היא לא זולה, מצריכה עקומת למידה וצריך להתרגל לרעשי ההקשה שלה – אבל אם אתם גיימרים ותסכימו לקבל את כל אלו, מקלדת ה- Apex Pro של SteelSeries מיועדת לכם. מסך ה-OLED מציע שימושי התאמה אישית נרחבים, תצורות תאורת ה-RGB לא נגמרות והתאמת מרחק ההפעלה של המקשים והמעבר בין מצבי גיימינג ושימוש משרדי גנבו את ההצגה. מקלדת גיימינג מצוינת עם מעט מאוד פשרות.
הקדמה
המקלדת המכנית Apex Pro מבית SteelSeries מיועדת לגיימרים ומציעה מתגים מסוג OmniPoint המשתנים בהתאם להעדפת המשתמש (מרחק הפעלה בין 0.4-3.6 מ"מ) ומבטיחים הקשה שקטה ומהירה. תכונות נוספות: מסך OLED בקצה המקלדת לחיווי פונקציות ושירותים חיצוניים (Spotify, Discord ועוד), תאורת RGB לתכנות אפקטים שונים, מקשי מדיה והקלטת פקודות מאקרו. המקלדת מגיעה עם מנח לזרוע.
נוחות השימוש במקלדת (85%)
9
קלדת ה- Apex Pro מתיימרת להיות מהפכנית בתחומה; בניגוד למקלדת המכניות ה"שמרניות", המאופיינות במתגים עם אופי קבוע, את מקשי המקלדת שלפנינו ניתן לתכנת לפי מידת הלחץ המבוקשת, כך שניתן להתאים אותה לאופי צורך ההקלדה, בין אם זה להקשות זריזות וקלות, כמו במשחקי RTS או FPS ובין אם זה בצורך בהקשה מלאה וארוכה, שתמנע טעויות הקשה כמו בכתיבת מסמכים ארוכים או במטלות משרד שונות שדורשות הקלדה ממושכת לאורך היום. גודלה מעט קטן מהמקלדות המגושמות שעברו לאחרונה תחת ידינו; גובה 4 ס"מ, רוחב 43 ס"מ, אורך 14 ס"מ ומשקל של כמעט 1 ק"ג – מידות נאות יחסית.
עוברים להרכב המקלדת: פרטים לתצורה המוכרת לכל משתמש מקלדת QWERTY, יש כאן עוד רכיבים שצריך להתייחס אליהם: ראשית, ממש בהמשך כפתור ה-ESC נוכחת כניסת USB מוארת לטובת חיבור התקנים פופולריים כמו דיסק און קי, עכבר אלחוטי, אוזניות, טעינת סמארטפון או כל שימוש אחר. מקש ייעודי לצד ה-Ctrl הימיני עם אייקון החברה מוטבע עליו, מאפשר לעבור בין פרופילים שנקבעו מראש ולקבוע את רמת בהירות תאורת המקלדת. שישה מקשי מאקרו נמצאים בשימוש משני מאחורי ששת מקשי העריכה הסטנדרטיים כמו ה-INS, HOME, END וכו'.
המנח לזרוע נוח מאוד לטעמנו – כבר קיבלנו במקלדות מתחרות מנחי ריפודי עור, שגרמו לזרוע שלנו להזיע מאוד אחרי שימוש ממושך ו"להידבק" לריפוד. בסקירות אחרות קיבלנו גם משטחי פלסטיק אבל משמעותית פחות נוחים מזו של ה- Apex Pro; הציפוי חלק מאוד וגם אם מנסים לשרוט ולהשאיר צלקות או עקבות של טביעות אצבע, אף עדות לא נוכחת מהמשתמש האחרון במקלדת. המשטח מתחבר למקלדת בחיבור מגנטי והפתרון עובד לא רע בכלל: פשוט מצמידים את המנח לקצה התחתון של המקלדת וההתאמה מתבצעת ברגע.
