותג לשארית 2019 ואל תוך 2020. כהרגלה, לצד מסכי ה-4K הסטנדרטים וטלוויזיות הפרימיום LCD (סדרת NanoCell), השיקה החברה מגוון רחב של מסכי OLED חדשים.
סדרת הפתיחה של מסכי ה-OLED לשנים 2019-20 בישראל היא ה-OLED C9, שמגיעה בגדלים של 55, 65 ו-77 אינץ', ומתומחרת במחיר מומלץ של החל מ-8,490 שקלים (ירידה של 500 שקלים בהשוואה לדגם המקביל מן השנה שעברה). לקחנו את גרסת הביניים בסדרה, LG OLED C9 65, ובדקנו האם היא עומדת בהבטחות היצרנית ומצליחה לתחזק את הרושם החיובי שהותיר עלינו הדור הקודם.
אחד מן האלמנטים החשובים, ואולי האלמנט החשוב ביותר ברכישת כל טלוויזיה חדשה, הוא איכות וחווית הצפייה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בטלוויזיות פרימיום. מסך ה-OLED C9 מבית LG בגרסה שקיבלנו לסקירה מגיע לשוק עם פאנל תצוגה מסוג OLED, בגודל של 65 אינץ' וברזולוציית 4K UHD (או: 3840X2160 פיקסלים). המסך תומך בתוכן HDR ו-HLG, וכן מגיעה עם תמיכה בתקני Dolby Vision ו-HDR10 Pro.
כשזה נוגע לאיכות התמונה וחווית הצפייה, ה-LG 65OLEDC9 הצליחה לעשות עבודה לא פחות ממצוינת. חווית הצפייה הייתה מרהיבה, עם רמת בהירות מרשימה (הן בהירות נמוכה והן בהירות גבוהה), צבעים עזים ומהנים לצפייה בדיוק כמו שציפינו ממסך OLED איכותי, ואיך לא - רמת דיוק אופטימלית בצבעים השחורים. במסכי OLED, כזכור, כל פיקסל מואר באופן אינדיבידואלי, כך שכאשר אנו צופים בתוכן בצבע השחור - מדובר למעשה בפיקסלים כבויים, מה שאומר ניגודיות אינסופית ורמת שחור אמיתית לחלוטין.
רמת ההשתקפויות שהוצגו על המסך כאשר החדר היה מואר מאוד הייתה נמוכה ומספקת, אך לטעמנו לא מדובר ביכולת המרשימה של טלוויזיות הפרימיום של סמסונג בהפחתת השתקפויות בחדרים מוארים הבהירות הגבוהה הצליחה להתגבר על כך במרבית המקרים. כמו כן, חשוב לציין כי מסכי OLED נוטים לסבול מצריבות (Burn-In). סיטואציה זו עלולה להתרחש כתוצאה מהצגת תוכן זהה לפרקי זמן רצופים על גבי המסך. אנו לא נתקלנו ב במהלך הסקירה, אך היא עשויה להופיע בכל שלב של חיי המוצר.
כל תוכן שזרקנו על המסך, בין אם זה הגיע ברזולוציה מקורית של 4K ובין אם לא, הוצג בצורה מרשימה, עם צבעים עזים, כמות פרטים מרשימה וחדות מצוינת. כמו כן, זוויות הצפייה שלה היו גם הן טובות מאוד, וגם בסלון רחב הצלחנו להינות מצפייה בטלוויזיה ללא שינויים מהותיים בצבע. בסופו של יום, ובדומה לשנה שעברה, גם הפעם טלוויזיית ה-OLED C9 של LG הצליחה לספק לנו את חווית הצפייה הטובה והמהנה ביותר שיכולנו לבקש ממסך הטלוויזיה בסלון הביתי.
שוק הטלוויזיות במהלך השנים האחרונות עבר להתמקדות משמעותית בחווית הצפייה, איכות התמונה, גודל המסך ואלמנטים נוספים הרלוונטיים לתמונה המשודרת על גבי המסך, כאשר תחום האודיו אמנם התקדם גם הוא - אך במרבית המקרים אינו מהווה למקור הגאווה במסכי הטלוויזיה השונים, גם כאלו בשוק הפרימיום. עם ה-LG OLED C9 המצב לא שונה, וזהה באופן כמעט מוחלט לדור הקודם, ה-OLED C8.
ה-OLED 65C9 כוללת מערך אודיו בעל 2.2 ערוצים עם הספק כולל של 40 וואט, זהה לדור הקודם. הרמקולים תומכים בטכנולוגיות Dolby Atmos וכן ב-Dolby Surround לחווית אודיו ב-360 מעלות. בסך הכל, ביצועי האודיו של הטלוויזיה היו טובים - היא מפיקה סאונד בעוצמה גבוהה שהצליחה לספק את סלון הבית, גם כשהיה עמוס באנשים ועם הפרעות נוספות (כמו רעשי כביש סואן).
