- WiseBuy - Asus ZenBook 14 UX434FL-AI041T

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ZenBook 14 UX434FL-AI041T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ZenBook 14 UX434FL-AI041T אסוס

הטוב
  • עיצוב נאה
  • ביצועים טובים
  • קל משקל
  • מסך ללא שוליים
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • מקשי מקלדת קטנים
  • אין חיישן טביעות אצבע
  • מתחמם תחת עומס
בשורה התחתונה
ה-UX434FL מצליח להיות טוב כמעט בכל זירה; הוא קטן מימדים וקל לנשיאה, הביצועים שלו מעולים וכונן ה-NVMe הענק חוסך את הפשרה בין שטח אחסון למהירות תגובה. אך כל היתרונות האלה עולים לא מעט, כשבשוק יש מתחרים זולים יותר, שאינם מעוצבים כל כך.
אלו המחפשים כוח עיבוד רב אך לא מוכנים להיסחב עם מחשב גיימינג כבד, יקבלו לפטופ מרהיב ואיכותי.
הקדמה
סדרת ה-ZenBook היא הסדרה היוקרתית-עסקית של אסוס, הכוללת מגוון רחב של מחשבים ניידים שעוצבו בקפידה, וכוללים חומרה מתקדמת. ה-UX434FL הגיע לסקירה חמוש במעבד i7-8565U, נפח זיכרון RAM של 16GB, שטח אחסון 1 טרה על גבי PCIe NVMe M.2 SSD, כרטיס מסך NVIDIA GeForce MX250 2GB, מסך מגע 14 אינץ' ברזולוציית Full HD ומערכת הפעלה חלונות 10. 
מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.


ביצועים (35%)

9

כפי שניתן להתרשם מדף הנתונים, ה-UX434FL מגיע עם כוח תקיפה חזק מאד, על אף שהוא אינו מצויד במעבד הכי חדש על המדף. כיום ניתן למצוא מעבדים מהדור התשיעי ותכף גם מהדור העשירי, אך הדור השמיני עדיין שרירי וחסון כדי לעמוד בפני כל משימה.


לצד המעבד, אסוס שילבה זיכרון RAM כפול מהממוצע בשוק, כ-16GB השומרים על כל התוכנות והאפליקציות כמצופה, ומזניקים כל אחת חדשה במהירות שיא. גם כונן ה-SSD עתיר הנפח מספק ביצועים זריזים כאשר מדובר על העברת חומרים מכונן להתקן אחסון חיצוני או סתם הורדה של קבצים מהאינטרנט.






משימות סטנדרטיות של גלישה בדפדפן עם מספר כרטיסיות ועריכת מסמכי אופיס לא בדיוק הזיזו ל-UX434FL, אז החלטנו לאתגר אותו מעט: פתחנו שני משתמשים שונים בכרום, וכל אחד מהם כלל מספר רב של כרטיסיות. לזה הוספנו עריכת סרטים בתוכנת קמטסיה, והמרת וידאו בתוכנה להמרת פורמטים. ה-UX434FL הציג כושר עיבוד מרשים בכל אחת מהפעולות, ולא נרשם גמגום אחד.



תוספת של כרטיס המסך NVIDIA GeForce MX250 2GB מרגישה כאילו היא באה להעשיר בעיקר את דף הנתונים, שכן המחשב לא מיועד לגיימרים, אך הוא כן יתרום לעריכת וידאו פה ושם, וזה מה שלרוב בדקנו. הרצת משחקים כמו Need For Speed Payback עברו בצורה סבירה, כאשר הורדנו את ההגדרות לרמה בינונית.

במבחן הביצועים של תוכנת PCMark10 קיבל המחשב ציון של 3,544 נקודות. במבחן ה-Sky Diver של 3DMark, הוא קיבל ניקוד של 8,003.



זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

איכות התצוגה (15%)

9

ל-UX434FL שני מסכים כאמור: הראשון הוא מסך המגע המגיע בגודל 14 אינץ', עם שוליים שעברו דיאטה מסיבית (NanoEdge לדברי החברה), מה שמשפר את הנראות שלו, עוד לפני הדלקתו. הרזולוציה - סטנדרטית, 1920 על 1080 פיקסלים, כאשר ניתן לבחור גם ברזולוציית 4K בדגמים מסוימים. המסך בגימור מבריק, מציג צבעים עשירים, חדים וברורים, גם כאשר מדובר על סצנות הכוללות צבעים כהים ובהירים ביחד. זוויות הצפייה טובות כמצופה, אך הגימור המבריק מקשה על השימוש תחת שמש, ובמשרד או תחת תאורה ישירה תדרשו לכוון את המסך בזווית כדי שלא תראו את נורת הפלורסנט.