מימין למסך ה-OLED רולר מתכתי הפועל כמקש מדיה; גלילה מעלה/מטה מגבירה/מנמיכה את עוצמת הסאונד. הקשה מבצעת השתקה. מתחת לרולר מקש המפעיל/עוצר נגינה. זמין לעוד שימושים: שינוי הבהירות, מרחק הפעלת המקשים, בחירת פרופיל, שינוי אפקט תאורת ה-RGB ועוד. נחמד לבצע לא מעט שינויים שלא בדרך התוכנה הייעודית – אבל השימושיות שלו עדיין מוגבלת ובסופו של היום עדיין לא נוחה כמו דרך התוכנה עצמה.
המקלדת מגיעה עם תוכנת SteelSeries Engine המאפשרת לבצע את כל השינויים המצופים ממקלדת גיימינג. יש בה את כל שרצינו: 5 פרופילים לשימושים שונים, תכנות מחדש של כל מקש ומקש, אפקטי תאורה מרעננים כמו ColorShift בשילוב אפקט Line, שצובע את כל שורת המקשים בהקשה על אחת מהאותיות באותה שורה, או אפקט Haze בשילוב אפקט Ripple המוכר שיוצר תנועת גלית סביב המקש הנלחץ. את כל התאורה אפשר לתכנת עד לרמות האובססיביות ביותר; ממידת מהירות האפקט, דרך בחירת צבע ה- Hex ועד כיוון תנועת האנימציה וגודלה על פני המקלדת. בדומה ליצרניות אחרות, תאורת ה-RGB ניתנת לסנכרון עם שאר מוצרי SteelSeries, שתתאים ל-setup הגיימינג של המשתמש.
שימושים נוספים שמגיעים עם התוכנה: ווידג'ט Discord המאפשר הצגת התראות במסך ה- OLED, חיווי RGB במידה והערוץ מושתק, מקש מואר לכל משתמש שמדבר, חיווי על הצטרפות לערוץ ועוד. אפליקציית Audio Visualizer תתעד ב-RGB את תנועת את ספקטרום האודיו הפועל ואל ImageSync ניתן לייבא GIF שיומר לגרסת אנימציית RGB. קיימת גם תמיכה בשירותי Spotify ו-Tidal, כך שמסך ה- OLED יודע להציג מידע אודות השיר המתנגן כמו שם האמן והשיר.
גם את תצוגת מסך ה-OLED אפשר לתכנת כך שלא תציג את איור ברירת המחדל, לוגו חברת SteelSeries. הבחירה די מינימלית מן הסתם, אבל עדיין מאפשרת חופש פעולה נדיב להפליא. אפשר לקשקש כל מה שנרצה עם העכבר – אשר יוצג מיידית על המסך הקטן. ניתן גם להעלות תמונה קטנה (בצבעי שחור/לבן כמובן) ואפילו אנימציות, עד 10 פריימים בשנייה. מעבר לתפריט המובנה בו, מסך ה-OLED יודע גם להציג נתונים מתוך משחקים פופולריים, כמו Minecraft, CS:GO, Utopia 9, Dota 2 ו-Mortal Kombat 11 אבל כאן בערך הרשימה נגמרת. חופש הפעולה אמנם רחב מאוד כשמגיעים לאחד מהמשחקים שצוינו, כמו חיווי כמות ההריגות, כמות צליפות הראשים או הסיבוב הנוכחי בו שיחקנו אבל כאמור, מדובר ברשימה מצומצמת למדי והרגשנו בחסרונם של משחקים אחרים ופופולריים לא פחות – או לפחות האפשרות להתאים אישית למשחקים שאנחנו אישית בילינו בהם שעות רבות.
