- WiseBuy - Cowin KY02

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Cowin KY02

הטוב
  • עוצמת שמע גבוהה
  • באסים מפתיעים
  • חיבור מהיר לסמארטפון
  • נוחות גם לאורך זמן
  • סוללה מצוינת
הרע
  • פקדי המגע מסורבלים לתפעול
  • איכות הצלילים הגבוהים
  • אין סינון רעשים
בשורה התחתונה
ברגע שהבנתם שאתם לא מתכוונים להוציא סכומים גדולים על אוזניות TWS, תוכלו להתחיל להתרשם מהדברים הטובים שיש ב-KY02 ולמחול על החסרונות שמגיעים איתן. סאונד מפתיע למדי ונוחות שימוש שלא מאפיינת אוזניות בטווחי מחירים כאלו, בשילוב זמן סוללה מרשים ביותר, הופכים את האוזניות הללו למציאה של ממש, בוודאי במחיר של פחות מ-250 שקלים.
הקדמה

חובבי הטכנולוגיה בעולם גילו את עולם ה-TWS ומותגים רבים מגיעים לישראל במטרה לכבוש את ליבו וכיסו של הצרכן המקומי. חברת בסט מובייל מפיצה בישראל את מותג האוזניות הסיני COWIN ואנחנו בדקנו את הדגם שנקרא KY02. כמה איכותיות ומפתיעות יכולות להיות אוזניות שעולות פחות מ-250 שקלים?


איכות הצליל (50%)

8

ברגע ששמים את האוזניות באוזניים ומפעילים מוסיקה בעוצמה נמוכה, מתחילים להרגיש את איכות הצליל ובעיקר את הבאסים המצויינים. רף ההפתעה ממשיך לעלות כאשר מביאים את עוצמת השמע אל איזור החצי והשיא מגיע טיפה מעל האיזור הזה.

עד כאן, עוצמת השמע טובה מאוד, הצלילים הגבוהים הם ברורים וחדים והבאסים נותנים עבודה לא רעה בכלל משך כל הזמן הזה.



הבעיה מתחילה כשמגיעים לרף העליון של עוצמת השמע. זה המקום בו הצלילים הגבוהים מתחילים לאבד מעט אחיזה ואנחנו התחלנו לאבד מעט את הנעימות שעטפה אותנו עד השלב הזה. הדרייברים שעשו עבודה ראויה עד לאיזור המדובר, החלו לקרוס ולחרוק ככל העוצמת השמע עלתה. כל עוד שמענו בעוצמת שמע שלא עברה את איזור ה-70 אחוזים בערך, הצלילים היו מספיק חדים ונקיים, ואם הם היו נשארים כך - הציון של האוזניות בחלק הזה היה גבוה יותר.


איפה זה בא לידי ביטוי? כמובן שככל שסוג המוסיקה יהיה רועש יותר, קצבי יותר ויכיל יותר כלים ששייכים לתחום צלילי הביניים והגבוהים - כך האיכות תיפגע יותר ככל שהעוצמה תהיה גבוהה יותר. אבל עד שתגיעו לחלק העליון של כפתור הווליום, תוכלו ליהנות מאיכות סאונד טובה וכאמור מפתיעה. הבאסים מתפקדים מצוין והם שומרים על מבנה רוב הזמן, וכל עוד לא התפתיתם להגביר את הווליום גבוה מדי, האיכות היא טובה, בוודאי שביחס לתג המחיר.

נוחות השימוש (25%)

8

השימוש מתחיל עם פתיחת קופסת הטעינה המצורפת, כאשר גם באייפון וגם באנדרואיד, הצימוד נעשה כשהקופסא פתוחה והאוזניות עדיין יושבות בתוכה. ברגע שהמכשיר מזהה את האוזניות - הן כבר נמצאו בצימוד מלא לסמארטפון ומשם צריך רק להוציא אותן מהקופסא ולשים אותן באוזניים. זה עבד בצורה טובה מספר פעמים וזה נוח מאוד מבחינת השימוש מכיוון שכשתחזירו אותן לקופסת הטעינה, הן תכבנה באופן אוטומטי.



הפתעה נוספת בדגם ה-KY02 היא הנוחות והקלות בה מכניסים את האוזניות לאוזניים ויתרה מכך, הנוחות שלהן באוזן לאורך זמן לא מבוטל של האזנה.


מבנה האוזנייה מאפשר לה "להישען" על החלק התחתון של פנים האוזן וכך למעשה להקל את הלחץ על החלק בו הסיליקון נכנס לתוך האוזן. כמובן שיש באריזה גם גדלים שונים של סיליקונים וגם מתאמי סיליקון נוספים שנועדו לאבטח את ישיבת האוזנייה באוזן, ללא קשר לסיליקון שנכנס אל תוך האוזן. מצאנו בקלות התאמה לאוזן הבעייתית למדי שלנו וגם אחרי יותר משעה של האזנה רצופה, לא הרגשנו צורך להוריד אותן.



החלק הפחות חיובי בקטגוריית השימוש הם פקדי המגע, באמצעותם אנחנו שולטים על האוזניות. מדובר בשני משטחי מגע קטנטנים שאחראים על השליטה בניגון והפסקת השיר, דלוג שירים קדימה או אחורה והפעלת הסייען האישי, בין אם של גוגל ובין אם של חברת אפל. (אין שליטה על הווליום וזה גם חסרון).


ההנחיות נבדלות זו מזו באמצעות כמות הטפיחות על גבי משטח המגע, או שילוב של לחיצה והשארת האצבע. לחיצה אחת בודדת תענה ותנתק שיחה, שתי לחיצות יפעילו או יעצרו את המוזיקה ואילו שלוש לחיצות אמורות להזניק את הסייען הדיגיטלי. בפועל, קיבלנו ערב רב של לחיצות שלא בכל פעם הניבו את אותה התוצאה, וברוב הפעמים הסייען הדיגיטלי קפץ לעזרתנו מרגע הלחיצות.


אפשר להסתדר ללא השליטה דרך האוזניות, אבל זה מסרבל את השימוש ולא מספק את אותה חוויית שימוש. יש לקוות שעדכוני קושחה עתידיים ישפרו את הדיוק במשטחי המגע הללו.

משך פעולת הסוללה (25%)

9.5

אחת התכונות הטובות ביותר בדגם הזה של אוזניות, הסוללה. מלבד העובדה שהאוזניות עצמן מחזיקות כמעט 6 שעות של ניגון מוזיקה, קופסת הטעינה המצורפת מסוגלת לספק לאוזניות מתח לעוד פרק זמן מרשים של כ-30 שעות. זהו זמן שימוש שלא רואים באוזניות מהסוג הזה וזהו בהחלט אחד היתרונות הגדולים שלהן.



קופסת הטעינה עצמה עשויה פלסטיק שחור בגימור מט, עם 4 נורות לד שמעידות על רמת הטעינה שלהן. גם האוזניות עצמן מצוידות בתאורת לד שמסמנת למשתמש על מצבים מסוימים של האוזניות כמו מצב טעינה, שיחה נכנסת, הפעלה וכיבוי שלה ומצב החיבור לסמארטפון (Pairing).