- WiseBuy - Bose NC700

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Bose NC700

הטוב
  • נוחות מאוד לאורך זמן
  • ביטול רעשים טוב מאוד
  • סאונד מעולה
  • שליטה נוחה
  • עיצוב יוקרתי
הרע
  • קטיעות בשידור בחיבור לשני מכשירים
  • אפליקציית שליטה מלאה בתקלות
בשורה התחתונה
ה-Bose 700 הן אחת האוזניות האלגנטיות והיוקרתיות למראה שיצא לנו לבדוק. הן נוחות על הראש והאוזניים לאורך זמן, הסוללה שלהן חזקה ואמינה ואיכות הסאונד מצוינת ומאוזנת. נכון לעכשיו, מחירן כ-1,600 שקל כך שההשוואה לדגם פופולרי אחר של החברה -QC 35 II מתבקשת. בעבור תוספת של כ-600 שקל, תקבלו שדרוג לגרסת הבלוטות' מ-4.1 ל-5.0, עיצוב נאה ביותר וסינון רעשים בזמן שיחה אך זהו פחות או יותר. אם אתם מחפשים את הטוב ביותר בקבוצת המחיר הזאת, ה-Bose 700 הן בחירה מעולה. אך אם אתם מחפשים תמורה טובה לכסף, הדגם הוותיק עדיין רלוונטי.

הקדמה
ה-Bose 700 הן אוזניות בלוטות' מסוג Over Ear המסוגלות להתחבר לשני התקנים בו זמנית, והן כוללות ביטול רעשים אקטיבי ותמיכה בעוזרות דיגטליות. ניתן להגדיר אותן דרך אפליקציה ייעודית והן מגיעות עם נרתיק נשיאה מפואר, כבל טעינה מסוג USB C וכבל אוזניות ייעודי 2.5 ל-3.5 מילימטר, וללא מתאם למטוס. לכבלים יש תא ייעודי בתוך נרתיק הנשיאה.

איכות הצליל (50%)

9
איכות הסאונד ב-Bose 700 היא טובה מאוד כצפוי, אך לא מפוצצת. פרופיל הסאונד מרגיש מאוד מאוזן ללא הטייה לתחום גבוה או נמוך. כתוצאה מכך, כל דבר שרצינו להאזין לו, נשמע מצוין, אך לא יותר מזה. כלומר אין לנו תלונות על אופי הסאונד, אך במקום כלשהו קיווינו להידהם וזה לא קרה, אך לא התאכזבנו. אם אתם חובבי סאונד נקי וטבעי, אתם תאהבו מאוד את חווית השמיעה ב-Bose 700.


את האוזניות לקחנו איתנו לטיסה ארוכה ולאינסוף נסיעות באוטובוס, ושם מננגנון סינון הרעשים בלט לטובה. אותם תדרים מכאיבי אוזניים ומטמטמי ראש כמעט ולא נשמעו, כך שלא נאלצנו להגביר את המוזיקה או הסרט שבו צפינו כדי לשמור על הניואנסים הקטנים שלרוב הולכים לאיבוד בסביבה רועשת. 

ביטול הרעשים ניתן לשליטה דרך האפליקציה או דרך הכפתור הייעודי באוזניה השמאלית. בעוד שלטעמנו הסינון היה אפקטיבי מאוד, הוא עדיין נותר כמעט זהה ל-QC II והוא היה פחות מוצלח מהסוני WH-1000MX3 בסינון התדרים הנמוכים יותר בספקטרום.

נוחות השימוש (25%)

9
הדבר הראשון ששמים לב אליו באוזניות האלה, זה כמה שהן נאות. לעומת ה-QC 35 המוכרות שלהן עיצוב מיושן, ה-Bose 700 החדשות נראות כמו אביזר אופנה שצריך ללבוש חליפה בשבילו כדי להרגיש ראויים. הכפתורים המובנים בהן אינם בולטים לעין, כשהשליטה נעשית דרך משטח מגע. מנגון החלקת האוזניה כלפי הקשת יצירתי כשהם שהוא אלגנטי. הקשת מחוברת בחלקה האחורי של כל אפרכסת, ושם היא מחליקה בתוך מסילה בלתי נראית. הקשת עצמה מרופדת בנדיבות כשאין כל סימן לתפירה, סגירה או הלחמה.


כדי לצמצם את כמו הכפתורים, בוז החליטה להשתמש במשטח מגע כדי לשלוט בפונקציות השונות. עצם הרעיון של משטח מגע הדאיג אותנו מראש, שכן משטחים שכאלה נוטים להיות רגישים מדי, ולזהות נגיעות אקראיות כמחוות של ממש, כך שחווית השימוש אינה מוצלחת במיוחד. אך לא כך הדבר, בוז עשו את המקביל של העיפרון של הקוסמונאוטים לעומת העט המשוכלל של האמריקאים, כדי לעצור או להפעיל את המוזיקה, יש להקיש פעמיים ולא רק פעם אחת. זה כל מה שהיה דרוש כדי למנוע לחיצות אקראיות וזה עובד היטב. השליטה על הווליום נעשית בהחלקה אנכית על האוזניה, והעברת שירים נעשית בהחלקה אופקית. לחיצה ממושכת תגלה לכם את מצב הסוללה.