המקלדת מציעה מרחק הפעלה להתאמה אישית, בין 0.4-3.6 מ"מ ורמת הפעלה של 45cN. זמן התגובה עומד על 0.7ms. את מרחק ההפעלה ניתן לשנות בקלות עם תוכנת SteelSeries Engine ששינתה את שמה לאחרונה ל-SteelSeries GG. את מרחק ההפעלה ניתן להגדיר לכל מקש בנפרד או למספר מקשים בבת אחת באמצעות תיבת סימון. החלק המוזר הוא סולם דרגות ההפעלה, בין 1-10, ולא כמו שההיגיון הבריא יציע, 0.4-3.6 מ"מ. כלומר מה מרחק ההפעלה במ"מ בדרגה 6? ניתן רק לנחש או להתחיל לבצע יחס מתמטי כדי לדעת בכמה מ"מ מדובר בדיוק. בכל מקרה השימושיות גבוהה מאוד – בכתיבת מסמכים העדפנו את הלחץ הגבוה, כלומר סביבות 2.5-3 מ"מ כך שהמקלדת לא תתעד הקשות קלות מדי. בזמן גיימינג, בהם נבחנו על זריזות ומהירות תגובה גבוהה, ירדנו ל-0.8-1 מ"מ כדי לקבל תנועת דמות ושליחת פקודות במהירות. המעבר בין הפרופילים עובד מצוין ונדרשת פחות שנייה למקלדת לעבור בין המצבים השונים, הן בתכונות המקשים והן באופי ה-RGB.
חווית ההקלדה עצמה מצוינת. הסאונד המובחן של המקלדת המכנית מורגש אך לא מהרועשים שפגשנו. ריווח המקשים נהדר וקשה לפספס הקשות, בטח אם תורגלתם בהקלדה עיוורת. המקשים עצמם מאוד נעימים למגע וגבוהים יחסית, כך שנדרשת עקומת למידה טבעית למשתמשים שהתמודדו עם מקלדת קלאסית לפני כן. מבחינת אופי המקשים, 61 מהם מצוידים במתגי OmniPoint, 43 האחרים ב-Red Linear, כלומר בפועל רק את מקשי ה- OmniPoint עריכים למידת הלחץ – אם כי מדובר בבסיס המקשים, כלומר כל תווי האותיות, הספרות שמעליהן ושורת מקשי הרווח, Alt ו-Ctrl, כלומר המקשים הלחיצים ביותר.
חשוב לזכור שה- Apex Pro היא עדיין מקלדת מכנית ולמרות ניסיונה להצמיד אליה תווית "שקטה", מקשיה עדיין רועשים ובולטים מעל כל מקשי המקלדות האחרות במשרד. הצלחנו להשתמש בה בדיוק 20 דקות לפני שהתחלנו לקבל צקצוקים מצד הקולגות והערות על כך שההקשות בולטות מדי וממש מקשות להתרכז. אולי במשרד פרטי היינו נהנים מצלילי ההקשה הכה-מספקים הללו – אבל במרחב עבודה משותף, קרוב לוודאי שהסובבים יעירו לכם.
עמידות ואיכות הבנייה (15%)
9
כמו מקלדת מכניות רבות, גם ה-Apex Pro מרגיש יציב ואיתן בעמידותו. גוף המקלדת עשוי סגסוגת אלומיניום שמעניקה לו את משקלו הגבוה והעמידות בפני חבטות. היצרנית מבטיחה עמידות בפני 100 מיליון הקשות, נתון שהוא בדרך כלל כפול מהמובטח אצל המתחרות.
בתחתית המקלדת זוג רגליים בגובה בודד, שמעמיד את המקלדת בשיפוע גבוה מאוד, הרבה יותר מהסטנדרט המקובל וזו הייתה הפעם הראשונה שהעדפנו להקליד עם רגליים מקופלות כי המשטח היה תלול מדי עבורנו. בתחתית המקלדת שלוש מסילות אשר מוציאות את הכבל לשלושה כיוונים שונים מבסיס היחידה, להעדפת המשתמש. את המקלדת קיבלנו באותיות אנגלית בלבד, כך שנדרשת חריטה של אותיות בעברית – עלות נוספת שיש להוסיף למקלדת שיקרה ממילא.