- אוזניות אלחוטיות WiseBuy - Skullcandy Sesh

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Skullcandy Sesh

הטוב
  • באס עוצמתי, ווליום גבוה
  • פוטנציאל לסאונד טוב בעזרת איקווליזר
  • Bluetooth 5.0
  • אוזניות קטנות ונוחות להרכבה
  • נוריות חיווי סוללה על קופסת הטעינה
  • מחיר אטקרקטיבי
הרע
  • הצליל לא חד ומפורט מספיק
  • זמן סוללה קצר
  • שליטה באמצעות הכפתורים לא יעילה
  • שקע טעינה Micro-USB מיושן
  • פלסטיקה זולה במקצת
בשורה התחתונה
ה-Skullcandy Sesh לא הותירו בנו רושם יוצא דופן. הן אמנם אלופות הבאסים, אבל ללא איקוולייזר רציני הסאונד שלהן לא מפורט וחד מספיק; זמן הסוללה קצר והתפעול עם המקשים מעט מסורבל לטעמנו. לשבחן ייאמר שהן זולות מאוד, נוחות באוזן וקטנות, ועם קצת עבודת כוונון תוכלו לקבל איתן צליל איכותי.
הקדמה

אחרי ה-Indy וה-Push, אוזניות ה- True Wireless של סקאלקנדי, השיקה החברה בתערוכת IFA בספטמבר השנה את ה-Sesh - עוד אוזניות TWS והפעם עם דגש על מחיר אטרקטיבי. האוזניות מציעות טכנולוגיית Bluetooth 5.0, עמידות למים בתקן IP55, עד 10 שעות עבודה ועיצוב קומפקטי.


בזמן כתיבת שורות אלה ה-Sesh עדיין אינן נמכרות בישראל, אך הן זמינות לרכישה ב-Amazon בכ-60$.

איכות הצליל (50%)

7.5

ב-Skullcandy אוהבים באס. מאוד, מאוד אוהבים באס. זה נכון להרבה אוזניות אחרות של המותג שיצא לנו לבדוק, אבל ב-Sesh זה ממש בולט, ולא בהכרח לטובה. הבאסים כל כך נוכחים ובולטים, שזה (לפחות לטעמנו) קצת מוגזם, וכותב שורות אלה הוא בסיסט בעברו. 


חוץ מהבאסים, איכות הצליל באופן כללי לא מאוד מרשימה, בדיוק בגלל חוסר האיזון הזה. הסאונד מכוון לדגש בצד הנמוך של סקאלת התדרים, בעוד שהתדרים הגבוהים הוזנחו והם חלשים ופחות מודגשים מהרצוי. כתוצאה מכך הצליל נשמע מעט עמום, חסר חדות וחיות ולא מהנה מספיק. הווליום המירבי גבוה להפליא וכאן אין שום בעיה.



בעוד שאיכות הצליל לא הרשימה אותנו כפי שהיא, מסתבר שלאוזניות האלה יש פוטנציאל, בזכות רכיבים פיזיים טובים. כאשר השתמשנו באיקוולייזר של Dolby Atmos שמכשיר הטלפון שלנו והעלינו את התדרים הגבוהים במקביל להנמכת הבאסים, קיבלנו צליל מעולה, חד ויחסית מאוזן. זה דורש מיומנות מסוימת וכמובן איקוולייזר איכותי, אבל אם יש לכם את זה - תוכלו להפיק מה-Sesh סאונד טוב לאין ערוך מזה שהן מגיעות איתו מהקופסה.


האוזניות מתחברות לטלפון ואחת לשניה עם Bluetooth 5.0, כך שציפינו לאיכות קליטה מעולה. בחיבור לטלפון הסלולרי שלנו שתומך בעצמו בתקן זה, אכן קיבלנו חיבור יציב ומהיר, ללא השהיות בוידיאו וללא בעיות. בחיבור למחשב נייד עם Bluetooth 4.2 חווינו פעם אחת הפרעות קליטה ואיבוד סנכרון לתמונה, אך יתכן שהאשם במחשב ולא באוזניות עצמן.


