סקירת wisebuy - טאבלט Samsung Galaxy Tab S6 10.5 SM-T860 128GB 6GB RAM Wi-Fi With S-Pen סמסונג
- קל משקל
- מגיע עם עט
- רמקולים מצוינים
- תצוגה מוצלחת
- חיבור רעוע של העט לגוף הטאבלט
- אבטחה ביומטרית בינונית
- אפליקציות לא מותאמות
אך למרות החומרה החזקה שלו, דווקא מערכת ההפעלה ובפרט אפליקציות שאינן של סמסונג, הן נקודת החולשה שלו. זאת אחר זאת, נתקלנו באפליקציות מאוד פופולריות שאינן מותאמות לטאבלטים מבוססי אנדרואיד, וכתוצאה מכך הן הוצגו בצורה מעוותת כשרובן זמינות במצב אנכי בלבד. תוסיפו לזה שכברירת מחדל כל האתרים מוצגים בגרסת מובייל לאנדרואיד - שגם היא לא תואמת לפרופורציות של הטאבלט, ותקבלו חווית שימוש בינונית ומטה.
הטאב S6 בפני עצמו הוא מכשיר מעולה, ואנדרואיד היא מערכת מאוד גמישה ושימושית, אך הפופלריות הנמוכה ומגוון ענק של רזולוציות שונות הבולטת של מערכת ההפעלה בשוק הטאבלטים לעומת iOS, הובילה לכך שמעט מאוד חברות טרחו לייצר גרסה שבאמת יודעת לנצל את המשאבים הרבים שיש למכשיר הזה להציע. אם אתם מוכנים לקבל את זה יחד עם המחיר הגבוה, אתם תיהנו ממנו מאוד.
ה-Galaxy Tab S6 הוא טאבלט מבוסס אנדרואיד בגודל 10.5 אינץ'. הוא מגיע עם מעבד סנאפדרגון 855 ועט סטיילוס ייעודי המאפשר לצייר על המסך ואף לשלוט במכשיר מרחוק. משקלו 420 גרם והוא מגיע עם 128 גיגה אחסון ו-6 גיגה RAM - שאת הגרסה הסלולרית שלו בדקנו, או 256 גיגה אחסון ו-8 גיגה RAM. ניתן להרחיב את הזיכרון דרך כרטיס מיקרו SD לנפח של עד 1 טרה ושני הנפחים זמינים עם קישוריות WiFi וסלולר או WiFi בלבד ובהתאם עלותם.
בגלקסי טאב S6 ישנו מסך בגודל 10.5 אינץ' עם פאנל Super AMOLED המציג תמונה ברזולוציה סבירה של 2560x1600 פיקסל אך בצפיפות נמוכה מאוד - 287ppi. נתונים אלה אמנם טובים יותר מאלו של האייפד 10.2 החדש שלו רזולוציה של 2160x1620 פיקסל ו-264ppi אך לשם השוואה, הנוט 10 פלוס מגיע עם מסך ברזולוציה של 3040x1440 פיקסל בצפיפות של 498ppi, והוא בגודל של 6.8 אינץ'.
אך להבדיל מהמסכים של אפל שעל הנייר נראים נחותים ולעין נראים טוב, כאן המצב תואם את הנתונים במדויק. צפיפות הפיקסלים הנמוכה מובילה לתמונה שאינה חדה במיוחד - חיסרון גדול כשמנסים לקרוא טקסט או להשתמש בעט כדי לצייר אלמנטים קטנים.
איכות התמונה עצמה טובה כמו בכל המכשירים המובילים של סמסונג. המסך אמנם מבריק מאוד ומחזיר השתקפות בולטת כך שהוא לא נוח במיוחד לשימוש באזור מואר - אפילו בתוך הבית, אך אותו גימור מבריק גורם לצבעים להיות עזים ובוהקים כך שכל דבר שמוצג עליו נראה טוב.
יחס התצוגה הוא 16:10 - כלומר ארוך וצר כמו סמארטפון ולא 4:3 כמו האייפדים. יחס תצוגה שכזה מספק חווית צפייה בסרטונים טובה משמעותית מהמתחרים, שכן נעשה שימוש בכל שטח התצוגה.
