- WiseBuy - Xiaomi Redmi 8 64GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 8 32GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 8 32GB שיאומי

הטוב
  • מחיר אטרקטיבי במיוחד
  • מסך איכותי ביחס למחיר
  • חיי סוללה מרשימים במיוחד
הרע
  • זמן הטעינה ארוך
  • מבנה פלסטיק מעט מיושן
  • גמגומים מפעם לפעם לאורך הממשק
בשורה התחתונה
ה-Xiaomi Redmi 8 ממשיך להיות הבחירה הטובה ביותר בשוק המכשירים הזולים. הוא לא מציע פיצ'רים פורצי דרך או יכולות ייחודיות במינן, אך תג המחיר שלו זול במיוחד (מתחיל מכ-450 שקלים בשוק הפתוח ליחידה שנבדקה), ומה שהוא מציע במחיר כה זול מצליח להרשים אותנו כל פעם מחדש. יש לו סוללה מהטובות שניתן לראות בשוק הסלולר, המסך גדול עם שוליים דקים ומצליח לעשות את העבודה באופן לא רע, הביצועים סבירים, עיצוב הפוליקרבונט שלו יהפוך אותו לקצת יותר עמיד בפני פגיעות והמצלמה עונה על הדרישה. בחירה מצוינת בשוק הנמוך.
הקדמה

מותג רדמי מבית שיאומי זכה לקראת סוף 2019 להשקתם של מגוון דגמים חדשים בשוק הבינלאומי והישראלי, כשבראש המכשירים החדשים עומדים איתנים ה-Xiaomi Redmi Note 8/Redmi Note 8 Pro ו-Redmi 8. אחרי שבדקנו את צמד הראשונים בסדרה, החלטנו לקחת למבחן את אחד מן הדגמים הזולים בסדרה, ה-Redmi 8.


עם תג מחיר שמתחיל מכ-450 שקלים בשוק הפתוח ואף פחות מכך, סוללה בנפח מהגבוהים ביותר בשוק הסלולר - 5,000mAh ומפרט שבהחלט עולה על הציפיות מהמחיר, לקחנו את ה-Redmi 8 למבחן ובדקנו האם אכן מדובר בסמארטפון זול, משתלם וכדאי לקנייה. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

תודה לקבוצת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi 8 לסקירה.


איכות הקול והשמע (15%)

8

זהה וממוצעת כתמיד. כשזה נוגע לאיכות הסאונד והשמע בסמארטפונים, בייחוד שמדובר בכאלו שמיועדים לשוק הבינוני או לשוק הנמוך כמו במקרה של ה-Redmi 8, לא נראו שינויים מרחיקי לכת בשנים האחרונות, והמצב נותר זהה גם כאן. הרדמי 8 מצויד ברמקול מונו יחיד ששוכן בחלקו התחתון, וזה עושה עבודה סבירה - העוצמה חזקה והאיכות פושרת, אך ברמה מספיק טובה שתספק את קהל היעד אליו הוא פונה.



לצד הרמקול הראשי, מכיל המכשיר אפרכסת הטמונה מעט מעל לפאנל התצוגה, וזו עושה עבודה לא רעה עם עוצמת סאונד מספקת ביותר. ה-Redmi 8 שומר על כניסת ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ואביזרי שמע חיצוניים, כך שלא תצטרכו להשאיר מאחור את האוזניות הוותיקות שלכם.

נוחות השימוש (35%)

7.5

במבט ראשוני נראה העיצוב של ה-Redmi 8כעשוי זכוכית, אך כבר במגע הראשוני ניתן להבין כי לא מדובר בקווי העיצוב היוקרתיים של המכשירים היקרים יותר בפיתוחה של שיאומי - וזה בסדר גמור. המכשיר מגיע לשוק בעיצוב פוליקרבונט וזכוכית - עם מבנה פלסטיק שעוטף את גבו ומתמזג אל זכוכית שטוחה מסוג Gorilla Glass 5 שבחלקו הקדמי.


