סקירה - מיקסר Kenwood kMix KMX761 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקסר Kenwood kMix KMX761

הטוב
  • קערת 5 ליטר שאידיאלית לרוב המשימות הביתיות
  • מנוע שהוכח כמספק עבור שימושים סטנדרטיים
  • איכות בנייה משופרת לעומת דור קודם
  • אחריות ארוכה על המנוע
  • עיצוב מנצנץ
הרע
  • העיצוב המבריק מתעד טביעות אצבע
  • לא מתאים לעומס עבודה כבד
בשורה התחתונה
אם בוערת בכם תשוקה להתחיל להכין עוגות, לחמים ושאר מאפים, מיקסר ה-KMX761 היא דרך טובה להיכנס למשחק, בעיקר כי הוא לא דורש "דמי רצינות" גבוהים מדי. מנוע ה-1,000W לא מיועד למשימות כבדות, קערת ה-5 ליטר היא הגודל האידיאלי לעוגות ביתית, האביזרים איכותיים והתפעול פשוט למדי. המיקסר לא קומפקטי במיוחד או שקט להפליא, אבל כשמסתכלים לטווח הארוך, הוא מעניק תמורה נאה למחיר. לסיכום, כל עוד משימות האפייה שלכם "ביתיות", ה-kMix KMX761 של Kenwood יעמוד במשימה.
הקדמה

ה-KMX761 מסדרת kMix הוא מיקסר מבית Kenwood בעל קערה בנפח 5 ליטר, מנוע בהספק 1000W עם שש דרגות מהירות ושלושה אביזרים עבור הקצפה, לישה וערבול שמבטיחים להגיע לדפנות ותחתית הקערה. עוד במיקסר: מכסה שקוף למניעת התזה ואחסון ייעודי לכבל החשמל. המיקסר זמין בצבעי שחור, כסוף וזהב.

הספק
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

נוחות השימוש (40%)

8.5

נתחיל ממידות המיקסר: גובה 35 ס"מ, רוחב 24 ס"מ ועומק 38 ס"מ. כלומר נתונים סטנדרטיים בקטגוריית המיקסרים, מה שאומר שהוא תובע המון מקום במטבח וקרוב לוודאי שאחרי שסיימתם איתו את העבודה, תעדיפו לאחסן את ה-KMX761 במזווה או בכל מקום שאינו השיש שלכם. בורר מהירות שולב לאורך גוף המיקסר כמקובל, שמציע 6 מהירויות. מעל הבורר נורת ביקורת וכמנגנון בטיחות, המיקסר עוצר אוטומטית ברגע שראש המיקסר מורם. מבחינת נראות, ה-KMX761 בולט בנוף, לטוב ולרע: הקודקוד המבריק מעניק מראה יוקרתי נוצץ, אבל גם כזה שמתעד המון טביעות אצבע ש"מלכלכלים" את המראה, במיוחד כשמרימים ומורידים את ראש המיקסר בשגרה.




בשימוש-יומי השליטה בבורר והתקנת/פירוק האביזרים אינטואיטיבי מאוד והמיקסר יציב יחסית בשיש, כלומר הוא לא מתנועע יותר מדי או "רוקד" בזמן עבודה, אלא אם מדובר בכמות בצק גבוהה במיוחד - על כך יורחב בהמשך. לצד המיקסר קיבלנו שלושה אביזרי ערבוב: וו לישה עבור בצקים, מקציף עבור ביצים, קצפות, מוסים וכו' ומערבל בצורת K המכונה ע"י היצרנית K-Beater, המיועד בעיקר לעוגות בחושות.


עוברים לביצועים. ראשית, צריך לציין לטובה את המנוע; למרות ההספק הנמוך-יחסית, ה-1000W הוכיח כמספיק די והותר עבור עבודות ביתיות: עוגות בחושות, מאפים קטנים והקצפות מהירות ויציבות. מתי המנוע חושף רגעי חולשה? בעיקר בנפחי עבודה שהם מעבר לשימוש היום-יומי. בבדיקה שלנו, לישה עד 700 גרם בצק לא תעשה בעיות וה-KMX761 מאפשר עבודה נקייה ויציבה. כל גרם מעבר יתחילו להגביל את העבודה ויגרמו לבצק לטפס על וו הלישה, כך שמראש צריך לדעת את מגבלות המיקסר שלפנינו.