נוחות השימוש (25%)

8.5

Skullcandy Sesh הן אוזניות True Wireless בתצורת In Ear, כמקובל בתחום. הן לא מאוד קטנות - יש לנן מעין בליטה אנכית שיוצאת מהאוזן, אם כי העיצוב שלהן סולידי מספיק כדי שלא ייראו מגוחך כשהן תחובות לכם בתוך האוזניים. הן זמינות בצבע שחור, כחול או אדום.



האוזניות נדלקות אוטומטית ברגע שמוציאים אותן מקופסת הטעינה, ולאחר זיווג ראשוני פשוט הן מתחברות מיד לטלפון האחרון שהוא מצומדות אליו. מצאנו שהן נוחות מאוד באוזן, אם כי אחרי כשעה של האזנה הרגשנו תחושת חמימות לא נעימה משרוולי הסיליקון שבתוך האוזן, והעדפנו להוציא אותן להתאווררות לכמה דקות.


על כל אוזניה יש נורית חיווי שמסייעת לדעת האם הן דלוקות או כבויות - פיצ'ר יעיל שנעדר ממרבית אוזניות ה-TWS שפגשנו. התפעול השוטף מתבצע באמצעות לחצנים פיזיים על המשטח החיצוני של כל אוזניה. כיוון שנדרשת לחיצה החלטית יחסית, זה לא כל כך אפשרי פשוט ללחוץ על הכפתור מכיוון שהאוזנייה נדחסת לתוך האוזן ומכאיבה; במקום זאת צריך לאחוז בשתי אצבעות באוזנייה וללחוץ על הכפתור. לא מסובך כמו שזה נשמע אבל גם לא מאוד נוח (אם כי יש לומר שהחלופה - מקשי מגע - גם היא לא מציאה גדולה). באופן משונה, התפקוד של המקשים די הפוך מהסטנדרט המקובל: כדי להגביר או להנמיך ווליום יש לבצע סדרה של לחיצות כפולות, בעוד שכדי להעביר שירים קדימה או אחורה יש ללחוץ לחיצה ארוכה. 3 לחיצות מהירות יפעילו את העוזרת הקולית.



ה-Skullcandy Sesh הן אוזניות זולות יחסית, ולכן לא תמצאו כאן תכונות מתקדמות כמו שיש באוזניות יקרות יותר: הן לא יודעות לעצור את המוזיקה אוטומטית כשהן נשלפות מהאוזן, אין להן מצב "מודעות לסביבה" שמפעיל את המיקרופונים ומאפשר לכם לשמוע את הסביבה, וגם אין אפליקצייה שליטה עם איקוולייזר ייעודי או תכונות אחרות. 


האוזניות עמידות במים בתקן IP55, שזה בעיקר עמידות לזיעה ולטיפות גשם מעטות בלבד.

משך פעולת הסוללה (25%)

6.5

ה-Sesh מגיעות בתוך קופסת טעינה גדולה ומגושמת במקצת, שעשויה מפלסטיק זול ולא מרשים. למרות זאת, היא נוחה לשימוש בזכות דלק מגנטית ששומרת על הקופסה סגורה, תושבות מגנטיות אף הן לאוזניות, 4 נוריות חיווי ולצידן כפתור שבלחיצה עליו מתקבל חיווי על מצב הסוללה. החיסרון המרכזי לטעמנו הוא לא הגודל של קופסת הטעינה אלא חיבור ה-Micro-USB המיושן שבאמצעותו אפשר לטעון אותה.



סקאלקנדי מבטיחה עד 10 שעות האזנה, שככל הנראה מתייחסות לסך הזמן שהסוללות בתוך האוזניות ובתוך קופסת הטעינה מסוגלות לספק עם הטענות ביניים. בבדיקה שלנו, הסוללות באוזניות עצמן חלשות יחסית והספיקו לנו ל-2.5 שעות בלבד של האזנה רציפה לפני שנאלצנו להחזיר אותן לקופסה לצורך טעינה. אוזניות אחרות שבדקנו סיפקו זמן סוללה כפול.

בזמן כתיבת שורות אלה ה-Sesh עדיין אינן נמכרות בישראל, אך הן זמינות לרכישה ב-Amazon בכ-60$.