הזכוכית בחזית מגנה על מסך LCD בגודל 6.22 אינץ' וברזולוציית HD Plus. לא מדובר במסך איכותי במיוחד, אך הוא ללא ספק עושה את עבודתו כראוי. חווית הצפייה והמולטימדיה על המסך הגדול עם השוליים הדקים הייתה טובה, וצפייה יום-יומית בקטעי וידאו ביוטיוב, גלישה ברשתות חברתיות וכל פעולה אחרת שתבצעו על המסך תוצג באופן לא רע שלחלוטין עונה על הציפיות בטווח מחירים זה.



בעוד בדור הקודם נתקלנו בבעיות של צפייה במסך תחת אור השמש, השנה נראה היה כי הדבר אינו משפיע באופן משמעותי על השימוש והצלחנו לצפות במסך גם תחת שמש. גם הפעם המסך קצת פחות חד ויותר מפוקסל מדגמים אחרים של היצרנית, אך המחיר שלו ופלח השוק אליו הוא פונים בהחלט מסבירים זאת. 


השוליים שהפכו לדקים יותר הובילו למימדים קצת יותר צנועים בהשוואה לדור הקודם, בהם אורך של 156.5 מ"מ, רוחב של 75.4 מ"מ ומשקל של 188 גרם. כשזה נוגע ליכולותיו הטכניות של ה-Redmi 8, המצב מעט שנוי במחלוקת. בעוד המכשיר מהווה דור המשך ישיר של ה-Redmi 7 מן השנה שעברה, אך הוא למעשה מציע מפרט טכני חלש יותר מהדור הקודם.


בעוד הרדמי 7 צויד בשבב Snapdragon 632 מבית קוואלקום, הרדמי 8 מגיע עם ה-Snapdragon 439 - שבב חדש בסדרת השוק הנמוך של היצרנית האמריקאית. השבב החדש מגיע עם 8 ליבות Cortex-A53 בתדר מירבי של 1.95GHz עבור שתי ליבות, ועבור 6 הנותרות התדר המקסימלי הוא 1.45GHz, זאת לעומת ליבות מקוסטמות מסדרת Kryo 250 הגיעו עם ה-SD632 ברדמי 7.



גם בזירת העיבוד הגרפי נמצא פגיעה במפרט, עם מאיץ גרפי מסוג Adreno 505, בהשוואה ל-Adreno 506 שהגיע עם ה-SD632. לא מדובר בשינויים משמעותיים מאוד - אך הם בהחלט מתורגמים גם לחיי היום-יום. המכשיר מצליח לעבוד לא רע בפעולות הבסיסיות וגם קצת מעבר לכך, אבל בהחלט ישנה תחושה כללית של פגיעה במהירות בפרט ובביצועים בשלמותם. עבור צרכני בסיס, אליהם פונה המכשיר, צפויים ביצועיו לעשות את העבודה באופן מספק.

צילום והקלטה (30%)

8

בדומה לרדמי 7, גם מכשיר ה-Xiaomi Redmi 8 מגיע לשוק עם זוג מצלמות אחוריות: החיישן הראשי מגיע ברזולוציה של 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.8, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי ופיקסלים בגודל של 1.4µm; בעוד המצלמה המשנית כוללת חיישן 2 מגה פיקסל שיתפקד כחיישן עומק בלבד לטובת צילומי פורטרט מדויקים יותר. מערך זה מצויד גם בפלאש LED ייעודי ותומך בצילום וידאו ב-Full HD.


לא ציפינו ליותר מדי מזוג המצלמות שבגב הרדמי 8, וכך בהחלט גם היה. המצלמה הראשית של המכשיר מצליחה להוציא תוצאות צילום לא רעות בתנאי תאורה טובים (צילומי חוץ בשעות האור), עם איכות שהולכת ופוחתת באופן משמעותי בסביבות סגורות של תאורת פנים ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בצילום לילי. 