עט בגודל מלא
במשקל 420 גרם, ה-Tab S6 הוא מכשיר קליל למדי. בעובי 5.7 מילימטר בלבד, הוא אחד הטאבלטים הדקים בשוק ויחד עם מסגרת דקה סביב המסך, הוא גם אחד האלגנטים. דגם זה מגיע עם עט סטיילוס ייעודי, הפעם בגודל מלא, המתפקד כמו זה שקיים בסדרת הנוט כך שניתן לצייר על המסך ואף לשלוט בפונקציות מסוימות מרחוק.
להבדיל מהנוט, כאן לא ניתן להכניס את העט לתוך המכשיר, כשהטעינה של מתבצעת על ידי הצמדה לשקע מגנטי בחלקו האחורי של הטאבלט. בכל זמן שהעט מוצמד לו, הוא בולט החוצה מאוד, גורם למכשיר להיות לא יציב על גבו ובעיקר גורם לפתיחה לא רצויה של המכשיר.
מעבר לחרדה התמידית שלנו לאבד את העט, מצאנו שהוא אחד האלמנטים המעיקים ביותר במכשיר הזה. המגנט שאוחז בו אינו חזק במיוחד כך שהוא נוטה ליפול, וכל תנועה מכל סוג גורמת למכשיר להיפתח. אם הוא זז משקט הטעינה - המכשיר נפתח. אם השבתם אותו לשקע - המכשיר נפתח. אם לחצתם בטעות על כפתור בעט, בעודו בשקע הטעינה - המכשיר נפתח וכל זה בנוסף לכך שכל נגיעה במסך עצמו גורמת למכשיר להיפתח. צרפו לזה את השוליים הכה דקים שלא מאפשרים להחזיק את המכשיר בלי לגעת במסך, ותקבלו מכשיר שזועק עליכם לקנות לו קייס ייעודי או לפחות להגדיר סיסמה.
ממשק מגוון
מערכת ההפעלה המובנית היא Android 9 ומעליה הממשק המוצלח של סמסונג - OneUI. מי שהשתמש במכשיר של החברה בשנתיים האחרונות ירגיש בנוח מאוד, שכן הממשק נראה ומתנהג בדיוק אותו דבר, רק על מסך גדול יותר.
הבעיה עם טאבלטים מבוססי אנדרואיד היא בחוסר ההתאמה של האפליקציות השונות למבנה המסך הגדול. להבדיל מאייפד שממנו יש מעט מאוד גרסאות שעד לאחרונה, גם היו באותן פרופורציות, טאבלטים מבוססי אנדרואיד אינם אחידים בעליל. המגוון הרחב וחוסר ההומוגניות, הופך את פיתוח האפליקציות לטאבלט כזה או אחר ללא משתלם במיוחד, כך שאנחנו נותרים עם אפליקציות המיועדות לסמארטפונים הנמתחים ומתעוותים על גבי מסך המכשיר. ynet, מאקו, עליאקספרס ואמזון - כל אלו מופיעות בגרסה המיועדת לסמארטפונים כשרק אמזון תומכת בהצגה לרוחב, אך זה בולט שהטקסט אינו מיושר כראוי וכל התצוגה מעוותת. לרגע שמחנו שראינו שיש גרסת טאבלט לאמזון אך זו נכשלה בהתקנה. לטעמנו, מספיק ששלוש האפליקציות הקבועות שלכם ייראו מוזר כדי לפגוע בחווית השימוש וזו המגרעה הבולטת ביותר בטאבלטים מבוססי אנדרואיד.