כמעט תחת כל תאורה המסך משתקף ומעט פוגע בשימוש, אך מזל שניתן לכוון את המסך בצורה נוחה, בעזרת אצבע אחת. תאורת המסך לעומת זאת, נהדרת ובהירה במיוחד, גם בהשוואה למסכי סמאטרפונים מובילים. מלבד שימוש בחצר, לא נדרשנו בשום שלב לבחור בעוצמה מלאה של בהירות.

מבחינת המסך המשני של ה-UX434FL, נציין כי הוא מגיע בגימור מט, והרזולוציה שלו לא גבוהה כמצופה. אומנם ניתן להגדיר שתי רזולוציות, אך גם הגבוהה שביניהן, לא חדה מספיק. הבהירות לעומת זאת, טובה בהחלט. שימו לב שבכל צילום מסך, מתקבלת תמונה הכוללת את שני המסכים. לא מצאנו אופציה לביטול הצילום של המסך השני.

ביט
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

השלדה (השאסי לדבריי החברה) של ה-UX434FL מגיעה בגודל של מחשב 13 אינץ' (דף A4), למרות שגודל המסך הוא 14 אינץ', וכך המשתמש מקבל מחשב קטן יחסית, עם מסך בגודל ממוצע וטוב. המימדים שלו קטנים, ומזכירים אולטרה-בוק זעירים וקלים. מלבד עוביו השמנמן, הוא דקיק ומעוצב בצורה מופלאה. גם משקלו - פחות מ-1.4 ק"ג, הופך את נשיאתו בתיק למשהו לא מורגש בכלל.


הצבע הכחול העמוק המזוהה עם הסדרה, מופיע גם כאן כמובן, עם נגיעות זהב ונחושת יוקרתיות. אהבנו לחוש במתכת גם בחלק התחתון של המחשב, וגם באזור המקלדת.



אגב מקלדת, זו פרוסה בצורה טובה לרוחב המשטח, אך לא מובנת ההחלטה לשלב את מקש הכיבוי וההדלקה סמוך לכפתור הדליט. עשרות פעמים יצא לנו לכבות את המחשב במקום למחוק משהו - מזל שהוא נכנס רק למצב שינה והוא מתעורר ממנו בשתי שניות.

תאורת המקשים הייתה יכולה להיות יותר טובה. היא בעיקר מאירה את סביבת המקש ולא את האות עצמה, אך בסה"כ, המקלדת נוחה לשימוש, כולל פידבק טוב בהקלדות מהירות. זו אמנם לא מקלדת רגילה, אך לכתיבת מסמכים לא ארוכים זה מספיק ויותר. נחמד לגלות כי שילוב של כפתור FN ו-ESC הופך את מקשי ה-F למה שהוגדרו ע"י מיקרוסופט, ולא כמקשי קיצור לבהירות מסך, עוצמת שמע וכו'.

מעבר לגולת הכותרת, ה-ScreenPad 2.0, אותו מסך משני הממוקם באזור העכבר, מצנן מעט את ההתלהבות. כן, הוא חדשני ומגניב, אך בפועל, ברוב הפעמים הפכנו אותו למשטח עכבר רגיל. הוא מכיל אופציות כמו: מקשי ספרות לחישובים, אפשרות לזיהוי כתב יד שלא עובד בעברית בכלל, אפשרות לקביעת לחצני קיצור כמו העתק, הדבק, גזור וכו', אפשרות ללחצנים מהירים בעריכות בתוכנות של אופיס (אקסל, וורד ופאוור פוינט), וכן שליטה בתוכנת ספוטיפיי - זו דורשת ממכם בכל הדלקה של המחשב להתחבר לשירות.



כמו כן, ניתן לגרור תוכנות או כרטיסיות מהכרום למסך הקטן, אם משום מה פחות אהבתם את כל העניין של מסך מפוצל. ניתן להוריד אפליקציות שונות לאותו מסך, וכן לשלוט ברזולוציה, בבהירות, ברקע ועוד. הבהירות שלו טובה וגם התגובות ללחיצות היו טובות מאד. בנוסף לכל אלו, הוא תומך בניהול משימות והחלפתן כמו הנחה של 3 אצבעות על המשטח כדי להחליף אפליקציה, וניתן "להוריד" אליו כל אפליקציה כמעט.

האם רק בשביל זה כדאי להשקיע ולקנות את ה-UX434FL? לא בטוח, כיוון שלטעמנו, מדובר יותר בגימיק מאשר חווית משתמש משופרת. אלו שיש ציפורניים ארוכות, צריכים לשים לב לא לשרוט אותו עם הזמן. בנוסף, בכל פעם שפתחנו את המחשב, שמענו את צליל החיבור המוכר של ווינדוס - סימן לכך שהמסך המשני התעורר גם הוא, והוא מוגדר כמסך נוסף בהגדרות.

