- WiseBuy - SteelSeries Arctis 1

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות SteelSeries Arctis 1 Wireless

הטוב
  • מתאימות למגוון פלטפורמות
  • איכות סאונד מפתיעה לטובה
  • אטימות גבוהה מאוד
  • מיקרופון נשלף
הרע
  • נטול תאורת RGB
  • ללא בלוטות'
  • תוכנה ייעודית בסיסית
  • עלולות להיות גדולות מדי על משתמשים מסוימים
בשורה התחתונה
הן נוחות לאורך זמן, מספקות איכות סאונד גבוהה, תואמות למגוון פלטפורמות ואטימות הרעשים ממש קנתה אותנו. החיסרון הבולט של אוזניות הקשת SteelSeries Arctis 1 הוא הפתרון האלחוטי שהן מספקות – כזה שמסרבל מעט את העניינים ואילץ אותנו למצוא דרכים יצירתיות שתקן בלוטות' לא דורש. גם תוכנה ייעודית יותר מפותחת ותאורת RGB היו חסרות לנו כאן, ודווקא מאוזניות גיימינג ציפינו ליותר באגף ההתאמה האישית.
הקדמה
אוזניות הקשת האלחוטיות Arctis 1 מבית SteelSeries משולבות מיקרופון, מיועדות לגיימינג ומצוידות בדרייברים 40 מ"מ, עם טווח תדרים 20Hz~20,000Hz ועכבה 32Ω . מגיעה עם תאימות למגוון פלטפורמות וזמינה בצבע שחור.

איכות הצליל (50%)

8

את מבחני הסאונד ה-Arctis 1 עבר בהצלחה. תחת מארז לא מוקפד או נוצץ מדי, הופתענו לקבל צלילים מדויקים, חדים ומלאים מספק, לפחות עבור המחיר הנדרש עליו. לא משנה אם זה היה במסגרת גיימינג, בדיאלוגים בין דמויות או ברעשי מלחמה זעקניים או בהאזנה למוזיקה, מדאנס ועד מוזיקה קלאסית – לרגע לא הרגשנו חיסכון באיכות הסאונד לעומת המארז הבינוני שיתואר עליו בהמשך. עוצמת הווליום המקסימלית ביותר לא גבוהה מאוד לטעמנו – אבל כנראה שתספיק לרוב סוגי המשתמשים. האוזניות גם כוללות ביטול רעשים שהוכיח את עצמו מצוין: הקלטנו את עצמנו תוך חיסול אויבים ב- Borderlands 3 ויותר מאוחר ביצענו כמה שיחות טלפון - איכות המיקרופון גבוהה ונשמענו חד וברור.



האטימות היא עוד משהו שחשוב לתת עליו את הדעת: בהאזנה בעוצמה מלאה אין שום זכר לרעשים מבחוץ. גם קולגות שישבו פחות ממטר משמאלנו לא הבחינו בשום פיסת צליל שבקעה מהאוזניות, גם לא בעוצמה המקסימלית – כך שאטימות גבוהה, הן פנימית והן חיצונית, נוכחות באוזניות בגאון.

נוחות השימוש (25%)

7.5

נתחיל מהמראה הראשוני: אחרי רצף אוזניות גיימינג שביקרו באוזנינו לאחרונה, ה- Arctis 1 רחוק מלהרשים וויזואלית. הוא לא מכוער – אבל גם לא מציע עטיפת מגנזיום מהודרת או קשת עם ריפוד כפול עליו צרוב לוגו החברה, כזה שיזכה אותו בכמה נקודות בונוס באגף איכות הבנייה. האזכור היחיד ל-SteelSeries מודפס על הצד החיצוני של זוג כוסות האוזן. האוזניות ברובן המכריע פלסטיקיות; הקשת השחורה-מט די פשוטה ורק חצי מחלקה הפנימי מרופד - אך מספיק עבור הראש. אפשר לשכוח מתאורת RGB באוזניות האלו, אם תכננתם סנכרון צבעוני עם שאר אביזרי הגיימינג שלכם.



לפחות הריפוד בכוסות האוזן מאוד נוח: הוא זוכר במהרה את צורת עצמות הלחיים ולא מחייב התאקלמות מאפס בכל האזנה מחודשת. האוזניים עטופות היטב תודות לדרייברים נדיבים בגודל 40 מ"מ שמקיפים את האוזן במלואה. הבד מסביב לכוס האוזן "נושם" למדי, כך שגם אחרי שעת פעילות לא הרגשנו את החום הטיפוסי סביב האזור. הקשת סביב הראש קשיחה מאוד, אולי מדי, כך שתמיד הייתה לנו הרגשה שאם נרחיב אותה מגבול מסוים, היא ממש תישבר. גם על מידת הראש המינימלית הייתה לנו תלונה: היא קטנה מדי. לנו אישית היא ישבה היטב אבל כשהעברנו את האוזניות למשתמשת עם ראש טיפה יותר קטן משלנו, האוזניות ממש "צנחו" עליה והיו רחבות לה מדי, כאמור – אפילו כשהן צומצמו למידה המינימלית.