איכות הסאונד הייתה גם היא די טובה, עם חדות מהנה ועומק מספק - כל עוד עוצמת הסאונד לא הגיעה לרף הגבוה שלה. בעוצמת הסאונד המירבי ראינו כבר פגיעה מסויימת באיכות הסאונד, אם כי במרבית המקרים כלל לא נדרשנו להגיע לעוצמה המירבית. בזמן שבדור הקודם, ה-C8, נדרשנו להגדיר את מצב הסאונד Clear Voice III על מנת שנוכל לשמוע כמו שציפינו גם דיאלוגים או סצינות שקטות אחרות, מבלי להיבהל כשסצינות אקשן עוצמתיות מגיעות, עם ה-OLED המצב שונה לחלוטין.
ב-LG מבצעים שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) לטובת התאמת הסאונד לתוכן המתנגן, כך שכלל לא נדרשנו לבצע מעברי מצבי סאונד בין צפייה בתכנים שונים. בסך הכל, חווית האודיו הייתה טובה, גם אם זו לא הטובה ביותר שניתן להפיק. אם איכות הסאונד היא דבר חשוב במיוחד עבורכם, סאונד בר ייעודי בהחלט עשוי לעשות עבודה טובה יותר.
טלוויזית ה-LG 65OLEDC9 דומה מאוד לדור הקודם בסדרה, ה-C8. היא מגיעה עם רגלית מתכת רחבה וקצת פחות אלגנטית מרגלית הזכוכית של דגם ה-E9, כאשר גובה הטלוויזיה על גבי הרגלית היה נמוך יותר משמעותית מהדור הקודם, מה שהרגיש לנו אף מעט מוזר בהתחלה, אך התרגלנו לכך במהירות. המסך עצמו מגיע עם דופן דקיקה ואלגנטית מאוד באופן מעורר התפעלות.
בעוד פאנל התצוגה עצמו דק במיוחד בחצי העליון של הטלוויזיה, זו מגדלת מעין כרס בחצי התחתון שלה. אותו חלק עבה, מכיל את שלל רכיבי העיבוד והאודיו של הטלוויזיה, כמו גם את המחברים השונים. איכות הבנייה של ה-C9 מצויינת, עם גימור יוקרתי גם בגב הטלוויזיה, ותחושה רחבה שלא "חסכו עלינו" בדבר, בדיוק כפי שציפינו לראות במסך שנמכר במחיר שכזה. במעבר לחזית, אי אפשר לפספס את מסך ה-65 אינץ' עם השוליים הדקים שבהחלט משדרגים את חווית הצפייה.
ה-OLED C9 מגיע עם הדור השני של מעבדי Alpha 9 בפיתוח LG, עם תמיכה רחבה בפיצ'רים מעולם הבינה המלאכותית ויחד עם מערכת ההפעלה WebOS 4.5. המעבד החדש, שכולל 4 ליבות עיבוד, יחד עם מערכת ההפעלה בגרסה החדשה, מצליחים לספק זו שנה נוספת את חווית השימוש הטובה ביותר שהייתה לנו מטלוויזיה חכמה.
יכולות העיבוד מספקות ומצליחות להחזיק את ממשק המשתמש של LG, שמגיע עם כל הפיצ'רים הטובים והמוכרים: אפשרות להתאמת ושינוי הבהירות בהתאם לתנאי התאורה בחדר, חיבור הסמארטפון לטלוויזיה ושימוש בזה כשלט, חיבור הסמארטפון למסך לטובת הזרמת מוסיקה ועוד. לצד אלו, ישנם פיצ'רים חדשים ומעניינים לא פחות, בהם לדוגמה, נמצא תמיכה ב-AirPlay 2 לטובת הזרמת תוכן ישירות מהאייפון לטלוויזיה.
כמו כן, WebOS 4.5 פתרה את אחת מהבעיות המשמעותיות שהפריעו לנו בגרסאות הקודמות, וזו העובדה שנדרשנו לגשת לחנות האפליקציות על מנת לעדכן יישומים שונים שכבר הורדו לטלוויזיה. כעת, לחיצה על היישום מבצעת את העדכון באופן אוטומטי. כמו כן, הממשק המעודכן מסוגל לזהות את המוצרים המחוברים אליו באופן אוטומטי, וכולל את כל האפליקציות והיישומים שאנו מחפשים בטלוויזיה, ביניהם: נטפליקס, יוטיוב, דפדפן ועוד, עם תמיכה בשירותי טלויזיה מקומיים כמו פרטנר TV, סלקום TV, נקסט TV ואחרים.
השלט שמגיע עם ה-OLED C9 הוא אותו שלט Magic Remote שראינו לכל אורך השנים האחרונות. השלט ממשיך לעשות עבודה מעולה עם מצביע העכבר הנשלט באמצעות מחוות אוויר, אך לטעמנו הגיע הזמן לשינוי. נשמח לראות בשנה הבאה שלט קטן ואלגנטי יותר, שכמובן לא יוותר על פיצ'ר עכבר האוויר. בזירת המחברים, כוללת ה-OLED C9 מגוון רחב של כניסות: 4 מחברי HDMI 2.1, כניסת כבל רשת (Ethernet), כניסת RF, יציאת שמע אופוטית ועוד. ישנה, כמובן, תמיכה בקישוריות מסוג WiFi ואף בבלוטות' 5.0.