מחשב נייד, חזק או חלש, פולט חום ורעש. ה-UX434FL דווקא שקט גם כאשר הוא מתאמץ, אך בזמן טעינה או תחת פעילות כבדה עם משימות רבות, הוא פולט חום רב בחלק השמאלי התחתון. גם העיצוב המיוחד של אסוס, עם ציר המסך שמרים מעט את החלק התחתון, לא תורם לפיזור החום בצורה שווה, אך לפחות בעזרת הציר המיוחד, השמע נשמע איכותי ומשובח יותר (הרמן קרדון).



להבדיל ממחשבי פרימיום אחרים של החברה, ה-UX434FL מצויד בחיבורים רבים - USB3.0, Type-C, HDMI, USB2.0, חריץ לחיבור מיקרו SD (שימו לב בעלי המצלמות), שקע אודיו קומבו וזהו. היינו שמחים לפגוש עוד יציאת אחת של USB, כי יש לה עוד מקום, אבל גם ככה מדובר בסידור טוב. כמו כן, לא ניתן להטעין את המחשב דרך חיבור ה-USB-C.

*נקודה למחשבה - אם המסך הראשי הוא מסך מגע, מדוע אסוס לא עיצבה באותו בסגנון 2 ב-1, דהיינו אפשרות לקיפול למצב טאבלט? הוא קל, קטן ובעל מסך עם שוליים דקים כמו של טאבלט. ככל הנראה מסך המגע בא להחליף את השליטה במחשב דרך משטח העכבר, שהפך למסך נוסף.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

עם מעבד כוחני, כרטיס מסך וזיכרון RAM ביצועיסטים, חששנו שחיי הסוללה יהיו גרועים. ההפך הוא הנכון. הסוללה מכילה 3 תאים, שאולי על הנייר נשמעים מעט, אך היא מספקת חיי סוללה טובים בסה"כ.




לעומת מבחנים סינטטים, החלטנו לבדוק בעצמנו את חיי הסוללה - הטענו בלילה את הסוללה עד ל-100% ויצאנו בבוקר ליום עבודה. מצב הביצועים היה על "סוללה טובה יותר", פשרה בין כוח עיבוד לחיי סוללה. השימוש כלל בעיקר גלישה בדפדפן ועריכת מסמכים, כאשר הבהירות הייתה על 75%. הגענו לצהריים עם 60% סוללה, כאשר הספקנו לעבוד עם המחשב בערך 3 וחצי שעות. לבסוף, המחשב נכבה לאחר 7 וקצת שעות שימוש, נתון טוב מאוד בהתחשב בגודלו ובמשקלו.

כמו כן, שמנו לב שהמסך המשני תורם רבות לריקון הסוללה, ועל כן כיבינו אותו לטובת הבדיקה. כדי לשפר עוד יותר את חיי הסוללה, ניתן להוריד את הבהירות ולהפעיל כמובן מצב חסכון, שעלול לפגוע בביצועים. בכל אופן, ה-UX434FL תומך בטעינה סופר מהירה - פחות משעתיים לטעינה מלאה, כך שאפילו חצי שעת טעינה בהפסקת הצהריים יכולה להוסיף הרבה מאד מיץ להמשך היום. המטען עצמו קטן וקל כמו שהורגלו לראות מהיצרנית, והוא נוח לנשיאה.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

עמידות ואבטחה (10%)

7

ה-UX434FL עטוף ומצופה כולו במתכת ואלומיניום מוברשים, שאומנם נראים ומרגישים מעולה, אך הם רגישים ביותר לשריטות ולו הקלות ביותר - חיבורי כבלים, רוכסנים של תיקים, טבעות וכל דבר שאינו פלסטיק רך. איכות הבנייה מעולה, ולא נשמעו שום חריקות, גם במהלך הקלדות חזקות. ניכר שגם המסך המשני יצוק טוב בתוך המסגרת, אך לטעמנו הוא רגיש יותר ללחיצות חזקות, בכל זאת מדובר במסך ולא במשטח רגיל.  כמו כן, הוא עלול להישרט עם הזמן ע"י ציפורניים. 




באורח פלא, ל-UX434FL אין חיישן לטביעת אצבע, להבדיל מהמקובל כיום בשוק, אך הוא מצויד במצלמת IR שמאפשרת זיהוי פנים. לא שמנו לב להבדל בין המצלמה הזו לשאר המצלמות המזהות פנים במחשבים אחרים.


 ל-UX434FL תקן עמידות MIL-STD-810G, שלא בדיוק אומר משהו מדויק. בכל מקרה, אסוס מציינת כי הוא נבדק תחת טמפרטורות ואחוזי לחות גבוהים, והוא עמיד בגבהים ובהרעדות.