סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB 6GB RAM שיאומי
- עיצוב יוקרתי
- חיי סוללה מצוינים
- ביצועים טובים במיוחד
- יחס עלות-תועלת מהטובים בשוק
- מיקום קורא טביעות האצבע אינו נוח
- 4 מצלמות אין מתורגמות ליכולות צילום משופרות
סדרת ה-Redmi Note של שיאומי היא אחת מסדרות הסמארטפונים הפופולריות ביותר בישראל, כאשר מדי שנה מכשיר הדגל בסדרה מצליח להגיע לראש רשימת המכשירים המבוקשים ביותר בישראל באתר זאפ. והשנה, עבור 2019, נראה כי המצב לא משתנה: ה-Redmi Note 8 Pro הושק לפני פחות מחודש, וכבר כיום הוא נמצא במקום השני ברשימת מכשירי הסלולר הפופולריים של אתר זאפ.
אז האם גם השנה תצליח החברה לעמוד מאחורי הפופולריות של מכשירי הסדרה?
תודה להמילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi Note 8 Pro לסקירה.
כבכל שנה ועם מרבית מכשירי הביניים, אין הרבה חדש תחת השמש. ה-Redmi Note 8 Pro כולל מערך אודיו בעל רמקול מונו יחיד שנמצא בחלקו התחתון, ואפרכסת עבור ביצוע שיחות הטמונה בחלקה העליון של מסגרת המתכת שלו. הרמקול הראשי עושה עבודה טובה, עם עוצמת אודיו מירבית שהייתה ממוצעת, ואיכות אודיו לא רעה בכלל שצפויה יותר מלהספיק עבור המשתמש הממוצע.
ביצוע שיחות טלפון עבר גם הוא ללא כל בעיה, עם זוג מיקרופונים שאיפשרו לצד השני בשיחה להאזין לנו ללא בעיה, ואפרכסת שמגיעה לעוצמות אודיו די גבוהות. בניגוד לרבים מן הסמארטפונים המושקים בימים אלו, הרדמי נוט 8 פרו ממשיך להגיע עם שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות.
ה-Redmi Note 8 Pro מגיע לשוק עם קווי עיצוב דומים לדור הקודם, אך נראה כי היצרנית ניסתה לשפר את תחושת היוקרה שמשדר המכשיר - והצליחה. הוא נראה מעט יותר יוקרתי וכך גם מרגיש באחיזה, בעודו מיוצר משתי יריעות זכוכית Gorilla Glass 5 המאוגדות אחת לשנייה עם מסגרת עשויה אלומיניום. עבור מחיר שסובב 1,000 שקלים, מצליח הרדמי נוט 8 פרו לספק תחושה שמדובר במכשיר יקר יותר משמעותית.
משקל המכשיר עומד על 199 גרם, מה שהופך אותו למעט יותר כבד מן הדור הקודם - עם חלוקת משקל שנותרה דומה לדור הקודם, הוא נשאר מעט כבד לאחיזה ושימוש רצופים, בדיוק כפי שהרגשנו עם קודמו. המסך הגדול מוביל גם את יתר המימדים להיות מעט יותר גדולים בהשוואה לקודמו, עם אורך ורוחב של 161.4 ו-76.4 מ"מ, בהתאמה. בהתאם לכך, הוא לא מיועד לשימוש ביד אחת, אך זה כבר ממש לא חדש במצבו הנוכחי של שוק הסמארטפונים.
בחזית הסמארטפון ישנו מסך בגודל 6.53 אינץ' וברזולוציה של Full HD Plus. בעוד רבים מן הסמארטפונים, גם בשוק הביניים, כבר עברו למסכי OLED, בשיאומי בחרו להמשיך ולבצע שימוש במסך LCD עבור הרדמי נוט 8 פרו. אף על פי שלא מדובר בצג OLED, מצליח מסך המכשיר לבצע עבודה מעולה - הוא בהיר למדי, מציג צבעים מדויקים עם רמת פירוט גבוהה, וכל תוכן שביקשנו להציג עליו - החל מסרטוני וידאו ביוטיוב ועד לסרטים וסדרות בנטפליקס, הוצגו באופן מהנה למדי.