עם זאת - אנחנו לא מוצאים בכך כל רע. קהל היעד אליו פונה המכשיר הוא כזה שמחפש סמארטפון במחיר נגיש ואטרקטיבי, ואחת מן הפשרות הצפויות בגין המחיר הנמוך מתבטאת באופן קבוע גם ביכולות צילום פחותות. למעשה, בטווח המחירים של ה-Redmi 8 ככל הנראה שהמכשיר יצליח לספק תוצאות טובות מאוד בהשוואה למתחריו בקטגוריה. עבור המשתמש הממוצע בקהל היעד של הרדמי 8 ביצועי המצלמות צפויים להיות די מספקים. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

חיי הסוללה של ה-Redmi 8 מצוינים, ואף מעבר לכך. המכשיר מגיע עם סוללה בקיבולת של 5,000mAh - גבוהה ב-1,000mAh בהשוואה לדור הקודם בסדרה, וזו מניעה מפרט צנוע ומסך ברזולוציה נמוכה של HD Plus. בדיוק כמו בשנה שעברה, השילוב בין המסך ברזולוציה הנמוכה, המעבד החסכוני והסוללה קיבולת המרשימה הפכו את חיי הסוללה של הרדמי 8 לפשוט מרשימים.


ימי העבודה שלנו, שהחלו בשעות המוקדמות של הבוקר ונמשכו עד לשעות המאוחרות של הערב, חלפו להם ללא כל גמגום של הסוללה. בימי שימוש די ממוצעים, הצלחנו להגיע לסוף יום העבודה עם סדר גודל של כ-50 אחוזים מקיבולת הסוללה, ובמקרים רבים גלשנו עם המכשיר גם ליום נוסף, ורק בשעות הצהריים של היום השני נדרשנו להטעינו. 



כשזה נוגע לזמן מסך, ה-Redmi 8 הצליח לאפשר לנו להפיק קצת יותר מ-8 שעות מסך, זאת בשילוב כשעה של שיחות טלפון בהן המסך כבוי. מדובר בתוצאות מרהיבות שיספיקו הן למשתמשים הכבדים והן למשתמשים שהשימוש שלהם בסמארטפון צנוע. פשוט מרשים. 


מלבד הקיבולת הגבוהה, שדרוג נוסף שראינו ברדמי 8 הוא, סוף כל סוף, שיחרור של שקע ה-MicroUSB הישן. בשיאומי החליטו לצייד את ה-Redmi 8 בכניסת USB Type-C, וטעינת המכשיר מתבצעת עם שנאי 10 וואט תואם הנמצא באריזה. זה איפשר לנו לטעון את המכשיר מ-0 ל-100 אחוזים תוך קצת יותר משעתיים, ו-30 דקות טעינה הפיקו כ-25% מקיבולת הסוללה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

8.5

אין חדש תחת השמש, ולעת עתה זה בסדר. ה-Redmi 8 מגיע במבנה פוליקרבונט שלרגע משדר מראה של זכוכית, אך מהר מאוד ניתן להבין כי זהו לא המצב וכי מדובר במבנה פלסטיק זול. עם זאת, מצאנו במבנה הפלסטיק דווקא נוח ונעים לאחיזה ומגע, וכך היו גם המקשים שמצידו הימני שהרגישו נוחים להקשה ובנויים היטב.


מצידו הנגדי של מבנה הפלסטיק נמצאת זכוכית מסוג Gorilla Glass 5 שמגנה על חלקו הקדמי של המכשיר. בשיאומי אף הגדילו להפוך את ה-Redmi 8 לעמיד בפני נתזי מים קלים, פיצ'ר שלא ראינו גם במכשירים יקרים יותר מבית החברה, כמו ה-Mi Note 10. בסך הכל, רמת העמידות ונוחות האחיזה שלו דומות לדור הקודם, בתוספת רצויה של עמידות מינימלית בפני מים. 

תודה לקבוצת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Redmi 8 לסקירה.