חווית הגלישה משתנה בהתאם לדפדפן ובהשוואה לאייפד, לשניהם יש מכנה משותף בעייתי - גוגל כרום. כל עוד תגלשו דרך דפדפן Samsung Internet המובנה, חווית הגלישה תהייה מעולה. מהירות התגובה טובה מאוד ואין איטיות בזמן הטעינה בפועל ויותר חשוב - אין בעיות טכניות בתצוגה. אין בעיות כמובן, אם עברתם אתר אתר והגדרתם שיגש לגרסת ה-Desktop ולא הגרסה למובייל שגם היא - ניחשתם נכון - מיועדת לסמארטפונים מבוססי אנדרואיד ולא לטאבלטים וגם הם נראים מוזר ומעוות. המעלה הברורה והבולטת של אותו דפדפן היא היכולת להתקין חוסמי פרסומות - משהו יוצא דופן בשוק הסלולר, אך חווית הגלישה עצמה מתסכלת למדי כך שמצאנו את עצמנו חוזרים לכרום, שלא פעלה בצורה חלקה כפי שציפינו ממכשיר חדש לגמרי.
לטאב S6 ישנם 4 רמקולים , שניים בכל צד המתפקדים כסטריאו כפול ועושים את עבודתם היטב. למרות שהם פונים לצדדים, הסאונד מרגיש כאילו הוא פונה אלינו וחווית הסטריאו מוצלחת ביותר. הווליום המקסימלי מרשים גם כן, אך עדיין לא מדובר בתחליף לרמקול חיצוני בגלל היעדר באסים - שלהם לא ממש ציפינו במכשיר פלסטיק דק כמו זה.
בחלקו האחורי ישנן שתי מצלמות - הראשית 13 מגה פיקסל ועוד אחת רחב 5 מגה פיקסל וניתן לצלם וידאו ב-4K 30FPS. לטעמנו המצלמות יותר שם כדי שהמכשיר לא יהיה מוגבל מבחינת מציאות מועשרת ופחות כדי שתחזיקו מכשיר בגודל מגש אוכל כדי לצלם תמונות מטושטשות בהצגה של הילדים. בנוסף ישנה מצלמה קדמית 8 מגה פיקסל רחבה לזיהוי פנים ולשיחות וידאו. איכות התמונה בכל המצלמות אינה מרשימה בעליל ולטעמנו זה בסדר גמור.
הקו המפריד בין טאבלט ל-PC
אחת התכונות המרשימות ואולי זו שיוצרת את הבידול החיובי הטוב ביותר ל-S6 היא היכולת להפעיל את ה-Dex ישר על המכשיר. זוהי מערכת הפעלה בסגנון PC שניתן להשתמש בה דרך מסך המגע או מקלדת ועכבר חיצוניים. המעבר ל-Dex לוקח כמה שניות טובות אך ברגע שהמערכת עלתה, היא מוסיפה את החוליה החסרה בין לפטופ לבין טאבלט - ריבוי משימות מורחב ושליטה מדויקת דרך מקלדת ועכבר חיצוניים.
למרות שמערכת ההפעלה נראית שונה לגמרי, האפליקציות הבודדות שתומכות במצב זה ממשיכות את פעולתן כרגיל, אך רובן דורשות סגירה ופתיחה מחדש. בכך אפליקציית טלגרם תיסגר ותעלה שוב אך אפליקציית Samsung Internet תמשיך כרגיל. עם זאת, עדיין ישנן אפליקציות שלא מסוגלות לפעול בתוך Dex, למשל FilmicPro שהציגה שגיאה כאילו הורדנו קובץ APK לא מורשה.
כן מצאנו את זה מתסכל למדי שלחיצה על ה-X בפינת חלון האפליקציות, אינה סוגרת אלא רק מסתירה אותן, כשכולן מופיעות במסך האפליקציות שנפתחו לאחרונה - זאת בניגוד ל-Windows שאותה ה-Dex מחקה. אך מילא זה, גם יציאה מ-Dex לא גורמת לסגירת האפליקציות ברקע. האם הן צורכות סוללה או זיכרון? אין ממש דרך לדעת, עד שלא נסגור אותן דרך מסך האפליקציות שנפתחו לאחרונה, הן ימשיכו להופיע שם.
לאלו המחפשים תחליף שולחני ורסטילי למדי, ה-Dex לבדו מספק תמורה יפה מאוד, וכל זאת במקביל לשימושי האנדרואיד הרגילים. מצד שני, השילוב בין רזולוציה נמוכה לבין אייקונים קטנים הופך את השימוש בדקס דרך מסך מגע לפחות מוצלח ולו רק כי קשה לדייק עם האצבע על הכפתורים הקטנים כך שנרתיק עם מקלדת או פתרון דומה הם חיוניים לחווית שימוש חיובית.