בגב הסמארטפון, מלבד מערך צילום ראשי שכולל לא פחות מ-4 מצלמות שונות, משלבת שיאומי גם קורא טביעות אצבע ביומטרי. מיקום הקורא מעט שונה מן השנים הקודמות - הוא מגיע כחלק מיחידת מערך הצילום הראשי, שבולטת מעל לפני השטח. בעוד להערכתנו מדובר בבחירה עיצובית, הדבר משליך באופן ישיר גם על השימוש היום-יומי.
לאורך כל תקופת הסקירה, התקשנו מעט לשים את ידינו על קורא טביעות אצבע בצורה מדויקת, ולקח לנו לא מעט זמן עד שהצלחנו, פחות או יותר, להתרגל לשינויים שערכה החברה בקורא הביומטרי. הוא קטן יותר מבעבר, ומכיוון שהוא בולט מעל לגב המכשיר, כמעט ולא ניתן לקרוא את טביעת האצבע כשזו מונחת באופן חלקי על הקורא.
כשזה נוגע לביצועים, ה-Redmi Note 8 Pro מצליח לעשות עבודה לא פחות ממרשימה. הוא כולל מערכת שבבים מסוג Helio G90T, שבב פרימיום בשוק הביניים מבית מדיה-טק, שמיועד לספק חווית גיימינג משודרגת. השבב כולל 4 ליבות מסוג Cortex-A76 בתדר מירבי של 2.05GHz, כמו גם 4 ליבות נוספות מסוג Cortex-A55, שתיהן בפיתוחה של חברת ARM הבריטית.
עבור ביצועי הגרפיקה, נמצא מאיץ גרפי מסוג Mali-G76. כמו כן, כולל המכשיר בדגם שהתקבל לסקירה זיכרון אחסון פנימי בנפח של 64 גיגה-בייט (מסוג UFS 2.1) ו-6GB של זיכרון RAM. כל אלו, יחד עם ממשק המשתמש הייעודי של שיאומי - MIUI 10.4, מצליחים לספק חווית שימוש וביצועים מהטובות שניתן להשיג בטווח המחירים של המכשיר, ואולי אף הטובה ביותר.
כל פעולה שניסינו לבצע, החל מפתיחת אפליקציות, מעבר בין יישומים פתוחים, גלישה דרך דפדפן הכרום וכל פונקציה אחרת, עבדו כולם באופן ראוי לציון. עבור המשתמש הממוצע, שאינו מעוניין לרכוש סמארטפון באלפי שקלים, הביצועים בהחלט צפויים להיות מספקים ואף מעבר לכך. עבור אלו שמפעם לפעם מרבים לשחק בסמארטפון, נדגיש כי הרדמי נוט 8 פרו עשה עבודה די טובה גם בכל הנוגע לגיימינג, והריץ משחקים כבדים למדי, כדוגמת אספלט 9, באופן די טוב.
בשיאומי החליטו לקחת את מערך הצילום של סדרת רדמי נוט צעד אחד (או יותר) קדימה, ובמקום מערך הצילום הכפול שראינו בדור הקודם, נמצאים ב-Redmi Note 8 Pro לא פחות מ-4 מצלמות שונות. החיישן הראשי מגיע ברזולוציה של 64 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/1.9, בעודו עובד בטכנולוגיית Quad Bayer המפיקה בפועל תמונות ברזולוציה של 16 מגה פיקסל.
יתר החיישנים, 3 במספרם, כוללים: מצלמת 8 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה ומפתח צמצם של f/2.2, חיישן עומק ברזולוציית 2 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.4, וחיישן מקרו ברזולוציה זהה של 2 מגה פיקסל גם כן. צילום הוידאו במכשיר מתאפשר ברזולוציה מירבית של 4K, ובקצב של 30 פריימים לשנייה.