השליטה באוזניות נעשית באמצעות המקשים שבכוסות האוזן: בכוס ימין מקש ההדלקה/כיבוי שהיה ממוקם בנוחות אבל המקש עצמו קטן מדי לטעמנו והמון פעמים פספסנו אותו, בוודאי כשהוא נטול בליטה שמקלה על איתורו. בכוס שמאל; מתג הזזה לכיבוי/הדלקת המיקרופון, גלגלת ווליום, כניסת 3.5 מ"מ, כניסת MicroUSB ולבסוף – שקע כניסה למיקרופון הנשלף. מלבד האוזניות, במארז קיבלנו משדר אלחוטי בכניסת USB-C, מתאם ל-USB-A (הסטנדרטי) וכבל 3.5 מ"מ באורך 3 מטר. כאמור, את המיקרופון ניתן לשלוף החוצה - פתרון מצוין שהופך את האוזניות לשימושיות כשרק רצינו להאזין למוזיקה והמיקרופון בצד סתם היה מיותר או "נדחף" לשדה הראייה. החיסרון הברור: קל לאבד אותו או לשכוח אותו איפשהו.


עוברים לביצועי האוזניות במצב אלחוטי: ה-Arctis 1 לא צויד בתקן בלוטות' והוא הופך לאלחוטי באמצעות משדר בתדר 2.4GHz המוכנס לפלטפורמה הרלוונטית, בכניסת USB-C. למכשירים נטולי הכניסה הפופולרית זמין גם מתאם ל-USB ה"רגיל". היצרנית מציגה את היעדר הבלוטות' כיתרון, בעיקר בשל תדר 2.4GHz שאמור לספק עיכוב מינימלי ויציבות קשר גבוהה יותר. הזמינות לפלטפורמות אחרות מועילה מאוד – קונסולות כמו Xbox או PS4 זקוקות לכניסת USB אליו ייכנס הדונגל, וה- Arctis 1 יתחיל לשדר סאונד בצורה אלחוטית. איפה מתבטא החיסרון בהיעדר הבלוטות'? במכשירים בהם אין כניסות רבות מדי ממילא. הסלולרי שלנו למשל, שהעדיף תקשורת אלחוטית "באמת" ולא היעזרות בהתקנים חיצוניים. עוד דוגמה שחווינו על בשרנו: לפטופ שכל כניסות ה-USB שלו כבר היו מלאות בעזרים אחרים כמו עכבר חיצוני, מדפסת ולוח גרפי.


לפחות איכות וקליטת האלחוטי לא רעים בכלל: העכבה הטיפוסית בשידור שאינו חוטי כמעט ולא קיימת כאן ומרחק הקליטה, שמובטח להיות עד 9 מטרים לפי היצרנית, הצליח גם לשדר מוזיקה מצוין בגבול המטר ה-12 ובחלל עבודה פתוח הצלחנו אפילו להשיג מרחק קליטה רב מכך.



תוכנת SteelSeries Engine הייעודית זמינה להתאמה אישית. מה אפשר לבצע בה? שינוי EQ כמו מצב ביצועים, מוזיקה, סרטים, חידוד הקול, שינוי עוצמת המיקרופון, קביעת דחיסת הטווח הדינמי, בחירת כיבוי אוטומטי של האוזניות אחרי זמן מסוים וכמובן – קביעת פרופילים למשתמשים שונים. האפשרויות די מצומצמות, צריך לומר. אין כאן למשל תכנות מותאם אישית של מקשי האוזניות או תשומת לב רבה מדי לענייני גיימינג – למרות תכלית האוזניות. SteelSeries Engine היא תוספת חביבה אך בעיקר התגלתה כגימיק ולא ככלי עזר מתקדם עבור השחקן המקצועי.

משך פעולת הסוללה (25%)

8.5

ב- SteelSeries מבטיחים עד 20 שעות פעילות בטרם נצטרך להטעין מחדש. חיי הסוללה היו לא רעים בכלל ורק ביום השלישי לשימוש, אחרי האזנה מרובה למוזיקה מהמחשב וביצוע שיחות ביום ועוד שעה/שעתיים גיימינג בערב, נדרשנו להטעין את האוזניות - כך שבמשוואת פעילות/סוללה יצאנו מרוצים. הטעינה מתבצעת באמצעות כבל MicroUSB שצורף למארז, כניסתו נמצאת בכוס אוזן שמאל.