לטאב S6 ישנו מעבד סנאפדרגון 855 ומעבד גרפי אדרנו 640. בגרסה שבדקנו יש 6 גיגה RAM כשישנה גרסה עם 8 גיגה RAM. להבדיל מהסמארטפונים שבהם לא ראינו הרבה צורך בנפח זיכרון RAM גבוה במיוחד, דווקא בטאבלט הזה כן שמנו לב, שכן אפליקציות מסוימיות כמו גוגל כרום ואף מערכת ה-Dex המובנית, מנצלות את כל משאבי המכשיר ואם תבקשו יותר מדי בו זמנית, תוכלו לראות האטה במהירות התגובה.
במבחן Antutu קיבל המכשיר 430 אלף נקודות. במבחן 3D Mark ב-SlingShot Extreme קיבל המכשיר 3515 נקודות ובמבחן Vulkan 7424 נקודות. במבחן GeekBench 4 ב-Single Core קיבל המכשיר 3436 נקודות וב-Multi-Core 10,555 נקודות.
אלו תוצאות גבוהות מאוד המעידות על כוח עיבוד מרשים ביותר, שבא לידי ביטוי בעיקר במשחקים ובאפליקציות תובעניות - פחות בשימוש היום יומי ובפרט בדפדפן הכרום המגיע מותקן מראש על המכשיר.
לאורך השימוש נתקלנו בקליטת WiFi בעייתית: רמת הקליטה הייתה לא עקבית ולרוב חלשה ממכשירים אחרים באותו מיקום. בכך סמארטפונים מחברות שונות, ביניהם הנוט 10 פלוס ואף אייפד דור 5 מ-2017, כולם קלטו את אותה אנטנת WiFi בהצלחה, כשה-Tab S6 קיבל אות חלש או לא איתר את הרשת כלל. ייתכן והבעיה תיפתר בעדכון תוכנה כלשהו אך נכון לעכשיו אנחנו עדיין חווים אותה.
הטאב S6 מצויד בסוללת LiPo שלה קיבולת של 7040 מיליאמפר. זמן השימוש שקיבלנו לא היה אחיד, שכן מדובר במכשיר שאינו נמצא בשימוש רציף כמו סמארטפון אך כן התקנו כרטיס SIM לגלישה סלולרית שגם מאפשר לקבל ולהוציא שיחות, כך שעצם הפעלת האנטנה מפחית מזמן השימוש הצפוי מגרסת ה-WiFi. עם הגדרות אלו, המכשיר החזיק יותר משבוע בהמתנה וכ-7 שעות מסך, כשהביצועים מוגדרים על מקסימום. היו בטוחים שאם תשחקו במשחקים, זמן הסוללה יפחת משמעותית.
במבחן הסוללה של Geekbench 4 קיבל המכשיר ציון של 8433 נקודות כשנשארנו עם 82% סוללה בתום המבחן שארך 3 שעות. בעוד שלא מדובר בחיי סוללה פורצי דרך, בהתחשב בעובי המכשיר ובמשקל הנמוך שלו, אין לנו תלונות.
לטאב S6 ישנו סורק טביעות אצבע מובנה במסך שמתפקד בסדר גמור ולא הרבה מעבר. ניתן להגדיר רק 3 אצבעות עבור הזיהוי וזה לטעמנו סכום אצבעות יוצא דופן שכן לרוב האוכלוסיה יש כמות סימטרית של אצבעות. בעוד שסורק מובנה במסך מרגיש הגיוני במכשיר שנכנס לכף היד, כאן מדובר במכשיר גדול בהרבה שלא תמיד ניתן לשטח את אחת משלוש האצבעות בנקודה הספציפית בחלקו התחתון. במקביל, ניתן לפתוח את המכשיר דרך זיהוי פנים מבוסס מצלמה. שיטה זו אינה מאובטחת במיוחד אך היא מהירה - כל עוד אתם מוארים בצורה סבירה.