אך כפי שכבר למדנו לא פעם בעבר, כמות המצלמות רחוקה מלהעיד על טיב יכולות הצילום של המכשיר. הרדמי נוט 8 פרו מצליח להפיק, לטעמנו, תוצאות קצת יותר טובות מן הדור הקודם בתנאי תאורה טובים (צילום חוץ בתאורת יום), בעוד בצילומי פנים ובצילומי לילה התוצאות ממשיכות להיות רוויות במריחות ורעשים.
עם זאת, בהתחשב בקטגוריית המחיר של המכשיר ובמתחריו, יכולות הצילום של הרדמי נוט 8 פרו והורסטיליות שמציעות המצלמות, בהחלט מצליחות לספק ולעשות את עבודתן. בחזית הרדמי נוט 8 פרו כולל המכשיר מצלמת סלפי ברזולוציית 20 מגה פיקסל, הטמונה בחריץ קטנטן בצורת טיפה. המצלמה מפיקה תמונות די טובות בתנאי תאורה טובים, אך בצילומי פנים ובתנאי תאורה לקויים, לא בדיוק היינו ממהרים לכנות את התמונות "מרשימות". בסך הכל, אין שיפור משמעותי במיוחד בהשוואה לדור הקודם, וכמות המצלמות בהחלט אינה מעידה על איכות התמונות המצולמות.
סדרת רדמי נוט של שיאומי הצטיינה בחיי סוללה מאז ומתמיד, כאשר כל הדורות האחרונים הגיעו עם סוללה בקיבולת של 4,000mAh. אלא שהפעם שיאומי לקחה זאת צעד קדימה, וציידה את ה-Redmi Note 8 Pro בסוללה חדשה בעלת קיבולת מירבית של 4,500mAh.
נפח הסוללה המשודרג מאפשר למכשיר, שגם מצוייד במערכת שבבים חסכונית יותר, להציג חיי סוללה משופרים יותר מאלו של קודמו. בימי עבודה שנמשכו מ-8:00 ועד ל-20:00, הצלחנו להגיע בחזרה הביתה עם קיבולת שעומדת איתנה על כ-30 אחוזים, כאשר השימוש שלנו כלל גלישה ברשתות חברתיות ובדפדפן הכרום, ניווט באמצעות Waze וגוגל-מפות, מיילים, ועוד.
בסה"כ, לאורך כל תקופת השימוש שלנו במכשיר, עמד זמן המסך שהצלחנו להפיק ממנו על כ-6 וחצי-7 שעות, זאת בהשוואה ל-6 שעות עבודה שהצלחנו להפיק מן הדור הקודם, רדמי נוט 7. מדובר בתוצאות מצוינות שנהדר לראות בסמארטפון שעלותו סמוכה ל-1,000 שקלים.
הסוללה תומכת בטעינה מהירה בהספק של עד 18 וואט עם השנאי שמגיע באריזה, והיא נטענת דרך כניסת USB Type-C בדיוק כמו הדור הקודם. באמצעות השנאי שבאריזה, הצלחנו לטעון את המכשיר מ-0 ל-100 אחוזים תוך כשעה ו-45 דקות, כאשר תוך 30 דקות הצליח המטען להביא אותנו ל-40 אחוזים.
הרדמי נוט 8 פרו מבית שיאומי מגיע עם קווי עיצוב דומים לדור הקודם - מבנה סנדוויץ' זכוכית (Gorilla Glass 5) בתצורה מעוגלת שמגן על החזית ועל גבו של המכשיר, ומסגרת עשויה אלומיניום העוטפת את המכשיר ומאגדת בין שתי יריעות הזכוכית. הסמארטפון מרגיש מעט יותר יוקרתי ועמיד באחיזה בהשואה לדור הקודם, ונראה כי חלוקת המשקל השתפרה גם היא.
היצרנית אמנם לא מציידת את המכשיר בעמידות בפני מים ואבק, אך לזכותה יאמר כי באריזת הרדמי נוט 8 פרו ניתן למצוא כיסוי סיליקון פשוט שמגיע עם הסמארטפון ללא כל עלות נוספת. המגן כולל כיסוי לשקע הטעינה והעברת הנתונים שמטרתו לסייע במניעת חדירת אבק.
תודה להמילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi Note 8 Pro לסקירה.