התחלנו בהכנת עוגת שיש והקצפנו ביצים עם האביזר המקציף. הכנסנו לקערה 4 ביצים שלמות במהירות 4 ובתוך 10 דקות נוצרה הקצפה מלאה ואוורירית. אישית נשענו על מתכון ספציפי, אבל אפשר כמובן להגביר למהירות 6 ולקצר את זמני ההקצפה לכ-3-4 דקות. במהלך ההקצפה ראוי להוסיף שהמקציף מבצע סיבובים רחבים מאוד ובמקרים שלנו דפנות הקערה לא "התלכלכו". לבסוף התנור הוציא עוגת שיש ספוגית ואוורירית מאוד. את אותה הקצפה מוצלחת השגנו גם עם שמנת; הקצפת יצאה סמיכה ונוחה להמשך הכנת עוגת ביסקוויטים.



עברנו להכנת קרואסונים מלוחים עם גבינה בעזרת המערבל K-Beater. הכנסנו לקערה 500 גרם קמח תופח, 200 גרם חמאה רכה, 250 מ"ל קוטג', 200 גרם שמנת חמוצה ו-200 גרם גבינה צהובה מגורדת. ערבלנו במהירות 2 למשך שלוש דקות. לשמחתנו, אין את תופעת "הגירודים מהקצוות", כלומר הבצק הופך לגמיש ונוח לעיבוד ולישה. חצי שעה אחרי שהבצק נח במקרר, חילקנו ורידדנו לעיגולים. בתום האפייה הקרואסונים יצאו אווריריים וטעימים.

הספק
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

איכות הרכיבים (40%)

8.5

הקערה עשויה נירוסטה כמקובל והאביזרים עשויים כנראה מנירוסטה ואולי גם ציפוי אלומיניום - היצרנית לא מצהירה רשמית. נוסיף שמאחר ויש לנו דגם דומה וישן בהרבה מבית Kenwood גם כן, מתבקש היה לבצע השוואה בין האביזרים: בזמן שוו הלישה ובלון ההקצפה של שני הדגמים זהים בנראות וכמעט גם במשקל, המערבל K-Beater "השמין" משמעותית: מלבד הציפוי המבריק שהתווסף לו, משקלו קפץ אסטרונומית, מ-200 גרם בגרסה הקודמת ל-498 גרם - נתון שכנראה מעיד על התמודדות יעילה יותר בנפחי עבודה גדולים ואולי גם מרמז על עמידות לאורך שנים.




היבואן הרשמי ברימאג מספק שנת אחריות מלאה ועוד 9 שנים על המנוע בלבד.

הוראות וניקוי המכשיר (20%)

9

לפי היצרנית, את קערת הנירוסטה, המערבלים ויתר אביזרי הפלסטיק ניתן להכניס למדיח הכלים. רק את גוף המיקסר מספיק לנקות עם מטלית לחה - ועד כאן מדובר בהוראות ניקוי שזהות לרוב המיקסרים שבדקנו. אחרי עבודות גדולות זה חוסך הרבה זמן ואנרגיה. אם תתעקשו לשטוף את האביזרים ידנית, תגלו שהמטלה פשוטה ויעילה למדי ולטעמנו אף עדיפה על המדיח, שמצדו נוטה לשחוק את הציפוי המתכתי שבאביזרים לאורך זמן.




חוברות ההוראות שבמארז כוללות את כל מה שחשוב להכיר: אופן השימוש במיקסר, הוראות הרכבה ופירוק, התאמת כמויות לכל אביזר לפי מהירות, זמן וכמות מקסימלית, התייחסות לתקלות נפוצות והוראות ניקיון המיקסר והאביזרים.