בנוסף למשטח המגע, ישנם שלושה כפתורים הבולטים פחות ממילימטר מגוף האוזניה ודרכם ניתן לשלוט על פונקציות נוספות. באוזניה הימנית ישנו כפתור ייעודי לעוזרת קולית אך הוא לא מעוגן לתוכנה אחת, כך שאם יש לכם מכשיר של סמסונג תוכלו לבחור בין ביקסבי, גוגל או אלכסה של אמזון. באוזניה השמאלית ישנו כפתור לשליטה על מידת ביטול הרעשים. כברירת מחדל ניתן לעבור בין שלושה מצבים - 0, 5 או 10. אם תלחצו על הכפתור לחיצה ארוכה, יופעל מצב שיחה שבו ביטול הרעשים יורד ל-0 ומופעלים המיקרופונים המובנים באוזניות, כך שניתן לשמוע את הסביבה ללא הצורך להסיר אותן. לחיצה נוספת תחזור למצב ביטול הרעשים שהוגדר קודם לכן. חלק מהתחושה היוקרתית של ה-Bose 700 נובעת מהאלגנטיות שבה פעולות נעשות. בכך המעבר בין מצבי ביטול רעש, לא נעשית בחטף ובאגרסיביות, אלא במעין פייד אין איטי ורך. 


חיבור לשני התקנים, לא תמיד עובד חלק
ה-Bose 700 מסוגלות להתחבר לשני התקנים בו זמנית, כשישנה תמיכה מעולה ב-Bluetooth 5 כך שאין כל עיכוב בין התמונה לקול, בין אם אתם מחוברים ללפטופ או לסמארטפון. לאחר הצימוד הראשוני, תהליך ההתחברות אורך כארבע שניות ומושמע צליל חיבור ייחודי באוזניות.

בזמן השימוש, ותוך כדי שהאוזניות מחוברות לשני התקנים, נתקלנו בלא מעט הפרעות בחיבור שהתבטאו ברעשים ובהפסקות קצרות של הסאונד. הבעיה חזרה על עצמה בין אם שני ההתקנים היו סמוכים לאוזניות או לא, אך בעיקר התבטאה בחיבור ללפטופ שהיה אצלנו שתומך בבלוטות' 5. ניתוק של אחד ההתקנים לרוב פתר את הבעיה, אך לעיתים גם זה לא הספיק, ונאלצנו לנתק ולחבר מחדש את האוזניות אל המחשב.

עם ה-Bose 700 ניתן גם לנהל שיחות טלפון בנוחות, כשישנה שמיעה עצמית מספקת, סינון רעשים מעולה ומיקרופון רגיש מספיק כדי שישמעו אתכם היטב גם אם אתם מדברים בלחש.


אפליקציה בעייתית
תהליך ההתקנה הראשוני מחייב הורדת אפליקציה בשם Bose Music שהיא בעצמה מחייבת הרשמה עם חשבון משתמש וסיסמה או דרך פייסבוק, כשאפליקציית האנדרואיד כברירת מחדל מחייבת קבלת התראות שעל פי החברה, כוללות מידע שיווקי על מוצרים אחרים של החברה. בגרסה לאייפון יש אפשרות לבחור שלא לקבל את ההתראות.

בעוד שתהליך הצימוד לטלפון היה קל מאוד כמו בכל אוזניה טובה אחרת, דווקא האפליקציה הייעודית של החברה נכשלה שוב ושוב ובמכשירים שונים, לזהות את האוזניות, בעודן מחוברות ופועלות.



פונקציה חביבה אך מיותרת הזמינה דרך האפליקציה היא Bose AR - לחווית סאונד מבוסס מיקום. כדי להשתמש בה יש להוריד אפליקציות צד ג' שבהן יש תמיכה, כשההפנייה לאותן אפליקציות לא עובדת בגרסת האנדרואיד אך כן בגרסת האייפון. אותן אפליקציות מיותרות משתמשות במצפן המובנה בטלפון כדי לעצב את הסאונד שישמע כאילו הוא מגיע מכיוון מסוים. 
המטרה היא לחקות את פעולת האוזניות במשקפי VR שבהם יש חיישן המודד זאת אך באוזניות אין כזה חיישן כך שהכל נשען על הטלפון, מה שאומר שאותה חוויה מיותרת יכלה לעבוד עם כל אוזניות.

למרות החוויה הבינונית שלנו עם האפליקציה, היא גם מכילה פונקציות רלוונטיות. דרכה ניתן להגדיר את ווליום השמיעה העצמית, כלומר כמה חזק תשמעו את עצמכם בזמן שיחה. זו לטעמנו תכונה פרקטית ביותר שכן, ללא שמיעה עצמית ראויה, קשה מאוד לשוחח בטלפון. בנוסף ניתן להגדיר את הקפיצות בין שלושת מצבי ביטול הרעשים ולבחור את ההתקנים שאליהם האוזניות מחוברות.

משך פעולת הסוללה (25%)

9.5

הסוללה המובנית ב-Bose 700 מספיקה לכ-18 שעות שימוש כולל סינון רעשים וזהו נתון שלא הצלחנו לגרד אותו, ככל שניסינו. טיסה של 13 שעות? עבד יופי. שימוש ממושך לאורך ימים במשרד? אין בעיה. לא זכורות לנו אוזניות שהקנו בטחון כה רב שהן ימשיכו לפעול בלי בעיה לאורך זמן.


את מצב הסוללה ניתן לשמוע ישירות באוזניות אך הוא מוקרא בשעות עבודה ולא באחוזים. בעוד שזמן עבודה הוא רלוונטי יותר ממספרים בטווח של 1 עד 100, ברור לנו שנתונים כאלה הם לא משהו עקבי כך שגם אם האוזניות אומרות שיש עוד 7 שעות עבודה, זה לאו דווקא אומר שזה יהיה הזמן. אך כל זה לא ממש שינה לנו, שכן מעולם לא חשבנו אפילו לבדוק את מצב הסוללה, היה ברור לנו שתמיד יש.